Dediğiniz gibi kimseye yansıtmak rahatsiz etmek istemem ama eşimin yaptığı çok dokundu.. ilk kez boyle birsey oldu. Destek olur yanımda olur sanmıştım ama yanlış tanımışım demekki.. beni dinleyip cevap verdiğiniz icin çok teşekkür ederimBence konuyu dallandirmayin onlara yansitmayin derim. Kol kirilir yen içinde kalır yardimi sizin yapacağınız yemeklere yapsin. Ama esinizle alakali olaylar daha önemli
Eger ben cagirmasam köydeki evlerine gidecektik. orasi cok kalabalik en azindan burda sakin geçiririz diye düşündüm, bir daha asla sesimi çıkartmam herkes kendi evinde gecirsin bayramını pisman oldum haklısınızBu durumdayken niye kayınvalidenizi yatılı çağırıyorsunuz?
Kendi evi varmış oraya gitseydi de siz onlara misafir olsaydınız keşke.
Kendinizi böyle yıpratırsanız haliyle kimse hasta olduğunuza inanmaz, eşiniz dahil.
Kayinvalidemle kayinEger ben cagirmasam köydeki evlerine gidecektik. orasi cok kalabalik en azindan burda sakin geçiririz diye düşündüm, bir daha asla sesimi çıkartmam herkes kendi evinde gecirsin bayramını pisman oldum haklısınız
Daha arayan olmadı aradıklarında söyleyeceğim rahatsizlandigimi ama kayınvalide fln boş inanin hersey eşte bitiyor. Eve geldik benimle o zaman kadar tek kelime etmedi eve girince yarina alışveris yapmacakmiyiz dedi. Yani beni eşim dusunmuyor el hic dusunmez. Suan onlari dusunecek halde degilim dedim yattımİki kere bayılmışsınız ciddi birşey bu açıkça diyin ben hastayım ağırlayamam diyin bu bide beraber yaparız bu ne demek
Kurban ederimArkadaşlar buralara çok hakim degilim fazla konum yok ama devamlı takipteyim sizleri. yanlışım olursa affola. Hemen konuya giriyim, kayinvalidem (hem köyde hem merkezde evleri var) bayram icin merkeze gelecekler bizlerle bayrami gecirmek icin. ( ayni sehirde yasamamiza ragmen evime kendim davet ettim bizde kalacağız) Ama kayinvalide kardeşini bana sormadan bizim eve çağırmış. Daha kayinvalideler bana gelmeyecekti bayramin ilk gunu gelecegiz diye konuşuldu ama ona gelen misafiri bana çağıyor birde Bana çağırdığını soylemiyorda sizde iftar acmak istiyor diyor. Eşin olmasada olur (eşim hergün evdeolmuyor çalışma sistemi farklı) amac sizin evde iftar açmak diyor. Kendi köyden gelecegi icin uğraşmak istememiş atmış benim üstüme. Cok canım sıkıldı birde rahatsizligim var cok ayakta duramıyorum zaten, ben bozulunca yemekleri birlikte yapariz merak etme dedi. Neyse esime sorayim haber veririm dedim (eşimle bir gun öncesinde aile yüzünden tartışmıştık aramız kötüydü) malesef bugün acillik oldum sabah 2 kez bayildim üst üste. Esim yanimda yoktu görmedi hiçbirini. Bende hemen acile gittim hic aramadi umursamadi giderken haber vermeme ragmen.. yaninda kimse yokmu dedi hemsireler, öyle olunca cagirdim ama mırın kırın etti benim serum bittikten sonra geldi hic konuşmadık.. sonra gecti yatti.. simdi siz olsaniz hem bu hasta halinizle, hem kayinvalidenin emrivakisine rağmen, ya herseyide geçtim beni hastayken umusrsamayan insanin akrabasini ağırlarmisiniz?
Konu yanlış anlaşılmış kayinvalideler bayramin ilk gunu gelecekler. Bu misafiri yarin icin kendisi ugrasmamak icin benim evime davet etmişFazladan bir kişi için bu kadar olay çıkarmaya gerek yok bence
Inanin bugün yanimda olsaydi, yarın bu hasta halimle bile ugrasir en guzel sekilde agirlamaya calisirdim ama bana dokunan da hem bana değer vermiyor hemde ben onun yarin misafirini ağırlayacağımKurban ederimne yorcam kendimi eşimle ne kadar tartışırsak tartisalm ben acillik olacam umursamiyck beni bırak akrabasini kocama hizmet etmem ben
Ama sız yüz vermıssınız canım. Ne gerek vardı koye gıtseydınız mısafır gıbı olurdunuz. Sımdı ıster ıstemez kv mısafır cagıracak ya da onu gormeye gelmek ısteyen olacak bızde evın buyugune zıyarete gelırler. Sımdı kv kasılcak gelının evınde elı ıse gıtmeyecek. Esınde destek degılse artık bır bayram boyle ıdare edeceksın. Kv dıyecek sen cagırdın ben koyde agırlardm mısfırımı sen cagırdın dıye. Kolay gelsın artık. Esınle kotu olma sabret. Bızım ramazanlr kalabalık bızım gelınde kaldıramaz o yuzden koye gıderler. Bende ugrasmam bıldıgım ıcın kv gıdıyoruz eksık bısey olsa yardım ederım zaten.
Tamda anlatmak istediğim şey bu işte tesekkür ederimEşinize ben çok kötüyüm bu şekilde misafir ağırlayamam deyin. Kv nizi arayıp anne acildeydim yeni geldim eve iyi değilim kusura bakmazsan bayram planını iptal edelim hic halim yok deyin. Esiniz sizi düşünmüyor ki kv niz düşünsün, ben hazırlık yaparım ederim derse de içime sinmez anne saol yine de deyip teklifini geri çevirin. Resmen emrivaki yapmış size düşünmeden kardeşini çağırarak. Konu bence masaya bir tabak daha fazla koymak değil, sizi adam yerine koyup izin almadan evinize misafir kabul etmeleri sorun. Hic kendinizi üzmeyin, kendisi ağırlasın kardeşini de bir zahmet. Ben mesela titizimdir mutfağımda herkesin yemek yapıp hazırlamasını sevmem , ortalığı batırıp sonra bana kaldıktan sonra o işler pek yardım yerine de geçmiyor bence yapılan yemekler falan.
O zaman canım anacım ben rahatsızım sen kendı evınde musafırını agırla hastaym kan degerlerım dusmus doktor kalkma dedı de. Mısafırını agırla ertesı gun gelırsınız de. Fedakarlık yapmak cok da ıyı gelır goze gelmıyor. Yapacagını yapıp oturcan. Ikı yılda saclarıma aklar dustuHayir hayir konuyu tam anlatamamışım, bayram hazırlığını (yemekleri) birlikte yapacaktik fakat kayinvalideyle aramizda zaten 20 dakika falan var. Yani ayri sehirlerde degiliz iftari bende yapmalarına gerek yok ama yarin agirlamak onun zoruna gidecegi icin benim uzerime atti. Yoksa bayramdaki misafirlerini tabiki agirlayacagiz ( hatta 2. Gunu gorumcem sabah gelecek aksam gidecek hep birlikte agirlayacagiz) orada sıkıntı yok
Evet gereğinden fazla birseye karışmamak lazım aslinda bugüne kadar uzak durdum misafir gibi gittik geldik.. konuşmalarımızda saygi cercevesi icerisindedir. hep aramda mesafe vardir. Inanın 4 yilda ilk kez böyle bir sey yaptı o an zaten tamam demedim ama o kadar saygısızca birsey ki.O zaman canım anacım ben rahatsızım sen kendı evınde musafırını agırla hastaym kan degerlerım dusmus doktor kalkma dedı de. Mısafırını agırla ertesı gun gelırsınız de. Fedakarlık yapmak cok da ıyı gelır goze gelmıyor. Yapacagını yapıp oturcan. Ikı yılda saclarıma aklar dustu
Bu nedir yahu? Kusura bakmayın ama güldüm yani hem yemek hem kahvaltı. Hiç böyle saçma şey duymadım.sofrada hem aksam yemeği hem kahvaltı olurmu?
Kendi kendime bayiltip kan degerlerimi dusuremem ki sonuclarida gördu ama Olabilir haklısınız konuşmadık bilemiyorum daha ne düşündüğünü. Buarada evet yaptıkları banada sacma geliyor. Daha neler neler bu en basiti inanın saçmaliyorlar misafir geldiğinde. Etin yanında peynir zeytin recel siz düşünün gerisini. Bunlari yapmayacağımi bildigi icin birlikte yapalim diyorBu nedir yahu? Kusura bakmayın ama güldüm yani hem yemek hem kahvaltı. Hiç böyle saçma şey duymadım.
Arkadaşlar güzel yorumlar yazmış. Katılıyorum. Eşiniz de belki misafir gelmesin diye rol yaptığınızı düşünmüş olabilir. Yoksa hiçbir eş hastane söz konusu olunca o moda girmez, panik olur.
Rica ederim canım, insanlar anlayışsız. Kendince sizde misafir ağırlayıp kendi evinde döküntü yapmayacak belki de. Siz hastayım deyip kabul etmeyin en doğrusu bu gibi.Tamda anlatmak istediğim şey bu işte tesekkür ederim
Hazir pide yaptirsin esiniz gelen misafire,sizde bi corba yapin.bayram oncesi agzinizin tadi bozulmasinArkadaşlar buralara çok hakim degilim fazla konum yok ama devamlı takipteyim sizleri. yanlışım olursa affola. Hemen konuya giriyim, kayinvalidem (hem köyde hem merkezde evleri var) bayram icin merkeze gelecekler bizlerle bayrami gecirmek icin. ( ayni sehirde yasamamiza ragmen evime kendim davet ettim bizde kalacağız) Ama kayinvalide kardeşini bana sormadan bizim eve çağırmış. Daha kayinvalideler bana gelmeyecekti bayramin ilk gunu gelecegiz diye konuşuldu ama ona gelen misafiri bana çağıyor birde Bana çağırdığını soylemiyorda sizde iftar acmak istiyor diyor. Eşin olmasada olur (eşim hergün evdeolmuyor çalışma sistemi farklı) amac sizin evde iftar açmak diyor. Kendi köyden gelecegi icin uğraşmak istememiş atmış benim üstüme. Cok canım sıkıldı birde rahatsizligim var cok ayakta duramıyorum zaten, ben bozulunca yemekleri birlikte yapariz merak etme dedi. Neyse esime sorayim haber veririm dedim (eşimle bir gun öncesinde aile yüzünden tartışmıştık aramız kötüydü) malesef bugün acillik oldum sabah 2 kez bayildim üst üste. Esim yanimda yoktu görmedi hiçbirini. Bende hemen acile gittim hic aramadi umursamadi giderken haber vermeme ragmen.. yaninda kimse yokmu dedi hemsireler, öyle olunca cagirdim ama mırın kırın etti benim serum bittikten sonra geldi hic konuşmadık.. sonra gecti yatti.. simdi siz olsaniz hem bu hasta halinizle, hem kayinvalidenin emrivakisine rağmen, ya herseyide geçtim beni hastayken umusrsamayan insanin akrabasini ağırlarmisiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?