Kayınvalide ile tatil.

Benim kvde de biçok teklifle geliyor,işimize geleni uyguluyoruz,biz yaz başında bi tatile gittik eşimle,eşim eylül ayında bi jest yapıp onun ailesiyle beraber de bikaç gün tekrar tatile gitmek istiyor,bikaç gün önce gerildim kvnin bazı tavırlarına,eşime bugün “ ruh sağlığıma güvenmiyorum birlikte bikaç gün geçirme fikri çok hoş bişeymiş gibi gelmiyor,annenlere söyleme henüz” dedim, “ tamam,tekrar değerlendirelim” dedi. Herkesin her teklifini kabul etmek zorunda değiliz heralde,eşim olsa onun ailesi olsa bile.

Güzel düşünmüşsünüz. Sonra başka sorunlar olacağına. Ne kadarlık evlisiniz? Yeni diye mi böyleyim acaba

bu kadar dert edicek ne var? bakarız anne diceksiniz olur biter. tatil planı yapmaya başladığınızda da kocaya diceksiniz ki baş başa yapmak istiyorum. oldu bitti.

Güzel düşünmüşsünüz. Sonra başka sorunlar olacağına. Ne kadarlık evlisiniz? Yeni diye mi böyleyim acaba
Yedi yıllık evliyiz.. zamanla idare etmek yerine doğru bi şekilde asıl ne istiyorsak onu ifade etmemiz gerektiğini öğrendim. Ben eskiden direk söylemiyordum tripden tribe girip halimi sormasını bekliyordum ya da kendi düşünsün iptal etsin vs tabi bu arada bikaç günümüz zehir oluyordu,eşim ısrarla böyle ifade etme kendini al karşına net bi cümleyle ne istiyorsan söyle dedi,şimdi öyle yapıyorum. “Annenlerle tatile gitmek istemiyorum kendime güvenmiyorum “ dedim.

Demek istediğim buydu zaten. Ben de öğrenebilirim umarım

Ben o hatayı yıllar evvel bir defa yaptım ve pişman oldum .kayınvalidem "ben çocuklara bakarım ,sen de eşinle rahat rahat gezersin "diyerek takıldı peşimize, birşey demedim .amacım tatil boyunca çocuk baktırmak değildi fakat kadın çocukları bize kitleyip mis gibi tatil yaptı .bir keresinde kimonomu giymek için bebeğimi kendisine uzattım ,ay hic alasım yok ,şezlonga uzatıver dedi de ,ben şok :)

Bu sene de laf sokuyor ,"hiç davet eden olmadı ,çocuklara da bakardım ne güzel ama neyse " ..çocuklar bakılacak yaşı geçti artık ,eminim birlikte çıktığımız ilk ve son tatildeki gibi bakardın ,dedim ,bu sefer o şok :)) eşinle çık gez dolaş ,ne işin var çocuk bakmayla ,boşversene keyfine bak dedim :) daha da teklif edemez herhalde :)

Bence eşinle başbaşa yaptığın tatil en güzeli ..herkesten ve herseyden uzak

Neden kendileri düşünmüyor acaba? Kendileri kayınvalideleri ile tatil yapmak ister miydi hiç düşünmüyorlar. Sanki hiç gelin olmadılar

Ben bunda pek bi dert göremedim ya da ben dert olarak görmezdim.
Aileler genelde öyle , beraber olmak istiyorlar tatillerde.
Cevap olarak , anne bi sene dolsun bakarız kim öle kim kala diyip konuyu kapatabilirsiniz.
Zamanı geldiğindede , önceden kendi başınıza tatil planı yapıp , bu sene de böyle oldu ama sizede uğramaya çalışcaz özledik sizide dersiniz, olur biter...
Yani idare etmeyi bildikten sonra pek sorun yapmayın böle şeyleri

Sorun şu ki böyle de yapsam idare olmaz. Sanırım ki kıyamet kopar

Neden kendileri düşünmüyor acaba? Kendileri kayınvalideleri ile tatil yapmak ister miydi hiç düşünmüyorlar. Sanki hiç gelin olmadılar
Maddi durumu kötü olan biri olsa parasını verir gönderirim yada bazen bizimle tatil yapmasına izin veririm .çünkü kötü biri değil .yalnız tatilde içinden hiç tanımadığım biri çıkmıştı :) bu sebepten bir daha birlikte gitmek istemedim .başka çocukları da var ama eşimi başka sever ve hep bizimle olmak ister .ben de yalnızlık severim .bunu bilen eşim hoc annesine söylemeden çıkmış yanıma gelmis .ben şehir dışındaydım, ordan gittik .dönünce de annesi trip atıyor hiç gel diyen olmadı diye .duymamazlıktan geldim çoğunlukla ,bide önceki tatilimizi hatırlattım :)

Kayinvalideler oğullarından kopamıyor ,evlendiklerinde daha bi baglaniyorlar :) sanki çocuklarını nufusumuza geciricez, oğul yine senin oğlun ,benim kocam yahu :)))

Ben olsam gitmem. Çünkü biz beraber tatile gitsek nerdeyse yatarken bile ayrı duramaz eşim annesinden. Yemekte, denizde, havuzda, çayda, çorbada heeep bizimle ya da biz onlarla oluruz. O da bana uymaz.
Ama görümcem her sene kayınvalidesiyle tatile gider. Çoğu zaman kahvaltıdan kahvaltıya görüşüyoruz bazen o bile olmuyor der. Herkes kendisi takılıyormuş. Denizde yemekte gezmede biz eşimle onlar kendi halinde takılıyor diyor. Öyleyse olabilir belki

Ben de bunu anlamıyorum evlenince neden daha kıymetli?

Biz de sabah bir başlıyoruz yatana kadar. İstediğiniz gibi takılın diyorlar da nereye takılacaksın ki mecbur uyum sağlıyorsun

Eşiniz rahat ediyor mu ?
Ben baş başa tercihim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…