- 26 Temmuz 2016
- 617
- 1.192
- 113
- 32
- Konu Sahibi Beyaz Hatun
-
Offf offf çok haklısın canım ne yapsan yaranamıyorsun ayaklarını uzatıp keyif yapamıyorsun kv bi işe elini atınca işin ucundan tutmamazlık yapamıyorsun. Annemle olsam annem temizlik yapsa elimi atsam bırak sen der veya canım istemez yapmam diyelim ki ama kv ile olunca bunlar imkansız olacak gibi. Yemek yapma sorumluluğu olacak, evimde geceliğimle pinekliyemeyeceğim bunlarıda düşünüyorum ki bunlar biliyorum ki onların yanında çok ufak ayrıntılar.. ah ahh şu maddiyat yokmu elimizi kolumuzu bağlıyor yaaaaaaBorç harç Can'ım bıtmedi ki özel işte çalıştık ikimizde güvenemedik kiraya şimdide ben işten ayrıldım tam bu sene çıkcam dıyorum olmuyor gırınce çıkılmıyor 6 yaşında kızım var okula da başladı bir odası bile yok kendi odama baza kurdum Kars'ımda yatıyor herşeyden mahrum yasadık yıllardır ne özel hayat ne sosyal hayat anneme gıtsem laf oldu çarşıya insem geziyo oldu işsiz kaldım rahatına düşkün oldu bi türlü memnun edemedim yıllardır kendi kızlarını över heryerde kendini över milletin gelinini över da ne anlatayım ki nişanlıyken yağ bal evlenince kötü olduk
Öncelikle iyi akşamlar sevgili KK üyeleri.. 1 yıllık ilişkim var ve 3 gün önce sözüm istemem oldu. Anne tarafından akrabam olduğu için tanıyordum öncedende zaten. İlişkime gelecek olursak tek kelimeyle ruh eşim diye tanımlayabilirim çok şükür ki dengimi her anlamda bulduğuma inanıyorum.. tek sorunumuz maddiyat benim ailemin durumu gayet iyi fakat sözlümün durumu iyi değil babası küçük yaşta vefat ediyor vs vs annesi çalışıyor kendisi devlet memuru.. bunu anlatmamdaki neden ise bilin ki ona göre bana yol gösterin diye arkadaşlarım. Soruma gelecek olursam biz ev sahibi olmayı düşünüyoruz. Evlendiğimizde zorluk çekeceğiz bir kaç yıl çünkü yaşadığımız yerde kiralar yıllık alınıyor genelde yani 12 bin vs şeklinde.. bana diyorki sözlüm istersen bir kaç yıl annemle oturalım oda çalışıyor bende çalışıyorum en azından bir eve gireriz güvenilir bir yerden temelden onun parasını aydan aya öderiz diyorlar evde kendilerinin yani mülk. Aslında aklıma yattı ama buradaki üyelerin çoğu kayınvalideden dertli olduğu içinde korkmadım değil açıkcası. Kayınvalidem dünya iyisi öncedende tanışmışlığımızın etkisi olabilir anneler kuzen çünkü. Sorun çıkarmı sanmıyorum ama yinede emin olmamak gerekir. Siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz arkadaşlar lütfen akıl verin...
Doğru diyorsun canım yarın görüşeceğiz zaten yüz yüze konuşuruz dedik kesinlikle taraftar değilim sadece sormak istedim ne olur nasıl olur diye. Para düşkünü bir insan değilim seviyorsam bitmiştir bende çalışırım her türlü geçimimizi sağlayabileceğimize inanıyorum. Biraz zorlanacaksak bir iki yıl ayrı evdeyken zorlanalım diğer türlü aşkımda sevgimde saygımda yıpranır biter tükenir diye de korkarım çünkü çabuk soğuyabilen bir insanım ne yazıkki en kötü huyumanneniz akraba da olsa aynı çatının altında yaşamadı müstakbel kv ile
kimse aynı evde yaşamadan bilemez kimin ne olduğunu
hiç kumar oynamayın, biraz düğünü erteleyin, merasimleri biraz az masraflı yapın ama birlik oturmayın. şu devirde ne gerek var?
memur adam bile birlik oturalım diyor ya şaşıyorum benim köyümde köylüler birlikte oturmuyor.
hiç olmuyorsa kiraya çıkın- senelik kira olan 12 bin lirayı biriktiremeyecekseniz ev peşinatını zaten hiç biriktiremezsiniz.
Mükemmel anlatmışsın arkadasım 19 yasında cahil yaşta gelin gittim ben benimde illaki hatalarım olmuştur kimse dört dörtlük deil hiç bir hatamı göz aradı etmedi hep yerdi hep yerdi laf soktu görümcelerimi doldurdu iş yapsa yemek yapsa hep kendini yapıyormuş gıbı anlatırdı anneme haftada ıkı kere gıtsem laf ederdi gezenti derdi çocuk hasta olurdu ince gıydırdı derdi banyo ettırmezdi çocuğu hasta olcak dıye anlatsam sayfa yetmez çeken bılırYa mesele kötü olmak değilse bile,
Benim için çok ciddi ayrı oturma nedenleri var.
. Evde rahat olmalıyım. Gerekirse iç çamaşırımla gerekirse çıplak dolaşabilirim. Evde bir başka kişi olunca bu suya düşer.
. Yeni evliyim libidom yüksek, evin her yerinde canım istediği gibi cilvelesirim, oynaşırım hatta seksimi de yaparım. Evde bir başkası varken mutfakta sevisilmez mesela.
. Kocam nerdeyse her gün dizimde yatarak tv izler ve uyuyakalır. Arada sırada ben yatarım kucağına. Evde akşamları anneniz yanındayken bunu yapamazsınız. Yapsanız da rahat edemezsiniz. Rahat etseniz belki lafini yapacak bir karakteri vardır. Sorun olur.
. Eş ve kv çalışıyor. Sen çalışacak misin? Hayırsa evin bütün işi elinden öper. Bir yerden sonra kv de hiçbir şeye yardim etmiyor demeye başlarsın. Haklılık payı da yari yarıya. Çünkü o çalışıyor sen evdesin.
* çalışacaksan bu sefer ben çok yaptım o az yaptı düşünceleri olacak. İlla ki olur. 3 ay olmaz 5 ay olmaz ama olur.
. Haftasonu dışarı çıkacaksınız. Eee her seferinde bas basa gidemeyeceksiniz ben de geliyim diyecektir. Ya da esin annemi de götürelim der.
Ya da oldu ki akşam canınız tatlı çekti yemeye gideceksiniz. Her zaman tek çıkabilecek misiniz? Hayır.
Sorun kv ile kötü olmak olmamak değil.
Es ile basbasa olan bütün anların, hareketlerin, sözlerin kısıtlanması.
Kv ne kadar iyi olursa olsun bir insanla aynı evi paylasmadigin sürece karakterini, alışkanlıklarını, rahatını bilemezsin.
En basiti ben tv izlerken bile ayak ayak üstüne atarım. Öyle rahat oturuyorum kv bunu saygı sınırları içine alıyorsa yapamazsın.
Yanlışlıkla attın diyelim, görüyor musun inadına yapıyor der. Demese de düşünür. Düşündükçe zıt gider.
Mesele iyilik kötülük değil.
Aynı evde üç kişi yaşanmaz.
Hem de yeni evliyken asla...
Kirada oturun. Siz de girin bir işe çalışın. Birinizin maaşı kiraya gitsin. Sizin oralar dediginiz yerlerin dışına çıkmayı da listeye alın. Her yer yıllık istemez. Kontrat imzalarsınız 1 sene çıkmayacağınıza dair aylık ödersiniz.
Öncelikle çok teşekkür ederim canım. Yazdıklarını okumadım resmen yaşadım. Ancak bu kadar ayrıntılı anlatılabilirdi ki daha nicesi de vardır bilirim.. sözlerin ok gibi işledi. Belki bir nebzede olsa olabilir mi acaba düşüncesi bile yok oldu gitti.. gerçekten çok sağol çünkü dediklerin doğru olanlardı. Ben işin biraz daha duygusal kısmına kaçtım sanırım. Evet anne tek baba yok, maddiyat, dünya iyisi vs vs ama senin anlattıkların duygusallıktan ziyade daha rasyonel.. eğerki yarın bana neden çıkmak istemiyorsun peki diye soru yönelttiğinde bir dk hayatım der açar yazını okurum o derece cuk oturmuşYa mesele kötü olmak değilse bile,
Benim için çok ciddi ayrı oturma nedenleri var.
. Evde rahat olmalıyım. Gerekirse iç çamaşırımla gerekirse çıplak dolaşabilirim. Evde bir başka kişi olunca bu suya düşer.
. Yeni evliyim libidom yüksek, evin her yerinde canım istediği gibi cilvelesirim, oynaşırım hatta seksimi de yaparım. Evde bir başkası varken mutfakta sevisilmez mesela.
. Kocam nerdeyse her gün dizimde yatarak tv izler ve uyuyakalır. Arada sırada ben yatarım kucağına. Evde akşamları anneniz yanındayken bunu yapamazsınız. Yapsanız da rahat edemezsiniz. Rahat etseniz belki lafini yapacak bir karakteri vardır. Sorun olur.
. Eş ve kv çalışıyor. Sen çalışacak misin? Hayırsa evin bütün işi elinden öper. Bir yerden sonra kv de hiçbir şeye yardim etmiyor demeye başlarsın. Haklılık payı da yari yarıya. Çünkü o çalışıyor sen evdesin.
* çalışacaksan bu sefer ben çok yaptım o az yaptı düşünceleri olacak. İlla ki olur. 3 ay olmaz 5 ay olmaz ama olur.
. Haftasonu dışarı çıkacaksınız. Eee her seferinde bas basa gidemeyeceksiniz ben de geliyim diyecektir. Ya da esin annemi de götürelim der.
Ya da oldu ki akşam canınız tatlı çekti yemeye gideceksiniz. Her zaman tek çıkabilecek misiniz? Hayır.
Sorun kv ile kötü olmak olmamak değil.
Es ile basbasa olan bütün anların, hareketlerin, sözlerin kısıtlanması.
Kv ne kadar iyi olursa olsun bir insanla aynı evi paylasmadigin sürece karakterini, alışkanlıklarını, rahatını bilemezsin.
En basiti ben tv izlerken bile ayak ayak üstüne atarım. Öyle rahat oturuyorum kv bunu saygı sınırları içine alıyorsa yapamazsın.
Yanlışlıkla attın diyelim, görüyor musun inadına yapıyor der. Demese de düşünür. Düşündükçe zıt gider.
Mesele iyilik kötülük değil.
Aynı evde üç kişi yaşanmaz.
Hem de yeni evliyken asla...
Kirada oturun. Siz de girin bir işe çalışın. Birinizin maaşı kiraya gitsin. Sizin oralar dediginiz yerlerin dışına çıkmayı da listeye alın. Her yer yıllık istemez. Kontrat imzalarsınız 1 sene çıkmayacağınıza dair aylık ödersiniz.
Mükemmel anlatmışsın arkadasım 19 yasında cahil yaşta gelin gittim ben benimde illaki hatalarım olmuştur kimse dört dörtlük deil hiç bir hatamı göz aradı etmedi hep yerdi hep yerdi laf soktu görümcelerimi doldurdu iş yapsa yemek yapsa hep kendini yapıyormuş gıbı anlatırdı anneme haftada ıkı kere gıtsem laf ederdi gezenti derdi çocuk hasta olurdu ince gıydırdı derdi banyo ettırmezdi çocuğu hasta olcak dıye anlatsam sayfa yetmez çeken bılır
Öncelikle çok teşekkür ederim canım. Yazdıklarını okumadım resmen yaşadım. Ancak bu kadar ayrıntılı anlatılabilirdi ki daha nicesi de vardır bilirim.. sözlerin ok gibi işledi. Belki bir nebzede olsa olabilir mi acaba düşüncesi bile yok oldu gitti.. gerçekten çok sağol çünkü dediklerin doğru olanlardı. Ben işin biraz daha duygusal kısmına kaçtım sanırım. Evet anne tek baba yok, maddiyat, dünya iyisi vs vs ama senin anlattıkların duygusallıktan ziyade daha rasyonel.. eğerki yarın bana neden çıkmak istemiyorsun peki diye soru yönelttiğinde bir dk hayatım der açar yazını okurum o derece cuk oturmuş
Değil mi kızlar bendede tartle düşünüyorum ama sözlüme net bişey diyemedim bakalım ya bilemiyorum dedim kem küm ettim ama ailemde bu duruma tamam diyeceğini sanmıyorum madem durumu yoktu ne diye söz nişan olayına girdi diyecekler onuda biliyorum gerildim gece gece ayol
Oyy kuzum benimm ağlaman içimi burktu ama sonunda ayrılmış olmana çok sevindimmkocanlahiç başbaşa kalamayacagini, evini kendine göre dizayn edemeyeceği, her tartismanizda kocanin yaninda onu hakli goren ve savunan bir annesinin olacagini ve ozel anlarinizda evin icinde kayinvalideninde olacagini...vs...
De dusun ona gore karar ver
ben o hataya dustum,3 sene sonra kiraya cikabildim ve ilk anahtari elime aldigimda "sadece benim anahtarim benim kapim"diye aglamistim
Dediklerini kaale alıcam canım çok teşekkür ederim aynen öyle gerekçeleri sıralaman daha iyi anlamama neden oldu en azından neden? Diye sorduğunda senin dediklerini söyleyebileceğim teşekkürler :)Evet ve maalesef bu yaşananlar aynı evde olmadan asla anlaşılamaz.
Yazık insanlar kendi beklentileri, bencillikleri ve hırsları uğruna vicdansız olmayi göze alıyorlar. Allah hidayet versin.
Rica ederim :)
İlk başta ben de kesinlikle kira diyecektim.
Ama bu iki cümle seni tatmin etmezdi hem de bir gerekçe lazim değil mi?
Dediğim gibi kv isterse dünya iyisi bir insan olsun aynı evde yaşamadan hiçbir şeyi bilemezsin.
Eşin olacak kişi eminim bunu anlayacaktır.
Sakın kötü oluruz bak insanlar neler yaşıyor diye anlatma. Bu şekilde anlat. Daha sonra o adıma geçersin :)
Aman allah korusum canım yok yok vazgeçtim ben kalsınya kv çalışacağı için sorun olur mu bilmiyorum hiç çalışan kv den şikayet eden gelin görmedim ama iyi düşün taşın sonraHannaz ın açtı kv den dertliler kulübüne üye olma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?