kayınpederimden bıktım usandımmmm

Oğlu kendi bakacak. Karısı bakmak zorunda değil ne hukuken ne de dinen

60 falan gösteriyor herseyi yapabiliyor yemek vs biliyor. dediğim gibi çok muhtaçsa akşama kadar niye geziyor benim gitmediğim yerlere gidiyor. ama biri bişey soruncada bakmıyorlar bana diyor. nankör anlayacağın.
Gebersin pis herif tiksindim valla öyle yaşlıya saygı duyulmaz

sen sevecen olup sevip zamanında saysaydın
agzın dualı olsaydı karı kız peşinde olmasaydın
simdi burda bunları konusmuyorduk bile
Sana onlarca kez katılıyorum.Yaşlılara çok merhametli bir insanım.Ama evet hepsi illa yaşlı diye saygı sevgiyi hakediyor seğil.
Annemlerin mahallede bir yaşlı kadın vardı.Tabi yaşlı dediğim ben çocukken 55 filan.10 yaşındaki kardeşim arkadaşlarıyla parka gidecek olsa,anneme,nasıl yollarsın,o koca kız oldu,peşine birini takarsa demeler.Ben okul arkadaşımın evine gidecek olsam,ne halt yiyorlar kimbilir demeler.Yaşlı bir adama yardım eden 13 yaşındaki kız için,erkek düşkünü,peşinden ayrılmıyor demeler,daha neler.Annem babamda yaşlı diye alttan aldıkça azıtmalar.Şimdi öldü.Ölüler hayırla anılmalı tamamda, hangi hayırla anacağım?
Öyle anılmak isteyen,ona göre yaşayacak o zaman.Bizde yeri geldikçe kardeşlerim ve komşu kızlarıyla hakettiği şekilde anıyoruz.
Yaşlılık insana birden nur indirmiyor.Ama benim babaanneciğim,mahallenin çocuklarının sevgilisiydi.
50 yaşındaki bir adamdan bile,onunla ilgili güzel bir anı duymak beni mutlu ediyor.Boşa dememişler,arı su içer bal akıtır,yılan su içer,zehir döker...

Evlendirin. Tek kurtuluş bu.

Oğlu kendi bakacak. Karısı bakmak zorunda değil ne hukuken ne de dinen

Aşk olsun mıncırıyomuş oğlunu tabi bakıcak.
Bakmıyıp napıcak evlendiricek mi huzurevine mi yerleştiricek ayrı ev mi tutucak ? Olur mu hiç bunlar:)
Kv olsa herkes bık bık ediyo kp olunca bakmalı demekki kendi kpleri çok iyi ne şanalılar
Hepsine kpli bir hayat diliyorum

Okudum mıncırmalı mesajı. Kendi baksın mıncıra mıncıra :)

Eşine
"işi bırak gel hem babana hem çocuklara bak, yemeği yap bir de temizlik olsun( özellikle tuvaletler) , ben de bir tek iş bulayım çalışayım, evi geçindireyim " desen

sence sana cevabı ne olur?

Neden kadınlara evlilikle beraber evin içindeki herşeyin ve yaşayan herkesin sorumluluğu otomatik olarak yükleniyor? 16 yıl boyunca bakan eltinin ne günahı vardı? Sen o tuvaletleri bu şekilde hergün başkasının pisliğini temizlemek zorunda mısın?

Eşinin annesi de olsa aynı şeyleri söylerdim.. Kimse kimseye yük olmasın yaaa.. Çok hasta bakıma muhtaç olur, onda da yine bir bakıcı tutulur, ister aynı evde ya da başka evde bakıcı ile beraber bakılır..

Eşinden yardım iste, bari bir yardımcı tutulsun eve..

Kadinin ailesinden hem anne hem baba sagsa genelde kendi evinde yasar damat evine gelmez ancak birisi olurse digeri gelip kalir damat yaninda. Bu kalan tek bireyin de hic bir geliri emekli maasi olmadigini farz ediyorsak ve yeme icme, yasli bezi, doktor gibi masraflari varsa dahi ekstrem bir durum olmadigi surece bir cocuktan daha maaliyetli olmaz. Yasli bakimi ise zordur. Kadin yasli baktigi zaman gecesi gunduzu mesaisi olmaz. Cocuk koca ihtiyar bakimi ucgeninde dolanir durur nefes alamaz. Banyo wc gibi ihtiyaclar icin gelinin zaman zaman bu yaslilari sirtlamasi bile gerekir ki bu fiziksel gucunun ustundedir ve cogu zaman tutmayan bir bel, eller, dizler ve fitik olarak geri doner kadina. Isin bir de psikolojik kismi var. Kisacasi bahsettigin sekilde bir rest ceken koca adam degildir bosanilabilir veya evli kalinacaksa koca dirdiri cekmemek icin ise girilebilir. Parasiyla bakici tutulur. Karisina rest cekmeyen adam gibi koca ise kendi aile bakilmasi hususunda esine baski yapmaz yardimci olur, eve gelince para kazaniyorum ben diye triplere girip tv karsisina oturmaz eve gelince anne babasinin bakimini gorur. Oyle es ile evli kalinir ailesine de bakilir cunku tam zamanli kole sayilmamaktadir kadin. Ekosistem ideal bir sekilde isler.

maaşı varsa size yakın bir ev tutun ev temizliği içinde yardımcı eleman gelsin haftada 1 ev işlerini görsün siz ve eltinizde yemek ypın dolabına koyun arada yine klsın ama adam 80 yaşında evde yanlız kalabilir mi ?

Benim de babam böyle ya. Çok problemli bir adam. wc ye lambayı yakmayıp el feneri ile giriyor. Ne yaşıyorsa artık! Daha önce lamba yakmak da yoktu, el feneride. Karanlıkta klozet bulmaca oynuyordu . Kızkardeşim banyo yıkamaktan helak oldu

Kaç yaşında adam yaaa idare edin, üzmeyin yazıktır gunahtir
canım sana göndereyim istersen ne demek istediğimi o zaman anlarsın :) ben keyfimden bakmam demiyorum keşke ağzı dualı torunlarıyla ilgilenen hoş sohbet edip babam gibi davransaydı inan başımın üstünde yeri vardı. ölene kadar bakar kendi babamdan ayırt etmezdim. ama çektirdikleri attığı iftiralar hakaretler yenilir yutulur cinsten değil. önüne hala bi tas yemek koyup üstünü başını yıkayıp ütülüyorsam Allah rızası için yapıyorum. bu da benim sınavım napalım kurtulamıyorsak sabredicez tek çare bu galiba.

bizimkide sudan tasarruf olsun diye yıkamıyor ama o çıktıktan sonra bi kova su ile mecbur yıkıyorum..

Yerinizde olsam inşallah o 40 yaşındaki kadınla evlenir diye dua ederdim.

evlense bizim eve getiricek ben tabiki kabul etmem ayrı eve cıkarım ama bilmiyorum bu işin sonu ne olacak..

Yok be, hangi kadın kendinden yaşça küçük bir kadının evine gelin gelmeyi kabul eder? Çift maaşı da varmış adamın, mecbur ayrı ev açacak yoksa çıngar çıkar. Siz ve eşiniz hiç karışmayın, tepki göstermeyin bu kadın mevzusuna. Üç taneyle evlenen dördüncüyle de evlenir. İnşallah böyle birşeyle gelir karşınıza, tamam baba sen bilirsin dersiniz, hemen evini tutarsınız.

bizimkide sudan tasarruf olsun diye yıkamıyor ama o çıktıktan sonra bi kova su ile mecbur yıkıyorum..
Iyyyy! Allah kolaylık versin. Bazı yaşlılar gerçekten innatcı ve anlayışsız oluyorlar. Sanki temizlemek zorundasın onun pisliğini. birde bu tuvalet alışkanlığı genç yaşlıya bakmıyor. İnsan pis vw saygısız olduktan sonra ne yapsan, ne desen boş. Utanç olmadıktan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…