Belki deBizimkilerde sorun war demekki bizimki hep hastadır hep bi uyuzluk vardır gelip gitmez ille ben gidicem onun evine.. kaldıki bana yarım saatlik mesafede ilçede.. ben kendi memleketim den geldim buraya eşimin memleketine üstelik çalışıyorum. Taşınırken bile yalnızdık hiç biri yardım etmedi bize hepsinin ....
kötü olan uzaktada bulur seni...avantaja dönüştürebilirsin...ama kızlar bu avantajlara bile hayır diyorlar...yemeğini orda yersin, çocuğun olunca emanet edersin, yardıma ihtiyacın olduğunda bir kapın olur...onları ailen gibi kabul edersen avantaj istemediğin kadar çok...aman benden uzak olsunlar gibi düşüncen varsa, tabikide onların her hareketi batar...Esimij ailesiyle aynı apartman dairesinde farklı katlarda oturmanın avantajları ve dezanavantajlari nedir veya ne olabilir
Ben cogu zaman sıkıntıyı kari kocada buluyorum. Adam anasiyla karisini ayri tutmayi bilmiyorsa,kadin kaynanasina saygi duymuyorsa kaynana ne yapsin? Kaynanalar yaranamaz gelinlerine cogunlukla. Cocuk dogurmadan once kaynanasina balkondan supurge firlatan bir kadin taniyorum, dogurdu cocugu gordu gununu. El mecbur kaynanaya mahkum artik. Kac kadin var asgari ucretle niteliksiz eleman olarak calisip da bakici tutan,temizlikci tutan? Sayisi azdir. Canim istedi hizmetcilik yaptirayim,canim istedi kaynanayi istemeyeyim demek de ayip. Oyle bir bolluk yok kimsede kusura bakmasinlar.3 hamileliğimde de resmen 3 ay süründüm.
Hele sonuncu da farklı şehirdeydim.
Kayınvalidem yakınımda olsa en azından torunları aç kalmasın diye bir çorba kaynatır getirirdi :)
Yada gelir çocukları parka götürürdü.
avantajları Yok demiş herkes de, biz 40 yabancıyı doyuran kültürden geliyoruz, çok nadirdir torunu açken duyarsız kalacak kayınvalide.
Bilemedim. Çok kötü örnekler de var ama dediğim gibi onlar uzak da olsa yakın da olsa zaten yapacagını yapar.
Ve senin de dediğin gibi ortada bir şey Yok, kadının bir kötülüğünü görmemişken şans vermeden böyle bir önyargı ile kadını yargılamak da anlamsız...
Yalnız sizde kayınvalideden daha tehlikeli bir durum var: elti.Bende aynı apartmanda kalıcam nasıl olur bilmiyorum.4 ay sonra düğünüm. Senden önce evlenırsem yazarım nasıl oldugunu :))
Ben çalışıyorum o yüzden gel temizlik yap diyemez.
Birde yılın çoğunu köylerinde geçiriyorlar. O yüzden sıkıntı olmaz dıye dusunuyorum. Benımle kalacagı 3 -4 ay olur.
Bana karışmayacağını kendi söyledi. Bir eltimde aynı binada onada karışmaz.
Bakalım neler görücez daha
Bunlar hep iki tarafında iyiliği ve fedakarlığı ile olan şeyler.Ne güzel Allah bozmasın inşallah.Ben hamile iken tasindim bebegime bakacagi icin sabah bebegimi birakip ise gitmek daha iyi olur bebek disatilara cikmaz sogukta yagmurda. Ve verdigim en iyi karar. Ama bu kaynanadan kaynanaya degisir. Benimki gwlir temizligimi yapardi hamileligimde lohusaligimda. Bebek dogduktan sonra da rahat bir nefes almammi sagladi birakir giderim kuafore felan yada anne sen bak ben bi dus alayim yemek yapayim derim. Hiç bir sikinti yasamadim ben. Tabiki ayni apartman hergun gorusuyorsun geliyor gidiyorsun ama bu benim icin sorun degil okadar iyiligini gormusuz gelsin gitsin elbet. Yardimci olmak konusindada o bana elinden geleni yapti ben de yapiyorum tabiki misafiri gelir evden yapar gotururm orda yardim ederim. Ben ona ihtiyacim oldugunda soylerim o da bana. Seviyeli saygili olduktan sonra avantaji cok verdigim en dogru karar.
Bu kayinvalideyi klonlayip piyasaya dagitmak gerek ülke huzuru icin :)Aynı binadayım yaklaşık 2 buçuk yıldır evliyim.. 10-15 günde 1 yemeğe gideriz bazen. 15 dk akşam kahvesine gideriz. Kayınvalidem ise özel bir durum olmadığı müddetçe evime gelmez. Hele haber vermeden adım dahi atmaz. En son bana ne zaman geldiğini hatırlamıyorum sanırım ramazanda iftara aldığımdaydı. Güzel bir yemek pişirse arar, canınız yemek istiyor mu x'e söyleyelim işten geçerken kapıya vursun da alsın der. Ay getirim ya da in al olayına dahi girmez. Faturalarımızı onlar ödüyor, kapıcı paramızı falan. Kira zaten yok. Tatile gittiğimizde kedimize bakıyorlar.Ne gelenimi bilir, ne karşılaşırız halbuki alt katımda, 15 gün görmediğim olur yeri gelir. Ben avantajlı bulan kısımdayım. Yarın öbür gün evladım olduğunda daha çok faydasını görürüm. Şimdilik böyle ben memnunum. Biz suyunu çıkarmadık altlı üstlü demek mıç mıç mıç olmak demek değil ki. Vallahi başka bir yerde otursaydım daha sık görüşürdüm çünkü eşim annemlere gidelim diyebilirdi haftasonu.
Hiç bir avantajı yok küllüm dezavantajEsimij ailesiyle aynı apartman dairesinde farklı katlarda oturmanın avantajları ve dezanavantajlari nedir veya ne olabilir
-Akşam yemek yaptım birlikte yiyelim
-Sabah kahvaltıya gelirsiniz birlikte yaparız
-Iki kişi icin yemekmiyapılır gelin burda yiyelim
-Toparlanana kadar bir yiyip içelim
-Bütün gün evde napiyon kızım gek bizde otur
-Misafir geldi gel bi süpürge tutalım
-KArin hiç gelmiyo gündüz adammıyiyom oğlum , birlik olalım istiyorum
-Bayram geliyo belim agriyo temizliğe yardım etsene
-Kurban geldi etlere yardım edi ver
-aksama kadar evde oturuyo ,bir isinnucundan tutsa nolur ile başlayan birbirini doldurma evreleri
- Komşu sohbeti ; aa gelinin yanında yapı verir
- Falanyaca gidelim sende gel
- Koca kişisi; Annemler gelcek kahvaltıya
- Annemlerle birlikte yiyelim onlarda gelsin
- Annemide çağıralım giderken
- - Varsa kız kardeş görümce kişi si ; abi bende gelec3m
- abi benide götürürmüsün
- apartmanda başka çocuklu akraba varsa ; hadingit yengenden iste
- Hadinyengen oynasın sizinle
- yengesi suna bakarmisin benim iki saat isim var ...
Heryere sürü halinde gideceksiniz , telefon ve kapı ziliniz 112 acil servis gibi susmaz , beklenti üst seviyede olur , özel hayat kalmaz . Kahve içmeler pazara gitmeler , ne yazıkki bunlar gerçek, birlikte duran arkadaşlar bana hak verecektir .
Şimdi avantajlarını yazıyorum
1)..
.
.
.
.
... bulamadım
Bence kır sen kırılacağına o kırılsın.kayınvaliden çok iyidir ama ben bile istemem sürekli dip dibe olmayı.Iyi olan hiç mi yok nişanlımı da kıramıyorum oturmayalım demek ıstemiyorum oturalim mi aynı apartmanda dedi bende olur dedim yani biri 1. Kat diğeri 10. Kat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?