Benimde bir arkadaşımın kayinvalidesi yaşlarını tam bilmiyorum ama hayatı boyunca kayinvalide ile yaşadı ve önce gelin vefat etti yani arkadaşımın kayinvalidesi vefat etti sonra onun kaynanası yalan olmasın 5 yıl daha yaşadı sanırım daha fazla da olabilir sonra da o teyze vefat ettiArkadaşımın annesi 78 yaşında. Babaannesi 96 yaşında. Kadın o yaşında hala kaynana bakıp hala dır dır dinliyor. 96 yaşında yaşına kadınsın, bi sus artık demi ama yok. Hala 78 yaşına gelmiş gelinine eziyet ediyor.
Bu bilince nasıl varabildi? İlk 2 sayfada tablo çok ümitsiz görünüyorduKardesim en sunu demiş beş sene aynı evde yaşama durumunu istemiyorum sen ıstedıgın kadar git gel. Ama evlilik ilk süreçlerinde bu yaşam beni mutlu etmez. Hastalık vs durumj dersen de yıne ebde ben bakamam calısmam gerekıyor ve hasta bakma tecrubem yok yapabılecegım bır sey degıl alternatıf buluruz. Aylık destek olarak da annenın zaten emeklı maası bar 20 bınde butcemızden destek oldugunda gayet yeterlı bır sekılde gecınebılır. Bunları kabul edıyosan evlılık ıcın tamamım ama etmıyorsa aksı durumda zaten evlensekte bosanırız yazmıs
Kendisi seven insan olarak ne fedakarlık yapacakmış peki. İki işte çalışacak mı ya da evin işlerini eşit paylaşacak mı??? Ön sayfaları okumayayım diyorum, al bak okudum sinir oldum şimdi.Çocuk kardeşime seven insan kabul eder gerisi sevgisizliğe bahanedir diyormuş bu da ondan etkileniyor
Bencede bakti ki her dediğine tamam diyor evliliğe karar vermiş.Bence şaşılacak tek kişi kardeşin. 3 senedir durumu anlayamamış, adam evlenmemek için kaynana ile birlikte yaşama bahanesini öne sürüyor kız hala uçarak evlenecek.
71 yaş gayet kendine yetebilir bir yaş, yatalak falan da değil kadın, ne alaka birlkte yaşamak?Açıkcası kadın tek başına yaşayabilir bence bir süre daha. Ama çocukta 71 yaşında düşüp kalsa haberim olmaz diyor. Açıkcası ben kaldırabileceğini düşünmüyorum ama seviyor ne tavsiye vereceğimi bilmiyorum.
Ay evet ya. Gıcık oldum gerçekten.simdi durumunu elverdiren maasina bir o kadar daha ekleyecek, ananin bakimini yapip nazini cekecek, camasirlarini yikayip yemek yapacak bir kadin.
benim de çok sevdiğim bir yengemBenimde bir arkadaşımın kayinvalidesi yaşlarını tam bilmiyorum ama hayatı boyunca kayinvalide ile yaşadı ve önce gelin vefat etti yani arkadaşımın kayinvalidesi vefat etti sonra onun kaynanası yalan olmasın 5 yıl daha yaşadı sanırım daha fazla da olabilir sonra da o teyze vefat etti
Yani bir kadın hayatı boyunca kayinvalide öle yaşadı ve ondan evvel vefat etti 70 li yaslarindaydi vefat ettiğinde
Ne çok vefat etmiş insandan bahsettim Allah hepsine gani gani rahmet eylesin amin
Çocukla siz neden konuşuyorsunuz?Yani konuştum çocuk dönsün bakalım
Yokluk psikolojisi.Bu kızlar da gerçekten bunların neyine aşık oluyorlar hiç anlamıyorum.
Yani cidden düşünüyorum böyle hikayelerde acaba biz ebeveyn olarak çocuklarımıza yeteri kadar sevgimizi gösterip değerli hissettiremiyor muyuz diye
Kendi değerini bilen hiçbir kadın buna okey olmaz bence.
Hangi açıdan birbirlerine denk değiller açıkça söyle lütfen. Bu herif kendini kardeşinin çok üstünde görüyor kardeşin de öyle olduğunun farkında.Çocuk kardeşime seven insan kabul eder gerisi sevgisizliğe bahanedir diyormuş bu da ondan etkileniyor
Konu sahibi siz bana biraz tuhaf geldiniz.Hayır bu nereden cıktı kardesımle eve cıkıcaklar oraya annesınj almaj ıstıyor. Daha oncedende annemle yasamak ısterdım ama durumum el vermedı dıyor
Ben kullanıyorum cunku kendı kullanmıyor forum vs pek bılmez neden kiKonu sahibi siz bana biraz tuhaf geldiniz.
Kardeşiniz kendi niye gelip konu açmiyor?
Cocukla degıl kardesımle konustum.Kardesımde mesaj ılettı. Cocuk donsun bakalım durumu anlamındaÇocukla siz neden konuşuyorsunuz?
Bilmem…Ben kullanıyorum cunku kendı kullanmıyor forum vs pek bılmez neden ki
Ortada kardeş yok gibi geliyor bana valla.Konu sahibi siz bana biraz tuhaf geldiniz.
Kardeşiniz kendi niye gelip konu açmiyor?
Evet asla annemi yalnız bırakmamdan, kanser olmasa yalnız yaşara evrildi konu. 2 saat içindeOrtada kardeş yok gibi geliyor bana valla.
Buradaki yorumlar kaldıramayacağı gibi olursa ben değil kardeşim demek daha kolay çünkü.
Zaten konuda da her şey hayatın olağan akışına ters gidiyorbakalım nereye varacak.
Bence kardeşinize söyle diyin ;Kız kardeşim sevgilisinden evlilik teklifi aldı çok yeni. Erkek arkadaşının babası vefat etmişti bunu etmişti. Annesi tek yaşıyor. 71 yaşında ıstanbulun bir ucunda kırada yasıyor. Kırayı çocugun dayısı karşılıyormuş. Birikim olarak sıfırlar evlenince herhangi bir takı vs takılmayacakmış hatta evin içini komple birlikte dizecekler. Bunun dışında annesi tek yaşamak istemiyormuş annemi yanıma alma durumum olabilir çok yaşlı ve ondan başka kimsem yok diyor tek çocuk. Almadığı süre maks ıkı yıl olabilirmiş o zaman da annesine 20 30 k civarında maddi destek yapıcakmış. Kardeşim benden destek istedi ama ben yeni nişan atmiş biri olarak bırak dıyemedım. Gelirleri iki kişi ortalama 120 150 k arasında gidip gelicek. Ama kardeşim hep çalışmak zorunda olucak. Tecrübeli yorum yapacak yol göstericek biri varsa yorum bekliyorum. Bu arada birbirlerini seviyorlar ancak çocuk annesinin bakımevine vermek istemiyor kesinlikle yaşamak istiyor.
Eee dayı bunca zaman ben idare ettim yardımcı oldum, madem evlendin al ananı yanına yada sen bir ev bul yerleştir, ben kendi evimi kiraya vereceğim derse , yada sizden kira isterse ne olacakmış?Son durum çocuk kanser gibi cıddı saglık durumunda bırlıkte yasarız demiş. onun dısında tamam. Maddı destek de ayda 20 bın tl seklınde yapacaklarmıs. Aynı evde yasama olmayacak dıyor
İki saat sonra da TOKİ den ev çıkar teyzeye ohh mis gibi çözülür konu işteEvet asla annemi yalnız bırakmamdan, kanser olmasa yalnız yaşara evrildi konu. 2 saat içinde