Düşündüm, düşündüm de.. Belki de bu konu ile ilgili başka topikler de vardır KK'de ama, neden dedim biz kayınvalidesinden çekenlerin de kendilerine has bir topiği olmasın? İçimize attıklarımızı, onlara söylemek isteyip de söyleyemediklerimizi, konuşursak rahatlayacağız dediğimiz o anlık doluluk hallerini burada giderebiliriz. Belki çözüm olamayız, bulamayız ama en azından dertleşmiş oluruz. Unutmayalım ki, dertler paylaştıkça azalır. Şimdiden hayırlı olsun hepimize :)
Yuzlerine bakilalari yok
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bende kayınvaldesinden çeken biriyim.6 yıl oldu evleneli kadın hala üzerimde baskınlık kurmaya çalışıyor.büyük gelinine yapamadığını yaptıramadığını ben sakin bi insanım diye bana yaptırma çabasında.Şuan 3,5 aylık ikizlerime hamileyim.Çok bulantılı halsiz geciyo hamileliğim.Birde 4 yaşında kızım var.Buna rağmen beni memlekete kiraz toplamaya çağırıyor.Halimi bile bile.Eşim çok kötü getiremem dedi telefonda.Beni arıyo sanki inanmıyo gibi o kadar kötü müsün sen ya diye soruyo.el insaf ya.ben evimin işini bile yapamıyorum.Eşim sağolsun hep annesindem yana olduğu için götüreyim dese gitmicem kötüyüm desem ya surat asar yada tartışma çıkarırdı..
bende kayınvaldesinden çeken biriyim.6 yıl oldu evleneli kadın hala üzerimde baskınlık kurmaya çalışıyor.büyük gelinine yapamadığını yaptıramadığını ben sakin bi insanım diye bana yaptırma çabasında.Şuan 3,5 aylık ikizlerime hamileyim.Çok bulantılı halsiz geciyo hamileliğim.Birde 4 yaşında kızım var.Buna rağmen beni memlekete kiraz toplamaya çağırıyor.Halimi bile bile.Eşim çok kötü getiremem dedi telefonda.Beni arıyo sanki inanmıyo gibi o kadar kötü müsün sen ya diye soruyo.el insaf ya.ben evimin işini bile yapamıyorum.Eşim sağolsun hep annesindem yana olduğu için götüreyim dese gitmicem kötüyüm desem ya surat asar yada tartışma çıkarırdı..
ben buraya konu açtım ama konular burda çabuk geçiyor. eski programı daha ii di eşi ve eşimin ailesi böyle olması iyi olmadı.. neyse kısaca bende anlatayım. kayınvalidemle enson konuşmamızda ben tabi güzellikle anlatıyorum . o kolestrolüm yükseldi vs. deyip hastalığnı öne sürerek beni susturmaya çalıştı . oysa ondan önceki konuşmamızda kendisi benim üzerime okadar yüklenmiştiki. bu davranışına anlam veremedim. bazı şeyleri duymak istemiyor herşey kendi plandığı gbi gitsin istiyor. artık eşimle kvm yüznden tartışmıyoruz eskisi gbi değil. sadece şu konuda eşimle anlaşamıyoruz eşim kaynım ve eşimin ailesiyle ortak araba alıcak yani kayınpederimin arabasının üzerine kendi paralarını koyup güzel bir araba almak istiyorlar. eşime biz neden kendimize ait araba almalım diyorum ne gerek var diyor. bir sürü araba olcak bir tane neyimiz görmez diyor bu zihniyetle biz nyapacağız bilmiyorum. oysa bzm paramız yatırım yapacağımıza eşim neler düşünüyor. buna encok sevinen kayınvalidem..
Ah canım benim anlattıkça sinirlerim bozuluyo. O kaynanamin büyük oğlunun sürekli parasiz olduğunu söyleyip gırtlağına kadar borca batmis bizden para istenesinimi anlatayim. Kp saygısız eltimi bana savunup onunla kus kalirsan evine adım atmam ailemide gondermem deyip baskı yapmasinimi. Üstelik eltim bana iftira atmisti %100 ben hakliydim. Eltimin kocası kaynim bile sen haklısın demişti.ay ne çektim ben yaa (
Hayatım onlar; eşlerimizin annesiler diye hüküm sürebileceklerini zannediyorlar. Hastalıklı bir düşünce biçimi bu. Bizim evliliklerimiz, bizim hayatımız halbuki. Anlamak istemiyorlar. Dediğin gibi; bu nasıl bir zihniyettir anlayamıyorum. Karışmalarına da izin vermeyince sanki çok kötü birşey yapmışız gibi suçlanıyoruz. Ben de buna sinir oluyorum! Sizin paranız sizindir. Ne münasebet ortaklaşa alacaksınız da vs. Sevinir tabi kayınvalide, "bak benim sözümü dinledi oğlum" diye düşünüyor aklı sıra!
Allah sabırlık versin cnm.Kendi kızları olsa aynı şey yapılsa hep kendilerini haklı görürler.Bizde ana kuzusuyuz..
evt canm topiğin hayırlısı olsun iyi oldu valaha ... içimi döktüm rahatladım :)
Bazen diyorumki kocam onlari hayatina almak zorundasin derse 10 cocukluda olsam ondan boaanirim cunku onun yüzünü gormekten tiksiniyorum
Ben kucuk bi ilçede yasiyorum ne pazara cikabiliyorum ne dugune gidebiliyorum cocugumla onun bahanesiyle gelip benim sinirleriki cbozucak diye
Aminnçok amin hem de. Arkadaşlarım bana diyor ki "bu kadın seni cennetlik yapacak. Çeke çeke sabır taşı oldun." haklılar da. Hiç sorma.. Aynı ev.. Cehennem azabı. Yaptıkları olmasa batmazdı bana asla. Anne diyorum zaten ona hala. Allah biliyor ya nefret ediyorum. Ama çok şey geçti aramızda. Söylenmemesi gereken çok şey söylendi, duyuldu. Geçenlerde "bu evde bir general var beni istemiyor evi o yönetiyor. Benim oğlum aptal. Bildiğin koyun" derken duydum. General diye kast ettiği benim. Ne istiyor anlamıyorum. Her dakika dayak yiyip ezilsem hoşuna gidecek heralde.
bizler gavur tohumuyuz sanki. Üç canlısın sen. Yazık değil mi senin canına? Sen köle misin? Çok kızıyorum çokkk!!
Aynı benim kv de de öyle ötekine sözünü gecirememis benin yumsak basliligimi kullanıyor. Ama seninki de çok vicdansizmis hamile kadın ustelikte ikiz kiraz toplamayami cagirilirmis hamile kadının elinden şu içinde bile helallik istenir. Allah merhamet versin böyle kaynanalara.
General bi gün darbe yaparsa ha ozaman görürarkadaş bunlar hiçmi gelin olmadılar kendileri muhtemelen kv lerden zulüm gördüler, e neden yaparlar kendi gelinlerine anlamam, neyin kıyası bu? bunu eşim kv ye sormuştu nedese beğenirsin? o kv si ile çok geçimliymişti bi gün bile üzmemiş kv sini kv side onu çok severmişti tabi eşim çocukluğumdan biliyorum yüzüne ayrı söylerdin arkasından ayrı söyledin anne dedi, cebren inkar ediyor yaa
amin cnm.işte ağır başlı saygılı olmaya çalıştıkca tepeme çıkıyolar tepiniyolar resmen.Biz iki saat uzaklıktayız kv ye, eltimde 8 saatlik falan.biz yakınız diye herşeylerine koşuyorum normalde.Şimdi hamileyim bi rahat ver dimi ? iki haftada bir oradayız.eltim iki yıl gelmedi sesini çıkaramadı.neden ? çünkü kocası laf ettirmiyo.Öyle işte bizde de suç var.dişli olcaz biraz da yapamıyorum ben.. :/
Valla benim koca anladı artık anasının hatalı olduğunu. İnşallah seninki de fark eder kısa zamanda canım.
inşaallah cnm ya.nasıl anladı ? ben anlatmaya çalıştıkca suçlu oluyorum.o yüzden sustum artık..
Zamanla. 5 sene benimki de beni suçladı. Baktım olacak gibi değil, ben de artık hiç annesi ile ilgili bir şey söylememeye karar verdim, annesi saldırdıkça kafasına dank etti. Zaman ver canım. Biliyorsun erkekler çok geç olgunlaşır.
geçen hafta iş yerinde kv nin kalbi sıkışmış lusmuş falan hastaneye götürmüşler 1 saat sonra eve gelmiş eşimi aratmış kaynıma. eşim de o gün istirahatte uyuyordu ben işteydim. kv nin telde eşime söylediğini aynen yazıyorum 'oğlum ben kalp krizi geçirdim hakkını helal et.' eşim çok korkmuş hemen beni aradı iznimizde yoktu hemen zor bela izin aldık apar topar otobüs bileti aldık gittik. Gel gör ki benim kv kalp krizi falan geçirmemiş o gün 2 tane hap yutmuş çarpıntısı varmış falan filan ertesi gün hastaneye tekrar götürdük tahlil film resmen çekaba soktuk ama ciddi bir rahatsızlığı çıkmadı. hayır insanlık hali hastalanabilir de arayıp 7 saat uzaktaki oğluna ben kalp krizi geçirdim hakkını helal et demek nasıl bir vicdansızlıktır. Artık gerçekten kalp krizi geçirse izin alıp gidemeyeceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?