kayınvalide bebeğime karışıyor :(

Herkezin sorunu darklı işte bi orta yolbulunamıyo bi gün aynen senin ediüini yaptım cok memnun kaldı valla ama bu sefer kendimi kötü anne gibi hiisettim kokumu arar die bebeim

Bilmedğin şeyler var sana laf anlatmak zorunda deilim evet ben kaynana parısı yiyen gelinim sen öyle düşün canım sıkıldı bi uğraşım yok kayınvalidemle ugradıyım dedim sabırr

Gaz cikarma ve alt bakma gorevini ona ver. Sorumluluklarini bilir ona gore davranir. Ben dogumumda alt bakmayi anneme gaz cikarmayi kvme verdim. Yoksa ikisi de bilmisin onde gidenidir. Bu sayede bunalmadim. Hem rahat edersin. O gazini cikarirken sen emzirdikten sonra dinlenirsin:)) Uygula bunu:))

Herkezin sorunu darklı işte bi orta yolbulunamıyo bi gün aynen senin ediüini yaptım cok memnun kaldı valla ama bu sefer kendimi kötü anne gibi hiisettim kokumu arar die bebeim

yok yok çocuk anneyi bilir hep. zaten kadıncağız 5 e kadar işteymiş bişey olmaz..
gidersin torun özlemini. hem sana da sevap..

Asıl amaç borçlar vesaire deil yönetmek sürekli tepemizde olmak anlıyomusun simdi bana ordan vicdansız gelin muameslesi yapma

Allah yardimcin olsun ya eşin de hata yapiyor sana diyor ilk torunu idare et nedemek ya idare et seninde ilk bebegin onun bebekleri oldu bile onun hakki gecti bitdi nedemek seni itmek ya tavrini koy herseyi icine atma icine atarsin bir gün hasta olursun

Kayınvalidenizin ilk torunumu eğer öyleyse genelde böyle olur. Benim kayınvalidemden biliyorum, karışan aynı evde de ayrı evde de karışıyor. Ben ayrı oturuyordum. Kadın sabah geliyordu çocuğun karnı tok altını yeni değiştirmişim ama ilk işi altını açıp bakmak ve kuru bezi çıkartıp yerine yenisini takmak oluyordu. Sanki ben çocuğun altını değiştirmeyip pis bekletiyormuşum gibi. Birkaç kez uyardım anne altını yeni değiştim kuru bezi çıkarıp yenisini takıyorsun yazık günah dedim. Baktım anlamadı birkaç kez o gelmeden aradım anne gelirken bir paket bez getirir misin çocuğun bezi bitti de kirlenmeden değişince dayanmıyor tabii dedim. 1-2 paket bez aldıktan sonra bıraktı o huyunu. :) Bu arada bir şeyi merak ettim eşinizle aranızda iletişim problemi mi var. Mutfakta ağlayan sizsiniz eşiniz bunu duyuyor ve annesine soruyor neden gelip size sormuyor neden ağladığınızı?

Ortayı bulsalar fena olmaz ama genelde ya hiç tınlamıyorlar ya da aşırı sahipleniyorlar evet

benim kayınvalidem yaşlıydı. lohusalığımda geldi hiçbir şey yapmadı .. ama bir yemek yapsın isterdim. bir kere ana kucağına koyup yanına verdim çocuğu salla da anne yemek yapıcam dedim. onda da ağlıyor durmuyor gel dedi.
bir defa da sütlaç yaptı. 4 yıldan beri.
kötü mü değil iyi mi bilmem. biz nötr takılıyoruz.
70 yaşında belki bişey beklemem saçma kadıncağızdan ama ne bilim en azından dikişlerim iyileşene kadar oturduğu yerden çocuğu sallayabilirdi.

Güzel taktikmiş aslında geriyede bişe kalmıyo zaten bi emzirme onuda sütüm olsa emziririm diyo zaten cok düşenceli kendisi saolsun

Allah tan çalışıyormuş önce buna dua et cnm.kv işten gelincede bırak baksın 1-2 saat sonrada uyutucam diye gir odana idare ediceksin yapılacak bişey yok

Asıl amaç borçlar vesaire deil yönetmek sürekli tepemizde olmak anlıyomusun simdi bana ordan vicdansız gelin muameslesi yapma
Ben diyorum ki kayınvalidenin amacını bilemem
Ama suçlu eşin, o karar veriyor herşeye
Sen kayıtsız şartsız uyuyorsun
İnsan eşinin de görüşünü almalı, 3 günlük tatil değil içiçe yaşamaktan bahsediyoruz

Üzülme canım dişini sık biraz geçecek bu günlerde inşaallah kuzum
Gercekden geciyormu zamanla. Bilsem bes -alti yila gecer sabr ederim. Benim kv yanindan ayrilma ihtimalim bile yok. Ne olyorda geciyor acaba. Dusunuyorumda belkide cocuklar buyuyunce duzelecek her sey

Genç kayınvalideler de öyle yapabiliyor
Yaştan ziyade insanlıkla ilgili bir durum bence bu
Yapandan Allah razı olsun, yapmayanın da kendi tercihi
Bende genelde nötr takılırım, birçok kişiyle. Böyle daha güzel

Son düzenleme:
Hayır esimle birbirimizi cok seviyoruz ama genelde. Annesi hakkında eşime bişe diyemiyorum savunucak die korkuyorum bu seder aralız bozulcak gelip niye aglıyosun die sorsugun yok bişey dedim o zaren anladı nie agladımı annesinede formaşiteden sordu bakalım ne diyo die

Şükret çalışıyormuş en azından gün içinde yok

Tüm Kv ler müdahale sever seninki aynı evin îçinde daha fazla müdahale eder

Ama gece yatırma seninle mesela ile gideceksin git odanda dinlen de eşine anlat anneme üzülüyorum hasta olacak uykusuz vs de

Bir de o Kv ler dünyayı eski devirde sanıyor çıtçıtlı badi giydirme pipisi sıkışır bile dedi benimki bastım kahkahayı bezi olduğu sürece giyecek hem beli açılmıyor ne güzel dedim döndüm

Net olun gerekirse onlar hurafe kocakarı sözü gibi laf sokun

ozaman cocuk yapcagına bir iş bulup bırıkım yapıp calışsaydın.... aynı evde oturmayı kabul etmek herzaman hatta. ne özelıj kalır nede bşka bırsey. iş bul calıs evını ayır oyle yap cocugu hatta baştan bu beraber oturmayı kabul etmıyecektın hatta sende

Ya o konuşurken çekiniyor mu arkadaşım, bu kız bunu doğurmuş, hem de lohusa, üzülür kırılır diyor mu?

Sen de bir kere tepki vereceksin hergün üzülmek yerine. Durup dururken deme bişey, yine böyle abuk bir hareketi olduğunda, "ya anne bırakta anneliğimi ben de anlayayım, sen zaten büyütmüşsün bildiğin gibi, izin verde evladımı ben de istediğim gibi büyüteyim. Lütfen kucağımda, ya da altını değiştirirken, onunla ilgilenirken gelip çocuğu alma, neyi nasıl yaptığıma karışma. He tamam, uyanık orada duruyor, ben de başka işle meşgulsem istediğin gibi seversin tabi" dersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…