- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.913
- 248
- Konu Sahibi azrammmmmm
-
Hayır esimle birbirimizi cok seviyoruz ama genelde. Annesi hakkında eşime bişe diyemiyorum savunucak die korkuyorum bu seder aralız bozulcak gelip niye aglıyosun die sorsugun yok bişey dedim o zaren anladı nie agladımı annesinede formaşiteden sordu bakalım ne diyo die
Aynen oyle sindi evlenen arkadaslarıma tavsıyem hep bu yöndrArtık şu "birlik" oturma işi azalarak son bulsun yeter da sene 2016 oldu ev-lenmek diyoruz değil mi,ayrı ev olmak, olamıyosan zaten evli değilsin
1 sene daha çekeceksin ne yapacan başka
eşin iyi yapmışAnladım ilk yorumda direkt annesine gidip sordu gibi anladım ben. Annesiyle eşiniz konuşmalı bu kadar müdahale etme diye. Benim kayınvalidem bir gün daha 40'ı yeni çıkan kızımı alıp kendi evine götürdü. Getiririm dursun biraz bizde dedi. Anne daha küçük hem emiyor çocuk büyüsün öyle götürürsün dedim. Ben şimdi götüreceğim bir kere heveslendim 1-2 saat sonra getiririm dedi. Olmaz dedim bu benim torunum sana mı sorucam dedi bende annesiyim farkında mısın dedim? Zaten iznin bitince ben bakıcam, akşamdan akşama görecek seni bana alışacak dedi. Çok zoruma gitti ağladım. Ben ağlarken aldı çocuğu gitti inanamadım. 10 dakika sonra eşim geldi ne oldu niye ağlıyorsun çocuk nerede dedi. Annen götürdü 1-2 saat orada duracakmış dedim. Eşim öyle bir sinirle çıktı ki evden gitmiş annesine; sen ne yapmaya çalışıyorsun xx'in evde ağlamaktan gözleri şişmiş yeni doğum yapmış bir kadını bu kadar üzmek ne demek. Bir daha bu çocuk annesi olmadan hiçbir yere çıkmayacak öyle gelip kendi başına alıp gitme hakkın yok. Senin ilk torunun tamam çok seviyorsun anlıyorum ama onunda ilk anneliği bırak anneliğini yaşasın her şeye müdahale etme demiş. Aradan 1-2 gün geçti geldi ve bana bir daha bir şeye karışmayacağım ne yaparsan yap kocanı doldurup üstüne saldın zaten dedi. Ben doldurmadım gerçeği söyledim çocuğu sordu bende annen götürdü dedim. Bunun yalan neresinde dedim. Ama şimdi o zamanlar nasıl böyle bir şeye izin verdim kendime şaşırıyorum. Saygısızlık olmasın diye sustum ama şimdi 14 yılın sonunda hiç umurumda olmuyor bir laf soksun anında cevabını alıyor öyle geçinip gidiyoruz.
Vallahı eşini taktir ettim helal cok iyi yapmış hiç düşünmüyolar ya bu bebegin annesinin kokusuna ihtiyacı var dieAnladım ilk yorumda direkt annesine gidip sordu gibi anladım ben. Annesiyle eşiniz konuşmalı bu kadar müdahale etme diye. Benim kayınvalidem bir gün daha 40'ı yeni çıkan kızımı alıp kendi evine götürdü. Getiririm dursun biraz bizde dedi. Anne daha küçük hem emiyor çocuk büyüsün öyle götürürsün dedim. Ben şimdi götüreceğim bir kere heveslendim 1-2 saat sonra getiririm dedi. Olmaz dedim bu benim torunum sana mı sorucam dedi bende annesiyim farkında mısın dedim? Zaten iznin bitince ben bakıcam, akşamdan akşama görecek seni bana alışacak dedi. Çok zoruma gitti ağladım. Ben ağlarken aldı çocuğu gitti inanamadım. 10 dakika sonra eşim geldi ne oldu niye ağlıyorsun çocuk nerede dedi. Annen götürdü 1-2 saat orada duracakmış dedim. Eşim öyle bir sinirle çıktı ki evden gitmiş annesine; sen ne yapmaya çalışıyorsun xx'in evde ağlamaktan gözleri şişmiş yeni doğum yapmış bir kadını bu kadar üzmek ne demek. Bir daha bu çocuk annesi olmadan hiçbir yere çıkmayacak öyle gelip kendi başına alıp gitme hakkın yok. Senin ilk torunun tamam çok seviyorsun anlıyorum ama onunda ilk anneliği bırak anneliğini yaşasın her şeye müdahale etme demiş. Aradan 1-2 gün geçti geldi ve bana bir daha bir şeye karışmayacağım ne yaparsan yap kocanı doldurup üstüne saldın zaten dedi. Ben doldurmadım gerçeği söyledim çocuğu sordu bende annen götürdü dedim. Bunun yalan neresinde dedim. Ama şimdi o zamanlar nasıl böyle bir şeye izin verdim kendime şaşırıyorum. Saygısızlık olmasın diye sustum ama şimdi 14 yılın sonunda hiç umurumda olmuyor bir laf soksun anında cevabını alıyor öyle geçinip gidiyoruz.
Böyle devam ederse Bebek bile annesini karıştıracak bu ne ya sen artık annesin ve daha güçlü olmalısın ağzımı açmıyorum ne demek? Al bebeğini geç odana kilitle kapını gerekirse. Zıbın giydirme boyu kısalır kısmına gülelim mi ağlayalım mı?Saolun kızlar desteklerini için çok kötü huyum var malesef karşimdaki ne kadar kırarsa kırsınn azımı acamıyorum anca içim içimi yiyor bazen aman büyüğümdür üzülmesin onunda torunu diyorum ama dayanamıyorum bu kadarda sahiplenme olmazki ya sürekli annesi kurban olsun diye seviyoo ne annesi onun annesi benim Diyesim geliyo cıkmıyo azımdan gecen aksam bebegimi seviyorum mutfaktan bagırıyo cocugu sevmee uykusu kaçar yuhh dedim içimden ya bu kadar kıskançlıkta olmazki cocugumuda mı sevmicem kıyafetlerini giydiririm zıbkn giydirme boyu kosalır bilmem ne bende paranoya oldum artık yaa bişe yaparken acaba be ser diye düşünüyorum bide karışmasınsa karışmak istemiyorum diyişi yokmu tam cıldırmalıkk
Ne güzel çözmüşsün sorunuKayınvalidenizin ilk torunumu eğer öyleyse genelde böyle olur. Benim kayınvalidemden biliyorum, karışan aynı evde de ayrı evde de karışıyor. Ben ayrı oturuyordum. Kadın sabah geliyordu çocuğun karnı tok altını yeni değiştirmişim ama ilk işi altını açıp bakmak ve kuru bezi çıkartıp yerine yenisini takmak oluyordu. Sanki ben çocuğun altını değiştirmeyip pis bekletiyormuşum gibi. Birkaç kez uyardım anne altını yeni değiştim kuru bezi çıkarıp yenisini takıyorsun yazık günah dedim. Baktım anlamadı birkaç kez o gelmeden aradım anne gelirken bir paket bez getirir misin çocuğun bezi bitti de kirlenmeden değişince dayanmıyor tabii dedim. 1-2 paket bez aldıktan sonra bıraktı o huyunu. :) Bu arada bir şeyi merak ettim eşinizle aranızda iletişim problemi mi var. Mutfakta ağlayan sizsiniz eşiniz bunu duyuyor ve annesine soruyor neden gelip size sormuyor neden ağladığınızı?
Ne güzel çözmüşsün sorunu
Bide gözünü şişir? Bu nasıl bir üslup? Bugün kendi evinde bile yeni anne olmuş bayanlara birileri yardım ediyor. Bu bayan kv niye ev işi yapmıyor diye dertlenmiyor dikkat edin. Derdini anlatmış yardım istemiş ya sormamışsın bile neden çalışmadığını. Belki engelli? Bakış açınızı geniş tutun..Kıyasa girersen zararlı çıkarsın
Ayrı ev açmayan kiradan kaçan sizsiniz
O yaşta çalışan kadınla kıyasa girecek konumda değilsiniz
Ev onun, çalışan yine o
Bi zahmet yemeği de sen yap evet, ekmek elden su gölden ne güzel bi hayat ?
Gencecik kadınsın çalışıp ta ayrı eve çıkayım demiyorsun da kayınvalide 5 te işten geliyor da hiç birşey yapmıyor diyorsun
Pes..
Benim kv ayrı şehirlerde olmamıza rağmen kucağına bile almazdı sevmezdi oraya gidince torununu. Eşimin teyzesi çok severdi babaannesi ben olacağım derdi onu bi kiskandi, şimdi seviyor gostermelikte olsa. Kayınvalide psikolojisi incelenmeli bu arada eşin iyi yapmisİyiki de çözüldü yoksa ömrümü yerdi eminim. İlk evlendiiğmiz zamanlarda henüz kayınvalidemi tam tanımıyordum. Ama eşim hiçbir şeye karıştırmıyordu. Huyunu biliyormuş meğer. Bir gün neden annene mesafeli duruyorsun diye sordum eşime sürekli karışmaması konusunda uyarıyormuşsun benim seni ona karşı doldurduğumu düşünüyor dedim. Seninle ilgisi yok ben ipin ucunu kaçırırsam annem sana dünyayı dar eder annemi tanıyorum dedi. Öyle bir huyu var ki yapacağını yapar söyleyeceğini söyler karşındaki üzülmüş mü, kırılmış mı hiç umursamaz.
O benim yorumum.Bide gözünü şişir? Bu nasıl bir üslup? Bugün kendi evinde bile yeni anne olmuş bayanlara birileri yardım ediyor. Bu bayan kv niye ev işi yapmıyor diye dertlenmiyor dikkat edin. Derdini anlatmış yardım istemiş ya sormamışsın bile neden çalışmadığını. Belki engelli? Bakış açınızı geniş tutun..
kayın valideniz şaka gibi ya sanki siz değilsiniz de o lohusa gibi davranıyor. Aynı hareketi annem yapsın valla kavga çıkar. Bence uygun bir dille söyleyin merak etme onun annesi burada diyin. Ona benden daha iyi kimse bakamaz benden daha çok kimse düşünemez diyin. Almaya mı çalıştı vermeyin.Meraba kk üyeleri ilk bebek istediğim zmanlar kk ne üye olmuştum 1 buçuk sene sonunda hamile kaldım çok şükür oğlumu kucagıma aldım ama gel görki dertler bitmiyo napıcamı sasırdım bıktım artık kızlar ne olur baana bi akıl verin kayınvalidemle birlik oturuyorum malesef aramız gerçekten cok iyyiydi onceleri yani bebeğim yokken ama şimdi dayanamıuorum sürekli bi müdahale karışma ben daha cok biliyorum havaları var tamam görmüş geçirmiş kadın ama bi anneden baska biri bebegine ne kadar cok bakabilir bebeğimin gazı alıyo çıkarmaya öalışıyorum kucaklıyorum haliyle aglıyo yavrum sancısı var hemen elimden cekiyo ver bana ben cıkarıyım diye sanki ben cıkaramıyorum hele işk günler al emzir yok ver emzirme o tok ya nerden biliyosun aç olup olmadıgını ben bilirim daha neler neler sinirden sütüm azaldı mama vermeye basladım karşılık veremiyorum hep içime atıyorum cok bunaldım mesela eşim eve cok gec geliyo gece calışıyo 3 4 gibi geliyo o gelene kadar yanımda uyuyo yaa eşim geldikten sonrada kendi odasına deil yakın die karşı odada yatıyo neymiş bebek ağladığını duycakmış sanki o anası yaaa o emzircek cocugun altını degıstırcem beni ıter elimden alır off cok bunaldım gerçekten eşime söyledim idare et işk torunu diyo ne yapıcam bilmiyorum evi ayırmaya daha 1 sene varr
Anladım ilk yorumda direkt annesine gidip sordu gibi anladım ben. Annesiyle eşiniz konuşmalı bu kadar müdahale etme diye. Benim kayınvalidem bir gün daha 40'ı yeni çıkan kızımı alıp kendi evine götürdü. Getiririm dursun biraz bizde dedi. Anne daha küçük hem emiyor çocuk büyüsün öyle götürürsün dedim. Ben şimdi götüreceğim bir kere heveslendim 1-2 saat sonra getiririm dedi. Olmaz dedim bu benim torunum sana mı sorucam dedi bende annesiyim farkında mısın dedim? Zaten iznin bitince ben bakıcam, akşamdan akşama görecek seni bana alışacak dedi. Çok zoruma gitti ağladım. Ben ağlarken aldı çocuğu gitti inanamadım. 10 dakika sonra eşim geldi ne oldu niye ağlıyorsun çocuk nerede dedi. Annen götürdü 1-2 saat orada duracakmış dedim. Eşim öyle bir sinirle çıktı ki evden gitmiş annesine; sen ne yapmaya çalışıyorsun xx'in evde ağlamaktan gözleri şişmiş yeni doğum yapmış bir kadını bu kadar üzmek ne demek. Bir daha bu çocuk annesi olmadan hiçbir yere çıkmayacak öyle gelip kendi başına alıp gitme hakkın yok. Senin ilk torunun tamam çok seviyorsun anlıyorum ama onunda ilk anneliği bırak anneliğini yaşasın her şeye müdahale etme demiş. Aradan 1-2 gün geçti geldi ve bana bir daha bir şeye karışmayacağım ne yaparsan yap kocanı doldurup üstüne saldın zaten dedi. Ben doldurmadım gerçeği söyledim çocuğu sordu bende annen götürdü dedim. Bunun yalan neresinde dedim. Ama şimdi o zamanlar nasıl böyle bir şeye izin verdim kendime şaşırıyorum. Saygısızlık olmasın diye sustum ama şimdi 14 yılın sonunda hiç umurumda olmuyor bir laf soksun anında cevabını alıyor öyle geçinip gidiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?