Zaten buna dolmuşlar iyice, babaanneye gittiler diye iyice bileylenmişler oturup evinde bekleyecekti enn gelininiHerkes aile büyüğüne gider burada yanlış bişey yok. El mahkum siz de babaanneye gidecektiniz zaten.. bayram üstü olacak iş değil...
şu okuduklarima şok oldum anliyorim kv den ayrimcilik yapiyor ama bu kadar kin bu kadar ofke bu kadar nefret nasil olur ya ? benimde kv dem kp im var ayrimcilikta var bic bir gunde oturup aaa ona bunu yapiyor ediyor bana yapmiyor demedim ona kendini daha yakin hissediyor daha cok seviyor demekki olabilir herkes herkse anlasmak zorunda drgil diyip hic biseyi takmiyorum kafama ama sen baya olayi buyutmussun kiskancliga gitmis senin psikoljin. esini ve cocuguna gaz verme bari . cok yanlis dusunceler icindesin bir otur dusun bana ne ya de ben niye kiskancam onlar kiskansin de hayatina bakÇocuğum umrumda değil mi
Valla size yazıcak çok şeyim var da
Yazdım zaten daha önce
İstet okuyun ister okumayın
Siz öyle düşünün
Umrumda değil
Benim ne yaşadığımı biliyorsunuz sonuçta
Niye göstermediğimi de yazdım
Ama siz
İstediğinizi suçlayın
Tekrar tekrar aynı şeyleri yazmıyorum
Gelişme oldukça işin içinden çıkamayınca yazıyorum
Ama ne yaşandığını bilmeden
Acımasızca sizin gibi yorumlar olduğu için
Açtığıma pişman oluyorum
14 ayrı üyeliği bu yüzden mi almış acaba?sen çözüm bulmak için açmıyorsun ki konunu.sadece desteklenmek istiyorsun.aksi olsa bir durup yazılanları gözden geçirir farklı adımlar atarsın ama onca sene ilk ne yazdınsa aynen devam ediyorsun.
Neden mi insan kolonilize bir canlı türü:)Cocuk oldu anneler baksin.kredi cektik babalar yardim etsin.temizlik olucak kiz kardesim ablam gelsin.bi yere gidilcek erkek kardesim abim kossun.Neden?
O zaman cocuklarimiza birer ev alalim.sagligimiza da dikkat edelim cunku yaslaninca gelinin evini temizlicez.eslerimizi birakalim yegenlerini evlat edinsin ke di cocuklari onemli deil cunku haksizlik olmasin sonucta yegenlerinin annelerinin abisi olmak bunu gerektirir.elimizde yastik gelinlerimizin arkasinda dolasalim ne de olsa gorumceyiz gorevimiz gelini memnun etmek.eltilerimizin cocuklarini bagrimiza iyice basalim kendi cocugumuzu nasil olsa evde de severiz.bu arada tek cocuk yapsak iyi olur sonradan torunlar arasinda birini fazla sever daha tatli bulursak kadinlar kulubune konu basligi oluruzNeden mi insan kolonilize bir canlı türü:)
Herkes kendi emeğinin meyvelerini toplar.Yaşlanınca da torun bekler diyorsun ya,bu ayrımı yıllarca hisseden torun,sen götürsende gitmek istemez zaten büyüyünce.Ama buna sen önayak olma.Benim kayınvalidem,kızı ve biz 3 gelin hamileyken,ben üst katında oturduğum ve son haftama kadar kahvaltı sofrasını önüne koyup kaldırdığım halde,kızına günlerce alışveriş yapmaya giderken,bizim bebeklerimize 1 çift çorap almış insan değildir.İhtiyaç meselesi değil fakat gönül almak için bile almadı.Bu şekilde yorum yazacağınızı biliyordum zaten de
Ayrımcılığa hiç katlanamıyorum
Yaşlanınca da bekler evine torunum gelsin diye
Bayram günü olması hoş olmadı evet
Aile dediğin biraz varlığını hissettirir
Ama bitti artık çıkarttım hayatımdan
Bizi istemeyeni ben de istemem
Ne aileler kayınvalideler var etrafımda
Bir faydasını iyiliğini görmedim
Varsa yoksa diğer torunları
İnsan bu kadar da ayrımcı olmaz
Ne ettin sen be kuzuO zaman cocuklarimiza birer ev alalim.sagligimiza da dikkat edelim cunku yaslaninca gelinin evini temizlicez.eslerimizi birakalim yegenlerini evlat edinsin ke di cocuklari onemli deil cunku haksizlik olmasin sonucta yegenlerinin annelerinin abisi olmak bunu gerektirir.elimizde yastik gelinlerimizin arkasinda dolasalim ne de olsa gorumceyiz gorevimiz gelini memnun etmek.eltilerimizin cocuklarini bagrimiza iyice basalim kendi cocugumuzu nasil olsa evde de severiz.bu arada tek cocuk yapsak iyi olur sonradan torunlar arasinda birini fazla sever daha tatli bulursak kadinlar kulubune konu basligi oluruz
Bana da garip geldi:) El kesesinden cömertlik yapmak derler bizde buna.Kadın bakar ya da bakmaz yani.Kızım bana diyecekki anne benimkine baktın,kardeşiminki ne de bak!!Annem benimkine baktı. Kardeşimin olunca benimkine baktın onunkine de bak derim. Ne kadar düşünceli bir cümle:)) sonra sizin bida olur sonra kardeşinizin 2. Olur. Anneniz de çocuk bakmaya geldi sanki dünyaya...Sizi pek haklı göremedim.
Iste boyle canim biz yapmayalim ama bize yapilsin.yapilsin ki egomuz oksansinNe ettin sen be kuzu
Ben yapmam valla bila:)
Aslında ego değil ya yeterince güçlü olmamakmıdır ilgi budalalığımıdır nedir tambir karşılığı yok sanırım bununIste boyle canim biz yapmayalim ama bize yapilsin.yapilsin ki egomuz oksansin
bayramda bu yaptıklarını hiç bir neden haklı çıkarmaz üzgünüm. Ayrım yapmaları çok üzmüş seni anladığım kadarıyla ama çok şükür sen eşinle iyisin karşı taraf değişmez sende ailenle mutlu olmaya bak kinlemeye değmez valla.Kayınvalidemle aram kötü
Bayramda gitsem mi diye kararsızken evlerine gittik ve yoklardı
Eşimin babaannesine gittik köye oraya gitmişler dünden resmen görmemek için
Giderken eşimin babası birşey dedi
Eşim de evde durmuyorsunuz ki dedi
Konu açıldı
zaten doluyduk
Siz bu dünyaya diğer torunlarınıza bakmaya gelmişsiniz
Ayrımcısınız bu da torun diye bağırdım
Eşim de kayınvalide me birşey olsa yandık diye bağırdı
Ben mecburum onlara bakmaya dedi
Nerden mecbursun dedim
Benin sana ne zararım dokundu dedi
Ne yararın dokundu ki
Evimd geldin özür dileyerek değişmezsiniz dedim
Kayınpederime sakinleştirmeye çalıştı
Sende aynısın dedim
Arabaya zor bindik
Kendimi kaybetmişim
Yaşlı babaannesinin önünde olduğu için üzüldüm
Bir de kızımın önünde oldu
O kadar ayrımcılar ki
Diğer torununa kaç yıl baktı
Şimdide küçük torununa bakıyor
Hep onlarda
Kayınpederimde hep maddi yardımda bulundu
Benim kızımı be arıyorlar ne birşeyiyle ilgileniyorlar
Lafa gelince çok seviyor
Ay saça bak ay eteğe bak
Şaşırmaktan başka bildiği birşey Yok
Onlarla yicen içicen gezicen
Hiç birşey istemicen zor durumda olmucan hemen elini ayağını çekiyorlar
Nasıl aile anlamadım
Ev aldık kredi çektik sormadı bile babası
Herşeyimizi kendimiz yapıyoruz çok şükür
Annesi de hep diğer torunlarıyla
Sanki eşim yetimhanede büyümüş gibi
Eltim ayrı kıskanç
Evlenirken eşimin ailesini hiç böyle hayal etmemiştim
Yorumlari okuyunca buradaki herkes ayni fikirde sanirim.Size öyle geliyor
İşte herkesin anlatmaya çalıştığı nokta bu ne gerek var ağız dalaşına. Bizzat yaşamış biri olarak söylüyorum ki anne babalar evlatlarına eşit davranmak zorunda ama yapmıyorlar napalım ? Güzellikle mesela nihat hatipoğlu da evlat ayrımı yapmak çok günah istediğin kadar namz kıl oruç tut boşuna bu çok günah dedi kv söylüyorum evet çok günah der. Üstüne bile alınmaz. Anlamıyorlar.napacaksın Ona göre davranacaksın. Kavga gürültü etmem ama verdiği değerden 1 tık fazlasını vermem.Karşıdan laf sokmak ne kolay öyle. Yok sen kıskançsın, yok bayramı zehir etmişsin, yok bakmak zorunda mı. Bakmak zorunda değil ama eşit davranmak zorunda. İki çocuk ayrılır mı diyenler olmuş o kadar bariz bir şekilde ayrılıyor ki aklınız durur. O kadar çok tanıdığım var ki kızlarını tutup oğullarının çocuklarına sadece çorap veren. Tam aksini de gördüm oğullarına bütün malları evleri verip kızlarını el kapısında muhtaç eden. Bu kadın da bundan şikayetçi. Bariz ayrımcılık var. Evet belki bakmak zorunda değil, gününü gün etmek istiyordur. Ama o zaman diğer torunlarına da aynı olmak ZORUNDA. Zehir olsun bayramları iyi olmuş. Ha ben olsam böyle yapar mıydım hayır. Kim kimle iyi olmak istiyorsa iyi olsun der senede iki kere bayramdan bayrama el öpmeye gider 15 dk durur kalkardım. Ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır sadece ev içi huzuru tehlikeye atmamak şartıyla.
Valla size teşekkür ederimKarşıdan laf sokmak ne kolay öyle. Yok sen kıskançsın, yok bayramı zehir etmişsin, yok bakmak zorunda mı. Bakmak zorunda değil ama eşit davranmak zorunda. İki çocuk ayrılır mı diyenler olmuş o kadar bariz bir şekilde ayrılıyor ki aklınız durur. O kadar çok tanıdığım var ki kızlarını tutup oğullarının çocuklarına sadece çorap veren. Tam aksini de gördüm oğullarına bütün malları evleri verip kızlarını el kapısında muhtaç eden. Bu kadın da bundan şikayetçi. Bariz ayrımcılık var. Evet belki bakmak zorunda değil, gününü gün etmek istiyordur. Ama o zaman diğer torunlarına da aynı olmak ZORUNDA. Zehir olsun bayramları iyi olmuş. Ha ben olsam böyle yapar mıydım hayır. Kim kimle iyi olmak istiyorsa iyi olsun der senede iki kere bayramdan bayrama el öpmeye gider 15 dk durur kalkardım. Ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır sadece ev içi huzuru tehlikeye atmamak şartıyla.
. Benim çocuğumun halası amcası , babaannesi , dedesi varken sırf sizin hırslarınız yüzünden neden kimsesizmiş gibi büyüsün çocuğum. Ben geniş aileyi severim çocuklarıma da sevgiyi saygıyı aşılıyorum. Asla hırslarıma yem etmem. Bırakın ilerde çocuk karar versin kimle görüşüp görüşmeyeceğine.Herkes kendi emeğinin meyvelerini toplar.Yaşlanınca da torun bekler diyorsun ya,bu ayrımı yıllarca hisseden torun,sen götürsende gitmek istemez zaten büyüyünce.Ama buna sen önayak olma.Benim kayınvalidem,kızı ve biz 3 gelin hamileyken,ben üst katında oturduğum ve son haftama kadar kahvaltı sofrasını önüne koyup kaldırdığım halde,kızına günlerce alışveriş yapmaya giderken,bizim bebeklerimize 1 çift çorap almış insan değildir.İhtiyaç meselesi değil fakat gönül almak için bile almadı.
Ben oradan taşındım ve aslında hiç istemediğim halde çocuklarımı normal bir düzende götürüp getirdim.Çünki büyüdüklerinde,anne,banaannem ve halamlar bizi sevmiyor,çünki sen bizi onlarla görüştürmedin,bizi tanımadılar bile,neden sevsinler,dememeleri için...Bensiz göndermedim ama.Çocuklar kendileri zamanla tanıdılar onları.Geçenlerde oğlum babanla git istersen dediğimde cevabı,gitmek istemiyorum oldu,neden deyince kendimce sebeplerim var anne dedi.Bence uzak tutmamalısın.Haklısındır belki,fakat çocuklarımız bizimse de,ruhlarının sahibi değiliz.Tanısın,kendisi karar versin...
Valla size teşekkür ederimKarşıdan laf sokmak ne kolay öyle. Yok sen kıskançsın, yok bayramı zehir etmişsin, yok bakmak zorunda mı. Bakmak zorunda değil ama eşit davranmak zorunda. İki çocuk ayrılır mı diyenler olmuş o kadar bariz bir şekilde ayrılıyor ki aklınız durur. O kadar çok tanıdığım var ki kızlarını tutup oğullarının çocuklarına sadece çorap veren. Tam aksini de gördüm oğullarına bütün malları evleri verip kızlarını el kapısında muhtaç eden. Bu kadın da bundan şikayetçi. Bariz ayrımcılık var. Evet belki bakmak zorunda değil, gününü gün etmek istiyordur. Ama o zaman diğer torunlarına da aynı olmak ZORUNDA. Zehir olsun bayramları iyi olmuş. Ha ben olsam böyle yapar mıydım hayır. Kim kimle iyi olmak istiyorsa iyi olsun der senede iki kere bayramdan bayrama el öpmeye gider 15 dk durur kalkardım. Ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır sadece ev içi huzuru tehlikeye atmamak şartıyla.
Ben de geniş aile seviyordum. Benim çocuğumun halası amcası , babaannesi , dedesi varken sırf sizin hırslarınız yüzünden neden kimsesizmiş gibi büyüsün çocuğum. Ben geniş aileyi severim çocuklarıma da sevgiyi saygıyı aşılıyorum. Asla hırslarıma yem etmem. Bırakın ilerde çocuk karar versin kimle görüşüp görüşmeyeceğine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?