- 19 Mayıs 2020
- 47.332
- 212.636
- 598
Ne gerek var ki? Suni bir sevgi, ilgi, ihtimam, sırf elalem görsün diye?Bir nevi evet. Üzüldüğümden de değil istediğini yapsın başka gelinleri övdüğünü duydu bu gözler tınlamam lakin ben düşünüp kutlama yapıp hediye alıyorken hiçe sayması ona olan tüm sevgimi çekti aldı.
Tuhaflar giggles. Görümceme harçlık verdi kız diyorki “ ee abi hani hediyem hediyede alcaksın gramda alcaksın” . Deliricem saçma hareketlerine.Aa katip
Erkek doğurdu kadın
Daha ne yapsın?
Ben destekliyorum erkek annelerine 10 kere doğum günü kutlaması yapılmasını
Bilmez olur mu ses kayıtlarını dinlettim. Bak anne durum bu bana beddua etti aynı zamanda oğlunada dedim. Canımlar kalpler iltifatlar güzel kızım demediler. Basbaya nispet. Ya anlarım hadi iletişimde olurlar beni ilgilendirmez lakin ne bu göze sokması ?Kayinvalidenizin bu yaşananlardan haberi var değil mi??Var ise basbaya nispet yapmış işte .Bir de bu kız kayinvalidenizin nesi oluyor ki bu kadar iki gözümün çiçeği falan hitaplarBen olsam söylerdim .Sonuçta kayinvalideniz biri ile kanlı bıçaklı olsa benddualar havada uçuşsa sizin onla can ciğer kuzu sarması olmanızı ister mi??Tabiki de istemez ve tavrını koyardı ama siz mesefeli olmak istiyorsanız daha önceki konuları bilmiyorum bir şey demeyin.Aksi halde kirildiginizi söyleyin derdim.
Görümcen çalışmaya başlamadı mı, kocan da istesin artık. Hazırın tadına bi de abi baksın. Keser sesini o zaman.Tuhaflar giggles. Görümceme harçlık verdi kız diyorki “ ee abi hani hediyem hediyede alcaksın gramda alcaksın” . Deliricem saçma hareketlerine.
Senin anlamadığın nokta şu bakTuhaflar giggles. Görümceme harçlık verdi kız diyorki “ ee abi hani hediyem hediyede alcaksın gramda alcaksın” . Deliricem saçma hareketlerine.
Elbette fakat ihtiyacı olan bir şeyi unutmayıp aldım ve çok mutlu oldu. Süpriz yaptık normalde hepbir arada kutlanırdı ben ekstra ayrı yaptım. Yinede karşılığı bu olmamalıydı.Zannetmiyorum senin dedikodunu yaptıklarını. Arkadaşın da sen sevmiyor olsan da senin söylediklerini yetiştirmemiştir. Bunun sonuçlarıyla başa çıkamayacağını bilmeyecek kadar insandan uzak yaşamıyordur yani. Kv onunla görüşene kadar sana karşı zaten sevgi dolu değilmiş, laf sokuyormuş zaten arkadaşınla görüşerek başlamış değil seninle kötü olmaya. Ayrıca sen zaten gelinisin ve kv pasta alman muhteşem bir şey sayılmaz ama aile dışından birinin alması ekstra bir harekettir
Ah canım annem. Uzak dur demişti. Yapma demişti. O kız kaynananla çok samimi demişti.kızdım ona. Haklıymış.Birebir yaşadım :) anneme nasıl kızardım, insanlara güvensiz diye. Oysa ne kadar haklıymış. Tecrübe işte…
Açıkcası görüşmesine değil beni paylaşmamasına alındım. Tabi bi de o resimleri gözüme sokmasına. Görüşmeaine takılsam zaten biliyorum görüştüklerini çoktan laf yapardım.Isteyen istedigi ile görüşür , ben erkek kardeşimin eski esi ile görüşüyorum , bu yeni esini baglamaz hatta bir ara soyleyecek gibi oldu aldi cevabını, nisan attim , eski nisanlimin ablasi ile görüşüyorum , bu eski nisanlimin esini baglamaz. Ancak kv denizin sizinle birlikte doğum gününde cekilen fotosu varsa ve arkadaşınızin fotosunu paylasip sizinkini paylaşmadiysa evet ben de alinabilirdim ama gorusmesi sizi baglamaz . Hayatta bir cok kisinin görmekten cok hoşlanmadıgi bir dünya insan vardir. Simdi ben oturup tek tek kim kiminle görüşüyor , görüşmüyor, kus,kırgın diye düşünüp yaptigim paylaşımları ayarlamam
Şöyle söyliyim Munecim öncelikle arkadaşımla komik bi durum oldu bunu onada söyledim basit şeyler diye fakat söyleyince bana beddua etti kibirli olduğumu söyledi saydırdı. Ben onca arkadaşımı tabide çağıramazdım yoğun dönemde ilgilenemezdim bana laf soktu saydırdı bende iletişimi mi kestim.Kanarya, kusura bakmayın ama sizin yaptığınız da arkadaşınızın küsme nedeni de bana komik ve çocukça geldi, nişan bohçası vs bana garip gelen adetler, geleneklere uyanlara saygım var lakin nişan bohçası götürürken arkadaşınızı çağırmadınız diye küsmesi, beddua etmesi komik, şimdi diyelim ki 20 tane çok samimi arkadaşınız var, hepsini bohça götürmeye çağırmak mı gerekiyor, bir tanesini bile çağırmayı unutunca küsülüyor mu?
Ne acayip işler aklım ermiyor şahsen
Sizin kayınvalidenizin kıza karşı tavır almasını istemeniz de komik kusura bakmayın, tartışmalar bireyseldir bana göre, ortada çok ağır lafların döndüğü (namusunuz, şerefinizle ilgili vs) kavga olur o zaman başka ama aranızda yaşananlar yüzünden nikahınıza gelmedi diye kayınvalidenizin gelini için hesap sormasını, siz konuşmuyorsunuz diye konuşmamasını beklemeyin çünkü onların ilişkisi ayrı, sizin arkadaşınızla ilişkiniz ayrı, gelin kayınvalide ilişkisi de ayrıdır.
Durum takibi yapmak da tuhaf, isteyen istediğini paylaşır bunun için kimseye hesap vermesi beklenmez, size gizlese belki yanlış anlayacaksınız, ki kusura bakmayın ama siz de görümcenizi pas geçerek doğum günü kutlamışsınız, sevmeseniz dahi görümcenizi bu fikrinizden haberdar edebilirdiniz, eşiniz oğlu siz geliniyseniz, görümceniz de kızı eşi de damadı, "bana gelinine" deyip eski arkadaşınızla olan yaklaşımına bozulduğunuzu söylüyorsunuz ama kadının öz kızını kutlama planlarınızda yok sayıyorsunuz, özür dilerim ama eşiniz ailesinin sizinle, sizin eş ailesiyle ilişkileriniz samimi değil, herkes bir diğerinin ardından atak yapıyor.
Terbiyesiz işte. Çocuğuna harçlık verdik “bu ne ki ne alınır bunla” dedi. Eşimde ver bana bak neler alıyorum dedi. Görümcemde diyorki “ iyi sen yine al abi vermemiş gibi” . Aç gözmüdür nedir bilmiyorum. Çalışıyor güzelimde hala aynı. Atlicam konuya bu seferde kıskanç gelin olucam.Görümcen çalışmaya başlamadı mı, kocan da istesin artık. Hazırın tadına bi de abi baksın. Keser sesini o zaman.
Evet malesef hala sinirleniyorum ama bu yüzü benden buluyor olabilirler mi ? Mesela hesap sorar gibi zorundaymışız gibi hareketleri. Bakın mesele istemekte değil arsızca istemek. Giderken tatlı ister sorun yapmam. Kardeştir abisinden hediye ister sorun yapmam lakin memnun olmuyor ve sürekli istiyor. Çalışan kadın harçlık versene abi diyor. Yahu kredi ödüyoruz ihtiyacı yok ne bu rahatlık anlamıyorum.Senin anlamadığın nokta şu bak
İyiler ya da kötüler ama şu an oldukları gibiler işte hep
Önceden de böyleydiler
İnsanları değiştiremiyoruz
Kabulleniyoruz oldukları hallerini
Mesela kayınvaliden düşünceli biri değildi hiç
1637. Düşüncesizliğinde hala ilk kez görmüşsün gibi sinirleniyorsan bu aşamada bence kendini sorgulamalısın
Umrunda olmayan insan sinirlenmemeli çünkü
Hem sinirlenip hem umrumda değil diyorsan duyguların arasında bir çelişki var demek
Aynısı görümcen için de geçerli
O da hep bir şeyler isteyen biriydi
1 yıl önce de istiyordu
Şimdi de istiyor
Büyük ihtimalle gelecekte de isteyecek
Huyu bu
Bi yıl önce ilk kez gördün sinirlendin anlarım
Farklı geldi
Ama hala sinirleniyor olmanı anlayamıyorum
Tamda yapmak istediğim bu aslında lakin kıskanç durumuna düşeceğim. Onu hakediyor.Gitmeyin kutlamayın neden gelmediniz derse bizim sürprizleri hediyeleri beğenmiyorsun heralde X kişini paylaştın da gelinle oğlunu paylaşmadın vs deyin
Yüzü senden buldukları yok benceEvet malesef hala sinirleniyorum ama bu yüzü benden buluyor olabilirler mi ? Mesela hesap sorar gibi zorundaymışız gibi hareketleri. Bakın mesele istemekte değil arsızca istemek. Giderken tatlı ister sorun yapmam. Kardeştir abisinden hediye ister sorun yapmam lakin memnun olmuyor ve sürekli istiyor. Çalışan kadın harçlık versene abi diyor. Yahu kredi ödüyoruz ihtiyacı yok ne bu rahatlık anlamıyorum.
Bu konuda da haklısınız lakin eşim defalarca kez tersliyor. “ ne alcam sana, para verdik ya işte kat al, ne hediyesi o parayı zor ayırdık” tarzında. Benim abim daha sakindir eşimden. Abim benimle abicim diye konuşur fakat bende yüz bulduğum halde evliliğine evine yuvasına saygısından bazı şeylerin bokunu çıkarmam.Yüzü senden buldukları yok bence
Çünkü senden istemiyor
Abisini muhattap alıyor her seferinde
Yüzü abisinden alıyor yani
Yüzü veren de sınır çizecek olan da o
O zaman en iyisi hiç gitmemekTamda yapmak istediğim bu aslında lakin kıskanç durumuna düşeceğim. Onu hakediyor.
Ama o sensin diğeri görümcenBu konuda da haklısınız lakin eşim defalarca kez tersliyor. “ ne alcam sana, para verdik ya işte kat al, ne hediyesi o parayı zor ayırdık” tarzında. Benim abim daha sakindir eşimden. Abim benimle abicim diye konuşur fakat bende yüz bulduğum halde evliliğine evine yuvasına saygısından bazı şeylerin bokunu çıkarmam.
Anlıyorum peki beni etkileyen konularda konuşabilirmiyim giggles ? Mesela bazen gitmediğimizde hesap sorar gibi konuşuyor. Ne bileyim eşimle yaptığımız plana laf ediyor. Neden beni çağırmadın götürmedn gibi. Sonuçta eşimle planımız ve bu planlarda bende varım eşime söylenmesi azarlaması sinirime dokunuyor. En basitinden görümcemin kocasıyla eşim yakın yerlerde çalışıyor ve eşim onı beklediği için beni almaya geç kalıyor bazen. Eşim beklemediğinde de kardeşi “ neden sen benim kocamı bırakıyorsun almıyorsun “ diye hesap soruyor. Bizim düzenimiz bu şekilde demek istiyorum ama fesat olurmuyum ? Herşeye o kadar çok burnunu sokuyor ki sıkıldım artık.Ama o sensin diğeri görümcen
Görüncemi geçtim eşim bile benden farklı davranır bazı konularda
Bunun kontrolü bende değil
Olduğu gibi kabullenmek dediğim bu zaten
Tüm terslemesine rağmen hala istiyorsa bu eşinin sorunu
Onun kardeşi, onun kardeşiyle olan ilişkisi
Kendi aralarında ne yaparlarsa yapsınlar
Kafanı takmana değmez
Şahsen ben yorum yapmazdımAnlıyorum peki beni etkileyen konularda konuşabilirmiyim giggles ? Mesela bazen gitmediğimizde hesap sorar gibi konuşuyor. Ne bileyim eşimle yaptığımız plana laf ediyor. Neden beni çağırmadın götürmedn gibi. Sonuçta eşimle planımız ve bu planlarda bende varım eşime söylenmesi azarlaması sinirime dokunuyor. En basitinden görümcemin kocasıyla eşim yakın yerlerde çalışıyor ve eşim onı beklediği için beni almaya geç kalıyor bazen. Eşim beklemediğinde de kardeşi “ neden sen benim kocamı bırakıyorsun almıyorsun “ diye hesap soruyor. Bizim düzenimiz bu şekilde demek istiyorum ama fesat olurmuyum ? Herşeye o kadar çok burnunu sokuyor ki sıkıldım artık.
Elbette bende inanın yorum yapmıyorum karışmıyorum lakin rahatsız ediyor. Nasıl biliyor musunuz işimiz var dediğimizde bile “ ne işi he nereye gezmeyemi bensiz” diyor hesap soruyor. Kocasını beklemediğimizde de bağırıyor yanımda aşırı rahatsız oluyorum her konuda giggles her konuda. Biz eşimle bir aileyiz ve kardeşine hesap vermek zorunda değiliz heryerede takılmak zorunda değil her istediğini alamayız. Anlamıyor anlamasınıda beklemiyor ama tutuyorum kendimi ne denir ne yapılır bilmiyorum. Eşime de birşey dediğimde ben kötü olurum.Şahsen ben yorum yapmazdım
Eşim konuşsun rahatsızsa
Sonuçta eşimi azarlıyorsa eşim rahatsız olmalı bu durumdan
Geç kalma durumunda da eşime söylerim ben beklemek istemiyorum diye
Yine o beni erken almayı tercih ederse kardeşine veya eniştesine anlatır durumu
Bi de planlarınızdan bu kadar haberdar olmasalar bence daha mutlu olursunuz
Gitme planınızdan veya gittiğiniz yerlerden bahsetmek zorunda değilsiniz ki
İşimiz vardı deyin geçin
Zaten sık görüşmezken sürekli gün gün hesap sormuyorlardır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?