kayınpederim !

Aslında kayınbabanız akıllı ve öngörülü bir adam..Yobaz olsaydı tepenizden inmez,Sizi huzursuz ederdi..

Adam sevilmediği ortamda bulunmak, soğuk soğuk duran gelininin en mutlu anını paylaşmak istememiş ..Bazı insanlar aptal değildir.

Hem sevme,soğuk dur hem gelip etrafımda dönsünler iste..Hayat bu kadar bonķör değil.

Karşımızda ki insanlara ne verirsek onu alırız.

merhaba kızlar dün oğlumun ilk doğum gününü kutladık 1 haftadır koşturuyorum ozel mekan vesaire baya uğraştım. Doğum gününe kayınpederim katılmadı o kadar uzüldüm ve sinirlendim ki anlatamam şimdi görmek bile istemiyorum kendisini zaten sehir dışında oturuyoruz yakiniz haftasonlari gidiyoruz genelde ama ben pek yakinlaşamıyorum onlara en basindan beri acik oldugum icin kabullenmekte biraz zorlandilar beni ve genel anlamda kaba yobaz ve dusuncesiz insanlar olduklari icin.. benim ailem de aksine her seye kosturan her ihtiyacimizda yanimizda olan insanlar. cocuk olduktan sonra torun kiymete bindi ama oyle bos kiymet ben de torun da aileme biraz daha yakin oldugu icin de icten ice icerlenip kizdigini biliyorum (egosuna yediremiyor erkek tarafi ya ondan bir kac kez konusmalarindan anladim) ama elimizde olan bir sey degil aile yapisi farkliligindan 1 haftadir kendi ailemin yanindayim kosturmaktan ugramadim yanlarina nasil olsa haftasonu gorusuruz diye de dogum gunune de gelmeyince bende sarteller atti belli etmiyorum ama icten ice kinleniyorum doluyorum nasil davranacagimi ne yapacagimi bilmiyorum kaynanam o kadar sikintili degil gorumcemi seviyorum onlari da uzmek istemiyorum ama nasil davranmaliyim bilemiyorum.
Ah canim sanki bu konuyu ben acmisim gibi hissettim benim kayinpeder daha bebegimi gormeye getirdi. Biz goturduk esimle alip sevmedi bile. Fotosunu attim instagrama.begenmedi.ama baskalarinin ozellikle esimin kuzeninin bebeginin her resmini begenir takip eder nedense is bize gelince istenmiyor gibi gorunuyoruz. Iftara gelmez birseye gelmez aramaz sormaz dedigin gibi garip bi sogukluk var ve bende ne yapicam.sastim kaldim kendi ailemle onlar arasnda daglar kadar fark var ki bende annemlere daha yakinim.. umursamamak ya da.laf sokmak endogrusu galiba

Huzursuzluğu onlar değil, siz çıkartıyorsunuz maalesef. Çok abartmışsınız. Koca adam, eski nesil, kendi hayatlarında doğum günü diye bir adetleri hiç olmamış.

kayınvalideniz, görümceniz gelmiş, temsilen onlar gayet yeterli. Yaşlı bir adam gelmese, hiç sorun olmaz.

Hala o niye gelmedi diye irdelemek ve mide bulandırıyorlar sözleri hoş değil.

size doğum günü yapmayacaksın, bizde böyle bir şey yok gibi bir müdahaleleri olsaydı, ve istekleriniz içinizde kalsaydı, haklı olurdunuz ama siz içinizden geldiği gibi yapmışsınız. O da ailesini göndermiş. Hediyelerini de getirmişler. buradan huzursuzluk çıkarmamalısınız. Eğer torununu seviyorsa, torununu götürün, sevindirin.

saygı çerçevesinde yürüdüğü müddetçe, büyüklerin gönlünü almanın, sevindirmenin bir çocuğu sevindirmek kadar güzel ve hoş bir davranış olduğunu düşünüyorum.

aile yapılarınızın farklı olması belli bir mesafe getirir ama sizinkinin daha iyi olduğunu göstermez. Farklı yalnızca. kimi aileler daha sıcak ve Sahiplenici oluyor. Sizinkisi böyleymiş, bu güzel bir şey. Ama aynı şeyi karşıdan görmüyorSunum diye, hele ki böyle bir mevzuda tavır yapmanız uygun değil bence. İşk aşamada size rahatsız edici gelse de, hata etmiş olursunuz.

Bende sizin hobiydim ilk zamanlar aman hic sınırlamayın. Gelse ne gelmese ne bosver iyice acın aranızı, mesafenizi koruyun. Oyle insanlara laf anlatsanız da anlamaz benimkilere benziyorlar anladığım kadariyla. Hiç sınır bozmayın. Gordugunuzde cok içinizde kalacaksa gelmediniz , üzüldüm filan dersiniz.

Niyet okuma, zanda bulunma,
insanların davranışlarından anlam çıkarma sizde psikolojik olarak olumsuz etkiler oluşturacağı gibi insanlarla olan ilişkilerinizi de zedeler.
Eş ve eş ailesiyle olan konularda buna daha da dikkat etmek lazım.

Dogum gununu dugun gibi kutlamayi anlamiyorum belki adam da hoslanmiyordur,onemsememistir..Aile arasinda sicak bir sey olsa gelecekti belki.Cocuk olayin farkinda bile degil,hatirlamayacak da bu kdar takmayin.

Huzursuzluğu onlar değil, siz çıkartıyorsunuz maalesef. Çok abartmışsınız. Koca adam, eski nesil, kendi hayatlarında doğum günü diye bir adetleri hiç olmamış.

kayınvalideniz, görümceniz gelmiş, temsilen onlar gayet yeterli. Yaşlı bir adam gelmese, hiç sorun olmaz.

Hala o niye gelmedi diye irdelemek ve mide bulandırıyorlar sözleri hoş değil.

size doğum günü yapmayacaksın, bizde böyle bir şey yok gibi bir müdahaleleri olsaydı, ve istekleriniz içinizde kalsaydı, haklı olurdunuz ama siz içinizden geldiği gibi yapmışsınız. O da ailesini göndermiş. Hediyelerini de getirmişler. buradan huzursuzluk çıkarmamalısınız. Eğer torununu seviyorsa, torununu götürün, sevindirin.

saygı çerçevesinde yürüdüğü müddetçe, büyüklerin gönlünü almanın, sevindirmenin bir çocuğu sevindirmek kadar güzel ve hoş bir davranış olduğunu düşünüyorum.

aile yapılarınızın farklı olması belli bir mesafe getirir ama sizinkinin daha iyi olduğunu göstermez. Farklı yalnızca. kimi aileler daha sıcak ve Sahiplenici oluyor. Sizinkisi böyleymiş, bu güzel bir şey. Ama aynı şeyi karşıdan görmüyorSunum diye, hele ki böyle bir mevzuda tavır yapmanız uygun değil bence. İşk aşamada size rahatsız edici gelse de, hata etmiş olursunuz.

mide bulandiriyorlar derken oraya yanlis yazdim sinek kucuk ama mide bulandirir anlaminda yazmak istedim yanlis oldu koca adam tabi ki gelmek zorunda degil ama bazi seyleri insan sezer bir gitmek istememek vardir bir de inadina gitmemek ben olayi az cok anliyorum boyle bir gunde bunu yapmasina kizdim rahatsiz oldugu seyleri soyleyebilir bana bile olmasa kizina ogluna soyler insan bu hareketler daha cocukca ve sinir bozucu geliyor ben kendi ailem onlardan iyi demedim dediginiz gibi biraz daha dusunceliler daha sahiplenici insanlar da kayinpederim de cok seviyor torununu bunu hissediyorum zaten bize karsi tavir olarak yapiyor o kadar degisik bir insan kotu diyemiyorum iyi diyemiyorum ortadayim

Dogum gununu dugun gibi kutlamayi anlamiyorum belki adam da hoslanmiyordur,onemsememistir..Aile arasinda sicak bir sey olsa gelecekti belki.Cocuk olayin farkinda bile degil,hatirlamayacak da bu kdar takmayin.

aile arasinda zaten dugun nerden cikti ? mekanda yapiyorum diye dugun mu oluyor ? cocugun hatirlamasi degil ben istiyorum cocuk benim cocugum ozel bir sey yapmak istedim ilk dogum gununde.

Sizin taraf iyi doldurmuş sizi çok belli. Eşinizin ailesi sizin istediğiniz şekilde yaşamak ya da hareket etmek zorunda değil. Onlar sizden böyle beklentiye girse olay olurdu.

siz ne taraf oluyorsunuz?? bizim tarafı nerden tanıyorsunuz bilip bilmeden konuşmayın kimse doldurmuyor beni ailem bu konuda hele hiç. Olay olmazdı baştan konusuluyor bazı şeyler kimse beklentiye girmesin diye

Ah ah değerli konu sahibi...
Allah evladınızı bağışlasın.
Kendi kendinizi dolduruşa getirmeyin. Kayınvalideniz gelmiş. Eğer gelmeseydi haklılık payınız olurdu. Beni istemediler ama Ayrıca hiç saygısızlık etmediler diyorsunuz.

Bakınız bende istenmeyen gelindim. Gerçekten hissettirdiler. Saygısızlıkta yaptılar. Hiç tavrımı mesafemi bozmadım. Beklentiyede girmedim. Çok şükür ne olduğunu 9 sene sonra anladılar. Umrumda mı tabi ki değil. Şuanda ne yapsalar inan zerre umrumda değil. Aynı benim. Değişmedim. Kimliğim ve kişiliğimi karşı tarafın zedelemesine fırsat vermedim.

Bu sebeple kendi huzurunuzu bozmayın. Hem siz soğuk durmuşunuz hem de sıcak ilgi bekliyorsunuz. Bir arkadaşım aynen sizin gibiydi. Çok soğuktu. Büyük bir acı yaşadı. Tabi eşinin ailesi o soğukluk ve mesafeye alıştıkları için soğuk ve mesafeli davrandılar. Yine suçlu onlar oldular. Artık eşinin canına tak etti. Boşanalım dedi. Lütfen yapmayınız. Sizi tanımalarına saygı çerçevesinde izin verirseniz kazanan siz olursunuz.

bir kere de şaşırtsınlar beni istiyorumdur belki bir kere de beklentiye girdigimde karsilasinlar istiyorumdur cunku disarida bazi kayinaileler goruyorum ve hosuma gidiyor bir umut belki bizimkiler de normallesir mi diye dusunurken hop bir sey oluyor yine de cok sukur cok karisan eden insanlar degiller cok sinir BOZAMIYORLAR ama mide bulandiriyorlar baslarda olsa evet esime cok yuklenirdim de artik tek kelime etmiyorum mumkun oldugun kapatip yok ediyorum konuyu ne ona ne bana hayri oluyor dallandirip budaklandirmanin da cunku
'Normalleşir ?' derken .
vala eşim benim ailem anormal , yobaz , mide bulandırıcı , düşüncesiz dese ne düşünürüm bilemiyorum
eşiniz adına çok üzüldüm açıkcası .

Doğum günü kutlanasını doğru bulmuyordur belki, kendi çocuklarınınkini kutlar mı mesela? Bazı insanlar var doğum günü kutlanmasına karşı oluyorlar. Hanımına da ses etmemiş kadın gelmiş ayıp olmasın gönül koymasınlar diye işte bence. Rezil oldum millete falanlar filanlar sanki düğüne gelmedi adam.
Ne bileyim küçümsediğimden değil yanlış anlaşılmasın da bazı dertler de osuruktan nem kapmak sanki bazen...

Allah başka dert vermesin valla.

Doğum günü olduğunu anlamayacak bebekler için yapılan doğum günü kutlamaları bence çok saçma. Bana gerçekten saçma gelen bir şeye katılıp rol yapamam. Belki benim gibidir. 1 yaşında bebeğe ne doğum günü ne kutlaması demiştir, ne işim olur böyle şeylerle demiştir. İhtimal yani.

mide bulandiriyorlar derken oraya yanlis yazdim sinek kucuk ama mide bulandirir anlaminda yazmak istedim yanlis oldu koca adam tabi ki gelmek zorunda degil ama bazi seyleri insan sezer bir gitmek istememek vardir bir de inadina gitmemek ben olayi az cok anliyorum boyle bir gunde bunu yapmasina kizdim rahatsiz oldugu seyleri soyleyebilir bana bile olmasa kizina ogluna soyler insan bu hareketler daha cocukca ve sinir bozucu geliyor ben kendi ailem onlardan iyi demedim dediginiz gibi biraz daha dusunceliler daha sahiplenici insanlar da kayinpederim de cok seviyor torununu bunu hissediyorum zaten bize karsi tavir olarak yapiyor o kadar degisik bir insan kotu diyemiyorum iyi diyemiyorum ortadayim
Ortada olmak iyidir :) tabi ki çok iyi diye düşünmek zorunda değilsiniz ama kötüye de yormamak lazım çok zorlamadıkları müddetçe.

şimdi her ailenin ve aile içindeki insanların yapısı da Farklı.

benim annem mesela hiç sıcak değildir. Hep mesafelidir. Ben ya da gelinlerimiz doğum günü kutlayacağız desek, direk karşı çıkar. İzin vermez, çağırsak gelmeyeceği gibi bir de üstüne kızar. AMa torunlarını da çok sever.

gelinlerimiz de ben de hiç büyütmeyiz bunu. Onlar da sağolsun, hep getirirler çocukları, sevdirirler, hediye beklemeden, yalnızca gönlünü hoş etmek için. İkisinin de ailesi sizin aileniz gibi sıcak aileler ama bu kızların anneme soğuk durmasına sebep değil. Onu da öyle kabul ediyorlar.

ama ananem ve dedem mesela, annemden daha yaşlı olmalarına rağmen daha sıcaktırlar böyle mevzularda. Doğum günü desek sevinirler, gelirler, ellerinden geldiği bir hediye getirirler. çok sıcak, samimi insanlardır. yani aynı aile içinde bile kişiden kişiye de değişiyor.

onların da mesela iki tane gelini var: Sevimli, kendileri yaşayan, bahçeden hep bir şeyler yapıp getirmeye çalışan, yük olmayan iki yaşlılar. Bir gelin onları çok sever,, kendi ailesini de.ama diğer gelin kendi ailesiyle çok sıkıdır ama onları hiç istemez.

geldiklerinde sıkıntı çıkaracak bir mevzu muhakkak bulur. Büyük mesele, gerginlik, hatta kavga olur bu bir şekilde. Böylece mesafe koyarak, hatırlarını kırarak uzak tutmaya çalışır. Verdiği şeyi almaz, almayacağını dik dik söyler, Hep bir hesap sorma şeklinde davranır. Bu sebeple aradaki samimiyet kaybolup, soğukluk giriyor ilişkiye.

O kendince haklıdır ama ben yok yere olduğunu Ve ayıp olduğunu düşünüyorum. Bazı küçük mevzular küçük kalabilmeli.

Hic mi baska isiniz yok yahu. Bilmiyorum benim cocugum yok ama olsaydi ko dogum gunune gelmedi diye sinir olamazdim galiba.

'Normalleşir ?' derken .
vala eşim benim ailem anormal , yobaz , mide bulandırıcı , düşüncesiz dese ne düşünürüm bilemiyorum
eşiniz adına çok üzüldüm açıkcası .

yobaz olduklarini ve dusuncesiz olduklarini cogu kez soylemisimdir mide bulandirici kelimesini aile icin kullanmadim yanlis yazdim orda sinek kucuk mide bulandirici olur manasinda konuya ithafen soyledim evet bazen cok yobazlar ve evet cogu zaman cok dusuncesizler ben de esimin adina bazen uzuluyorum cunku cogu dusuncesizliklerinin acısını o da çekiyor

Doğum günü olduğunu anlamayacak bebekler için yapılan doğum günü kutlamaları bence çok saçma. Bana gerçekten saçma gelen bir şeye katılıp rol yapamam. Belki benim gibidir. 1 yaşında bebeğe ne doğum günü ne kutlaması demiştir, ne işim olur böyle şeylerle demiştir. İhtimal yani.

ihtimal belki..

merhaba kızlar dün oğlumun ilk doğum gününü kutladık 1 haftadır koşturuyorum ozel mekan vesaire baya uğraştım. Doğum gününe kayınpederim katılmadı o kadar uzüldüm ve sinirlendim ki anlatamam şimdi görmek bile istemiyorum kendisini zaten sehir dışında oturuyoruz yakiniz haftasonlari gidiyoruz genelde ama ben pek yakinlaşamıyorum onlara en basindan beri acik oldugum icin kabullenmekte biraz zorlandilar beni ve genel anlamda kaba yobaz ve dusuncesiz insanlar olduklari icin.. benim ailem de aksine her seye kosturan her ihtiyacimizda yanimizda olan insanlar. cocuk olduktan sonra torun kiymete bindi ama oyle bos kiymet ben de torun da aileme biraz daha yakin oldugu icin de icten ice icerlenip kizdigini biliyorum (egosuna yediremiyor erkek tarafi ya ondan bir kac kez konusmalarindan anladim) ama elimizde olan bir sey degil aile yapisi farkliligindan 1 haftadir kendi ailemin yanindayim kosturmaktan ugramadim yanlarina nasil olsa haftasonu gorusuruz diye de dogum gunune de gelmeyince bende sarteller atti belli etmiyorum ama icten ice kinleniyorum doluyorum nasil davranacagimi ne yapacagimi bilmiyorum kaynanam o kadar sikintili degil gorumcemi seviyorum onlari da uzmek istemiyorum ama nasil davranmaliyim bilemiyorum.

Benim babamda sevmez katılmaz annemi gönderir o yüzden kp de gelmese yadirgamam
Amaan boşver inan ki takılacak bişey degil

Back
X