kayınvalide evi temizlemek

Benim kayınvalide de o yaşta. Kalp şeker tansiyon kilo hepsi var. Ama aynen iyi gezer. :) Evi süpürmez ama çünkü süpürmiyorum, kalbim yetmiyor der. Çok çabuk yoruluyor. Maddi imkanımız olmasa dahi rutin olmasa da yardımcı olurdum. Ama bunu görevimmiş gibi değil, lütufmuş gibi yapardım çünkü kimsenin böyle bir zorunluluğu yok. Şuan ise eşim annesine temizlikçi konusunda maddi destek oluyor. O gelemediğinde ayda yılda bi ev süpürdüğüm olur. Onun dışında yatılı gittiğimizde ne hiç iş yapmıyor, boyuna yatıyor dedirtecek kadar ilgisiz kalırım ne de her işi yapmamı bekleyecek kadar ipleri elime alırım. Yoksa elime alsam o benim görevimmiş gibi bir duruma dönüşecek. Her zaman yemek bulaşık temizlik beklenecek. Kısaca gittiğimde dengeyi kurmaya çalışıyorum. Bi gün yaparım iki gün yapmam, iki gün yaparım Bi gün yapmam, Bi gün yaparım Bi hafta yapmam. yani ne laf ettiririm ne de kendime sorumluluk yüklerim. Bazen kv eltim için gelsin yapsın para veririm, boş oturuyor gibi şeyler söyler. kızım sana söylüyorum gelinim sen anla tarzında. Eşim gelinin senin evini temizlemek zorunda değil falan der. Kadın geliyor ya der, eltim için onu arayıp çağırma ayıp falan der. Eğer eşim de senin sevgilin gibi işleri yapmak zorundasın deseydi çekilmez olurdu, kavga çıkardı. O yüzden yol yakınken ya yapmam diye rest çek ve olacakları gör. Veya yapmak istiyorsan devam et.
Mesela evi süpürsen, koltukları niye çekmedin der, koltukları çeksen Bi de silseydin der, silsen bir de toz alsaydın der. Kısaca der oğlu der. O yüzden ben tahammül edemeyeceğim bir pislik olmadığı sürece iş yapmama alıştırmıyorum. Hem yaranamazsın, kıymet de bilmezsin. Alıştırdığnda Arar misafir gelecek camlar silinecek der, evi süpürmeye gel der. Hiç gerek yok yüzgöz olup yapamam demeye. Baştan dengeyi kurmak lazım. Azcık artırsın kadın çağırsın. Ya da eşin destek olsun.

aslında sevgilime de bi yandan üzülüyorum çünkü biliyrum ki kadın işini yaptıracak gelin istiyor o da hayır diyemiyor hem üzülür diye hem de kendisi de biraz o kafada maalesef
bana yapmadığım zaman hesap soruldu

Üzgünüm ama bu iyi niyetinizin size hiçbir faydası dokunmadığı gibi zararı da olacaktır.
Sevgiliniz de sizin için üzülüyo mudur acaba ? ''Sırf annemi razı etmek için sevdiğim kızı eziyor, ezdiriyorum'' diyo mudur mesela ?

diyordur bence ama sadece demekle kalıyor

temizlemem. ben kendi evim için yardımcı çağırıyorum daha neler.Görümcelerim var belki bu yüzden, belki de olması absürt olacak diye böyle bir talep gelmedi zaten.

Cok afedersknde kaynana oha yanı.amma yüzsüzmüş

Duskun degilse hic isim olmaz suanki gibi kadin cagiriyor eve kaynanam hizmetci degilim ben kizi yapsin

diyordur bence ama sadece demekle kalıyor
Benim burda okuduğum kv-gelin problemlerinin yüzde 99'u annesine hiç bir kötülüğü konduramayan ana kuzusu oğlanlar yüzünden.
Eğer dişe diş mücadele edip kendime saygı duydurmasını bilirim diyorsanız ne ala, size kolay gelsin.
Ama sessiz sakin, kokmam bulaşmam, enseye vur ekmeğini al mizacında biriyseniz mutsuz bi evliliğe göz kırpıyor olabilirsiniz.

Yaşlı ve hastalığı varsa ve eşim istiyorsa ayda bir yardım ederim. Tabi benm de sağlık problemim yoksa. Bugün ona yarın bana.

temizlemem
Ayy sonradan farkettim bir de sevgiliniz mi bu insan
yok artık yani
tek derdi ev temizlemek hrhalde sizi sevmiyor
çok istiyorsa bu işi yapan bir sürü insan var bir tanesini çağırın temizliğe
benim için ayrılma sebebidir

yapmasaydiniz
yaptınız da noldu karsiligini alabildiğiniz mi Hayır
madalya falan da takilmadi
üstüne ustluk bir de sağlık sorunlarınız arttı
kendinizi hiç sevmiyor musunuz

aslında sevgilime de bi yandan üzülüyorum çünkü biliyrum ki kadın işini yaptıracak gelin istiyor o da hayır diyemiyor hem üzülür diye hem de kendisi de biraz o kafada maalesef
Şaka gibi bir insansın gerçekten.
Bence hergün git temizliğe müstakbel kv ne.
Sadece temizlik değil yemek de yapmalısın.
Oh senden iyi gelin olmaz o zaman hadi sıva kolları bakalım.

Hayır kardeşim madem elalemin evini temizlemeye çok meraklısın bari profesyonel hale getir hiç olmazsa para kazanırsın.

Bu kafayla devam edersen yarın sevgiline değil kendine üzülürsün!!

Kvdem 45 yaşında olduğu için temizlemiyorum. Ayrıca bekar 19 yaşında görümcem var. İkisi temizlesin derim.

O yaşta işini yapmaya erinirse kiloda alır şeker hastası da olur. Bizim millette şu var ; eğer bir çocuğun evlendiyse tamam yaşlandın sen elini eteğini çek işten güçten! Yaş kaç olursa olsun böyle yapıyorlar.
Ya hu işleyen demir pas tutmaz, oturdukları yerden kalkıp iki hareket etseler ne kilo alacaklar ne hasta olacaklar.
Kendi annem bile öyle hasta gibi hareket ediyorlar, bizden geçti artık modundalar.

Daha sevgiliyken bu kadar yüz göz olmasaydınız, istediğiniz kadar konuşun, annesi ne derse onu yapar değişmez.

Yuh nasıl insan bunlar ya hangi çağdan kalmışlar!

daha evli bile değilken bu kadar beklenti varsa evlenince eline leğen su alıp kv nin ayaklarını yıkamanı bekler! saçmalama sakın adam ne olduğunu göstermiş, sakın evlenip de sonradan ağlama, bu adamı kabul edip sonra eşim kvme hizmetçilik ettiriyor deme yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…