Kayınpederimin benden borç istemesi

ne münasebet çok sevmiyorsunuz demek ki? sevdiğim için ''evrenin verdiği'' bu kadar kötü mesaja rağmen susuyorum birşey diyemiyorum. onun için kendi hayat şartlarımı kendimle de uyumlu olacak şekilde değiştirmeye çalışıyorum ister istemez.
benim bu konuda sorduğum şey kendi aileme bile çoğu zaman paylaşamadığımı anonim olarak sizlerden fikir almaktı.. ailesine olan tavrım nasıl olmalı bu saatten sonra onu merak ettiğim için sordum açıkcası

Ailesine hiçbir tavrınız olmamalı. Nişanı atıp bağınızı kesmelisiniz.

Aile olarak da uyuşmadığınız belli. Başka üyeler de yazmış, annesinin lafına susuyor daha şimdiden sizin adınıza konuşuyorlar.

Adamın daha düğünü olmamış gelininden borç istemesi bana da kumar gibi geldi. Tefeciden de para aldıysa iyi ihtimalle kP yi, kötü ihtimalle müstakbel kocanızı vururlar.

Doğmamış çocuklarınızı düşünüp vazgeçmelisiniz.

İlla seviyorum, evleneceğim diyorsanız da bir düzine insan bana evlenme demişti dersiniz ilerde. Aklınıza gelirsek.

Verme nisanlinada soyle

Oglunun nisanlisindan para isteyen bir kayinpeder profili hic sağlıklı değil. Rezillik resmen.
Nişanliniza soyleyin ve
sakın vermeyin.
Sizden yuz bulup ailenize, akrabalariniza bile dadanabilir.

Nisanlin gereken uyariyi yapayacak. Bir daha olursa emin ol evlendikten sonra daha da cok isteyecek. Herkes kendi delisini iyi bilir. Nisanliniz ne diyor bu duruma?

Babası sorunlu diye faturayı nişanlısına kesmeyi çok acımasızca buldum.
Nişanlınız da durumun farkında ve bilinçli.
Siz babayla iletişimi sınırlı tutun yeter.

Nisanlimi gec. Babamin karakterinden yola cikarak konusayim. Her zaman babam ustun gelmistir. Ama genelleme yaparsak nisanli birinin her harukarde babasi ustun gelmeli zaten. Senin baban duyarsa ne yapar onu bilemedim.mesela benim babam duysa gavata ban gelini olmayan kadindan parami istenir gt herif der bir tane yapistiriri nisanida bozardi.cok eski zamanda kuzenimi istemeye gelen kisi halamdan para istemeye geliyor daha adı konmamis yuzuk takilmamis. Kapida arkadasi bekliyor adam iceri girip halamdan parayi alip çıkacak babam geliyor kapidaki cocuga sen kimsin hayrola diyor oda diyoki ahmet geldi kaynanasindan borc istemeye babam iceri girmesiyle ahmetin yumruk yemesi bir oldu senmisin daha damat olmadan kari parasisi yiyen diyerek. O is baslamadan bitmisti. Gunumuz erkeklerine bakarsak babam bu maddi acidan cok takiliyor. Balik bastan kokar diyerek. Karisinin parasina guvenem adam evlenmesin der her zman

Ailelerinizle hep beraber oturup bu durumu meydana atın. Utanması gerek çünkü utandırırsanız bidaha yapmaz.

Yanlış anlamazsanız kendi yorumumu yapacağım, evrenin verdiği mesajı yorumlama şekliniz yanlış zaten, susmak çözüm değil, siz asıl kıyameti evlilikten sonra göreceksiniz ki umarım görmezsiniz, çünkü karşınızdaki insanlar kötü niyetli
Bol şans ve mutluluk diliyorum

Sizin babanızın tarzında biriyle de akraba olmak istemezdim açıkçası… Bu davranışlar sizin normaliniz galiba ama asla örnek olmamalılar.

Nişanlınız gereğini yapabilse kayınpeder size bu taleplerle gelemezdi. Her şey gözünüzün önünde. Evlenirseniz bir eliniz kayınvalidenin üzerinde olacak maddi olarak. Bunu kabul ediyorsanız devam edin. Bu adam nişanlıyken bile bu kadar talepkarsa düğün sonrası asla rahat bırakmaz.

Engelleyin ulaşamasın size

Bu adam düğünden sonra hayatı sana zehir eder. Vermemene ve oğlunun uyarılarına rağmen ısrarla istiyorsa yapışkan bir insan demektir. Düğünden sonrada sürekli onun ısrarlarıyla uğraşmak zorunda kalırsın. Nişanlında ilerde o benim babam ne yapabilirim diyecek emin ol... Yerinde olsam bu sevdadan vazgeçerdim.

1. Borç isteyen senin kayınpederin değil, gelin ata binmiş ya nasip demiş. Kayınpederim demen sacma olmuş
2. İnsanlar kendi kızından para istemeye utanıyor, adamdaki gevşekliğe bak...
3. Ailene anlatip nişani at, çok daha iyilerini bulursun. Armut dibine düşüyor, uzağa düşene çok nadir denk geldim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…