yuh yani yemin ederimAynı benim kayınvalidem.. Geçen kayınpederin amcasının torunu köyün zenginlerinden kız kaçırmış kaynanamın ağzında evden karşı tepeleri gösteriyo ordaki cevizler o kızların şu kadar tarlalatı var minibüsleri var.. O saç boyamıyo ne güzel falan filan.. Bende herşey mal mülk mü dedim.. Eltiminde babasının hayvanları var onun babası x ağa ben memur kızıyım.. Eltimle akrabalar kayınvalidem oğlunun aklına girdi 19 yaşında kız kaçırttı eltim 17 idi.. Düşün yani mal gözlüğü..
diğer yorumlarımdada belirtim sıcak bakmıyoruz.ama sanırımk kv öyle düşünmemiş.bizim oğlumuz sizin kızınız derken anlatım bozukluğu yapmışım.kayınvalidenin ağzından yazmadım o cümlemiKayınvalidenize diyecek laf bulamadım gerçekten yaptığı saçmalığın daniskası!
Bizim oğlumuz sizin kızınız derken ikiside kendi torunu değil mi yahu! Bizim sizin muhabbeti nedir? Bu bir
İkincisi siz kardeş çocuklarına gelin damat diye espiri mi yapıyorsunuz?Bizde öyle şeyin espirisi dahi olmaz..Bana çok ama çok garip geldi.Akraba evliliğine sıcak bakıyorsunuz sanırım
aynenKv. beynindeki tahtalar firar herhalde bana öyle geldi..
müdahalesi çok olmaz çok fazla laf açtırmam.genel olraka bi patavatsızlığı var.çok umursayan bi tip değilimdir ama son zamanlarda bizi düşük görmesi fazlalaştı.Kötü niyetli olduğunu sanmıyorum ama patavatsız bence.
Yaşı ile alakalı olabilir bu gelecek günleri şimdiden kafaya takma durumu zira belli bir yaştan sonra tuhaf psikolojilere bürünebiliyor büyüklerimiz.
Yapmanız gereken basit. Biz durumumuzdan memnunuz,genciz, çalışıyoruz,kazanıyoruz,ilerde kimin ne olacağı belli olmaz diyip geçmek, harcama konusuna zaten müdahale ettirmeyin zira evinizi almışsınız,iki kişi çalışıp kendi yağınızda kavruluyorsunuz,abartsanızda kimseye zararı olmaz sizden başka,aynı şekilde harcamasanızda size faydası,sizde elinizdekini avucunuzdakini saçıp kimseden borç istemediğinize göre,kimseyi ilgilendirmez bu durum
Bizde aileler karışmaz ,iki taraftan da birşey söyleyen olursa cevabını veririm zira harcıyorsam kendi hesabımı bilerek harcıyorum,kimseden bir beklentim olmuyor,dolayısı ile kimseyi ilgilendirmez.
geldiğinde onu çok rahat etiririm evimde.hep der sizin evde kendi evimde gibi hissediyorum.tabi bunun çalışmamlada alakası var.sabah çıkıp akşam eve dönünce keyfince takılabiliyor.diğerlerinde diken üstünde olur.torunlarınla konuşurken bile dikkat eder .onları kırmayayım dökmeyeyim diye.hai derlerya yapan iyidir diye.sanırım olay tamamen buSizi benimsemiş sanirim.Ev ahalisi olarak görüyor belli.Hani sizi de özenerek misafir etmesi gerekirken sizin kendi ev esrafina ait olduğunuzu mu düşünüyor acaba?Belki de art niyet yok ama insan tabiki bu kadar müdahale istemez hayatına.Sanki küçük oğluna ve tabii gelinine halâ hayat dersi vermek zorunda hissediyor. Koruyucu falan modunda ama artik siz de yetişkinler siniz canim bari güzel bir dille anlatan.
kimseyle şuana kadar kendimi kıyaslamadım.ve sözleri duyunca şok oldum.demekki kadın evlendik evleneli hep kıyaslama içindeymiş.bizi diğer oğullarına yetiştirmeye çalışıyor.ihtiyacımız yokki.biz evleneli beş yıl olmuş.adamlar 10-15 yıllık evliler.elbette onlarla aynı olamayız.niye olaımki.öyle bi beklentim olmadıki eşimden.korktuğum şey şu ki bu kadın sürekli bu çocukları kıyaslıyacak aynı dönemim bebekleri.Nolur üzülmeyin kendinize ederseniz. Bidaha buna benzer bi laf ederse siz ne demek istiyosunuz deyin. Tabii sakın azarlamayın sadece sorun, zaten edep yoksunu değilse cevapsız kalacaktır. Ama bence yutmayın bu sözleri çünkü şimdiden başladıysa bunun böyle devamı gelecektir. Bir anımı hatırlattı bana, iç burkan bir hatıra..
Yıllar yıllar önce, güç bela hatırlıyorum, kadının biri yiğeniyle torununu kıyaslıyor. Torununu oğlunun maddi durumdan ötürü yüksek görüyor ya: 'benim torunum patron olacakmış büyüyünce sen de ona işçi mi olacaksın yiğeniim' diyor yiğenine, herkesin içinde. Bu çocuklar da benden büyüktü yani, ben hatırlıyosam onlar muhakkak hatırlıyordur. Sonuç ne mi oldu? Bu laftan sonra çok geçmedi oğlunun işleri bozuldu,ama ne bozulmak hala borç ödüyorlar, çocukların şu an ikisi de evli mutlu çocuklu, maddi durumları eşit. Yani bu işler parayla pulla olmuyor, yarın hepimizin ne halde olacağını biz bilemeyiz.
Neyse konuya dönecek olursam canınızı sıkmayın bu oğlunuzla alakalı bi durum değil, kayınvalidenizin kafa yapısıyla alakalı.
Esimle aralarinda evet bi sinir yok. Bende fazla samimi davrandim sanirim zaman indi Ondan. Annemlerle fazla gorusmezler. Suan yazlikta. Babamlarla oraya gittik. Kaynimda ordaydi. Yemek yetiz sanki o misafirmiste babamlar siradan gibi habire onu memnun etmeye calisiyorlar. Sundanda ye, sunu da ye, bunu senin icin yaptikta falan. Babam gitmiyordum seni kirmadim gittim dedi dahada gitmem dedi genel tavirlarindan dolayi
evet. eşi vefat edince evini dağıtma dediler.dönem dönem bizlerde kalır.bide bakmakla sorumlu olduğu fazlaca yaşlı annesi var.yılda iki kez toplamda üç aya yakın kayınvalidem bakar.kayinvaliden yalnız mı yasıyor
ay kark ben 5 yılı devirdim tamamne yanlış tanımışım kadını.merhametli vs sanırdım meğer kadın acıyormuşya bize.açız açıktayızSatsın bahçeyi bagı,Versinler size aynı seviyede olun maddi olarak.
Yaşlanınca daha bi tuhaf oluyolar bunlarda
Fakirmişiniz lan sizay kark ben 5 yılı devirdim tamamne yanlış tanımışım kadını.merhametli vs sanırdım meğer kadın acıyormuşya bize.açız açıktayızkimsenin ihtiyacı yok o tarlaya falan.sanırım kimse yanaşmayınca bize itelicek
çok sık görüşmeyiz.arada atar tutar.bikaç defa arka arkaya benzer şeyler olunca tepem attı.cevabınıda veridm ama kadın anlamıyor safliğa vuruyor kendini.bu arada tanıdık geldinKayınvaliden paracı galiba, hemde hazır paracı
Maaşınız şu bu onu ilgilendirmiyor
Varsa yoksa yatırım birikim derdin de, tıpkı buraların meşhur bi üyesi gibi
Ama o bari kendi birikimiyle ilgileniyor
Kayınvalidenle az öz görüş bence, gerektiği yerde de cevabını esirgeme Misk
Ne yapacaksın başka, her çeşit insan var maalesef
Allah sağlık sıhhat versin sen oğlunu en iyi şekilde yetiştirirsin zaten, kime ne
Benimki farkında amaTamda dedigin gibi cnm esim maddi olarak ailesine bakiyor ama büyük oguldan 5kurus fayda yok ama sor bakalim kayinvalidenin yaninda kiymetli olan kim BÜYÜK OGUL ve bunu herkes biliyor ve söylüyor cevreden niye böyle yapiyor diye ama benim salak kocamda öyle bir vicdan varki ben Allah icin bakiyorum diyor ama artik oda yavas yavas gördü simdi bu durumu degistirmeye calisiyor bakalim napicak zaten dahada degistirmesin bosanicam daha fazla cekemem böyle öbür gelin kiymetli ben esimle beraber bu duruma katlaniyorum ama degerim digerine göre az
ezikmiyim lan ben.para etmesinden ziyade.tarla vs işleri uğraş ister .herkes işinde gücünde kim uğrşacak.hepsini satacaklar kadının içine oturacak.Fakirmişiniz lan siz
kadına dua etcene şurda actıgın konuya bak allasen
Tarlada para etmicekse alan olmaz. Para ederse herkes kaplan kesilir
Gelinim-oğlum çalışıyor şükür demek cok zor olsa gerek
Yeni moda bu zaten safa yata yata millete laf sokmak sonra da kikirdemek filançok sık görüşmeyiz.arada atar tutar.bikaç defa arka arkaya benzer şeyler olunca tepem attı.cevabınıda veridm ama kadın anlamıyor safliğa vuruyor kendini.bu arada tanıdık geldinama çıkaramadım
Rabbim en kısa zamanda sizede nasip eder inş.savurgan insanlar değiliz eşimde bende.yemesinide bilir gezmesinide biriktirmesinide.boş boş konuşuyor.benim kv de de oyle surekliaman para biriktirin aman ev alin vs vs bende bunaliyorum ama cvp veriyorum bende yasamadan gezmeden hep para biriktirecek degilim diye. not benimde esimin abisinin durumu daha iyi bizden ama bizde yeni basladik yani bide durumumuzda cok benziyomus cocuk konusu bizide bayagi ugrastiriyo hayrlisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?