kayınvalide evi temizlemek

siz allahda korkmuşsunuz canım boşver allah biliyor geliniz afedersin nankörmüş evet dedğin gibi ortası yok kuzenin eğitimi filan yok mu allahım hangi devirde yaşıyorlar ya kesin dindardır kayınvalidesi gil

üstelik hasta olan benim skolyoz var bende ağır kaldırmamam lazım uzun süre ayakta kalmamam lazım sevgilimde annesi de bunu bildiği halde bana iş yaptırdılar

ayrıca skolyozum artık akciğerleirimi etkiliyo yüzde 70 ini kullanabiliyorum akciğerleimn buna rağmen yap diyebiliyor kendi bi grip olur 7 gün yataktan kalkmaz ben hasta olurum inanmaz

siz allahda korkmuşsunuz canım boşver allah biliyor geliniz afedersin nankörmüş evet dedğin gibi ortası yok kuzenin eğitimi filan yok mu allahım hangi devirde yaşıyorlar ya kesin dindardır kayınvalidesi gil
ilkokul mezunu. ailesi okutmadı ne gerek var diye.

Maşallah benmkı dıpcık gıbı evlendgımden berı cam sıldırmıyr esım kv gelır camlarımı sıler hep Allah razı olsun

Eh pardon ama siz kendi kıymetinizi bilmiyorsunuz
Başkalarından kıymetiniz bilinsin diye bekliyorsunuz.

Bir atasözümüz var, aklıma o geldi: Eşek olana semer vuran çok olur.

Kesinlikle yapmam yapmıyorum da, zaten şu sıralar anasına da oğluna da sinir oluyorum. Bir keresinde kayınvalide temizlik yapacağım ama hiç halim yok çok hastayım yardım eden olsa dedi, vallahi ben hem çalışıyorum hem iki çocukla kendi evime zor yetişiyorum tut bir kadın yaptır dedim param yok dedi ben veririm dedim ve verdim. O parayı benden aldı temizliğini de kendisi yaptı ve hiç utanmadı.

En sevdiğim kayınvalide ya

yazık etmişler cocuklarına hakkını savunamıyor bile üzüldüm
valla o hayatından memnun. şimdi üç çocuğu var. nerede indirim var onları takip edip alışverişlerini öyle yapıyor. kocasının gözüne girmiştir herhalde.

Ne insanlar var okuyunca şaşırıyorum. Benim kayınvalidem kendi evinide temizler yanıma geldikçe valla benim evimide bi güzel temizler. Utanıyorum bazen. Benim elimi bi işe sürdürmez sağolsun. Annem gibi aynı

Ben de yapmiyorum yapmamda. Ameliyat olur, cok yasli olur o ayri. Ama afedersiniz gezmeye gucu var ama ise geldimi hasta yemezler yani. Benimkide genc 50 yasinda, hic tenezzul etmez bana soylemez ama icten ice ister bilirim. Ama ben de safa yatarim hic anlamam. Anca yemege gittiysem sofrayi kaldiririm birde cay servis ederim o kadar. Gerisine karismam,herkesin eli ayagi tutuyor. Ben de asla k.validem bende gelsin is yapsin istemem. Herkes kendi duzeniyle kendi isini yapsin, en iyisi o. Kendi benim evime gelip bardak kaldirmaz ki kaldirmasin istemem. Benim duzenime evime bulasmasin misafir gibi gelsin gitsin yeter bana. Gorumcem en son sey demisti aslinda gitsen desenki anne babamin utulencek gomlegi varmi utuleyeyim. Ben de dedimki abla benim utumu kardesin yapiyor ben niye gidip baska evde utu yapayim. O gunden sonra gorumcemde boyle soylemeyi kesti. Demem o ki kimseye yaranamiyoruz yapsakda gun gelir yapmasaydin deyiverip kenara cekilirler bukadar basit.

Bazı istisnai durumlar olabilir. Hastalık yada çok yaşlılık gibi bu durumlarda arada yardım edilir ama onun haricinde niye siz temizlik yapasiniz ki?
Annesini o kadar düşünüyorsa eşiniz kendisi yapsın madem.erkek diye koltuğa yayılıp hizmet mi bekliyor?nasıl yetiştirmiş annesi onu öyle?Ben oğluma daha yaşı 12 şimdiden ev işlerinde bana yardım etmesi gerektiğini söylüyorum.Aynı evde yaşıyorsak sorumluluk almasi gerektiğini şimdiden bilmeli.erkek yada kız evlat farketmez.herkes üstüne düşeni yapacak.ilerde eşine de yardım edecek.ev işini kadinin yapması gerekir diye düşünen bir zihniyete asla saygı duymam.

sevgiliyken mi bu beklenti ?
kocan olduğunda başına gelecekleri sen düşün o zaman..
senin hayattaki amacının temizlik, yemek , çocuk doğurmak olduğunu zanneden bir adamla birliktesin uzaklaş bence..

Bi kaç kere içimden geldiği için, mutlu etmek için kendi rızamla yaptım. Çok mutlu da oldu. Ama ne eşim ne de kv, yapmadığım zamanların hesabını sormadı.

Yapmayın. Yapmak zorunda değilsiniz.

eşiniz annesi rahat etsin diye size annesinin evini temizletiyorsa temizler misiniz kızlar
Bak canım benim kayinvalidem kendi dükkanların da çalışıyor binanın altında kayinbabamla beraber daha doğrusu yardım ediyor evde de 22 yaşında görümcem var ünide okuyor . Ben 3 ayda bir gidiyorum memlekete o ara rahat etsin diye hep yardım ettim temizlik yaptim sonra ben ev aldım ne görümcem ne kayinvalidem yardıma gelmedi. Bizimle aynı dönem kayinvalidemin yeğeni de ev almıştı ona temizliğe gittiler bana gelmediler gelmek zorunda da değillerdi biliyorum ama oraya koştur koştur gidip bana gelmemelerine çok bozuldum . Neyse ben ondan sonra öyle elle tutulur bir temizlik yapmadım orada zaten evim de ayrıydı artık bu sefer de neden iş yapmıyorum diye eşimi sıkıştırmişler ben köleyim ya ne de olsa gelinim hizmetçiyim ya. Eğer kıymet biliyorlarsa hastalarsa yapın ama yok sizin canınızı yakıyorlarsa bosverin gitsin oğlu temizlesin nedir bu kadını hizmetçi görme durumu ya?

eli ayağı tutuyorsa kendisi yapmalı kendisi yapmıyorsa da temizlikçi çağırmalı. ama çok yaşlı olur eli ayağı tutmaz temizlikçi çağıracak durumu olmaz evlatlar her ay sırayla temizler.

aslında sevgilime de bi yandan üzülüyorum çünkü biliyrum ki kadın işini yaptıracak gelin istiyor o da hayır diyemiyor hem üzülür diye hem de kendisi de biraz o kafada maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…