kayınvalide bebeğime karışıyor :(

Anladım ilk yorumda direkt annesine gidip sordu gibi anladım ben. Annesiyle eşiniz konuşmalı bu kadar müdahale etme diye. Benim kayınvalidem bir gün daha 40'ı yeni çıkan kızımı alıp kendi evine götürdü. Getiririm dursun biraz bizde dedi. Anne daha küçük hem emiyor çocuk büyüsün öyle götürürsün dedim. Ben şimdi götüreceğim bir kere heveslendim 1-2 saat sonra getiririm dedi. Olmaz dedim bu benim torunum sana mı sorucam dedi bende annesiyim farkında mısın dedim? Zaten iznin bitince ben bakıcam, akşamdan akşama görecek seni bana alışacak dedi. Çok zoruma gitti ağladım. Ben ağlarken aldı çocuğu gitti inanamadım. 10 dakika sonra eşim geldi ne oldu niye ağlıyorsun çocuk nerede dedi. Annen götürdü 1-2 saat orada duracakmış dedim. Eşim öyle bir sinirle çıktı ki evden gitmiş annesine; sen ne yapmaya çalışıyorsun xx'in evde ağlamaktan gözleri şişmiş yeni doğum yapmış bir kadını bu kadar üzmek ne demek. Bir daha bu çocuk annesi olmadan hiçbir yere çıkmayacak öyle gelip kendi başına alıp gitme hakkın yok. Senin ilk torunun tamam çok seviyorsun anlıyorum ama onunda ilk anneliği bırak anneliğini yaşasın her şeye müdahale etme demiş. Aradan 1-2 gün geçti geldi ve bana bir daha bir şeye karışmayacağım ne yaparsan yap kocanı doldurup üstüne saldın zaten dedi. Ben doldurmadım gerçeği söyledim çocuğu sordu bende annen götürdü dedim. Bunun yalan neresinde dedim. Ama şimdi o zamanlar nasıl böyle bir şeye izin verdim kendime şaşırıyorum. Saygısızlık olmasın diye sustum ama şimdi 14 yılın sonunda hiç umurumda olmuyor bir laf soksun anında cevabını alıyor öyle geçinip gidiyoruz.

verme sende. guzellıkle soyle. gerekıyorsa rol yap.
ben de öğrenım anne fılan de. sen zaten bılıyosun de. baska bır sey aklıma gelmedı .
onun ılk torunuysa senınde cocugun

eşin iyi yapmış
ay anlayamıyorum ben bu torun sevgisini. henuz cocugum yok gercı cok yakın oturmuyorum ama. veremem cocugumu.
bıde sen evdeyken senı aglatarak alıp göturmesı yuh be gunah . sımdı olmus gıbı uzuldum valla

Vallahı eşini taktir ettim helal cok iyi yapmış hiç düşünmüyolar ya bu bebegin annesinin kokusuna ihtiyacı var die

Böyle devam ederse Bebek bile annesini karıştıracak bu ne ya sen artık annesin ve daha güçlü olmalısın ağzımı açmıyorum ne demek? Al bebeğini geç odana kilitle kapını gerekirse. Zıbın giydirme boyu kısalır kısmına gülelim mi ağlayalım mı?

Ne güzel çözmüşsün sorunu

Ne güzel çözmüşsün sorunu

İyiki de çözüldü yoksa ömrümü yerdi eminim. İlk evlendiiğmiz zamanlarda henüz kayınvalidemi tam tanımıyordum. Ama eşim hiçbir şeye karıştırmıyordu. Huyunu biliyormuş meğer. Bir gün neden annene mesafeli duruyorsun diye sordum eşime sürekli karışmaması konusunda uyarıyormuşsun benim seni ona karşı doldurduğumu düşünüyor dedim. Seninle ilgisi yok ben ipin ucunu kaçırırsam annem sana dünyayı dar eder annemi tanıyorum dedi. Öyle bir huyu var ki yapacağını yapar söyleyeceğini söyler karşındaki üzülmüş mü, kırılmış mı hiç umursamaz.

ver bebeği baksın madem diyeceğimde senin çocuğun ben anne olmadığım için bilemiyorum tabi dayanamazsın sanırım. yada bitane daha yapsan versen birine baksamı ki?

Bide gözünü şişir? Bu nasıl bir üslup? Bugün kendi evinde bile yeni anne olmuş bayanlara birileri yardım ediyor. Bu bayan kv niye ev işi yapmıyor diye dertlenmiyor dikkat edin. Derdini anlatmış yardım istemiş ya sormamışsın bile neden çalışmadığını. Belki engelli? Bakış açınızı geniş tutun..

cevap vermediğin, tepkini sertçe belli etmediğin sürece hiç bişe düzelmez, yumuşak insanlar çok eziliyo ve kimsenin umurunda olmuyo nekadar üzüldükleri, bu yüzden içimde bi öküz besliyorum böyle durumlarda salıyorum ortaya

Benim kv ayrı şehirlerde olmamıza rağmen kucağına bile almazdı sevmezdi oraya gidince torununu. Eşimin teyzesi çok severdi babaannesi ben olacağım derdi onu bi kiskandi, şimdi seviyor gostermelikte olsa. Kayınvalide psikolojisi incelenmeli bu arada eşin iyi yapmis

O benim yorumum.
Siz kendi yorumunuzu yapın, geçin.
Kendi de açıklamasını yaptı restoranları batmış diye aynı evdelermiş, herkes patron mu ? Ayrı evde oturmak için zengin olmaya gerek yok.

kayın valideniz şaka gibi ya sanki siz değilsiniz de o lohusa gibi davranıyor. Aynı hareketi annem yapsın valla kavga çıkar. Bence uygun bir dille söyleyin merak etme onun annesi burada diyin. Ona benden daha iyi kimse bakamaz benden daha çok kimse düşünemez diyin. Almaya mı çalıştı vermeyin.

izniniz bitince o mu baktı? ona mı alıştı dediği gibi?

benimkide aynıydı fakat gel zaman git zaman artık mesela çocuk aç dedıgınde ben hayır anne henuz acıkmadı dıye kesıvermeye basladım.. cunku yapmadıgım surece baktım basımı alamıyorum, bisde sızın gıbı aynı evdeyız, kucuck sey bıle batar olmustu, hatta ılerısı daha da fena, ben sabah 7 aksam 7 calısan bırıyım ve cocugu o kadarrr sımarttı kı sımdı resmen toparlayamıyoruz...
sızınkı bır yıl sadece kalacakmıs, tavırlarınızla gayet kıbar sekılde kendı dedıgınızı uygulayın, bir iki derken anlayacaktır...
yoksa boyle gider, yavastan baslayın ...

Yapilacak hicbir sey yok maalesef. Zaten gece sizinle uyumasindan sonra koptum. Aynen devam...

acaba bunu ben mi yazdım diye düşündüm bir an yaşadıklarını birebir hatta fazlasıyla yaşamış biri olarak seni o kadar iyi anlıyorum ki onun ilk torunuysa senin de ilk çocuğun . ben 7 yıl birlikte oturdum.oğlum 5 kzım 3 yaşındayken ayrıldık o zaman kadar ağzımdan burnumdan getirdi herşeyi.senin değil eşinin konuşması lazım.evini ayırm olasılığın yoksa anlaşmaya bakacaksın.kvne deki anne gündüz sen ilgilen gece de ben ilgileneyim.böylece hem senin gündüz dinlenmeye vaktin olur hem de o tatmin olur.inan bana ne yaparsa yapsın çocuk annesinin yerine kimseyi koymaz.şimdi birkaç ay sonra babannesinin üzerine daha çok düşecek hazırlıklı ol.çünkü bu doğal bir süreç.bebek anne harici en yakınında olan insanda daha mutlu oluyor.bu seni üzmesin.ama sonra hep anne her zaman anne bu böyle o yüzden sabret kendini üzme sütün azalmasın hepsi geçiyor.hem bi de şöyle düşün bebeğine candan ve sevgiyle bakan bir yardımcın var.bu zamanların tadını çıkarmaya bak bol bol dinlen

Allah kolaylık versin, sabır versin canım.
Doğru yaaa garibim kv nin ilk torunu, senin 4.çocuk olduğu için, birzahmet kadıncağızı idare et, babaanne duyguları kursağında kalmasın!!!
Sen en acilinden evini ayırmaya bak, tabiki eşine sinir olduğunu hissettirmeden, sanki daha rahat olalım diyeymiş gibi sadece, yoksa sanırım eşin inat eder taşınmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…