- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi indira gandhi
-
Alttan alttan isleyeceksin bu durumda yoksa bebegede yazik sanada yazik. Kimse alinmasin gucenmesin uzulmesin, olan bebege ve sana olsun. Hem calisican, hem aklin kalacak. Yok oyle bi dunya. Aslinda esine diyeceksin bu boyle olmuyo isten ayrilicam kendim bakicam, bakalim ne dicek tepkisi ne olacakBi insanın önceliği evladıdır değil mi ? ama benim eşim annesine çok ama çok düşkün anlatamam. Biz evlenmeden önce annesi bir rahatsızlık geçirmiş, çok ciddi kaybetme korkusu var eşimde... Bişey de diyemiyorum ki...
kv niz kendi evinde baksa o zaman.
işte o zaman da sabah sizin bebeiş uyanacak ama zaten bebekler sabah erken uyanırlar.
siz ona bırakıp işe gitseniz.
bence çocuk gece sesten aglayınca eşine ver o baksın. o zaman anlar bu işlerin hatır işleri olmadıgını
Kadın anlamıyor işte çocuk bakımından. İstidadı yok belli ki kabiliyetsizin.Hem hiçbir konforundan taviz verme, bebeği yataklardan düşür, uykulardan uyandır gürültünle, bakma sen bebeğe artık deyince de ağlayıp zırla.
Tabii herşey anlattığın gibiyse bu kadına değil bebeğimi, kedimi bile emanet etmem. Yinede kırgınlığa küskünlüğe mahal vermeden sadece annenin bakmasını sağlamaya bak. Zor bir durum Allah yardımcın olsun.
kayınvalideniz ve bebeğiniz birbirine en uzak odalarda olmalılar, böyle bir imkanınız var mı ?
birde bebeğe uyku eğitimi verilirse, kendi kendine uyumayı öğrendiği için gece uyansa bile yardımsız tekrar uyuyor diye biliyorum. ama işte uyku eğitiminin de ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır bir konu, ben kendi bebeğime kıyamadım mesela
Günaydın bayanlar,
Çalışan bir anneyim... Bebeğime de annemle kayınvalidem dönüşümlü bakıyorlar. Kayınvalidemle aynı sokakta oturuyoruz, evlerimizin arası 50 m var ya da yok. Çocuğuma kendi bakacağı zaman benim evimde kalıyor, sabahları yataktan kalkmak zor geliyor, haklı da . Buraya kadar sıkıntımız yok. Ancak, bebeğimi doğduğundan beri sesli ortamlara alıştırdığım halde, uyurken en ufak bir sese tahammülü yok, uyanıyor ve bir daha uyuyamıyor uykusu bölününce. Kayınvalidem çok yüksek sesle konuşur ve aralıksız konuşur, telefonunun sesini kısmaz, akşamları o telefon defalarca çalar, arayanı çoktur. Mutfakta kendine gece yarısı birşeyler hazırlar, paldır küldür, televizyonsuz uyuyamaz, sabahlara kadar son ses televizyon, uyarırsak suçlu oluruz, hemen evimde kalırım bundan sonra diye ağlar, eşimi üzer... Bebeğim inanın çıt sesine uyanıyor ve bu gece onun gürültüsünden sabah 4 e kadar uyumadı, ben sürekli uykusuz geliyorum işe...
Annem bendeyken daha farklı, çok dikkat eder, biz eve gelince başka odaya gider, bizi başbaşa bırakır, daha rahat ederiz...
Sadece annemin bakması söz konusu oldu daha önce, kayınvalidem çok sitem etti eşime, ağır konuştu biraz, eşimde dönüşümlü bakmalarını istedi, haklı o da , bir annesi var...
Belki bi çözmüm yok, sadece dertleşmek istedim o kadar....
valla darılırsa darılsın kızarsa kızsın her defasında uyarırım ben olsam....sıtemmı edıyor bakmazsa bakmasın..annenız gönulluymus nasıl olsa....
bebeklı evde dıkkat edılmesı gerekır gurultu konusuna
Denedim, kayınvalidem derin uykuya dalmış bebeği uyuturken, o sırada da bebeğim yataktan düşmüş, gürültüsüne kalktık ki, alnı mosmor şişmiş, geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldık...
Tovbe tovbe ay bebege bakiyosa uykusunda bile hassas olmasi lazim yazik ya...
Ses konusuna gelince bebegin gece uyaninca ihtiyacini karsila babasina ver o uyanik kalsin ise de o uykusuz gitsin annesine en gerekli cevabi o verir. Sen söyleyince el kizisin lafin gecmez alinir duygu sömürüsü yapar ogluna...
Cok zor Allah yardimcin olsun, gunduz nasil bakiyor acaba merak ettim valla
bebeğim babasında bile durmuyor ki ben evdeyken... Gece eşime vermeyi denedim ama öyle bağırıyorki anneee diye, kıyamıyorum işte. eşim söylemek istese şimdi de söyler, görmüyor mu neler çektiğimi... eşim kayınvalideme tepki verdi bir-iki defa ama sonrasında işittiği laflar çok ağır oluyor. bir defa bi hastalık geçirmiş, hep kullanıyor onu şimdi. bi laf söyle, hemen topallamaya başlıyor, bak sinirim bozuldu felç geliyo galiba yine falan diye. kayınvalidemi anlatmak uzun mesele, arkadaşlarım bile şaşırıyor bana sen de peygamber sabrı var diye. ama çocuğuma çok iyi bakıyor gerçekten, her şeyden öte dolu dolu sevgi görüyor ben yokken.
benım bebegımde oyleydı ben aksam 9,30 a uyuttukdansonra onu evde parmak ucunda gezer oturdugumuz odadan kıpırdamaya kortkardık sonradan uykumuzıklerını buldum ney sesı olabılıyor denız dalga sesı rahatlatıcı uyku muzıklerı dıye aratırsanbulabılırsın daha uykuya dalmadan once acıyorum onu o sese alısık olarak uykuya dalıyor ve bız yatana kadar odasında calıyor ne zamankıbız yatıcaz kapatıyorum o zamna kadarda uykusu derınlesmıs oluyor zaten.bununeredeyse 10 aylık oldugundanberı yapıyorum cokda rahat ettım
Bu olaya ragmen annesinin bakmasinda israrci mi esiniz? Ben olsam e hakli bi annesi var diyemezdim valla...Denedim, kayınvalidem derin uykuya dalmış bebeği uyuturken, o sırada da bebeğim yataktan düşmüş, gürültüsüne kalktık ki, alnı mosmor şişmiş, geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?