• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalde davranışları normal mi ????

Kurban bağışı kabul eden yerler var
Et eline geçmiyo, sen sadece parasını veriyosun
İstese de kayınvalide kapamaz yani, muhtaç insanlara dağıtılır

evet arastırıp en faydalı yeri bulup oraya verecem..ne bu ya ugrasamam..hanfendinin buzlugu dolu...yesin alllahta inş sevabını bize versin...inanır mısın benim buzlugumda et yok....allaha şükür alırız önemli bolan kurbanın yerine ulasması... ayy ben böyle seyler hiç yasmadım bu zaman kadar böyle davranıslar görünce yadırgıyorum ya normal deil bunlar yani.....

Alınma canım bu modeller böyle sonuçta... Evlenince kız tatlı olur.. Oğlanla alakadar olmaz ama oğlunu bir çekmeye gör oğlancı oluverirler birden:34: Takılma birisini ne kadar çok överse karşındaki o kadar çok açık kapatıyor demektir :51:

durum onu gerektırdi canım sonrada cok pişman oldum ama is işten gecti simdi gordugunuz gibi engelimiz yuzunden mecbur katlanıyorum gelince allahın izniyle ondan sonraya hayallerim dilediklerimm....

inş zaman cabuk gecerde yuvanda eşinle olursun canım...

evet arastırıp en faydalı yeri bulup oraya verecem..ne bu ya ugrasamam..hanfendinin buzlugu dolu...yesin alllahta inş sevabını bize versin...inanır mısın benim buzlugumda et yok....allaha şükür alırız önemli bolan kurbanın yerine ulasması... ayy ben böyle seyler hiç yasmadım bu zaman kadar böyle davranıslar görünce yadırgıyorum ya normal deil bunlar yani.....

İlk kez mi et görüyo nedir
Bi de kurbanın amacını bilmiyo galiba

Diyanete ve benzeri yerlere verebilirsin
Seneye tufaya gelme

Alınma canım bu modeller böyle sonuçta... Evlenince kız tatlı olur.. Oğlanla alakadar olmaz ama oğlunu bir çekmeye gör oğlancı oluverirler birden:34: Takılma birisini ne kadar çok överse karşındaki o kadar çok açık kapatıyor demektir :51:

napalım sallıyacaz gitcek yoksa cekilmez anladım ben bunu.....

İlk kez mi et görüyo nedir
Bi de kurbanın amacını bilmiyo galiba

Diyanete ve benzeri yerlere verebilirsin
Seneye tufaya gelme

sanırım böyleymiş haberdar deil...zamanımızda et kesilip buzluga atılınca oda bu modaya uydu bize sormadan ama bu ilkti...ikinciisi olmaz...iyi oldu ama beni kendinden iyice soguttu aramız mesafeliydi dahada km ler girdi...iyi de oldu yani...

arkadaşlar çok tesekkür ederim sizlere....cevaplarınızla benim normal oldugumu anlamamı sagladınız....motivasyonum arttı evliliğimin kıymetini iyice arttırıp yasayacagım...iyi ki varsınız

Seninkilerde bi alem
Borcu üstünüze yıkıp neden altınları sattınız diye bi de gelip hesap soruyolar

Sonra gidip sürpriz parti mi düzenliyolar
Torunu içindir sadece bence

Yoksa hiç tutarlı bi tavır olmaz bu

Eltim var bitane doldur doldurrr kadın hmn gaza gelmişşri ama bn aöndürdümm;))
Tırunu için yapsınn o bıle yeter walla kimisi hiç şstemıyo

ayyy kızlar daha yeni ögrendim kv bayramda annemi aramıs....hayret...normalde aramazda kendisi.....

aman bana bulasmasınlarda dediğin gibi napıyosa yapsınlar ama dinlememek elde deil ki ...mesela aksam oturup cay içiyoruz baslıyo şöylede böyle.....umursamamaya calıscam anlatsın bakalım....

mesela bnm kayınvalidemde hastalık hastası hep oram ağrıyo buram ağrıyo anlatır durur. Hiç dinlemeye dinleme anlatmamaya başladı. Dinleme bakalım lafı değiştir. Sen başka bişey anlat. O anlatırken ben bişey yapayım de kalk git. Umursama bakalım biraz. Napıcak.

yarım kova eti kendine mi alıyor yoksa kendi mi ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.
bizde aile büyüklerine, görümceme,kardeşlerime kesmedilerse; diğer paylara göre
daha fazla veriririz eşit olmaz.bence fazla olabilir ama size sormadan almasını ayıpladım açıkçası.

anlattıklarınızdan yola çıkarak kv nizin davranışlarını çok tasvip etmesem de,
bu konuları çok da düşünüp kendi kendinizi dolduruşa getirip huzurunuzu kaçırmayın.
biraz daha mesafeli davranırsınız olur biter.

mesela bnm kayınvalidemde hastalık hastası hep oram ağrıyo buram ağrıyo anlatır durur. Hiç dinlemeye dinleme anlatmamaya başladı. Dinleme bakalım lafı değiştir. Sen başka bişey anlat. O anlatırken ben bişey yapayım de kalk git. Umursama bakalım biraz. Napıcak.
Ama bu davranışta biraz saygısızlığa girmiyor mu?
gerçekten belki ağrıyordur.yaş artık ilerlemiş,konuştukça rahatlıyorlar.
kendi annelerimiz konuşsa gerçekten hasta deriz,iş kayınvalideye gelince ne
yapsa batıyor.yalandan hasta olur.

yarım kova eti kendine mi alıyor yoksa kendi mi ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.
bizde aile büyüklerine, görümceme,kardeşlerime kesmedilerse; diğer paylara göre
daha fazla veriririz eşit olmaz.bence fazla olabilir ama size sormadan almasını ayıpladım açıkçası.

anlattıklarınızdan yola çıkarak kv nizin davranışlarını çok tasvip etmesem de,
bu konuları çok da düşünüp kendi kendinizi dolduruşa getirip huzurunuzu kaçırmayın.
biraz daha mesafeli davranırsınız olur biter.

kendine alıyo canım ki dagıtacak olsa bile (deil ) en azından bana deil ama eşime sunlarıda birilerine vereyim der insan yeter ki nezaket sahibi olsun ama nerde...... niyeti iyi olsa tüm et onun olsun ama deil biliyorum....bende o yiyecegine tanımadıgım ihtiyac sahipleri yesin isterim acıkcası......

aynen öyle akıllandım kac yasındaki kadın degişmeyecegine göre ben artık umursamıcam eşimle yoluma bakıcam ne yaparsa yapsın....yakın deildim zaten iyice mesafe koyucam herkes yerini bilsin .....

demek ki hepsi enterasan bunların.....tamam güzel taktik dinlemıcem ya oda degiştiricem yada laf.....aman en iyisi yılda iki kez görüsmek oda bayramda gerısıne gerek yok....

Ama bu davranışta biraz saygısızlığa girmiyor mu?
gerçekten belki ağrıyordur.yaş artık ilerlemiş,konuştukça rahatlıyorlar.
kendi annelerimiz konuşsa gerçekten hasta deriz,iş kayınvalideye gelince ne
yapsa batıyor.yalandan hasta olur.

Bnm annem hastada olsa şöyleyim böyleyim diye hergün anlatmaz. Açıkçası eşim de annesi gibi onu da dinlemiyorum. Sevmiyorum hastalık muhabbetini anlatıcak ne var ki ağrıyan yerini söyle doktora gidilcekse gideriz gidilmiycekse git ilacını yut. Kendimde anlatmam hoşlanmıyorum ve ayrıca uzun uzun anlatılmasını anlamsız buluyorum.

Bnm annem hastada olsa şöyleyim böyleyim diye hergün anlatmaz. Açıkçası eşim de annesi gibi onu da dinlemiyorum. Sevmiyorum hastalık muhabbetini anlatıcak ne var ki ağrıyan yerini söyle doktora gidilcekse gideriz gidilmiycekse git ilacını yut. Kendimde anlatmam hoşlanmıyorum ve ayrıca uzun uzun anlatılmasını anlamsız buluyorum.

Ben empati yapmaya çalışıyorum.benim annemde rahatsız.ama öyle dediğin gibi ilacını yutunca hemen düzelmiyor.
yaş ilerledikçe vücut daha geç cevap veriyor.Senin yaptığın davranışın aynısını abim yapıyor.
lafını kesiyor.dinlemiyor.başka bir şeyden bahsediyor.annemin ne kadar üzüldüğünü ve artık konuşmadığını bildiğim için
kayınvalideninde ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum.biz hoşlanmıyoruz anlatmasınlar,onu yapmasınlar bunu yapmasınlar.
ölümlü dünya.. yarın bir gün başlarına bişey gelince vicdan azabı çekersiniz.
tavsiyem ufacık şeyleri sorun haline getirmeyin.

Ben empati yapmaya çalışıyorum.benim annemde rahatsız.ama öyle dediğin gibi ilacını yutunca hemen düzelmiyor.
yaş ilerledikçe vücut daha geç cevap veriyor.Senin yaptığın davranışın aynısını abim yapıyor.
lafını kesiyor.dinlemiyor.başka bir şeyden bahsediyor.annemin ne kadar üzüldüğünü ve artık konuşmadığını bildiğim için
kayınvalideninde ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum.biz hoşlanmıyoruz anlatmasınlar,onu yapmasınlar bunu yapmasınlar.

iyisin hosssun güzel söyluyosunda canım....böyle seyler tek taraflı düşünülmez bence....biz onlar üzülmesin diye yutuyoruz ama kimsenin biz üzülür müyüz diye düşündügü yok....eee yine ölümlü dünya......

işte bir kızın annesi hakkındaki düşüncesiyle,erkeğin hakkındaki düşüncesi farklı oluyor.erkek evlat böyle düşünürse gelinlerde misli misli düşünür:50:
benim annem asla öyle yapmaz diyenlerin gelinlerinden de dinlemek istiyorum aslında.belki de kendi gelinleri de burada kaynanalarından dert yanıyordur:34:

iyisin hosssun güzel söyluyosunda canım....böyle seyler tek taraflı düşünülmez bence....biz onlar üzülmesin diye yutuyoruz ama kimsenin biz üzülür müyüz diye düşündügü yok....eee yine ölümlü dünya......

O yorumu ben size yapmadım ama.
eyay isimli kullanıcının kayınvalidesi için yaptım.ne siz tanıyorsunuz ne de ben.
yazdıklarına göre yorum yaptım.Yani kayınvalidesine tek taraflı mı yapıyor bilemiyorum.sadece
hastalığından sürekli bahsediyor artık dinlemiyorum o da bahsetmiyor dediği için bu davranışın bana
göre yanlış olduğunu düşündüğümü yazdım.
Bence bu konuda genelleme yapmak yanlış.hep gelinler yutmuyor.
öyle gelinler var ki, kayınvalideler sırf oğlum mutlu olsun diye ses çıkarmıyor.
burda ki konulara bakarsak hep gelinler haklı zaten :18:
sizin için yazmıyorum.anlatııklarınıza göre kayınvalidenizin davranışı da normal değil.
bende evli ve çocukluyum.zaman zaman benimde sıkıntılarım oluyor.
ama kayınvalidemi düşman ilan etmiyorum.
Dediğim gibi ben yorumu sizin mesajınıza yazmadım.
eyay isimli kullanıcıyı,kayınvalidesini de tanımam.sadece yaptığı davranışın,
kayınvalidesini üzebileceğini yazdım.

Back
X