Bence niyetini düzeltmelisin. Ayrıca kavga ederek bir yere varamazsın, şimdi böyle olunca daha mı iyi oldu, aranız daha da bozuldu, hemde yaşlı insanları kırmış oldun. Haklı olduğun noktalar var ama bazen ne yaparsan yap olmuyor işte, zorla kendini sevdiremezsin, en iyisi beklentini azaltıp mesafeni koruman olurKayınvalidemle aram kötü
Bayramda gitsem mi diye kararsızken evlerine gittik ve yoklardı
Eşimin babaannesine gittik köye oraya gitmişler dünden resmen görmemek için
Giderken eşimin babası birşey dedi
Eşim de evde durmuyorsunuz ki dedi
Konu açıldı
zaten doluyduk
Siz bu dünyaya diğer torunlarınıza bakmaya gelmişsiniz
Ayrımcısınız bu da torun diye bağırdım
Eşim de kayınvalide me birşey olsa yandık diye bağırdı
Ben mecburum onlara bakmaya dedi
Nerden mecbursun dedim
Benin sana ne zararım dokundu dedi
Ne yararın dokundu ki
Evimd geldin özür dileyerek değişmezsiniz dedim
Kayınpederime sakinleştirmeye çalıştı
Sende aynısın dedim
Arabaya zor bindik
Kendimi kaybetmişim
Yaşlı babaannesinin önünde olduğu için üzüldüm
Bir de kızımın önünde oldu
O kadar ayrımcılar ki
Diğer torununa kaç yıl baktı
Şimdide küçük torununa bakıyor
Hep onlarda
Kayınpederimde hep maddi yardımda bulundu
Benim kızımı be arıyorlar ne birşeyiyle ilgileniyorlar
Lafa gelince çok seviyor
Ay saça bak ay eteğe bak
Şaşırmaktan başka bildiği birşey Yok
Onlarla yicen içicen gezicen
Hiç birşey istemicen zor durumda olmucan hemen elini ayağını çekiyorlar
Nasıl aile anlamadım
Ev aldık kredi çektik sormadı bile babası
Herşeyimizi kendimiz yapıyoruz çok şükür
Annesi de hep diğer torunlarıyla
Sanki eşim yetimhanede büyümüş gibi
Eltim ayrı kıskanç
Evlenirken eşimin ailesini hiç böyle hayal etmemiştim
Burada eltisine ve görümcesine takan birlikte tatile gittiler diye çıldıran bir gelin var acaba o sizin gelin mi?Büyük gelinimiz sizin gibi... Küçük gelinimiz bayram öncesi tatile gideceğimizi duyunca kendi de rezervasyon yaptırdı ve beraber gittik... İnanin bayram zehir oldu bize... Neymiş efendim onuda çağıracakmişız ayırıyormuşuz aynı sizin gibi bıdı bıdı bıdı... Kusura bakmayın ama yazım tarzınız bile kavgacı... İnsanlar huzursuz oldukları ortamdan kaçarlar tabii... Bizimki de bayramda gelmedi anneme... Ki konunun annemle hiç alakası yok annem tatile bile gelmemişti... Kırın insanları böyle böyle sonra eşitlik isteyin... Oldu canım başka derler adama... Biraz aile mefhumunuz olsun biraz sabır biraz öfke kontrolü... Emin olun iyi gelecektir...
Burada eltisine ve görümcesine takan birlikte tatile gittiler diye çıldıran bir gelin var acaba o sizin gelin mi?
Beni anlamışsınızYani bu kadar tepki gösterilmesini anlamadım. ayrımcılık yapan anne baba da var bu hayatta. Ayrıca tamam babaanne bakmak zorunda değil orası kesin. Ama konu sahibinin dediği gibi bir torunuyla gerçekten ilgilenip birine oralı olmuyorsa bu bariz ayrımcılıktır. Hanginizin başına gelse de zorunuza gider. Bunlar kendini değersiz hissettiren şeyler. Herkes kendisi de çocuğu da değer görsün ister. Konu sahibi tek hatan bu durumu kabullenip uzak kalmamak olmuş. Yapabileceğin bir şey yok. Tepki gösterip haksız duruma düşme burada olduğu gibi. Uzak dur kafana takma.
Beni anlamışsınız
Kim ayrımcılığa kırılmaz ki
Gerçekten bazıları duygularını aldırdı herhalde
Bariz ayrımcılık var
Ve ben sessiz kalamadığım için haklı iken haksız oluyorum
Bayram günü geleceğimizi bildikleri halde Evde durmayıp köye gidiyorlarBayramın birinci günü büyükler evinde durmalı, ziyarete gelenler olur. Çocuklarının onlara gitmesi gerekirken evi kapatmaları olmamış. Bu konuda haklısınız. Diğer meseleleri kurcalamayın hiç kendinizi doldurmayın. Bir dahaki bayramda evde olmalarını isteyin, kapıda kalmak istemiyoruz deyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?