kayınvalide gürültüsü, uyumayan bir bebek...

İnan, o uykusuzluk krizlerinde azarladım bile o sinirle... sonra çok üzüldüm o ayrı... bi insana sürekli aynı şeyleri anlatmaktan nefret ediyorum... Üstüne üstlük uyarılara rağmen yapılıyorsa, sinir etmek için bilinçli yapıyor diye düşünüp üzerime alınıyorum... kayınvalidem de, çocuk gibi bişey, 1000 kere uyarırsın ufacık bişey için anca o zaman düzelir... evimdeki insana da kötü davranmak istemiyorum, eşime fena patladım bu sabah...

Yok konu sahibi siz gene kötü davranmayın derim,azarlamayında ben bile üzüldüm buradan,
Belliki istem dışı yapıyor ,bilinçli yapacağını zanettimiyorum,
O şuan yanlız ve sizi kendi gibi görüyor rahat haraket etmek istiyor,
Daha sabırlı davranın inşallah ,kv'ise daha dikkatli davranır umarım bundan sonra,

Iyi de net olun yani gürültü olmayacak

Biz nasıl kendimizî kasıyorsak o da kasacak yok kasmıyorsa da evinde kalacak

Bence hatayı baştan yapmışsınız evi yakınmış sabah kalkıp gelsin yani zaten gece bile yatmıyor. Gem yaşlılar erken kalkar

Oğluma bakıcı baktı 8 olmadan bizde idi evi de yakın vs değildi bir kere de geç kalmadı Kv nin evi yakın kalksın gelsin

Bir de herşeyi anladım da telefonun sesini neden kapatmıyor mesela bizimki 5 yaşında hala yatacağı saatte kapatıyoruz telin sesini zor bir şey değil ki

Bir de çocuk uyanmasa dahi evin içinde bir ses sizin uyku da kalitesiz olur herkesin evi var orda kalsın yakında hep kalayım sizinle benim evi kapatalım da der yani

Günaydın bayanlar,

Çalışan bir anneyim... Bebeğime de annemle kayınvalidem dönüşümlü bakıyorlar. Kayınvalidemle aynı sokakta oturuyoruz, evlerimizin arası 50 m var ya da yok. Çocuğuma kendi bakacağı zaman benim evimde kalıyor, sabahları yataktan kalkmak zor geliyor, haklı da . Buraya kadar sıkıntımız yok. Ancak, bebeğimi doğduğundan beri sesli ortamlara alıştırdığım halde, uyurken en ufak bir sese tahammülü yok, uyanıyor ve bir daha uyuyamıyor uykusu bölününce. Kayınvalidem çok yüksek sesle konuşur ve aralıksız konuşur, telefonunun sesini kısmaz, akşamları o telefon defalarca çalar, arayanı çoktur. Mutfakta kendine gece yarısı birşeyler hazırlar, paldır küldür, televizyonsuz uyuyamaz, sabahlara kadar son ses televizyon, uyarırsak suçlu oluruz, hemen evimde kalırım bundan sonra diye ağlar, eşimi üzer... Bebeğim inanın çıt sesine uyanıyor ve bu gece onun gürültüsünden sabah 4 e kadar uyumadı, ben sürekli uykusuz geliyorum işe...

Annem bendeyken daha farklı, çok dikkat eder, biz eve gelince başka odaya gider, bizi başbaşa bırakır, daha rahat ederiz...

Sadece annemin bakması söz konusu oldu daha önce, kayınvalidem çok sitem etti eşime, ağır konuştu biraz, eşimde dönüşümlü bakmalarını istedi, haklı o da , bir annesi var...

Belki bi çözmüm yok, sadece dertleşmek istedim o kadar....
bana göre insanları kısıtlamanız yanlış ses tonunu ayarla ses çıkartma şöle kalk böle konuş.hele hele o yaşta bir kadına.sizin annenizede üzüldüm başka odalara geçmesi sessiz olması burda anneniz daha sıkıntılı konumda bana göre.bi yaştan sonra çocuk bakmak zo zaten birde her şeyi bilen ebeveynlerle dahada zor.kv niz kendi kaşınmış ama.

Iyi de net olun yani gürültü olmayacak

Biz nasıl kendimizî kasıyorsak o da kasacak yok kasmıyorsa da evinde kalacak

Bence hatayı baştan yapmışsınız evi yakınmış sabah kalkıp gelsin yani zaten gece bile yatmıyor. Gem yaşlılar erken kalkar

Oğluma bakıcı baktı 8 olmadan bizde idi evi de yakın vs değildi bir kere de geç kalmadı Kv nin evi yakın kalksın gelsin

Bir de herşeyi anladım da telefonun sesini neden kapatmıyor mesela bizimki 5 yaşında hala yatacağı saatte kapatıyoruz telin sesini zor bir şey değil ki

Bir de çocuk uyanmasa dahi evin içinde bir ses sizin uyku da kalitesiz olur herkesin evi var orda kalsın yakında hep kalayım sizinle benim evi kapatalım da der yani

bize danışmadan bizde kalmaya karar vermiş aklınca, nasıl söylenebilir ki evimde kalma diye bilemiyorum. O telefon ve televizyon asla kapanamaz, evin içerisinde sürekli ses olduğunda büyük insanlar bile ne kadar tetikte uyuyor, bebek nasıl uyanmasın.

Bu olaya ragmen annesinin bakmasinda israrci mi esiniz? Ben olsam e hakli bi annesi var diyemezdim valla...

Gerçekten, içinden gelerek büyük bir sevgiyle bakıyo çocuğuma, o konuda içim rahat. Evet biraz uykusu ağır, bende uyurken yanına vermiyorum zaten :)

Günaydın bayanlar,

Çalışan bir anneyim... Bebeğime de annemle kayınvalidem dönüşümlü bakıyorlar. Kayınvalidemle aynı sokakta oturuyoruz, evlerimizin arası 50 m var ya da yok. Çocuğuma kendi bakacağı zaman benim evimde kalıyor, sabahları yataktan kalkmak zor geliyor, haklı da . Buraya kadar sıkıntımız yok. Ancak, bebeğimi doğduğundan beri sesli ortamlara alıştırdığım halde, uyurken en ufak bir sese tahammülü yok, uyanıyor ve bir daha uyuyamıyor uykusu bölününce. Kayınvalidem çok yüksek sesle konuşur ve aralıksız konuşur, telefonunun sesini kısmaz, akşamları o telefon defalarca çalar, arayanı çoktur. Mutfakta kendine gece yarısı birşeyler hazırlar, paldır küldür, televizyonsuz uyuyamaz, sabahlara kadar son ses televizyon, uyarırsak suçlu oluruz, hemen evimde kalırım bundan sonra diye ağlar, eşimi üzer... Bebeğim inanın çıt sesine uyanıyor ve bu gece onun gürültüsünden sabah 4 e kadar uyumadı, ben sürekli uykusuz geliyorum işe...

Annem bendeyken daha farklı, çok dikkat eder, biz eve gelince başka odaya gider, bizi başbaşa bırakır, daha rahat ederiz...

Sadece annemin bakması söz konusu oldu daha önce, kayınvalidem çok sitem etti eşime, ağır konuştu biraz, eşimde dönüşümlü bakmalarını istedi, haklı o da , bir annesi var...

Belki bi çözmüm yok, sadece dertleşmek istedim o kadar....
Canım aynı sorun bendede var ne kadar uğraştıysam sese alıştıramadın bebeğimi ve aynı kv türünden bendede mevcut ama Allahtan ben çalışmıyorum. Ananem vardı şimdiye kadar yanımda, kv istemedim o da gelip ilgilenme meraklısı değildi zaten. Bi gün yatılı gelmek istedi ananemin yanına geldi de. Biz oturma odasına koyduk beşiği burda yatıyoruz. Yan odada salon var onlara da oraya hazırladık. Bebeğim normalde gece uykusuna yattımı uyanmaz kolay kolay 3 gibi filan kalkar onun kaldığı gün sürekli mızıkladı uyuyamadı. Çünkü sabahın 4üne kadar bağıra çağıra konuştu durdu salonda haliyle çocuğun kulağına da ses gidiyo. Deli oldum. Çocuğu severken de avazı çıktığı kadar bağıra bağıra seviyo, geçen gün kucağında severken bende mama yapıyorum bi geldim bağırırken korkutmuş çocuğu yavrum sesini de çıkaramamış sessiz sessiz ağlıyo gözlerinden yaşlar süzülyo 2,5 aylıktı daha. Umrunda da değil hani. Kucağıma aldım hemen yavrum yarım saat içini çeke çeke yattı göğsümde. Çok sinirlendim.
Yalnız değilsin yani.

bana göre insanları kısıtlamanız yanlış ses tonunu ayarla ses çıkartma şöle kalk böle konuş.hele hele o yaşta bir kadına.sizin annenizede üzüldüm başka odalara geçmesi sessiz olması burda anneniz daha sıkıntılı konumda bana göre.bi yaştan sonra çocuk bakmak zo zaten birde her şeyi bilen ebeveynlerle dahada zor.kv niz kendi kaşınmış ama.

Ben kısıtlamak olarak görmüyorum, olması gereken budur. Bir evde 11 aylık bebek varken o evde kurallar olması normal, gece televizyon son ses açılmaz, telefonların sesi biraz kısılır, ses tonu alçalır, bırakın bebeği, bir evde uyuyan büyük bir insan olsa bile saygı duyar, gürültü seviyemizi biraz azaltırız.

Annemin ayrı odaya geçmesi konusunu özellikle belirttim ki, kayınvaliden ssorun oluyor da, annen sorun olmuyor mu diyebilenler olabilir diye. Yoksa annemin ayrı odaya geçmesi gibi bir talebim hiç olmadı, onun kendi tercihidir bu. ama bu sıkıntıyı annem yaratıyor olsa tabii ki ona da tepkim aynı olurdu.

benim eşimin ailesi de, kendi ailem de evimde kendilerini bir gün bile huzursuz hissetmediler bebeğim gelene kadar. dolabım, mutfağım sonuna kadar açıktır, ben evde yokken kendi evi müsait olmadığı için benim evimde kendi misafirlerini ağırlamışlığı vardır kayınvalidemin.

ama benim evimde küçüçük bir bebek var artık, ben kayınvalidem bendeyken 1,5 saatlik uykularla işe geliyorum, hem bana , hem bebeğime, hem de kendisine yazık yavrum uykusunu alamayınca ona da huysuzluk yapıyor.

diğer mesajlarıma da bakarsanız bu sorun dışında kendisiyle pek bir rahatsızlığım olmadığını görürsünüz.

az önce aradı, eve mi gelsen izin alıp, bu uykusunu alamayınca durmuyo seni görmeden dedi...

eğer kısıtlandığını hissediyor olsa, 50 m evimle evinin arası, kendi evinde kalmaz mı...

Bazen kalp te kırsam, gönlünü alıyor, hoş tutmaya çalışıyorum elimden geldiğince..

Denedim, kayınvalidem derin uykuya dalmış bebeği uyuturken, o sırada da bebeğim yataktan düşmüş, gürültüsüne kalktık ki, alnı mosmor şişmiş, geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldık...
Yuh
Bebek mi kvye bakiyor , kv mi bebege bakiyor belli degil
Kapiyi gosterin, bebekli evlerin kurallari vardir onu gectim her evin belli kurallari vardir disaridan gelen anam bacim bu kurallara uymak zorundadir, uyamiyorsa da gitmek zorundadir, prensiplerinizden sasmayin derim sonra cok cekersiniz, simdi bebek ama ileride buyuyecek ve kvnizi ornek alacak bunu ister misiniz? O da tv karsisinda uyuyacak, bagiris cagiris konusacak. Begenmediginiz insanlarin bebeginize bakmasina izin verirken bebeginizin ileride o insana cekecegini de unutmayin

Yuh
Bebek mi kvye bakiyor , kv mi bebege bakiyor belli degil
Kapiyi gosterin, bebekli evlerin kurallari vardir onu gectim her evin belli kurallari vardir disaridan gelen anam bacim bu kurallara uymak zorundadir, uyamiyorsa da gitmek zorundadir, prensiplerinizden sasmayin derim sonra cok cekersiniz, simdi bebek ama ileride buyuyecek ve kvnizi ornek alacak bunu ister misiniz? O da tv karsisinda uyuyacak, bagiris cagiris konusacak. Begenmediginiz insanlarin bebeginize bakmasina izin verirken bebeginizin ileride o insana cekecegini de unutmayin

Televizyon konusunu eşime söyledim zaten, 1 yaşından sonra istemiyorum gece açık olmasını, örnek alacak dedim. bir şekilde anlatacak kayınvalideme. aslında beğenmemek demeyelim de, çocuğumun babaannesi çünkü, düşüncesizliğinden dert yanıyorum diyelim.

Yok konu sahibi siz gene kötü davranmayın derim,azarlamayında ben bile üzüldüm buradan,
Belliki istem dışı yapıyor ,bilinçli yapacağını zanettimiyorum,
O şuan yanlız ve sizi kendi gibi görüyor rahat haraket etmek istiyor,
Daha sabırlı davranın inşallah ,kv'ise daha dikkatli davranır umarım bundan sonra,

allah'tan şöyle bir kolaylığımız var, yeri geliyor o bana kızıyor, yeri geliyor ben ona. ama uzatıp sündürmüyoruz konuyu, birbirimizin gönlünü alıyoruz. ama uykusuzluk bir anda ani tepkiler verdirebiliyor insana.

evden tv yi kaldırmayı düşünür müsünüz?
hem o kadar ses, ışık vs bebek için iyi değil, hem de bir dönem tv siz hayat çok güzel oluyor.

bizim tv miz bozulmuştu, 4 ay kadar tvsizdik, gelen misafirin bile hoşuna gidiyordu, iyi oldu daha güzel muhabbet ettik diye.
işte şu lig maçları yüzünden şu anda tv yi kaldıramıyorum evden, yoksa benim hedefim bir sinevizyon alıp tv yi atmak. Ailecek sinema günü yapıp sadece o günlerde seçilen filmi izlemek şeklinde.

kızımın doğum gününü yaptım, çalışmaya başladım.benim kayınvalidem bakmaya hiç heveslenmedi, lafı bile edilmedi hatta bir araya gelindiğinde annem konuyu açtı, tek kelime çıkmadı ağızlarından. annem bakmayı istiyordu ama eşimin annemi kıracağını tahmin ettiğimden ben çok ısrarcı olmadım. ben sizi anlıyorum, siz aslında anlatıp rahatlamak istemişsiniz.ben kayın validenizin kötü niyetli olduğunu hiç sanmam ama, "e bebek bakıyorum burda kalıp rahat edeyim bari" diyor. demek ki sizinle ilgili bir sıkıntısı yok. işte böyle kırgınlıklar, göze batan şeyler olabiliyor anneanne babaanne bakınca.
Bakıcı olunca, konuşuyorsun, biz çocuğumuzu böyle büyütmek istiyoruz diyorsun, kuralları belirliyorsun. Çalışan-işveren ilişkisi çerçevesinde profesyonel bir şekilde yürüyor. Tabi anneanne babaanne sevgisi başka.. Onu da haftada, ya da on beş günde bir yaşıyor..

Bu Nasıl kv sabahlara kadar tv gece acıkmalar vs ergen gibi valla anlamadım:KK35:

Kayınpederim vefat ettikten sonra TV açıkken gece yalnızlığını hissetmiyormuş :) Mümkün değil tv kapatamıyoruz, gece bazen rahatsız oluyorum, eşime diyorum annen uyuduysa tv yi kapatıp gelsene diye, eşim odasına girdiğinde bir kavga ediyor ki anlatamam. Ne cesaretle geliyosun tv yi kapatmaya, kapatırsan şimdi kalkar evime giderim, ben tv siz uyuyamıyorum bilmiyo musun vs. :)))

acıkma konusunda da, o sıkıntı değil, gecenin 2 sinde paldır küldür tabak sesleri beni rahatsız eden.

kızımın doğum gününü yaptım, çalışmaya başladım.benim kayınvalidem bakmaya hiç heveslenmedi, lafı bile edilmedi hatta bir araya gelindiğinde annem konuyu açtı, tek kelime çıkmadı ağızlarından. annem bakmayı istiyordu ama eşimin annemi kıracağını tahmin ettiğimden ben çok ısrarcı olmadım. ben sizi anlıyorum, siz aslında anlatıp rahatlamak istemişsiniz.ben kayın validenizin kötü niyetli olduğunu hiç sanmam ama, "e bebek bakıyorum burda kalıp rahat edeyim bari" diyor. demek ki sizinle ilgili bir sıkıntısı yok. işte böyle kırgınlıklar, göze batan şeyler olabiliyor anneanne babaanne bakınca.
Bakıcı olunca, konuşuyorsun, biz çocuğumuzu böyle büyütmek istiyoruz diyorsun, kuralları belirliyorsun. Çalışan-işveren ilişkisi çerçevesinde profesyonel bir şekilde yürüyor. Tabi anneanne babaanne sevgisi başka.. Onu da haftada, ya da on beş günde bir yaşıyor..

Aslında ben de bakıcı tutacaktım, okuyabilidiniz mi bilmiyorum önceki mesajlarımdan, bir yakınımızın 3 aylık bebeği bakıcının oğlu tarafından taciz edildi. Doğumuma yakındı bu olay olduğunda, psikolojim alt üst oldu, çünkü benim de çocukluğumda bir taciz olayı var, bilinç altına attığım her şey su yüzüne çıktı tekrar, psikolojik destekler almak zorunda kaldım.

Ben annem ve kayınvalidem in bakması konusunda inanın rahatsız değilim, sadece düşüncesizliğinden dolayı dertleşmek istedim burada o kadar.

Ben böyle sorunlar yaşamak istemediğimden kreşe vereceğim çocuğumu. Konudan biraz çıkıcam ama Siz de pedagogla görüşmüşssünüz en çok 2,5 yaşında kreşe gitmeli demiş. En erken zamanını size söyledi mi acaba?

Back
X