- 18 Haziran 2016
- 1.218
- 1.155
- 48
Ben bu konuyu tercih meselesi haline getirirdim ya benle oturcaksin ya da annenle diye..benim tahammul edemedigim tek sey esimin ailesidir ..Selamlar kızlar.
Yeni evliyim uzun flört sonrası çok severek eşimle evlendik. Benim derdim eşimin annesiyle birlikte oturmamızı istemesi. Kayınvalidemin eşi yok, kızıyla birlikte yaşıyor(kızı sözlü) .Kayınvalidem genç sayılır maşallahı var yani kızlar. Bu arada zaten yakın oturuyoruz. Ben birlikte oturmaktansa yanyana veya alt alta ayrı evlerde oturmaktan yanayım ama eşim annesi yalnız kalacak diye istemiyor ona kalsa dublex ev alıp beraber oturmalıyız.
Eşim daha evlenmeden birlikte yaşama konusunda konuşuyordu ve ben istemediğimi net şekilde söylüyordum hala da söylüyorum. Sizden eşimi nasıl,ne şekilde bu fikirden uzaklaştırmam konusunda yardım istiyorum. Çok zor durumdayım zaten kendi ailem şehir dışında onlardan uzaktayım bir de eşimle bu konu her açıldığında kavga ediyoruz uzaklaşıyoruz sanki
Evet ama eşimle iki medeni insan gibi konuşabileceğimizden emin değilim.Kayinvalidenizle oturmak istememe gerekcelerinizi net bir sekilde esinizle konusun. Zaten gerekceleriniz esinize mantikli gelirse sorun cozumlenmis olur. Evlilikte netlikten yanayim.
Katılıyorum kesinlikle hem eşimle hemde kayınvalideyle saygı-sevgi azalacak..Aynı evde oturursanız birbirinize olan sevginiz gittikçe azalır
Bence de en iyisi kaynana ile konuşmak hem oğlunu o bile dolduruyor olabilirEvet güzel fikir ama kayınvalidem bunu olgunlukla karşılar mı bilemiyorum kendisi çok nazlı ve hemen ağlayan biriOğlu da anasına düşkün haliyle
Evlenmiş zaten konu sahibi maalesefcanım herkes güzellikle anlat demişte ben çok anlattım olmadı.
bu işin tatlı dili güler yüzü yok afedersin başlarım ananada sanada deyip çıldırmadığın sürece eşin seni her türlü ikna eder beraber yaşarsınız bak sakın diyorum sakın kabul etme gerekirse iş bozulsun şimdiden çünkü evlendikten sonrada bozulur aynı evde olursanız.
Anneannem 80 yaşında Ankara'da yalnız yaşıyor 18 yıldır
Köyde vs değil başkentte akrabası vs yok
Çocuklarından ikisi şehir dışında aynı şehirde olanların da en yakını yarım saat mesafede
Anneme gelse bile sıkılıyor
Kendi düzenim diyor beş kat merdiveni inip çıkıp yaşıyor
Evlenmiş zaten konu sahibi maalesef
dışlamak değil zaten seviyorum ama bazı konularda laf sokması çok var özellikle çocuk konusund deliriyorum bazenİsterse bal olsun olmaz...
Kadını dışlamayın tabiki ama aynı evde olmaz.. Kötü olmak istemiyorum de..
benim kendi annemde öyle hatta akşam abimle yengem geldiğinde hadi evinize gidin oğlum diye evlerine annem yollar benimki ise tam tersi eve gidip napcaksınız daha erken oturun bilmem ne offfKayinvalideleri anlamiyorum.annem 2 geline sahip.asla ama asla bir oturmak istemez.azicik asim kaygisiz basim der.ne merakli bu kayinvalideler
evet bunu deneyeceğim.Bence de en iyisi kaynana ile konuşmak hem oğlunu o bile dolduruyor olabilir
Acık acık söyleyin anne ben beraber oturmak istemiyorum deyin oğluna söyle o da bana baskı yapmasın günah huzurumuzu bozma deyin
yakında oturma aç benim konularımı okut ona..
çok iyi kalpli bile olsa aranız iyide olsa yoooook olmuyor.
ciddiyim açsın okusun buradaki konuları bırak aynı evi aynı apartmana dahi oturma.
Kabul etmeyin...çok istiyor annesinden kopamıyorsa siz ayrı evde oturun o da annesiyle otursun.
o buraya bunları yazdığımı görse nasıl kızar bana bide bunları mı okutayımBak halam dul basina 4 cocuk buyuttu evlendirdi.cocuklari buyudu evlendi.3 oglu vardi.3 katli bina yapti.hepsine birer ev verdi.donemecli gelinlerinin evinde kaldi.ama hep kavga gurultu oldu.ogullari baslarda eslerine kizip annelerini savunuyorlardi.ama simdi oglanlarda istemiyor annelerini evde huzur kalmadi diye.gonderiyor bize veya baska akrabaya.aylarca kal gelme diyor.halam muhtac siginti gibi kaldi ortalikta.simdi cok pisman kendi evini bozup onlara daire yaptigina.tek basima yasardim diyor.
Ogullarina 1 gozde olsa ev tutun bana diyorlar.kimse onuda yapmiyor.perisan durumda.esine bunu anlat
evliyim zaten canım çocuğum yok düşünüyoruz ama ertelesem mi diyorumcanım herkes güzellikle anlat demişte ben çok anlattım olmadı.
bu işin tatlı dili güler yüzü yok afedersin başlarım ananada sanada deyip çıldırmadığın sürece eşin seni her türlü ikna eder beraber yaşarsınız bak sakın diyorum sakın kabul etme gerekirse iş bozulsun şimdiden çünkü evlendikten sonrada bozulur aynı evde olursanız.
Evet ama eşimle iki medeni insan gibi konuşabileceğimizden emin değilim.
Benim annem asla gelinle oturmak istemiyor şu an aman onlar mutlu olsun ben yalnız da kalırım kafasında. Kayınvalide ise her işi kızı gelini yapsın ben oturayım diyen biri şu zamana kadar hep böyle olmuş zaten. Benim fikrimce bu sadece erkek çocuklarının sorumluluğuymuş gibi davranılıyor ki herkes kendi annesine bakmak zorundadır bende anneme gelini baksın istemem mesela.
Sende şart koş
Benim annemde bizle yaşayacak de
zaten usul furu iliskisi vardir.benim anneme ben bakmaliyim esimde kendi annesine bakmali.kimse esine annene muhtacken bakmican diyemez.ancak damat kv ile gelin de kv ile usul iliskisi olmadigi icin bakmayabilir.ee ciftlerde ayni evde yasiyorlar nolacak bunun icinde annelerin kiz cocuklari bakabilir yada konu sahibinin dedigi gibi yakinda olabilir..yardimci olunur bakici tutulur vs.vs..Sende şart koş
Benim annemde bizle yaşayacak de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?