- 2 Kasım 2015
- 2.498
- 5.895
- 158
- Konu Sahibi Beyaz Hatun
-
kesinlikle yanaşma buna,Öncelikle iyi akşamlar sevgili KK üyeleri.. 1 yıllık ilişkim var ve 3 gün önce sözüm istemem oldu. Anne tarafından akrabam olduğu için tanıyordum öncedende zaten. İlişkime gelecek olursak tek kelimeyle ruh eşim diye tanımlayabilirim çok şükür ki dengimi her anlamda bulduğuma inanıyorum.. tek sorunumuz maddiyat benim ailemin durumu gayet iyi fakat sözlümün durumu iyi değil babası küçük yaşta vefat ediyor vs vs annesi çalışıyor kendisi devlet memuru.. bunu anlatmamdaki neden ise bilin ki ona göre bana yol gösterin diye arkadaşlarım. Soruma gelecek olursam biz ev sahibi olmayı düşünüyoruz. Evlendiğimizde zorluk çekeceğiz bir kaç yıl çünkü yaşadığımız yerde kiralar yıllık alınıyor genelde yani 12 bin vs şeklinde.. bana diyorki sözlüm istersen bir kaç yıl annemle oturalım oda çalışıyor bende çalışıyorum en azından bir eve gireriz güvenilir bir yerden temelden onun parasını aydan aya öderiz diyorlar evde kendilerinin yani mülk. Aslında aklıma yattı ama buradaki üyelerin çoğu kayınvalideden dertli olduğu içinde korkmadım değil açıkcası. Kayınvalidem dünya iyisi öncedende tanışmışlığımızın etkisi olabilir anneler kuzen çünkü. Sorun çıkarmı sanmıyorum ama yinede emin olmamak gerekir. Siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz arkadaşlar lütfen akıl verin...
tecrübelerime ve gördüklerime dayanarak söylüyorum:Öncelikle iyi akşamlar sevgili KK üyeleri.. 1 yıllık ilişkim var ve 3 gün önce sözüm istemem oldu. Anne tarafından akrabam olduğu için tanıyordum öncedende zaten. İlişkime gelecek olursak tek kelimeyle ruh eşim diye tanımlayabilirim çok şükür ki dengimi her anlamda bulduğuma inanıyorum.. tek sorunumuz maddiyat benim ailemin durumu gayet iyi fakat sözlümün durumu iyi değil babası küçük yaşta vefat ediyor vs vs annesi çalışıyor kendisi devlet memuru.. bunu anlatmamdaki neden ise bilin ki ona göre bana yol gösterin diye arkadaşlarım. Soruma gelecek olursam biz ev sahibi olmayı düşünüyoruz. Evlendiğimizde zorluk çekeceğiz bir kaç yıl çünkü yaşadığımız yerde kiralar yıllık alınıyor genelde yani 12 bin vs şeklinde.. bana diyorki sözlüm istersen bir kaç yıl annemle oturalım oda çalışıyor bende çalışıyorum en azından bir eve gireriz güvenilir bir yerden temelden onun parasını aydan aya öderiz diyorlar evde kendilerinin yani mülk. Aslında aklıma yattı ama buradaki üyelerin çoğu kayınvalideden dertli olduğu içinde korkmadım değil açıkcası. Kayınvalidem dünya iyisi öncedende tanışmışlığımızın etkisi olabilir anneler kuzen çünkü. Sorun çıkarmı sanmıyorum ama yinede emin olmamak gerekir. Siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz arkadaşlar lütfen akıl verin...
o bankalar bile faizle calışyor elhamdürüllahBende maddi durumu hiç de iyi olmayan biriyle evlendim amma velakin ev yapana evlenene RABBİM yardım ediyor.
Ben eşyalarımı kendi evime göre almak istediğim için evlenmeden evimi almayı kafaya koydum.
Biz faize hiç bulaşmak istemedik haram diye ELHAMDÜLİLLAH ALLAH bu durumdan hoşnut olmuş olmalıki bizi hiç sahipsiz bırakmadı.
Bir müteahhit le anlaştık evin pazarlığını yaptık.
Peşinat yoktu haliyle düğün yapacaktık para lazımdı.
Düğüne yakın bir tarihte KUVEYT TÜRK bankasında nakit kart diye özel müşterilerine verdiği bir kart var.
Eşime ve bana ondan çıkarttık.
Bu nakit kart tekinden 18 bin diğerinden 18 bin tlik alış veriş yapabiliyorsun .
Toplamı peşinata yeterdi .
Kartları çıkarttık müteahhit e verdik peşinata saysın diye malzeme alması için kullandırdık.
Tabi bu kartlar 3 ay ertelemeli ödemeleri ama 12 aylık ödeme planıyla geri ödemeli.
Biz evi tabuda üstümüze aldık.
Aylık ödemelerini ayarladık ve ELHAMDÜLİLLAH tapusuna biraz nakit masraf yapıp evimize eşyaları almaya başladık.
Düğünde takılan takılarla 3 aylık ertelemeli olan nakit kartların borcunu ödedik.
Kaldı diğer ev ödemesi onlarıda aydan aya ödüyoruz ELHAMDÜLİLLAH her ay.
Tabi DUALARLA destekledim dua olmasa hiçbirşey olmaz.
1,5 yıllık evliyim şimdi herşeyim var çok şükür arabanın modelini yükselmeye çalışıyorum düşünün gerisini..
Benim hiç birşeyim yokken istikrarım ve dualarımla mal sahibi oldum.
Sanada tek tavsiyem açtığım bir konuyu incele dene ve mucizeleri takip et
o bankalar bile faizle calışyor elhamdürüllahhic hatta kredi kartları ıcın faiz alıyorlar faizi süsleyıp kar dıye yedırmesınler insanlara
araştırdım ve bir arkdaşım orda calışıyorFaiz değil kar payı ....Sen faiz de ben kar payı...
Kime niyet sana kısmet.
O kadar yazdıklarımdan buna mı takıldın?
ayrıca kar payı süsü verıp bıldıgın faizi alıyorlar kredi kartına bileFaiz değil kar payı ....Sen faiz de ben kar payı...
Kime niyet sana kısmet.
O kadar yazdıklarımdan buna mı takıldın?
ne kadar iyi anliyorum sen... ayni evde kalmiyorum kayinvalidemle ama bu anlattiklarini düsündükce cok üzüldüm...insallah en kisa zamanda kendi evinize kirada olsa cikarsinizBorç harç Can'ım bıtmedi ki özel işte çalıştık ikimizde güvenemedik kiraya şimdide ben işten ayrıldım tam bu sene çıkcam dıyorum olmuyor gırınce çıkılmıyor 6 yaşında kızım var okula da başladı bir odası bile yok kendi odama baza kurdum Kars'ımda yatıyor herşeyden mahrum yasadık yıllardır ne özel hayat ne sosyal hayat anneme gıtsem laf oldu çarşıya insem geziyo oldu işsiz kaldım rahatına düşkün oldu bi türlü memnun edemedim yıllardır kendi kızlarını över heryerde kendini över milletin gelinini över da ne anlatayım ki nişanlıyken yağ bal evlenince kötü olduk
Öncelikle neye dayanarak bu şekilde kesin bir dille konuştuğnuza anlam veremedim. Aklımı peynir ekmekle yemiş olsam size sormam tamam derdim ama akıl almak adına sordum üslubunuz çok yanlış. Ayrıca asgari ücretle bile evlenen insanlar gani etrafta elbetteki yuva kurana allah yardım eder. Parasızlıktan ölüyoruz diye birşey demedim sadece imkanları söyledim. Neye dayanarak kesin mutsuz olursunuz gibi söylemlerde bulunduğunuzuda hala anlamış değilim. Yinede yorumunuza saygı duyuyorum cevabınız için tşk ederim.Tek sözüm sen aklını peynir ekmekle yedin.
Balayı gecipte gerçekler ortaya çıkınca ruh esim dediğin adam gider, ruhunu kemiren adam ve annesi gelir. Biktim diye konu acarsinAyrıca para yok ev yok neye hizmet böyle evlilikler yapılıyor hiç anlamıyorum. Mutsuz olursun bu kesin.
Kendinden verdiğin örnekler beni cesaretlendirdi çok teşekkür ederim rabbim olmayanlara ve banada nasip eder kendi yuvamda oturmayı inşallah sana da yuvanda huzur ve mutluluk dilerim :)Bende maddi durumu hiç de iyi olmayan biriyle evlendim amma velakin ev yapana evlenene RABBİM yardım ediyor.
Ben eşyalarımı kendi evime göre almak istediğim için evlenmeden evimi almayı kafaya koydum.
Biz faize hiç bulaşmak istemedik haram diye ELHAMDÜLİLLAH ALLAH bu durumdan hoşnut olmuş olmalıki bizi hiç sahipsiz bırakmadı.
Bir müteahhit le anlaştık evin pazarlığını yaptık.
Peşinat yoktu haliyle düğün yapacaktık para lazımdı.
Düğüne yakın bir tarihte KUVEYT TÜRK bankasında nakit kart diye özel müşterilerine verdiği bir kart var.
Eşime ve bana ondan çıkarttık.
Bu nakit kart tekinden 18 bin diğerinden 18 bin tlik alış veriş yapabiliyorsun .
Toplamı peşinata yeterdi .
Kartları çıkarttık müteahhit e verdik peşinata saysın diye malzeme alması için kullandırdık.
Tabi bu kartlar 3 ay ertelemeli ödemeleri ama 12 aylık ödeme planıyla geri ödemeli.
Biz evi tabuda üstümüze aldık.
Aylık ödemelerini ayarladık ve ELHAMDÜLİLLAH tapusuna biraz nakit masraf yapıp evimize eşyaları almaya başladık.
Düğünde takılan takılarla 3 aylık ertelemeli olan nakit kartların borcunu ödedik.
Kaldı diğer ev ödemesi onlarıda aydan aya ödüyoruz ELHAMDÜLİLLAH her ay.
Tabi DUALARLA destekledim dua olmasa hiçbirşey olmaz.
1,5 yıllık evliyim şimdi herşeyim var çok şükür arabanın modelini yükselmeye çalışıyorum düşünün gerisini..
Benim hiç birşeyim yokken istikrarım ve dualarımla mal sahibi oldum.
Sanada tek tavsiyem açtığım bir konuyu incele dene ve mucizeleri takip et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?