Kayınvalide ile aynı apartmanda yaşamanın avantajları ve dezanavantajlari nedir

Kendi ailemle bile ayni apartmanda oturmak istemem, kaldi ki eşin ailesi..
Şartlar, imkanlar neyi gerektirir, elbet bilemeyiz ama mumkun oldugunca uzak durulmali bence..
Cok cok iyi insanlar olsalar bile bi sorumlu hissetme durumu olur; her misafirinle cagirmak zorunda hissedersin, bi yemek yaptın mı goturmen gerekir gibi dusunursun, evinden gunlerce cikmak istemesen de bi kapiyi calma/ugrama zorunlulugu olur, evde olup olmaman illa ki mercek altı olur, hic bi sey olmasa bile "acaba?" diyerek tedirgin olursun, vs vs vs..
Ben kendine ait, ayrı bi hayati savunanlardanim..
O yüzden arada hic olmazsa 2-3 cadde olmali.. O da en yakin ihtimal..
Ha karışan başka ulkede de olsan karisiyor, esinin tavrı ve durusu cok onemli burda.. Oncelikle ondan emin olmaya bak.. Oturmak istemediginde afra tafra yaparsa evlilik kararini gozden gecir mesela.. Çünkü bu bagira bagira gelecek olan sorunlarin ilk basamagi olacak..

Son düzenleme:
Bence ailelere yakın oturmak dezavantaj. İkiniz arasında geçen ufak bir tartışma sonrası olaya dahil olmaları o tartışmanın büyümesi ve büyük çembere atlaması demek. Sizin yüzünüz düşünce cephelerde etkisi daha büyük olacak demek. Karı koca arasında olan karı koca arasında kalırsa çözülür gider.
Kendi ailenle yakın yaşadığını düşün, tartıştınız tesadüfen ailenden biri geldi sizin suratlar beş karış (ya da tam tersi evlerine çıktın aralarında bi mesele var suratlar beş karış) işler büyür. Ya da tartışırken sizi duydular olmadık laf çıktı ağzınızdan. O iş ailelere yansır sonrası kavga büyür. Biraz mesafe iyidir. İki aileye de mesafeli oturun. Güzellikle anlat bunları.

Aynı binadayım yaklaşık 2 buçuk yıldır evliyim.. 10-15 günde 1 yemeğe gideriz bazen. 15 dk akşam kahvesine gideriz. Kayınvalidem ise özel bir durum olmadığı müddetçe evime gelmez. Hele haber vermeden adım dahi atmaz. En son bana ne zaman geldiğini hatırlamıyorum sanırım ramazanda iftara aldığımdaydı. Güzel bir yemek pişirse arar, canınız yemek istiyor mu x'e söyleyelim işten geçerken kapıya vursun da alsın der. Ay getirim ya da in al olayına dahi girmez. Faturalarımızı onlar ödüyor, kapıcı paramızı falan. Kira zaten yok. Tatile gittiğimizde kedimize bakıyorlar. Ne gelenimi bilir, ne karşılaşırız halbuki alt katımda, 15 gün görmediğim olur yeri gelir. Ben avantajlı bulan kısımdayım. Yarın öbür gün evladım olduğunda daha çok faydasını görürüm. Şimdilik böyle ben memnunum. Biz suyunu çıkarmadık altlı üstlü demek mıç mıç mıç olmak demek değil ki. Vallahi başka bir yerde otursaydım daha sık görüşürdüm çünkü eşim annemlere gidelim diyebilirdi haftasonu.

nişanlılık dönemi çok önemli. bu süreçte isteklerinizi güzel bir dille anlatın. yapmak istemediğiniz şeyleri net biçimde ifade edin. buraya başlık açtığınıza göre çok da içinize sinmemiş nişanlınızın bu isteği. bana göre de bu devirde aynı apartmanda oturmak olmaz. kayınvalidesi anlayışlı çıkanlar var evet ama çok nadir kaldılar piyasada

Belki de
Ama sorun yasamamak icin ayri yasamak yetmez. Kisilerle alakali bir durum. Siz de bunun ornegisiniz mesela,beraber yasamiyor olmaniza ragmen kadin problemli demek ki

Esimij ailesiyle aynı apartman dairesinde farklı katlarda oturmanın avantajları ve dezanavantajlari nedir veya ne olabilir
kötü olan uzaktada bulur seni...avantaja dönüştürebilirsin...ama kızlar bu avantajlara bile hayır diyorlar...yemeğini orda yersin, çocuğun olunca emanet edersin, yardıma ihtiyacın olduğunda bir kapın olur...onları ailen gibi kabul edersen avantaj istemediğin kadar çok...aman benden uzak olsunlar gibi düşüncen varsa, tabikide onların her hareketi batar...

Ben cogu zaman sıkıntıyı kari kocada buluyorum. Adam anasiyla karisini ayri tutmayi bilmiyorsa,kadin kaynanasina saygi duymuyorsa kaynana ne yapsin? Kaynanalar yaranamaz gelinlerine cogunlukla. Cocuk dogurmadan once kaynanasina balkondan supurge firlatan bir kadin taniyorum, dogurdu cocugu gordu gununu. El mecbur kaynanaya mahkum artik. Kac kadin var asgari ucretle niteliksiz eleman olarak calisip da bakici tutan,temizlikci tutan? Sayisi azdir. Canim istedi hizmetcilik yaptirayim,canim istedi kaynanayi istemeyeyim demek de ayip. Oyle bir bolluk yok kimsede kusura bakmasinlar.

Kaynana yemek hazirlar gelin yiyin der,gelin burun kivirir ay kocamla sofraya oturamadim der. Kaynana cagirmasa adi cagirmiyor olur. Evine gelse temizligin ucundan tutsa evimi karistiriyor olur. Evlerinde ne var da karistirilmaktan hoslanmiyorlar cozemedim,benim evimde oyle bir seyim yok sanirim ondan anlayamiyorum. Vardir berbat ornekler mutlaka. Ben 3 yildir meslegimi yapamiyorum sirf bir kaynanam yok diye. Olsa hos tutardim,gonlunu ederdim yardim isterdim karsiliginda. O kabul ederse mis gibi gecinirdik birlikte. Ama olmayinca olmuyor iste. Nimetler saniyorum ki hep kiymet bilmeyenlere veriliyor bu dunyada

Yalnız sizde kayınvalideden daha tehlikeli bir durum var: elti.

Kayınvalideden çok ona dikkat etmeniz gerek bence.

sakın ha.o yaptığı sofra hazırlamalar vay çay demlemeler vay evi temizlemeler sonradan ne oluyor bılıyomusun agzından burnundan getırıyor.asla inanmıyorum cok ıyıyız dıyene asla.cunku kayınvalıde topragı bambaska birsey.aramızda ıkı mahalle var ama heraksm bizde.benım annemlerede 2 sokak var ama ayda bir gelırler.cocuguma bakıyordu evde ama o evın alrını üstüne getırıyor.işten gelıyorum koltukların yerı degısmıs owwww yatak odamın cekmecelerı degısmıs .cok afadersınız gecelıklerıme kadar alıp yer degıstıren bı ınsan.basta ayyy ne gızel dıyodum herseyımı yapıyo ama cok buyuk hata yapmısım.kocamla yemın ederım kavga edıyorum hep.cunku anasına gebeyım artık.kadın her ses etmedıgımde bir level atlayarak kendını asacak haraketler edıyo.bı ara gece arayıp acaba condomlar nerde dıyecektım o derece.cocugu gecen hafta krese verdım daha 22 aylık ama napayım walla evde huzur kalmadı.canıma tak dedı.bır haftadır gormuyorum .rahat ettım .benı.i nası bu hale getırdı bu kadın hala anlamıyorum.

Bunlar hep iki tarafında iyiliği ve fedakarlığı ile olan şeyler.Ne güzel Allah bozmasın inşallah.

Eşinin eve gelis saatine yakin giyiceksin dantelli geceliklerini sürünüceksin güzel kokularini seksi bi havaya bürünüp bekliceksin tam o sirada kapi calicak sende esini bekliyorsun ya cat diye kapiyi acicaksin bi bakicaksin karsinda kayinvalide

Ya da sen bekliceksin bekliceksin sıkıntıdan üzerinde ki dantelliyle elinde bez toz almaya baslicaksin romantizm olsun diye yaktigin mumlar eriyip biticek. Koca kisiside 1ci katta annesinde yemegini yemis cayini yudumluyor olucak.
Bunlari hic mi okumadin

Bu kayinvalideyi klonlayip piyasaya dagitmak gerek ülke huzuru icin :)

En büyük dezavantajı hıç avantajının olmaması.

Ha ama "Ben bol aksiyon severim." derseniz. Sizin için avantajlı olabilir.

Üzülerek söylüyorum ki, eşinin ailesi ile aynı apartmanda oturupta memnun olan, sorunu olmayan tek bir kişi bile tanımadım. Bence hiçbir avantajı yok.

Asla hiç-bir avantajı yok. Tecrübe ile sabittir. Lütfen çok iyi düşünün evlilik bu şakaya gelmez. Mesafe iyidir.

Iyi olan hiç mi yok nişanlımı da kıramıyorum oturmayalım demek ıstemiyorum oturalim mi aynı apartmanda dedi bende olur dedim yani biri 1. Kat diğeri 10. Kat
Bence kır sen kırılacağına o kırılsın.kayınvaliden çok iyidir ama ben bile istemem sürekli dip dibe olmayı.

Ayyy benım son konuma bak canım .... bir kaç saat önce açtım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…