- Konu Sahibi indira gandhi
-
İnan, o uykusuzluk krizlerinde azarladım bile o sinirle... sonra çok üzüldüm o ayrı... bi insana sürekli aynı şeyleri anlatmaktan nefret ediyorum... Üstüne üstlük uyarılara rağmen yapılıyorsa, sinir etmek için bilinçli yapıyor diye düşünüp üzerime alınıyorum... kayınvalidem de, çocuk gibi bişey, 1000 kere uyarırsın ufacık bişey için anca o zaman düzelir... evimdeki insana da kötü davranmak istemiyorum, eşime fena patladım bu sabah...
bana göre insanları kısıtlamanız yanlış ses tonunu ayarla ses çıkartma şöle kalk böle konuş.hele hele o yaşta bir kadına.sizin annenizede üzüldüm başka odalara geçmesi sessiz olması burda anneniz daha sıkıntılı konumda bana göre.bi yaştan sonra çocuk bakmak zo zaten birde her şeyi bilen ebeveynlerle dahada zor.kv niz kendi kaşınmış ama.Günaydın bayanlar,
Çalışan bir anneyim... Bebeğime de annemle kayınvalidem dönüşümlü bakıyorlar. Kayınvalidemle aynı sokakta oturuyoruz, evlerimizin arası 50 m var ya da yok. Çocuğuma kendi bakacağı zaman benim evimde kalıyor, sabahları yataktan kalkmak zor geliyor, haklı da . Buraya kadar sıkıntımız yok. Ancak, bebeğimi doğduğundan beri sesli ortamlara alıştırdığım halde, uyurken en ufak bir sese tahammülü yok, uyanıyor ve bir daha uyuyamıyor uykusu bölününce. Kayınvalidem çok yüksek sesle konuşur ve aralıksız konuşur, telefonunun sesini kısmaz, akşamları o telefon defalarca çalar, arayanı çoktur. Mutfakta kendine gece yarısı birşeyler hazırlar, paldır küldür, televizyonsuz uyuyamaz, sabahlara kadar son ses televizyon, uyarırsak suçlu oluruz, hemen evimde kalırım bundan sonra diye ağlar, eşimi üzer... Bebeğim inanın çıt sesine uyanıyor ve bu gece onun gürültüsünden sabah 4 e kadar uyumadı, ben sürekli uykusuz geliyorum işe...
Annem bendeyken daha farklı, çok dikkat eder, biz eve gelince başka odaya gider, bizi başbaşa bırakır, daha rahat ederiz...
Sadece annemin bakması söz konusu oldu daha önce, kayınvalidem çok sitem etti eşime, ağır konuştu biraz, eşimde dönüşümlü bakmalarını istedi, haklı o da , bir annesi var...
Belki bi çözmüm yok, sadece dertleşmek istedim o kadar....
Iyi de net olun yani gürültü olmayacak
Biz nasıl kendimizî kasıyorsak o da kasacak yok kasmıyorsa da evinde kalacak
Bence hatayı baştan yapmışsınız evi yakınmış sabah kalkıp gelsin yani zaten gece bile yatmıyor. Gem yaşlılar erken kalkar
Oğluma bakıcı baktı 8 olmadan bizde idi evi de yakın vs değildi bir kere de geç kalmadı Kv nin evi yakın kalksın gelsin
Bir de herşeyi anladım da telefonun sesini neden kapatmıyor mesela bizimki 5 yaşında hala yatacağı saatte kapatıyoruz telin sesini zor bir şey değil ki
Bir de çocuk uyanmasa dahi evin içinde bir ses sizin uyku da kalitesiz olur herkesin evi var orda kalsın yakında hep kalayım sizinle benim evi kapatalım da der yani
Bu olaya ragmen annesinin bakmasinda israrci mi esiniz? Ben olsam e hakli bi annesi var diyemezdim valla...
Canım aynı sorun bendede var ne kadar uğraştıysam sese alıştıramadın bebeğimi ve aynı kv türünden bendede mevcut ama Allahtan ben çalışmıyorum. Ananem vardı şimdiye kadar yanımda, kv istemedim o da gelip ilgilenme meraklısı değildi zaten. Bi gün yatılı gelmek istedi ananemin yanına geldi de. Biz oturma odasına koyduk beşiği burda yatıyoruz. Yan odada salon var onlara da oraya hazırladık. Bebeğim normalde gece uykusuna yattımı uyanmaz kolay kolay 3 gibi filan kalkar onun kaldığı gün sürekli mızıkladı uyuyamadı. Çünkü sabahın 4üne kadar bağıra çağıra konuştu durdu salonda haliyle çocuğun kulağına da ses gidiyo. Deli oldum. Çocuğu severken de avazı çıktığı kadar bağıra bağıra seviyo, geçen gün kucağında severken bende mama yapıyorum bi geldim bağırırken korkutmuş çocuğu yavrum sesini de çıkaramamış sessiz sessiz ağlıyo gözlerinden yaşlar süzülyo 2,5 aylıktı daha. Umrunda da değil hani. Kucağıma aldım hemen yavrum yarım saat içini çeke çeke yattı göğsümde. Çok sinirlendim.Günaydın bayanlar,
Çalışan bir anneyim... Bebeğime de annemle kayınvalidem dönüşümlü bakıyorlar. Kayınvalidemle aynı sokakta oturuyoruz, evlerimizin arası 50 m var ya da yok. Çocuğuma kendi bakacağı zaman benim evimde kalıyor, sabahları yataktan kalkmak zor geliyor, haklı da . Buraya kadar sıkıntımız yok. Ancak, bebeğimi doğduğundan beri sesli ortamlara alıştırdığım halde, uyurken en ufak bir sese tahammülü yok, uyanıyor ve bir daha uyuyamıyor uykusu bölününce. Kayınvalidem çok yüksek sesle konuşur ve aralıksız konuşur, telefonunun sesini kısmaz, akşamları o telefon defalarca çalar, arayanı çoktur. Mutfakta kendine gece yarısı birşeyler hazırlar, paldır küldür, televizyonsuz uyuyamaz, sabahlara kadar son ses televizyon, uyarırsak suçlu oluruz, hemen evimde kalırım bundan sonra diye ağlar, eşimi üzer... Bebeğim inanın çıt sesine uyanıyor ve bu gece onun gürültüsünden sabah 4 e kadar uyumadı, ben sürekli uykusuz geliyorum işe...
Annem bendeyken daha farklı, çok dikkat eder, biz eve gelince başka odaya gider, bizi başbaşa bırakır, daha rahat ederiz...
Sadece annemin bakması söz konusu oldu daha önce, kayınvalidem çok sitem etti eşime, ağır konuştu biraz, eşimde dönüşümlü bakmalarını istedi, haklı o da , bir annesi var...
Belki bi çözmüm yok, sadece dertleşmek istedim o kadar....
Çok sabırlıymışsınız. Benim gözüm dönerdi heralde kızımı öyle görsem.Denedim, kayınvalidem derin uykuya dalmış bebeği uyuturken, o sırada da bebeğim yataktan düşmüş, gürültüsüne kalktık ki, alnı mosmor şişmiş, geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldık...
bana göre insanları kısıtlamanız yanlış ses tonunu ayarla ses çıkartma şöle kalk böle konuş.hele hele o yaşta bir kadına.sizin annenizede üzüldüm başka odalara geçmesi sessiz olması burda anneniz daha sıkıntılı konumda bana göre.bi yaştan sonra çocuk bakmak zo zaten birde her şeyi bilen ebeveynlerle dahada zor.kv niz kendi kaşınmış ama.
YuhDenedim, kayınvalidem derin uykuya dalmış bebeği uyuturken, o sırada da bebeğim yataktan düşmüş, gürültüsüne kalktık ki, alnı mosmor şişmiş, geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldık...
Yuh
Bebek mi kvye bakiyor , kv mi bebege bakiyor belli degil
Kapiyi gosterin, bebekli evlerin kurallari vardir onu gectim her evin belli kurallari vardir disaridan gelen anam bacim bu kurallara uymak zorundadir, uyamiyorsa da gitmek zorundadir, prensiplerinizden sasmayin derim sonra cok cekersiniz, simdi bebek ama ileride buyuyecek ve kvnizi ornek alacak bunu ister misiniz? O da tv karsisinda uyuyacak, bagiris cagiris konusacak. Begenmediginiz insanlarin bebeginize bakmasina izin verirken bebeginizin ileride o insana cekecegini de unutmayin
Kv nizin derdi çocuk bakmak falan değil tamamen egosundan gelip bakmış gibi yapıyor baksanıza anlayış sıfır
Yok konu sahibi siz gene kötü davranmayın derim,azarlamayında ben bile üzüldüm buradan,
Belliki istem dışı yapıyor ,bilinçli yapacağını zanettimiyorum,
O şuan yanlız ve sizi kendi gibi görüyor rahat haraket etmek istiyor,
Daha sabırlı davranın inşallah ,kv'ise daha dikkatli davranır umarım bundan sonra,
Bu Nasıl kv sabahlara kadar tv gece acıkmalar vs ergen gibi valla anlamadımDüşüncesizliği asıl sıkıntı işte..
Bu Nasıl kv sabahlara kadar tv gece acıkmalar vs ergen gibi valla anlamadım
kızımın doğum gününü yaptım, çalışmaya başladım.benim kayınvalidem bakmaya hiç heveslenmedi, lafı bile edilmedi hatta bir araya gelindiğinde annem konuyu açtı, tek kelime çıkmadı ağızlarından. annem bakmayı istiyordu ama eşimin annemi kıracağını tahmin ettiğimden ben çok ısrarcı olmadım. ben sizi anlıyorum, siz aslında anlatıp rahatlamak istemişsiniz.ben kayın validenizin kötü niyetli olduğunu hiç sanmam ama, "e bebek bakıyorum burda kalıp rahat edeyim bari" diyor. demek ki sizinle ilgili bir sıkıntısı yok. işte böyle kırgınlıklar, göze batan şeyler olabiliyor anneanne babaanne bakınca.
Bakıcı olunca, konuşuyorsun, biz çocuğumuzu böyle büyütmek istiyoruz diyorsun, kuralları belirliyorsun. Çalışan-işveren ilişkisi çerçevesinde profesyonel bir şekilde yürüyor. Tabi anneanne babaanne sevgisi başka.. Onu da haftada, ya da on beş günde bir yaşıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?