- 3 Şubat 2018
- 25.890
- 111.411
- 598
- Konu Sahibi overyoursmile
-
Aslında en iyisi sandık koymak, herkes zarfa atsın takisini,parasını, üstüne adını yazsin. Olsun bitsin:)altınların üstüne isim soyisim yazıyor hep
arkadaşımın arkadaşının düğününde gördüm ben birisi vardı elinde defter dolaşıyordu kim ne takmış. kime gitsin istiyorsunuz diye soruyorduAslında en iyisi sandık koymak, herkes zarfa atsın takisini,parasını, üstüne adını yazsin. Olsun bitsin:)
Bazı yerlerde altına etiket yapıştırıyor takanlar. Benim eşim Giresunlu orda hep oyle. Bana takılan tüm altınlarda isim vardı .Kim ne verdi sayıp öğrenilmez ki, takarken gozleyeceksin,kayıt altına alacaksın.
İs Bittikten sonra say dur yani, nereden bilecen neyi kim takti
evet..... gramlar vs saymıyorum bile. kullanmayı bilemediler
Kurdelesine yazılıyor altın takmak yardım oluyor çünkü karşılıklı yardımlaşma yapıyorlar benim kb para takanlarin parasının karşısına o parayla kaç ekmek alındığını da yazıyor hak geçmesin diyeBazı yerlerde altına etiket yapıştırıyor takanlar. Benim eşim Giresunlu orda hep oyle. Bana takılan tüm altınlarda isim vardı .
benim annem dolar ve altın gramı not almıştı. zamanında abimr 100 tl takmışlar ama altını 300 tl. öyle hesaplıyor gönderiyor geriKurdelesine yazılıyor altın takmak yardım oluyor çünkü karşılıklı yardımlaşma yapıyorlar benim kb para takanlarin parasının karşısına o parayla kaç ekmek alındığını da yazıyor hak geçmesin diye
duruyordur herhalde. bilezikleri duruyor ama onlar duruyor mu bilmiyorumHaydan gelen huya gider ben olsam saklarım altın buya değerlenir beklenmedik anda
Gayet haklısınız. O altınlar geri gelse bile eksik gelir.Hemen konuya girmek istiyorum. Nişanlımın annesi nikahtan hemen sonra altınları alıp götürüp tek tek sayıp bize verecekmiş. Altınları almak için de o yorgunlukla gelinlikle tekrar onların evine gidip takı peşinde koşup artı akrabalarıyla yemek yiyecekmişim kısacası. Bunu asla kabul etmediğimi söyledim ve gerçekten sinirlendim büyük bir ısrarla bunu istiyor çünkü. Hem söylediklerinden dolayı hem de tavrından dolayı kayınvalideden resmen nefret ettim. Nişanlım bir şekilde annesini ikna etti konu kapandı. Ama benim içimdeki sönmüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Siz olsanız ne yapardınız? Acaba ben mi hatalıyım abarttım diye de düşündüm bir ara, o yüzden en objektif siz yorum yaparsınız. Şimdiden teşekkür ediyorum
2015 te 20 TL takanlar bile vardı ya köylük yerde böyle oluyor demekki o şekilde hesapliyorlar o zaman ekmek 1 liraydı şimdi 7 buçuk yani 150 olarak dönüyor para öyle düşününbenim annem dolar ve altın gramı not almıştı. zamanında abimr 100 tl takmışlar ama altını 300 tl. öyle hesaplıyor gönderiyor geri
2015te gram altın 100 tlymis. simdi hesapla o 20 tl 400 tl....2015 te 20 TL takanlar bile vardı ya köylük yerde böyle oluyor demekki o şekilde hesapliyorlar o zaman ekmek 1 liraydı şimdi 7 buçuk yani 150 olarak dönüyor para öyle düşünün
Hiç iyi niyetli gelmiyor bana böyle hareketler. Ayrıca ona ne. Gelin ve damat kendileri saymayı bilmiyor mu? İçinizde büyütüp iyice kinlenmeyin ama tabi ki de altınlarınızı vermeyin.Hemen konuya girmek istiyorum. Nişanlımın annesi nikahtan hemen sonra altınları alıp götürüp tek tek sayıp bize verecekmiş. Altınları almak için de o yorgunlukla gelinlikle tekrar onların evine gidip takı peşinde koşup artı akrabalarıyla yemek yiyecekmişim kısacası. Bunu asla kabul etmediğimi söyledim ve gerçekten sinirlendim büyük bir ısrarla bunu istiyor çünkü. Hem söylediklerinden dolayı hem de tavrından dolayı kayınvalideden resmen nefret ettim. Nişanlım bir şekilde annesini ikna etti konu kapandı. Ama benim içimdeki sönmüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Siz olsanız ne yapardınız? Acaba ben mi hatalıyım abarttım diye de düşündüm bir ara, o yüzden en objektif siz yorum yaparsınız. Şimdiden teşekkür ediyorum
Bu sene herşey tersine döndü maalesef inanılmaz arttı haklısınız2015te gram altın 100 tlymis. simdi hesapla o 20 tl 400 tl....
Eksik yazmışım.Kendi ailenede kaptırma.Onlarda konabilir.Yapmazlar deme burada bununla ilgili açılmış bir ton konu var.Koy bankaya adına hesapta dursun.abim evlendiği zaman balayına gitti sabah. akşam altınlar bizdeydi paralar bizdeydi. hepsini tek tek yazdı annem deftere. ama geri verdik tabii. kim ne takmış öğrenmek için yapılıyor. ama abimin zamanında çeyrek ucuzdu yani. 250 tane çeyrek olmuştu şimdi düğünlerde o kadar olmuyo neyini sayacak ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?