Allah'ın bayramını unutupYorumları okudum
Hak veren de var dalga geçen de
1- kayınvalidem ben evlendiğimden beri ayrımcı ve kızımı hamileliğimi öğrendiğinden beri sorumluluk kalıcak diye bir kere bile sormadı(bir babaannenin doğmamış torununu sorması çok normal değil mi )
2-eltim hiç hoş davranmıyor 12 senelik evli ve sürekli yardım bekleyen bir gün bile yardımı dokunmayınca bağırıp çağıran eltim(kıskanç ben oluyorum değil mi)
3-ev kredisi ödüyoruz evet ama eşimin kardeşine para çekip ödeyen onları doyuran para veren kayınpederim ev aldığımız zaman para vereceğini söylerken evi alınca sormadı bile(buda ayrımcılık değil değil mi)
4-kadın kreş yaşam gelmiş torunu için bana Yok bakamıcam bıktım artık yoruldum artık diye onlardan için arkalaraından konuşup yüzlerine birşey diyemiyorsa onlar fena oluyor düşüncesiz oluyor(ama ben fena oluyorum ben o kadını yıllardır evime kapattım çocuklarıma baktırıyorum öyle değil mi)
5-anlatış tarzıma gelince sinirlerim gergin olduğu için aklıma ne gelirse yazdım(ama omuza başka yere çektiniz)
6-aile zor günde yan yana olan evladının yanında olandır .bir evladının herşeyine koşan ona ilgisini sevgisini veren kişiye ayrımcı denir.bu kadın ben evlendiğimden beri hatta eşimin bekarlığından beri ayrımcı şimdi de evladıma devam ediyor.
Sadece bendeki hata bayram günü sesimi yükseltmek oldu.
Kendime bu konu da kızdım ve kendime yakıştıramadım
Eşime de kızdım keşke konuyu açmadaydın diye
Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez
Burdan atıp tutmakla olmuyor
İlahi adalet var
Allah a havale ettim
Bunun ilerki yılları da var
Ne halleri varsa görsünler
O kadar madde olarak yazdımAllah'ın bayramını unutup
Bayram günü terbiyesizlik yapıp sonra Allah'a havale etmek pek akıl karı değil
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
O kadar madde olarak yazdımAllah'ın bayramını unutup
Bayram günü terbiyesizlik yapıp sonra Allah'a havale etmek pek akıl karı değil
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
bu kaynanayı dinlemeyi öyle çok isterdim ki,yazık çok üzüldüm haline gelinlerin elinde oyuncak olmuş.o evlatlara ne demeli bilmiyorum.inşallah evlatlarından tıpkısının aynısını yaşarlar
eski konularına bakınca konu sahibini hatırladım.ne desek boş.tepki aldıkça ayrı üyelik almış demek ki.açtığı konular aynı yapılan yorumlar aynı neden tekrar tekrar açılır anlamıyorum.valla ben ki gelin kayinvalide konularinda gelinleri tutarim. cunku kv dem bekledigimden cok farkli biri cikti. kv dedim mi irkilirim. kvalidemle iliskim de resmidir. ama oglumun onunla arasina girmem hic. cunku oglumun babaanne kavraminin bozulmasini kirlenmesini istemem. bir tarafi eksik olsun istemem.
bu konudaki kv yi bende dinlemek isterdim..cunku ben olsam oglumla bile gorusmezdim. insanlar yasli olunca.aptal olmuyor. 2 yil yuzunu bile gosterme sonra bakma zamani bakmiyor de. kim kendini kullandirtmak ister.. 2 yil yuzunu gostermeyecek kadar kinli oldugum.birine cocuk da baktirmak istemem.
ama konu sahibi kullanma derdinde. annem yorulacagina kv yorulsun. evladi falan da umrunda değil. ben olsam cocuguma kim en iyi bakacaksa o baksin derdinde olurum. benim cocuguma kv bakiyor. kendi annem calisiyor..keske imkan olsaydi da kendi annem baksaydi.
sevmiyor dedigi bir kadına cocuk baktirmak istemek..sirf hirstan yazik..cocugun bile önüne gecmis hirs,kiskanclik,kin
Çocuğum umrumda değil mivalla ben ki gelin kayinvalide konularinda gelinleri tutarim. cunku kv dem bekledigimden cok farkli biri cikti. kv dedim mi irkilirim. kvalidemle iliskim de resmidir. ama oglumun onunla arasina girmem hic. cunku oglumun babaanne kavraminin bozulmasini kirlenmesini istemem. bir tarafi eksik olsun istemem.
bu konudaki kv yi bende dinlemek isterdim..cunku ben olsam oglumla bile gorusmezdim. insanlar yasli olunca.aptal olmuyor. 2 yil yuzunu bile gosterme sonra bakma zamani bakmiyor de. kim kendini kullandirtmak ister.. 2 yil yuzunu gostermeyecek kadar kinli oldugum.birine cocuk da baktirmak istemem.
ama konu sahibi kullanma derdinde. annem yorulacagina kv yorulsun. evladi falan da umrunda değil. ben olsam cocuguma kim en iyi bakacaksa o baksin derdinde olurum. benim cocuguma kv bakiyor. kendi annem calisiyor..keske imkan olsaydi da kendi annem baksaydi.
sevmiyor dedigi bir kadına cocuk baktirmak istemek..sirf hirstan yazik..cocugun bile önüne gecmis hirs,kiskanclik,kin
Tekrar tekrar aynı şeyleri yazmıyorumeski konularına bakınca konu sahibini hatırladım.ne desek boş.tepki aldıkça ayrı üyelik almış demek ki.açtığı konular aynı yapılan yorumlar aynı neden tekrar tekrar açılır anlamıyorum.
sen çözüm bulmak için açmıyorsun ki konunu.sadece desteklenmek istiyorsun.aksi olsa bir durup yazılanları gözden geçirir farklı adımlar atarsın ama onca sene ilk ne yazdınsa aynen devam ediyorsun.Tekrar tekrar aynı şeyleri yazmıyorum
Gelişme oldukça işin içinden çıkamayınca yazıyorum
Ama ne yaşandığını bilmeden
Acımasızca sizin gibi yorumlar olduğu için
Açtığıma pişman oluyorum
Yanlışın var yazdıklarımı iyi okusen çözüm bulmak için açmıyorsun ki konunu.sadece desteklenmek istiyorsun.aksi olsa bir durup yazılanları gözden geçirir farklı adımlar atarsın ama onca sene ilk ne yazdınsa aynen devam ediyorsun.
Okudum sebep ne olursa olsun yaptığın saygısızlığı hiç bir sebep olumlu gösteremezO kadar madde olarak yazdım
Sadece bunu mu yazdınız
Takıla takıla buna takılmışsınız
Bayram günü hoş olmadığını yazdım zaten
Sebebini de tek tek açıkladım
Okuduysanız
kaynananın da bakmaması için sebepleri vardır.Yanlışın var yazdıklarımı iyi oku
Bir tutturmuşsunuz
Çocuğu göstermemiş bayramda ortalığı karıştırmış
Biriniz de demiyorsunuz ki niye göstermemiş
Burda tek tek yazdım
İçinden bir cümle Seçip vay efendim şöyle kötüsün şöyle fenasın
Hiç birşey kendiliğinden olmuyor
Tek hatam bayramda sesimi yükseltmem
Yoksa diğer olanlar için asla pişman değilim
Samimi olup onun diğer gelinini oğlunu ve torunlarını nasıl sevdiğini izleyemem
Herşeyin bir sebebi var
Bu ilerledi ilerledi en sonunda patlak verdi
Size burdan yazmadı kolay
Ne biliyorsunuz ki
Ne yaşadınız da bu kadar günah keçisi yaptınız
Ayrımcılık yap torununu hiç arama sorma
Sonra iyi babaanne kötü gelin
Sabır taşımıyım ben
Kayınvalidemle aram kötü
Bayramda gitsem mi diye kararsızken evlerine gittik ve yoklardı
Eşimin babaannesine gittik köye oraya gitmişler dünden resmen görmemek için
Giderken eşimin babası birşey dedi
Eşim de evde durmuyorsunuz ki dedi
Konu açıldı
zaten doluyduk
Siz bu dünyaya diğer torunlarınıza bakmaya gelmişsiniz
Ayrımcısınız bu da torun diye bağırdım
Eşim de kayınvalide me birşey olsa yandık diye bağırdı
Ben mecburum onlara bakmaya dedi
Nerden mecbursun dedim
Benin sana ne zararım dokundu dedi
Ne yararın dokundu ki
Evimd geldin özür dileyerek değişmezsiniz dedim
Kayınpederime sakinleştirmeye çalıştı
Sende aynısın dedim
Arabaya zor bindik
Kendimi kaybetmişim
Yaşlı babaannesinin önünde olduğu için üzüldüm
Bir de kızımın önünde oldu
O kadar ayrımcılar ki
Diğer torununa kaç yıl baktı
Şimdide küçük torununa bakıyor
Hep onlarda
Kayınpederimde hep maddi yardımda bulundu
Benim kızımı be arıyorlar ne birşeyiyle ilgileniyorlar
Lafa gelince çok seviyor
Ay saça bak ay eteğe bak
Şaşırmaktan başka bildiği birşey Yok
Onlarla yicen içicen gezicen
Hiç birşey istemicen zor durumda olmucan hemen elini ayağını çekiyorlar
Nasıl aile anlamadım
Ev aldık kredi çektik sormadı bile babası
Herşeyimizi kendimiz yapıyoruz çok şükür
Annesi de hep diğer torunlarıyla
Sanki eşim yetimhanede büyümüş gibi
Eltim ayrı kıskanç
Evlenirken eşimin ailesini hiç böyle hayal etmemiştim
benim annem de kv de de evlat torun ayrımı yapar.Ben senin soruna cevap verdim
Ama sen ısrarla yazıyorsun
İnanmıyorsan bana
Yazma
Ayrıca zorla sevdirmiyorum
Yaptıklarını fark etmesini istiyorum
Ama fark etmiyorlar
Zaten kim ayrımcılık yaptığını fark eder ki
Herkesin hayatı lay lay lomm herkesin sebepleri vardır kırgın olmak , konuşmamak için ama çocukları kullanmayın.arkadaşım senin problemin olabilir , çocuğu göstermemek nedir ya? Sonra diyorsunuz bizimle ilgilenmiyor. Senin gelinin torununu sana göndermesin ama siz hala gelininize ilgi alaka gösterin kayınvalideniz gibi olmayın nolurYanlışın var yazdıklarımı iyi oku
Bir tutturmuşsunuz
Çocuğu göstermemiş bayramda ortalığı karıştırmış
Biriniz de demiyorsunuz ki niye göstermemiş
Burda tek tek yazdım
İçinden bir cümle Seçip vay efendim şöyle kötüsün şöyle fenasın
Hiç birşey kendiliğinden olmuyor
Tek hatam bayramda sesimi yükseltmem
Yoksa diğer olanlar için asla pişman değilim
Samimi olup onun diğer gelinini oğlunu ve torunlarını nasıl sevdiğini izleyemem
Herşeyin bir sebebi var
Bu ilerledi ilerledi en sonunda patlak verdi
Size burdan yazmadı kolay
Ne biliyorsunuz ki
Ne yaşadınız da bu kadar günah keçisi yaptınız
Ayrımcılık yap torununu hiç arama sorma
Sonra iyi babaanne kötü gelin
Sabır taşımıyım ben
Benim eşimde uzak
Soğukluk kopukluk var
Bekarken bile fazla düşkün değil
O zaman da ayrımcıymış
Benim uydurduğum birşey değil
Bazı insanlar ayrımcılığı savunuyor neredeyse
Anlamıyorlar ki be kadar kötü birşey olduğunu[/
evden kaçmak için , bizi görmemek için gitti diyorsunuz ya kv hayatı sizden ibaret değil ki sizden kaçsın, önce bi rahatlayın şu düşüncelerden arının vallahi bak daha sağlıklı ilişkiler kurarsınızBen onların orda olduğunu bile bilmiyordum
Onlar genelde bayramın ikinci günü oraya gidiyorlar
Ama sırf evden kaçmak için ilk günü gitmişler
Ben onları görünce girmek bile istemedim
Çünkü doluyuz biliyorum
Ayrıca konuyu açan eşim
Gerisi geldi zaten
Şimdi kv leri kıyaslarsan , hadi bizde gelinleri kıyaslayalım, ne gelinler var vallahi tatlı dilli güleryüzlü saygılı, kv kp elti gül gibi geçinip giden, kimsenin arasına nifak sokmayan, fesatlık bilmeyen. Ama sizde de ben bunları göremedim.Valla bir tanıdık var da
Geçen gün konuşuyoruz
3 kardeşler
Kendi kızına bakmış
Şimdi diğer kardeşinin çocuğuna bakıyor
Kadın ayrımcılık yapmıyor
Bu tanıdıkta işten çıkmış
Kadın hiçbirinizin ikinci çocuğuna bakmam demiş
Ee bu da anne
O niye ayrımcılık yapmıyor
Normali bu
Yapan nasıl yapıyor
Ağzım açık kaldı
Sen eşini doldurmuyorsun !!! İnandım tamamYa sen nerden biliyorsun benim eşimi doldurduğumu
Olanları görmemek için salak olmak lazım
Adam herşeyin farkında
Çünkü o bekarlıktan annesinin kardeşini ayırdığının farkında
Bir de kendi annemin fedakarlıklarını gördükçe annesine iyice kızıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?