siz allahda korkmuşsunuz canım boşver allah biliyor geliniz afedersin nankörmüş evet dedğin gibi ortası yok kuzenin eğitimi filan yok mu allahım hangi devirde yaşıyorlar ya kesin dindardır kayınvalidesi gilkıza üzüldüm. hem hamile hem oruç. hem misafire hizmet ediyor, kimse yardım etmiyor.
bizim gelin hamile kaldığı zaman biz onun elini sıcak sudan soğuk suya sokmadım. doğuma kadar iş yaptırmadık, doğum sonrası bile bebeği sadece emzirdi, geri kalan her şeyi biz yaptık, rahat lohusalık geçirsin diye, o da geldi tepemize s.çtı afedersin. şimdi yeğenlerimizi göstermiyor.
ortası yok bunun.
ilkokul mezunu. ailesi okutmadı ne gerek var diye.siz allahda korkmuşsunuz canım boşver allah biliyor geliniz afedersin nankörmüş evet dedğin gibi ortası yok kuzenin eğitimi filan yok mu allahım hangi devirde yaşıyorlar ya kesin dindardır kayınvalidesi gil
üstelik hasta olan benim skolyoz var bende ağır kaldırmamam lazım uzun süre ayakta kalmamam lazım sevgilimde annesi de bunu bildiği halde bana iş yaptırdılar
ayrıca skolyozum artık akciğerleirimi etkiliyo yüzde 70 ini kullanabiliyorum akciğerleimn buna rağmen yap diyebiliyor kendi bi grip olur 7 gün yataktan kalkmaz ben hasta olurum inanmaz
yazık etmişler cocuklarına hakkını savunamıyor bile üzüldümilkokul mezunu. ailesi okutmadı ne gerek var diye.
En sevdiğim kayınvalide yaben de kayınvalidenizle aynı yaştayım.oğlumda yaklaşık bir yıllık evli,bir yıl da öncesi,nişanlılık dönemi var.daha gelinim evim de,toz almamıştır,ne münasebet.benim yardımcım var.apartman görevlisinin karısını çağırırım,cam ve yer sildirmek için,gelinimin de yardımcısı var.çalışıyor,kendi parasını verir evini temizletir.
durumu iyi değilse,oğlu parasını versin,yardımcı tutsun.ya da oğlu yapsın,temizliği.şimdiden kayınvalidenin,gözüne gireceğim diye bu kadar taviz verirseniz,işiniz var bu aileyle.
valla o hayatından memnun. şimdi üç çocuğu var. nerede indirim var onları takip edip alışverişlerini öyle yapıyor. kocasının gözüne girmiştir herhalde.yazık etmişler cocuklarına hakkını savunamıyor bile üzüldüm
aynen aşık oluncaçok fekadar oluyorum kıymet bilirler sandım ama öyle insanlar değillermişEh pardon ama siz kendi kıymetinizi bilmiyorsunuz
Başkalarından kıymetiniz bilinsin diye bekliyorsunuz.
Bir atasözümüz var, aklıma o geldi: Eşek olana semer vuran çok olur.
bırak kıymet bilmeyi üstüme çıktılar çünkü onlara göre benim yaptığım fedakarlık iyilik değil zaten görev geline böyle bakıyo bunlaraynen aşık oluncaçok fekadar oluyorum kıymet bilirler sandım ama öyle insanlar değillermiş
biz bu konu yüzünden sevgilimle ayrılms noktasındayız ben onun sadece kendine eş değil annesine hizmetçi aradığını düşünüyorum çünkü o eve gittiğimde bana sürekli anneme yardım et diyo
bi gün mutfakta oturuyoruz annesi yemek yapıyo annem iş yapıyorken senin oturman beni sinir ediyo dedi
gerikafalı ve görgüsüz insanlar bi gün annnesi temizlik yapmış yorulmuş demiş ki annesine niye haziranı çağırmadın vs vs
Bak canım benim kayinvalidem kendi dükkanların da çalışıyor binanın altında kayinbabamla beraber daha doğrusu yardım ediyor evde de 22 yaşında görümcem var ünide okuyor . Ben 3 ayda bir gidiyorum memlekete o ara rahat etsin diye hep yardım ettim temizlik yaptim sonra ben ev aldım ne görümcem ne kayinvalidem yardıma gelmedi. Bizimle aynı dönem kayinvalidemin yeğeni de ev almıştı ona temizliğe gittiler bana gelmediler gelmek zorunda da değillerdi biliyorum ama oraya koştur koştur gidip bana gelmemelerine çok bozuldum . Neyse ben ondan sonra öyle elle tutulur bir temizlik yapmadım orada zaten evim de ayrıydı artık bu sefer de neden iş yapmıyorum diye eşimi sıkıştırmişler ben köleyim ya ne de olsa gelinim hizmetçiyim ya. Eğer kıymet biliyorlarsa hastalarsa yapın ama yok sizin canınızı yakıyorlarsa bosverin gitsin oğlu temizlesin nedir bu kadını hizmetçi görme durumu ya?eşiniz annesi rahat etsin diye size annesinin evini temizletiyorsa temizler misiniz kızlar
bana yapmadığım zaman hesap sorulduBi kaç kere içimden geldiği için, mutlu etmek için kendi rızamla yaptım. Çok mutlu da oldu. Ama ne eşim ne de kv, yapmadığım zamanların hesabını sormadı.
Yapmayın. Yapmak zorunda değilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?