- 13 Ekim 2017
- 127
- 43
- 48
- 34
- Konu Sahibi yenigelinolmus
-
Cvp verip tersleyin bir iki yapıp tırsarlar belki onlar daha bisey demeden eşine acıtasyon yapıp üste çık herkesin anlayacağı dilden konuşmak lazim
Inanın o tripler de etkisini gün geçtikçe kaybedecek çünkü sizi o şekilde kabullenmeye başlayacaklar siz de zamanla üzülmekten vazgeçeceksiniz. Benim içim dışım bir olduğu için yüzüme yansır her şey eşime de ister istemez yansıttım yani, sorunca da söyledim güzel bir dille. Kendime evime vakit ayırmak istediğimi her hafta bu geliş gidişlerin beni yorduğunu söyledim, yemek çay bulaşık faslından oturup dinlenmeye firsat bulamadığımı anlattım başta tabi bozulur gibi oldu ama düşününce hak verdi bana, tabi bunu fiiliyata dönüştürmek iki üç haftamı aldı yeni yeni düzeni oturttum diyebilirim bak bugün pazar ve şükür ki evimdeyimVallahi aynı durumdayız her açıdan Aynı düşüncedeyim benim hayatım onlardan ibaret değil Zaten kendi işlerim var kalan vakti kendime ayırmak varken neden onlara ayırayım hoş onlara da haftada 1 gün ayırıyorlen bu 2 -3 olursa e bi hafta zaten 7 günAma işre bunu yapmaya çalışırken ben üzülüyoeum. Trip atıyorlar soğuk konuşuyorlar. Eşinize yansıtıyor musunuz
Inanın o tripler de etkisini gün geçtikçe kaybedecek çünkü sizi o şekilde kabullenmeye başlayacaklar siz de zamanla üzülmekten vazgeçeceksiniz. Benim içim dışım bir olduğu için yüzüme yansır her şey eşime de ister istemez yansıttım yani, sorunca da söyledim güzel bir dille. Kendime evime vakit ayırmak istediğimi her hafta bu geliş gidişlerin beni yorduğunu söyledim, yemek çay bulaşık faslından oturup dinlenmeye firsat bulamadığımı anlattım başta tabi bozulur gibi oldu ama düşününce hak verdi bana, tabi bunu fiiliyata dönüştürmek iki üç haftamı aldı yeni yeni düzeni oturttum diyebilirim bak bugün pazar ve şükür ki evimdeyim
Kendi annemde gordum ben bu olayi. Biz evlendigimizde kayinvalidemizin yaptiklarina kizan annem erkek kardesim evlenince onlardan bekledi hergun gelmelerini. Biz anne yapma etme dedikce dinlenedi. Yuvalarina alissinlar onlarin da kendilerine gore isleri var dedik ama olmadi. Gelin sabretti sabretti en sonunda bir sene hic gelip gitmedi. Bu anneme ders oldu mu dersen pek degil ama simdi en azindan sesini cikaramiyor.
Eşimde bana hak verdiğini söylüyor orta yol bulmaya çalışıyor . Sen haklısın konuşsam mı acaba diyor. Sonra hafta içi okul çıkışında da git bi de öyle deneyelim diyor
İşten erken çıkmayin ama geç kalmak pahasına Mevlüde gidin (Gelin mevludunuz değil sanırım). Sizin çalıştığınızı ve sorumluluklarinizin olduğunu kabul ettiremezsiniz yoksa. Sizi şimdiden karamsarlığa sürüklemek istemem ama aileniz geldiğinde başbaşa bir an bile vakit geçirmenize izin vermeyecekler, yaptığınız herseyde gittiğiniz her yerde yanınızda olmak isteyecekler ve bu durumu ''misafirle ilgileniyormus'' gibi yapacaklar. En sonunda davet edilmedikleri bir programımızda da eşinize "ben insanlık yaptım,sen git karının annesine anne de, ben seni emzirdim,öyle yaptım,böyle yaptım...."diyecekler.Ne olur kendi anne babam gelince acaba. ? Tecrübesiz olduğumdan kestiremiyorum. Evet bende öyle hissediyorum er yada geç patlak verecek sürekli baskı halindeler.. işte kötü gelin moduna düşmek istemiyorum benim derdim bu ama onlar da laftan anlamıyor. Mevlüt'e erken gidin mi diyorsunuz. Bu sefer gidincenormal zamanda da hep bekleyecekler gibi geliyor
Sadece kendi annem de gormedim. Burada bir suru boyle konu okudum. Gelinden gelinlik hizmet bekleyen her gun gelip gitsin isteyen bencillesen anneler... benim de oglum var. Umarim oyle olmam ama erkek anneleri oglu evlenince oyle bir tribe bagliyorlar. Sanirim ego tatmini. Ya da sevgi ilgi ve ego acliklarini boyle tamamliyorlar.Çok ilginç yaa kaynana olunca böyle olması
Inanın o tripler de etkisini gün geçtikçe kaybedecek çünkü sizi o şekilde kabullenmeye başlayacaklar siz de zamanla üzülmekten vazgeçeceksiniz. Benim içim dışım bir olduğu için yüzüme yansır her şey eşime de ister istemez yansıttım yani, sorunca da söyledim güzel bir dille. Kendime evime vakit ayırmak istediğimi her hafta bu geliş gidişlerin beni yorduğunu söyledim, yemek çay bulaşık faslından oturup dinlenmeye firsat bulamadığımı anlattım başta tabi bozulur gibi oldu ama düşününce hak verdi bana, tabi bunu fiiliyata dönüştürmek iki üç haftamı aldı yeni yeni düzeni oturttum diyebilirim bak bugün pazar ve şükür ki evimdeyim
Sadece kendi annem de gormedim. Burada bir suru boyle konu okudum. Gelinden gelinlik hizmet bekleyen her gun gelip gitsin isteyen bencillesen anneler... benim de oglum var. Umarim oyle olmam ama erkek anneleri oglu evlenince oyle bir tribe bagliyorlar. Sanirim ego tatmini. Ya da sevgi ilgi ve ego acliklarini boyle tamamliyorlar.
Esiniz de sizden yanaymis bence hic kafaya takmayin terslemeyin ama isi kilifina uydurun biz de mayista evlendik ben esimi vekil kildim :) sagolsun o da ben gidesim yok vs dedigim zaman annesine hep yazdi musait degiliz diye... bazen beraber plan yapacagimiz zaman yaz donemi piknik vs bana sormadan hareket etmedi.. gerci ben oraya gitmeyi seviyorum sagolsun tatlisina kadar her seyi yapar ozenir ama bazen de insanin cani istemiyor. Siz bir veliyle gorusmem vardi diyin. Etkinlikler duzenleniyor artik ogrencilerle vs diyin... esimle suraya gitmemiz gerekiyor diyin.. evi ihmal ettim temizlik yapicam deyin.. tatli tatli kilifina uydurun bence esiniz de destekse hic sıkınti yok :)
İşten erken çıkmayin ama geç kalmak pahasına Mevlüde gidin (Gelin mevludunuz değil sanırım). Sizin çalıştığınızı ve sorumluluklarinizin olduğunu kabul ettiremezsiniz yoksa. Sizi şimdiden karamsarlığa sürüklemek istemem ama aileniz geldiğinde başbaşa bir an bile vakit geçirmenize izin vermeyecekler, yaptığınız herseyde gittiğiniz her yerde yanınızda olmak isteyecekler ve bu durumu ''misafirle ilgileniyormus'' gibi yapacaklar. En sonunda davet edilmedikleri bir programımızda da eşinize "ben insanlık yaptım,sen git karının annesine anne de, ben seni emzirdim,öyle yaptım,böyle yaptım...."diyecekler.
İşten erken çıkmayin ama geç kalmak pahasına Mevlüde gidin (Gelin mevludunuz değil sanırım). Sizin çalıştığınızı ve sorumluluklarinizin olduğunu kabul ettiremezsiniz yoksa. Sizi şimdiden karamsarlığa sürüklemek istemem ama aileniz geldiğinde başbaşa bir an bile vakit geçirmenize izin vermeyecekler, yaptığınız herseyde gittiğiniz her yerde yanınızda olmak isteyecekler ve bu durumu ''misafirle ilgileniyormus'' gibi yapacaklar. En sonunda davet edilmedikleri bir programımızda da eşinize "ben insanlık yaptım,sen git karının annesine anne de, ben seni emzirdim,öyle yaptım,böyle yaptım...."diyecekler.
Genelde esinden bekledigi ilgi ve sevgiyi gormeyen anneler ogullarina dusuyorlar. Bu en tehlikelisi. Esinden goremedigi ilgiyi oglu ile tamamliyorlar. Kayinvalide ile yapilan savasta kazananin ben gelin oldugunu hic gormedim. Erkek anneyi tercih ediyor sonunda. Es bulunur da anne bulunmaz diye dusunuyorlar. Esine bu konuda yakinmadan mumkun oldugunca iletisimi minimum tutarak yurutmeye calis. Cunku haftada bir gitsen haftada iki beklerler. Bizim gelin bunu uzak durarak yurutmeye calisiyor. Cok icimize girmemeye calisarak. Ben kizmiyorum ona. Anliyorum. Kendimi onun yerine koyuyorum cunku benzer seyleri biz de yasadik. Kolay gelsin.Aynen onu dedim bende. Aslında herşeyi yaşamış görmüş oğlu evlenince hızlı değişim neden oluyor çözemiyorum. Benim kaynanamda çok çekmiş şimdi kendinin çok iyi olduğunu düşünüyor. Çünkü kaynanasının ona yaptıklarını bana yapmıyor diye ama başka şeyler yapıyor onu görmüyor
Yani siz üstlendiniz. Ben hep topu eşime attım. Ona söylettim: belki bu da hata oldu. Allahım 2 yıl öyle uzun bi zaman ki. Hiç geçmeyecek gibi.
Bu arada evlerinde bende öyleyim. Yani öyle kendi evim gibi davranmam. Buzdolabını açarken izin almıyorum ama çok rahat değişimdir ve daha en son gitriiimzide yine babası burası senin evin istediğini al vs dedi. Durduk yere hemde. Ama bunun söyleyiş biçimden anlıyorsun ne demek istediğini. Hemen ardından da daha samimi olalım daha çok görüşelim ddi.
bu arada daha dün görüştük başka bir misafirlikte. mevlide gitmezsem akşam eşimle gitmemiz gerekir mi?
Genelde esinden bekledigi ilgi ve sevgiyi gormeyen anneler ogullarina dusuyorlar. Bu en tehlikelisi. Esinden goremedigi ilgiyi oglu ile tamamliyorlar. Kayinvalide ile yapilan savasta kazananin ben gelin oldugunu hic gormedim. Erkek anneyi tercih ediyor sonunda. Es bulunur da anne bulunmaz diye dusunuyorlar. Esine bu konuda yakinmadan mumkun oldugunca iletisimi minimum tutarak yurutmeye calis. Cunku haftada bir gitsen haftada iki beklerler. Bizim gelin bunu uzak durarak yurutmeye calisiyor. Cok icimize girmemeye calisarak. Ben kizmiyorum ona. Anliyorum. Kendimi onun yerine koyuyorum cunku benzer seyleri biz de yasadik. Kolay gelsin.
Yani ben lafımı çekmem kendiside bilir. 2 sene azalarak devam etti ama şimdi herşey nerdeyse tam istediğim gibi arada kaçamak olur tabi. Hatta bi keresinde eşime ağlamış. O kadar çok ağlamış ki güya ertesi gün hastanelik olmuş tansiyondan. Ben soğuğum diye. Bende akşama geçmiş olsuna gittim eşimle 1 saat oturdum geldim. Bu kadar üzme kendini bi canın var kıymetini bil dedim. Sandıki değişecek hayır cıks olmaz yani
Mevlit onların evindeyse gidin bence eşinizle.bişey olmaz. Laf da verdirmeyin.
Aynı şeyi söylüyorum eve buyur edip 5 dk sonra geç kaldık hadi by diyip gönderecektiniz. Hem kötü olmayacaktınız hem de geç geldikleri için söylenme hakları olmayacaktı. Kapının önüne kadar gelenler için bir akşam da görüşmeyelim mantığı olmaz, kriz yönetimi olmadığı zaman yine siz mutsuz olursunuzHayır kaba değilim ama uzun yola çıkacağız. Bize gelmeleri gereken saatten 1,5 saat geç geldiler. Erken gelselerdi Zaten buyur ederdim bugüne kadar hep ettim. Ama onlar yüzünden Zaten geç çıkacağız yol uzun gece karanlık ve 1 akşam da buyur etmeyelim görüşmeyelim yani ölmezşer açıkcası. Evlendiğinizden beri hep görüştük onlarla ama benim aileme bakın dikkatinizi çekerim kaç aydan sonda ilk defa gideceğiz evlendiğinizden beri yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?