Kayınvalide ile fena tartıştım

Sebep ne olursa olsun kv ve kp yanında bağırmak nedir ya? Tepkiliysen gitme gidiyorsanda hiç konuşma
Haklıyken haksız duruma düşmüşün
Hiç bağırmayı düşünmüyordum da
Konu açılınca dayanamadım
Oda mecburum mecburum deyince
İyice sinir oldum

Uremeyin arkadas yaa kimse kimseye guvenip cocuk yapmasin kredi almismis kadin beslemis buyutmus evlenmis adam hala cocuguma bak kredimi ode bu ne asalaklik yaa nasil yediriyosunuz asalak olmayi

iyi de kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ki. çocuk senin değil mi, sen bak büyüt. bayram günü cıngar çıkarmışsınız resmen.

Kızım 4 yaşını bitirdi bu ay ve babannesi sadece bu doğum gününde ilk kez bir hediye aldı. Ben doğum yaptığımda aynı evdeydik ve bir çöp bile almadı. Üstüne birde kızıma gelen hediyeleri beğenmedi saçma sapan konuştu. Akrabalarımdan gelen hediyelerde toplam 35 altın düşün yani. Birde beğenmiyor.
Kızım yeni doğmuş 2 aylık gitti diğer hiç ihtiyacı olmayan kızından torununa bayramlıklar falan. Annemi kıskanmalar bilmem neler.

Kendi kızı doğum yaptığında a dan z ye herşeyini yaptı. Benim ihtiyacım varmıydı hayır. Ama insan böyle bir ayrımcılık olduğunda yinede üzülüyor.

3 aylık olduğunda bi tartıştık yok dedi sen biz birşey yapmadık diye böyle davranıyorsun. Alakası bile yoktu.

Eşime söyleyeceğimi söyledim onlarada. Yaptığınız ayrımcılığın farkındayım onlar sizin torununuz bu değil dedim. O yüzden böyle üvey muamelesi yapmanız doğaldır dedim.

Eşimede aptal değilim ablanın doğum zamanında da burdaydım annenin neler yaptığını biliyorum bizimkindede ortada durum dedim.

Bu saatten sonra yapsalarda umrumda değil gerçekten takmıyorum. Haftada bir 2-3 saat gidiyoruz oturup geliyoruz.

Ciddi ötesi mesafeliyim. Onlarda ne olduğunun farkındalar ama ağzını açamazlar bana.

Sende takma ister sevsin ister sevmesinler. Gerçekten umursamazsan senin için daha iyi olacak herşey. Ama ben bir ton şey olmasına rağmen göstermemezlik yapmadım.

Çocuğun zaten gerçek sevgiyi ayırt eder bunu unutma.

"my_angel_86, post: 52674722, member: 248740"]Takmamaya çalışıyorum
Ama bazen çok kızıyorum
Senin de yaşadıkların biraz benim durumuma benziyor
Sen kayınvalidene nasıl davranıyorsun merak ettim[/QUOTE]

Ne gibi bir iticilik var
İçindende ne geliyorsa onu yazdım
O zaman ileride ah torunum gelmiyor diye sitem etmicek
Benim kızıma ne kadar sevgi gösterirse ilerde o kadar görür
Vay be... Evli barkli insanlarsiniz. Eliniz ayaginiz tutuyor. Kimse sizi maddi manevi yukseltmek zorunda degil. Menfaatimiz yoksa annelikten babaliktan reddediyoruz onlari diyorsunuz oyle mi? Bize faydalari yoksa varsib hayatimizda olmasinlar diyosunuz oyle mi? Anne babalarimizi cikarlarimiz icin mi sever olduk. Yazik cok yazik. Siz de annesiniz degil mi. Evladiniz da size yaptiginda vah dersiniz de helallik alacak kv kp bulamazsiniz o zaman.
Yok baskalarinin kv kp soyleymis boylemis. Ne hakla bu kadar beklenti icindesiniz? Ona kalirsa 5 kurus para vermeyip yardim etmeyip evladindan aldigi para ile ev alan araba alan kv kp var. Onlari da goz onunde bulundurup en azindan bizden istemiyorlar diyin. Digerinin cocuguna bakar seninkine bakmaz. Mecbur mu? Hesap soruyorsunuz bir de..

Uremeyin arkadas yaa kimse kimseye guvenip cocuk yapmasin kredi almismis kadin beslemis buyutmus evlenmis adam hala cocuguma bak kredimi ode bu ne asalaklik yaa nasil yediriyosunuz asalak olmayi
Laflarına dikkat et terbiyesiz kadın

tebrik ederimmcokguzel anlatmissiniz tabi anlayana

Tüm konu genelinde anlamadığım bir şeyler var, biri bana anlatsın
Burada yüzlerce konu var, kv şöyle, böyle, yok çok aradı, yok çocuğumu sahiplendi, iğne almadı, katkı yapmadı bilmem ne
Genel olarak kv lerden şefkat bekliyor muyuz hayır, evime misafir gibi gelsin, hayatıma karışmasın, oğlunu fazla sevmesin deniyor ondan sonra uzak duran kv kabahatli oluyor. Mesafe mesafe mesafe diye akıl veriliyor ama aileler uzak durduğu zaman vaayy aramadı oluyor.

Hiç bir şeye karışmasın, sesi çıkmasın ama çocuk baksın, hediyeler alsın, maddi yardım yapsın, gelinini pohpohlasın , diğer eltilere tu kaka yapsın, arasın sorsun, ilgilensin vs...

Bu ne yaman çelişkidir arkadaş, ne istiyoruz bu kadınlardan, kumandalı bebek mi bunlar, hem neden torunları oldu diye ayılıp bayılsınlar, benim annemde severdi torunlarını ama önce evladım derdi, torun evlattan önce değil derdi ve hiç bir torununu da bakmadı. Aynı şekilde teyzem de bakmadı, kimse bana güvenip çocuk yapmasın ben bakamam bu saatten sonra, getirirsiniz severim o kadar dedi. Misafirlikten misafirliğe sevdi, aman torunlarım diye ortalığı yırtmadı, dört tane büyüttüm zaten çocuğa doymuşum derdi. Şimdi bu konularda yazılan beklentiler bana çok tuhaf geliyor arkadaşlar. Hayatımızdan uzak dursun dediğimiz kv ler eltilerle iyi geçinince kıymete biniyorlar anlamadım gitti =))

Benim de eşimin de anne babalarımız vefat etti valla gözlemleyemiyorum bu durumu, biri açıklarsa sevinirim =)

Seni sevmiyorlar, kizini da sevmiyorlar ve evet sevmek zorunda degiller.. surekli ilerde torunum demesinler demissin ama zaten demecekler cunku ne sen ne de kizin onlar icin bir kayip degil.. hatta senin yuzunu gormemek icin dua bile ediyorlardir bizi sevmesin hicbiri diye.. senin israrin da torun sevgisi falan degil, kiskanclik.. acikcasi bayram gunu bagirarak kendini kucuk dusurmussun, onlar da aldiklari kararin ne kadar isabetli olduklarini anlamislardir.. bundan sonra gorusmeyecegim diyorsun ama zaten seninle gorusen yok, sen kendi kendine gelin-guvey oluyorsun konu sahibi..

Atıp tut
Ne biliyorsun onların görüşmediğini
Ben görüşmemeye başladım
Evime de yalvar yakar gelen kayınvalidem
Birşeyi bilmeden at tutarsa
Konunun b...u çıkardınız

Atıp tut
Ne biliyorsun onların görüşmediğini
Ben görüşmemeye başladım
Evime de yalvar yakar gelen kayınvalidem
Birşeyi bilmeden at tutarsa
Konunun b...u çıkardınız

Yahu senden kacmak icin bayramin ilk gunu evinde oturmamis kadin, sen yaldir yaldir gitmissin peslerinden iyi ki gorusmuyorsun :) seni istemiyorlar, cocuguna bakmiyorlar, 150 tane uyelik acmissin bu dertten yakinmak icin.. eltini seviyorlar onun yuz cocuguna bakarlar seninkine bakmiyorlar iste.. iyi ki mesafelisin konu sahibi yoksa eminim kapinda yatarlar senin icin.. bir seylerin m..u cikmis ama o bu konu degil inan..

Ben onların peşinden gitmedim
Ben eşimin köyde oturan babaannesine gittim ki onlar bayramın ikinci günü oraya gidiyorlar
İlk günü onlar Yok diye gittik
Anlatabildim mi

Nerenden okuyorsun ki
Anlamadıysan tekrar tekrar yazayım

Ayrıca 150 tane de açarım 200 tane de açarım seni me ilgilendirir
Yazdıklarımı bir tarafından okuyup okuyup yorum yazma

Birşey bilmiyorsun hala yazmaya çalışıyorsun

Az önce yazdım ama yine yazayım
Anlayamadığın için
İlk günü onlar köye gitmiyor
İkinci günü gidiyor
Bu yüzden gittik

Ha anlamadıysan yine yazayım
İlk günü onlar köye gitmez
İkinci günü giderler
Bizde onlar Yok diye ilk günü gittik

Anladın mı
Anlamadıysan söyle yine yazarım..

[/QUOTE]
Bu kadar ayrıntılı ve güzel bir şekilde yazdığınız için teşekkür ederim

Aslında bende takmıyorum
Daha doğrusu ağız dalaşına giren birisi değilim
Direk samimiyetimi keserim

Sorun da bana yapsın çocuğuma baksın yırtınsın vs değil

Sorum eltimin kaynımın ve çocuklarının herşeyiyle ama herşeyiyle ilgilenmeleri

Büyün enerjisini herşeyimi onlara vermesi

Bizde ailedeniz biz de varız
Ama sanki hayatta yoklar gibi
Benim kızımın ona verdiği değeri vermiyor
Ben buna kızıyorum

Ya san sevmiyorsa sevmesin kızımı
Ama görünce çok seviyormuş gibi yapmasın

Ayrımcılık yapıyor işte herkeste akrabalar da farkında

Bu güne kadar saygısızlığım olmamıştır
Kendisi de söyler
Ama şu son olayda saygısızlığım oldu
Kabul ediyorum

Ba ba ba ba yapma yahu :) sevgili uye kiskancliktan gozun donmus, sunu yazan sen degil misin?

"Kayınvalidemle aram kötü
Bayramda gitsem mi diye kararsızken evlerine gittik ve yoklardı"

Gitmissin iste, kadin da bunu bildiginden koye gitmis belki algilarsin da gitmezsin diye..

Konu sahibi acilen tedavi ol, seni kimsenin sevmedigini de kabul et..

Ya sen kimsin de bu kadar saçma sapan şeyler yazıyorsun

Ben buraya gitsem mi diye konu açtım
Çoğu kişi gidersen iyi olur demiş
Kızım üzülmesin diye gittim

4 sene küs kaldım ve bir kere bile bayramda gitmedim hiçte aramadım kızım küçüktü bilmiyordu

Şimdi kızım büyüdü ve psikolojik olarak etkilenmesin diye gidip kapıdan dönecektik
4 sene küsmen gitmedim diye gideceğimi düşünmemiştir

Asıl onlar bizim ilk günü köye gittiğimizi bildikleri halde ikinci gününü beklemeyip köye gitmişler
Anladım mı ilk günü köye giden BİZİZ
İkinci günü köye giden ONLAR

Kim kimin peşinden koşuyor
Sanırım anlamanda sıkıntı var
Ana sorun yok ben sana anlatırım tek tek

İşim sana birşeyleri tekrar tekrar yazmak çünkü

Ha sevmeyen insan da evime yalvar yakar utana sıkıla barışmak için gelmez
Eşimde dahil akrabalar tanıdıklar kimin ne olduğunu biliyor merak etme

Senin yorumuna ihtiyacım Yok..
Sen de biraz bilip bilmeden atıp tutmamayı öğren acilen..

Konu sahibi seni istemeyen adamin evine gittin mi? Gittin.. ama birinci gunu, ama ikinci gunu.. millete anlamiyorsun diye cemkiriyorsun ama anlamayan sensin, seni istemiyorlar.. kizinin psikolojisini o kadar dusunuyorsan annesini sevmedikleri yere kizini da goturme ve ciddi bir ofke kontrol terapisi gor.. cok fevrisin, agzindan cikani kulagin duymuyor ofkelendigin zaman.. burada benim kim oldugumun bir onemi yok, kizinin akli basina gelince babaannesi ile olan sorununu senin ofkene baglqyacagindan emin olabilirsin.. hakaretlerin icin kibledim, burada en fazla banlanirsin ama hayatta dislanirsin ki anladigim kadariyla bu senin icin buyuk hirs meselesi..

Yahu dort sene sonra ilk kez evine gittiysen neden zibilyon tane cocuguma bakmiyorlar konun var :) neden olay cikarttin orada zaten yillardir kusmussun, ilk kez gitmissin.. ben senin hic yazmadiysam 40 tane konuna yorum yazdim cocuguna bakmak zorunda degiller diye.. madem kussun o zaman cocuguna bakmamalarini neden dert ediyordun?

Konuyu çoook başka yerlere çektin
Ya ben anlatamıyorum
Ya senin anlamanda sorun var

Eskiden 4 sene küs kaldım
Hiç te ne aradım ne evine gittim

Oda bir kere bile kızımı hamilelikte sormamıştı bu yüzden
Yani ayrımcılığı çok eskilere dayanıyor

Küstüm 4 sene sonra
Yok haklısın hata ettim bundan sonra sizi hep Arıcam eskisi gibi olmucan vs.
Özür dileyerek evime geldi

Barıştık ilk zamanlar iyiydi
Ama sonradan yine eskisi gibi olmaya başladı
Kreş kapandı kızımı hiç aramaz oldu

Yaz tatilinde bakmamak için kışın deli gibi arayan insan aramadı
Elini eteğini çekti

Eltim bana anlatıp duruyordu
Yok çok bunaldım biryere gidemiyorum artık çocuklarına bakmıcam diye arkalarından konuştu
Sonra hop değişti bakmıcam dedi şok oldum

Zaten haksızdı önceden iyice gözümden düştü

Kızım bayramda gidicez mi diye sorup duruyordu
Kızımı üzmemek için suratlarını görmek istemediğim halde kapıdan dönücektik

İlk günden köye gitmişler
Ve gerisi geldi

Anladım mı
Hiç birşey kendiliğinden olmuyor

Çocuğuma bakmak zorunda değil
Ama torunlarına eşit davranmak zorunda

Daha yazılacak çok şey var ama
Sonuçta anlamadan yine saçma bir yorum yazıcaksın

Neyse sonuç olarak onlara hiç meraklı değilim

Bundan sonra da benim için bitikler
Benim eşimi ayırmışlar bekarken
Beni ve kızımı mı ayırmıcaklar

Anlatabildim mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…