kayınvalide gürültüsü, uyumayan bir bebek...

kv niz kendi evinde baksa o zaman.
işte o zaman da sabah sizin bebeiş uyanacak ama zaten bebekler sabah erken uyanırlar.
siz ona bırakıp işe gitseniz.

Alttan alttan isleyeceksin bu durumda yoksa bebegede yazik sanada yazik. Kimse alinmasin gucenmesin uzulmesin, olan bebege ve sana olsun. Hem calisican, hem aklin kalacak. Yok oyle bi dunya. Aslinda esine diyeceksin bu boyle olmuyo isten ayrilicam kendim bakicam, bakalim ne dicek tepkisi ne olacak

kv niz kendi evinde baksa o zaman.
işte o zaman da sabah sizin bebeiş uyanacak ama zaten bebekler sabah erken uyanırlar.
siz ona bırakıp işe gitseniz.

Kayınvalidemin evi sobalı ve çok soğuk, konumda da belirttim ya, aslında pek bi çözümüm yok, ama o kadar bunaldım ki, dedikodu yapmak istedim burada :)

bence çocuk gece sesten aglayınca eşine ver o baksın. o zaman anlar bu işlerin hatır işleri olmadıgını

Siz çalışıyor musunuz ya da çalışacak mısınız bilmiyorum ama, çalışan annelerin bebekleri anneye yapışık oluyor resmen anne evdeyken. Babasına veriyorum bazı geceler ama yavrum, boğazı patlayana kadar bağırıyor anne diye.. e kıyamıyorum bende... Diyorum ya, aslında iş eşimde bitiyor da, önceki mesajlarda yazıdığım gibi, anne bağımlılığı çok fazla eşimde. kıramaz, üzemez, kendince haklı sebepleri var onun da, kayınvalidem hastalık geçirmiş, o dönem eşim kalbini dinleyerek uyurmuş acaba durur mu kalbi, ölür mü diye... Eşime de hak vermiyo değilim anne olduktan sonra...

Kadın anlamıyor işte çocuk bakımından. İstidadı yok belli ki kabiliyetsizin. Hem hiçbir konforundan taviz verme, bebeği yataklardan düşür, uykulardan uyandır gürültünle, bakma sen bebeğe artık deyince de ağlayıp zırla.
Tabii herşey anlattığın gibiyse bu kadına değil bebeğimi, kedimi bile emanet etmem. Yinede kırgınlığa küskünlüğe mahal vermeden sadece annenin bakmasını sağlamaya bak. Zor bir durum Allah yardımcın olsun.

kayınvalideniz ve bebeğiniz birbirine en uzak odalarda olmalılar, böyle bir imkanınız var mı ?
birde bebeğe uyku eğitimi verilirse, kendi kendine uyumayı öğrendiği için gece uyansa bile yardımsız tekrar uyuyor diye biliyorum. ama işte uyku eğitiminin de ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır bir konu, ben kendi bebeğime kıyamadım mesela

Canım biz yaşadığımız yerde bakıcı bulamadık. bir de bebeğe taciz olayı oldu yakın çevremizde bakıcının oğlu tarafından. Gözümüz korktu, olmazsa kreş yaşını biraz erkene çekicem, konuşmaya derdini anlatmaya başlayınca bir kreşe göndericem kızımı.

Bir ev düşün, 150 m2, en başında kayınvalidem, en sonunda bebeğimin uyuduğu oda :) Gürültüsü oraya kadar gidiyor yani. Ev akustik bir ev, çıt çıksa evde yankılanıyor zaten. Uyku eğitimine ben de kıyamıyorum

valla darılırsa darılsın kızarsa kızsın her defasında uyarırım ben olsam....sıtemmı edıyor bakmazsa bakmasın..annenız gönulluymus nasıl olsa....
bebeklı evde dıkkat edılmesı gerekır gurultu konusuna

İnan her akşam çocuk gibi akıl verir oldum, şunu yapmayalım, bunu yapmayalım, kurallarımız olsun vs. Ben de utanmıyorum artık sürekli uyarmaktan. Bazen çileden çıkıp sert konuşabiliyorum, sonra üzülüyorum ama dayanamıyorum...

Denedim, kayınvalidem derin uykuya dalmış bebeği uyuturken, o sırada da bebeğim yataktan düşmüş, gürültüsüne kalktık ki, alnı mosmor şişmiş, geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldık...

Tovbe tovbe ay bebege bakiyosa uykusunda bile hassas olmasi lazim yazik ya...
Ses konusuna gelince bebegin gece uyaninca ihtiyacini karsila babasina ver o uyanik kalsin ise de o uykusuz gitsin annesine en gerekli cevabi o verir. Sen söyleyince el kizisin lafin gecmez alinir duygu sömürüsü yapar ogluna...

Cok zor Allah yardimcin olsun, gunduz nasil bakiyor acaba merak ettim valla

bebeğim babasında bile durmuyor ki ben evdeyken... Gece eşime vermeyi denedim ama öyle bağırıyorki anneee diye, kıyamıyorum işte. eşim söylemek istese şimdi de söyler, görmüyor mu neler çektiğimi... eşim kayınvalideme tepki verdi bir-iki defa ama sonrasında işittiği laflar çok ağır oluyor. bir defa bi hastalık geçirmiş, hep kullanıyor onu şimdi. bi laf söyle, hemen topallamaya başlıyor, bak sinirim bozuldu felç geliyo galiba yine falan diye. kayınvalidemi anlatmak uzun mesele, arkadaşlarım bile şaşırıyor bana sen de peygamber sabrı var diye. ama çocuğuma çok iyi bakıyor gerçekten, her şeyden öte dolu dolu sevgi görüyor ben yokken.

Allah yardimcin olsun o zmn ne diyelim

benım bebegımde oyleydı ben aksam 9,30 a uyuttukdansonra onu evde parmak ucunda gezer oturdugumuz odadan kıpırdamaya kortkardık sonradan uykumuzıklerını buldum ney sesı olabılıyor denız dalga sesı rahatlatıcı uyku muzıklerı dıye aratırsanbulabılırsın daha uykuya dalmadan once acıyorum onu o sese alısık olarak uykuya dalıyor ve bız yatana kadar odasında calıyor ne zamankıbız yatıcaz kapatıyorum o zamna kadarda uykusu derınlesmıs oluyor zaten.bununeredeyse 10 aylık oldugundanberı yapıyorum cokda rahat ettım

Uyku emzikleri var, ama şu uyku müziklerini deniycem, teşekkür ederim.

Aynı kv ve aynı bebek bizde de var. O ses hiç kısılmaz( eşim sürekli uyarır annesini ama ne fayda..

Biz çözümü şöyle bulduk.

Bebeği uyuturken saç kurutma makinesi veya telsizindeki ninni sesi ile uyutuyoruz ve kapamıyoruz.
Kv gece 1 de falan yatınca kapatıyoruz :) onun ysptığı gürültüler erine sürekli bir melodi ile uyutuyoruz. Ancak öyle uyuyupr gürltüleri duymuyor.
Bunu dene istersen.

Bir de evinde rahattaysa tabiki sizde kalır, çok rahat olmasına izin vermeyin bence.

Denedim, kayınvalidem derin uykuya dalmış bebeği uyuturken, o sırada da bebeğim yataktan düşmüş, gürültüsüne kalktık ki, alnı mosmor şişmiş, geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldık...
Bu olaya ragmen annesinin bakmasinda israrci mi esiniz? Ben olsam e hakli bi annesi var diyemezdim valla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…