Kayınvalide ile fena tartıştım

Terbiyesiz kadın
Bence sen eltini ve kaynanangilin onlarla ilgilenmesini
Kıskanmışsın
Bayram günü kavgamı olur
Rabbim bile bu bayramı fakir sevinsin küsler barışsın diye lutfetmiş
Bayram'ın anlamını bilmeyen fesat
Yine kaynangil iyiymiş sana hokkalı bir cevap vermemişler

Eltini kiskanmaktan bir gun fena catlayacaksin.
Ilk zamanlar yaptiklari destekleri gor biraz.
Cok nankörsün.
Insanoglu boyle iste eli etegi biraz cekti mi onceki yapilanlar da gorulmez ...

Bakmak yerine torunu "sevdin mi " olsaydi sikayetin burda cok farkli yorumlar alirdin.

Ve tum konularin boyle yeter artik. Ayni seyleri isitip isitip yaziyorsun.

Esinle uzman destegi alin. Zira keskin sirke kupune zarar

Vurun abalayı olmus konu.

Yahu kadin hep onlara bakiyorsa onlarla ilgileniyorsa konu sahibi dislaniyorsa o ilgiyi kiskanmis olamazmi?
Hepimiz insanogluyuz etmeyin.

Bazi konularda kaynanana karşı kocan seni ezdiriyor diyoruz ya
Burada kaynananaya oğlun seni ezdiriyor derim
Ikidir gelin hiç yerden sorun çıkartıyor bağırıyor çağırıyor adam da karısının arkasında duruyor

Bir de madem eltinin yanlış yaptığını düşünüyorsun
kadına bir rahat vermediğini eve hapsettigini söylüyorsun sen neden aynı şeyi yapıyorsun?

Bazen bizim yaşlılara acıyorum el alem memleket memleket geziyor turlara katılıyor bizimkilere kredi odettirilip torun baktirmaya çalışıyor lar

Eşinizin annesinin yapmadığı şeye siz niye icerleniyorsunuz sanki kendi anneniz. Herkes ne yaparsa evladina yapar. Demekki oğluna böyle birşey yapmak istemiyor siz kendi annenizin yaptıklarına bakın yeterli. Anlatiş tarzınıza gelecek olursaniz esinizi de siz dolduruyor gibisiniz annesi de yuvanizin huzuru kaçmasın diye o kadar bağırişa çağrışa rağmen arayıpta oğlunu doldurmuyor. Bulmussunuz sakin aileyi illa ana oğul arasına düşmanlık olacak diye uğraşmayın. Zararları yokmuş kafi

Bence niyetini düzeltmelisin. Ayrıca kavga ederek bir yere varamazsın, şimdi böyle olunca daha mı iyi oldu, aranız daha da bozuldu, hemde yaşlı insanları kırmış oldun. Haklı olduğun noktalar var ama bazen ne yaparsan yap olmuyor işte, zorla kendini sevdiremezsin, en iyisi beklentini azaltıp mesafeni koruman olur

Benim rahmetli anneannem çok çocuk baktı, sıfırdan alıp büyüttü bütün sülalenin çocuklarını
Bir tek teyzemin çocuklarına bakmadı, karşılıklı oturdukları halde
Bir gün sordum niye diye, anasını sevmiyorum danalarına da bakmıyorum, teyzen sivri dilli ve haris dedi
Şimdi konunuzu okuyunca o aklıma geldi, hatalısınız hem de çok hatalı
Evlendiyseniz, doğurduysanız, borç ödediyseniz bunlar sizin seçiminiz, kimse size yardım etmek zorunda değil
Eşinizde hatalı, bayram günü sizin dolduruşunuza gelerek yaşlı başlı insanların gönlünü kırmış
Bir gün ettiğinizi bulursunuz, bu kadar kin ve öfke kimsenin yanına kalmaz

Çok ayıp etmişsiniz. Bayram günü büyüklerin önünde öyle cıngar çıkarmak... ooo fena olmuş. Bu noktaya gelmemeliydi. Konuşmamak, küsmek, asgari düzeyde görüşmek gibi seçenekler de var. Beni de biri sinirle azarladı böyle bir ortamda, bayramda aramadım bile.
Elinize, belinize, dilinize hakim olunuz. mağara insanı değiliz biz birbirimize saldıralım.

Büyük gelinimiz sizin gibi... Küçük gelinimiz bayram öncesi tatile gideceğimizi duyunca kendi de rezervasyon yaptırdı ve beraber gittik... İnanin bayram zehir oldu bize... Neymiş efendim onuda çağıracakmişız ayırıyormuşuz aynı sizin gibi bıdı bıdı bıdı... Kusura bakmayın ama yazım tarzınız bile kavgacı... İnsanlar huzursuz oldukları ortamdan kaçarlar tabii... Bizimki de bayramda gelmedi anneme... Ki konunun annemle hiç alakası yok annem tatile bile gelmemişti... Kırın insanları böyle böyle sonra eşitlik isteyin... Oldu canım başka derler adama... Biraz aile mefhumunuz olsun biraz sabır biraz öfke kontrolü... Emin olun iyi gelecektir...

Burada eltisine ve görümcesine takan birlikte tatile gittiler diye çıldıran bir gelin var acaba o sizin gelin mi?

Kaynananız evinize gelse istemezsiniz ama çocuğunuza bakıcı olmasına can atıyorsunuz. Herkes işine geldiği gibi

Konu sahibi sen bu psikoloji ile nasıl sağlıklı çocuk yetiştireceksin?
Yardım almalısın

Yok sanmam o değil... Konuyu bende okumuştum ayrıntılar çok farklı... Gerçi benim kadınlar kulübünde takıldığımı biliyor,bu yüzden ayrıntıları bilerek değiştirmiş olabilir... Bilemedim valla
Burada eltisine ve görümcesine takan birlikte tatile gittiler diye çıldıran bir gelin var acaba o sizin gelin mi?

Yorumları okudum
Hak veren de var dalga geçen de
1- kayınvalidem ben evlendiğimden beri ayrımcı ve kızımı hamileliğimi öğrendiğinden beri sorumluluk kalıcak diye bir kere bile sormadı(bir babaannenin doğmamış torununu sorması çok normal değil mi )
2-eltim hiç hoş davranmıyor 12 senelik evli ve sürekli yardım bekleyen bir gün bile yardımı dokunmayınca bağırıp çağıran eltim(kıskanç ben oluyorum değil mi)
3-ev kredisi ödüyoruz evet ama eşimin kardeşine para çekip ödeyen onları doyuran para veren kayınpederim ev aldığımız zaman para vereceğini söylerken evi alınca sormadı bile(buda ayrımcılık değil değil mi)
4-kadın kreş yaşam gelmiş torunu için bana Yok bakamıcam bıktım artık yoruldum artık diye onlardan için arkalaraından konuşup yüzlerine birşey diyemiyorsa onlar fena oluyor düşüncesiz oluyor(ama ben fena oluyorum ben o kadını yıllardır evime kapattım çocuklarıma baktırıyorum öyle değil mi)
5-anlatış tarzıma gelince sinirlerim gergin olduğu için aklıma ne gelirse yazdım(ama omuza başka yere çektiniz)
6-aile zor günde yan yana olan evladının yanında olandır .bir evladının herşeyine koşan ona ilgisini sevgisini veren kişiye ayrımcı denir.bu kadın ben evlendiğimden beri hatta eşimin bekarlığından beri ayrımcı şimdi de evladıma devam ediyor.

Sadece bendeki hata bayram günü sesimi yükseltmek oldu.
Kendime bu konu da kızdım ve kendime yakıştıramadım
Eşime de kızdım keşke konuyu açmadaydın diye

Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez
Burdan atıp tutmakla olmuyor
İlahi adalet var
Allah a havale ettim
Bunun ilerki yılları da var
Ne halleri varsa görsünler

Yani bu kadar tepki gösterilmesini anlamadım. ayrımcılık yapan anne baba da var bu hayatta. Ayrıca tamam babaanne bakmak zorunda değil orası kesin. Ama konu sahibinin dediği gibi bir torunuyla gerçekten ilgilenip birine oralı olmuyorsa bu bariz ayrımcılıktır. Hanginizin başına gelse de zorunuza gider. Bunlar kendini değersiz hissettiren şeyler. Herkes kendisi de çocuğu da değer görsün ister. Konu sahibi tek hatan bu durumu kabullenip uzak kalmamak olmuş. Yapabileceğin bir şey yok. Tepki gösterip haksız duruma düşme burada olduğu gibi. Uzak dur kafana takma.

Beni anlamışsınız
Kim ayrımcılığa kırılmaz ki
Gerçekten bazıları duygularını aldırdı herhalde

Bariz ayrımcılık var
Ve ben sessiz kalamadığım için haklı iken haksız oluyorum

Yani malesef yapılabilecek bir şey yok. kendinizi de ailenizi de yıpratır bu sinir harbi. Yoklar farzedin.

Bayramın birinci günü büyükler evinde durmalı, ziyarete gelenler olur. Çocuklarının onlara gitmesi gerekirken evi kapatmaları olmamış. Bu konuda haklısınız. Diğer meseleleri kurcalamayın hiç kendinizi doldurmayın. Bir dahaki bayramda evde olmalarını isteyin, kapıda kalmak istemiyoruz deyin.

Bayram günü geleceğimizi bildikleri halde Evde durmayıp köye gidiyorlar
Eşim kızınca da kayınpederim afalladı
Dün geldik filan dedi

Bir aile evde olmasın ilk defa görüyorum
Ama buradakilerin bazıları kayınvalideme bir gram suç bulmamış
Hep bana yüklenmiş
Sanki eşimin ailesi dört dörtlük bir aile de ben ortalığı karıştırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…