Kayınvalide arabanızda öne oturmak isterse?

kadının kadına düşmanlığı bu konuda ortaya çıkıyor galiba.kayınpeder olunca öne oturması normal görülüyorda kaynana olunca neden asla deniyor.:44:

kayınpeder büyükse,kaynana da büyük.bu cinsiyet ayrımı neden:34:

kaynanalara ön koltuk meraklısı deniyor da gelinler aşağı mı sanki,ön koltukla üstünlük kurma çabası neden.:50:

ayrıca anladığıma göre iyi niyetle kaynanasını öne oturtmaya çalışan gelinlerin kaynanası da öne oturmak istemiyor.duygular karşılıklı demek ki:34:

öne oturmakla üstünlük kuruluyorsa diyecek birşey yok zaten..ayrıca neden k.validemden üstün olmaya çalışayım ki? ayrı kulvarlardayız :1: o anne,ben eş :27:

ben birkaç kez k.valideme tekli ettim anne sen geç öne arkada çocuklardan rahat edemezsin belki diye,kendisi istemedi.

Son düzenleme:
kadının kadına düşmanlığı bu konuda ortaya çıkıyor galiba.kayınpeder olunca öne oturması normal görülüyorda kaynana olunca neden asla deniyor.:44:

kayınpeder büyükse,kaynana da büyük.bu cinsiyet ayrımı neden:34:

kaynanalara ön koltuk meraklısı deniyor da gelinler aşağı mı sanki,ön koltukla üstünlük kurma çabası neden.:50:

ayrıca anladığıma göre iyi niyetle kaynanasını öne oturtmaya çalışan gelinlerin kaynanası da öne oturmak istemiyor.duygular karşılıklı demek ki:34:

Bu kadar olur bacım, ilk cümleni dün işyerindeki bir arkadaşa söyledim. Onun da 5 yaşında oğlu var ve ikimizde şimdiden vah bize vahlar bize demeye başladık.

Ama benim anlayamadığım başka, herkes benim gibi tekne kazıntısı doğurmadığına göre 20-25 li yaşlardaki kız anaları en fazla 50 dir - 55 dir. Ve bence çok gençler. Yani genç dediğimiz yeni nesil dediğimiz bu kadınlar mı kızlarını dolduruyor, yoksa daha dün doğan ultra yeni nesil kızlar mı önyargılı oluyor ?

Her önyargıyı kırdık ama kaynana önyargısını kıramadık.

Hele bu konu iyice komik, kızımız daha tanışma aşamasında bi dur hele belki evlenmeyeceksin belki o aile seni, sen o aileyi istemeyeceksin. Belki yeni sevgilinin anası bile olmayacak bu telaş niye.

Valla ben insanların hakettiği gibi yaşadığına inanırım. Kimse içim kötü, içim fesat demez. Kim yoğurdum ekşi der ki ? O yüzden önyargılı içi kötü gelinlere kötü kaynana, içi kötü fesat kaynanalara kötü gelinler denk geliyor.

Ha binde bir vardır iyinin kötüye denk geldiği, buradaki bir küçüğümün çektiği gibi çeken de vardır ama bir elin parmaklarını geçmez.

Son düzenleme:
benim kayınvalidem de şöyle der: herkes kendi eşinin yanına otursun :)
yani şöför kocamsa,ben otururum kayınpederse kayınvalide..
mantıklı bence de...:1:

Şoför eşimse beni, kaynımsa eltimi otutturur kv..
Kp varsa direk onu oturturuz..
Ama kv'miz gerçekten iyi niyetli olduğu için çoğunlukla onu oturtmaya çalışırız..
Kadının arabası mı olmuş ki öne otursun..
Israr ederiz, kabul ederse o oturur..
Allah razı olsun sorun yaşamadık hiç herhangi birşeyde...
Bu yüzden belki rahatlığımız....

3 arkadaş sohbet ediyoruz geçen gün..ikimiz evliyiz,diğeri nişanlı..arabada ön koltuk meselesi açıldı.nişanlı arkadaş sordu; k.valideniz öne oturmak mı ister nasıl olur diye.anlattık biz de.

sonra diğer arkadaş aynen şu cümleyi kurdu; canım bak,ön koltuk senin,sakın k.validene kaptırma onu..gerekirse savaş bunun için,unutma prenses sensin"

bunu diyen arkadaş 2 gün surat yaptı bana çünkü bu cümlesinden sonra kendimi tutamayıp kahkaha atmışım,ya bir an boş bulundum aslında :9:

sanki 3.dünya savaşı başlayacak :ssz:

3 arkadaş sohbet ediyoruz geçen gün..ikimiz evliyiz,diğeri nişanlı..arabada ön koltuk meselesi açıldı.nişanlı arkadaş sordu; k.valideniz öne oturmak mı ister nasıl olur diye.anlattık biz de.

sonra diğer arkadaş aynen şu cümleyi kurdu; canım bak,ön koltuk senin,sakın k.validene kaptırma onu..gerekirse savaş bunun için,unutma prenses sensin"

bunu diyen arkadaş 2 gün surat yaptı bana çünkü bu cümlesinden sonra kendimi tutamayıp kahkaha atmışım,ya bir an boş bulundum aslında :9:

sanki 3.dünya savaşı başlayacak :ssz:

Prensesim benim :38:

benimde eski kayınpeder istiyorku. eşimlede kavga ettim bu yüzden bi kere sonrada beni annemlere öne oturmak için kavga eden biri gibi göstermişti. o babasıyla önde oturacak ben onun arkadaşıyla arkada. kavga etmezsem kudururum. ama neyseki boşandıkta sülalesindende saçmalıklarından da kurtuldum. oh olsun..:32::32:

daha önce bir üye konu açmıştı bu ön koltuk için.buradan aldığı gazla kaynana ve kayınpederinin arkaya oturmasını sağlamıştı ama normalde fazla konuşmayan kocası annesi babası arkada oturuyor diye sürekli konuşarak ailesiyle ilgilenmişti:1:

Çok saçma bir konu.İster önde ister arkada;araba nereye gidiyorsa hepiniz oraya gidiyorsunuz.Öne kayınvalide oturunca kocayı mı kapmış oluyor yada araba krallık öne oturan kral mı oluyor?Bende kayınvalidesini sevenlerden değilim,hatta nefret ediyorum ama böyle konularıda sorun haline getirmek çocukça.
Kendi ailemde en ton ton olan öne oturur ki arkaya kalan 3'lü rahat etsin:1::1::1: Eşimin ailesinde de araba yok sorun yok,olsada umursamazdım bunu.Şehirlerarası yolculuk yapmıyoruz ya,en fazla 1 saatlik yolda bize heryer paris.:16::16::16:

Bizde biraz kiloya bakıyo bu işler kalabalıksak
Ben kendimi bildim bileli arabaların arka bagajında gittiğimden yadırgamam yani :1:
Önde kim oturuyorsa otursun, çok ta problem olmaz benim açımdan

Şu bazı kadınlardaki illa ön koltuğa oturma merakını da anlamıyorum resmen küçük çocuk hevesi gibi genelde küçükken oturmak için yapmadığımız şey kalmazdı . Varsın otursun nolacak yani oraya oturdu diye sizi ezdi geçti ,yok saydı veya büyük bir saygısızlık yaptı sanki kayınvalide. Bu kadar küçük şeyleri de dert etmeyin boşuna kendinize.

bizde adetenmidir nedir arabaya büyük oturacaksa hani ön özel gibi önde oturur.
evli dglim ama kv.min önce oturmasi beni rahatsiz etmez.

yalniz beni araba cabuk tuttugu icin bu yüzden cok uzun yolculuk olacaksa önde oturmak istedigimi belirtirdim belkide.

bu arada kp:de oradayken öne yinede kv.den oturmak istiyorsa belkide onuda benim gibi araba tutuyordur

Boyle seyler nasil sorun oluyor anlamiyorum. Banane ya, kim nerde oturursa otursun, gelip de kafama oturmuyor ya. Kusura bakmayin da cok sig seyler bunlar.

İsteyen istediği yere otursun.. İtici olmadan. Sen-Ben savaşına girmeden..

Mesela benim babaannem, tüm çocuklarının arabasına bindiğinde, torunlarının, gelinlerinin arabasında falan arkaya oturur.. Orası sizin yeriniz der(kocalarının yanları), sıvazlar bir de hatunları..
Ama söz konusu babamın arabası ise; ağız ucuyla arka koltuğa geçeyim der annem de eşek değil ya yok otur anne önde der ve oturur hemen. Daha annemin cümlesi bitmeden önde buluruz kendisini..
Sonra bir de kahkaha atar, has oğlumun yanına oturdum diye..
Bir gün amcam alınmış olacak ki, abim has da biz başkasından mıyız deyiverdi.. O gün bugündür oturmuyor babaannem..

Büyüklere saygılı olalım, doğru, çok da güzel..
Buyurun buna da olun bakalım..

Bize gelince, sözlüyüm henüz, öyle çok çok yolculuk yapmıyoruz kayınvalidemlerle, herkes kendi arabasında gidiyor ayrı ayrı ve daha rahat..
Bir ya da iki kez gittik beraber, onda da ben rica ettim o oturmadı..
Otursa da sorun olmazdı.. :)

çocuk doğana kadar ben önde o arkadaydı..
şimdi biz oğlumla arkada o oğluyşa önde:)))
aman kızlarr boşverin gittiğiniz kaç km yol ki bunun için kafa yorduğunuza değmez...

bence kendini bilen bir kv oğlumun yanı karısınındır her zaman diyebilmeli. arabada gelip kafaya oturmuyor nihayetinde ama öne oturmak isteyince bariz bir şekilde bu bence bir ego tatmini.
sinir bozucu olan da bu zaten.
yoksa eminim bir çoğumuzun aklına gelmiyordu bekarken kim nerde oturmuş.kv ler açyıor insanın gözünü, kv ler sokuyor aklımıza fitneyi.

Back
X