Kayınvalide sorunu

Ne gerek var ki? Suni bir sevgi, ilgi, ihtimam, sırf elalem görsün diye?

Bilmez olur mu ses kayıtlarını dinlettim. Bak anne durum bu bana beddua etti aynı zamanda oğlunada dedim. Canımlar kalpler iltifatlar güzel kızım demediler. Basbaya nispet. Ya anlarım hadi iletişimde olurlar beni ilgilendirmez lakin ne bu göze sokması ?

Tuhaflar giggles. Görümceme harçlık verdi kız diyorki “ ee abi hani hediyem hediyede alcaksın gramda alcaksın” . Deliricem saçma hareketlerine.
Görümcen çalışmaya başlamadı mı, kocan da istesin artık. Hazırın tadına bi de abi baksın. Keser sesini o zaman.

Tuhaflar giggles. Görümceme harçlık verdi kız diyorki “ ee abi hani hediyem hediyede alcaksın gramda alcaksın” . Deliricem saçma hareketlerine.
Senin anlamadığın nokta şu bak
İyiler ya da kötüler ama şu an oldukları gibiler işte hep
Önceden de böyleydiler
İnsanları değiştiremiyoruz
Kabulleniyoruz oldukları hallerini

Mesela kayınvaliden düşünceli biri değildi hiç
1637. Düşüncesizliğinde hala ilk kez görmüşsün gibi sinirleniyorsan bu aşamada bence kendini sorgulamalısın
Umrunda olmayan insan sinirlenmemeli çünkü
Hem sinirlenip hem umrumda değil diyorsan duyguların arasında bir çelişki var demek
Aynısı görümcen için de geçerli
O da hep bir şeyler isteyen biriydi
1 yıl önce de istiyordu
Şimdi de istiyor
Büyük ihtimalle gelecekte de isteyecek
Huyu bu
Bi yıl önce ilk kez gördün sinirlendin anlarım
Farklı geldi
Ama hala sinirleniyor olmanı anlayamıyorum

Elbette fakat ihtiyacı olan bir şeyi unutmayıp aldım ve çok mutlu oldu. Süpriz yaptık normalde hepbir arada kutlanırdı ben ekstra ayrı yaptım. Yinede karşılığı bu olmamalıydı.

Açıkcası görüşmesine değil beni paylaşmamasına alındım. Tabi bi de o resimleri gözüme sokmasına. Görüşmeaine takılsam zaten biliyorum görüştüklerini çoktan laf yapardım.

Şöyle söyliyim Munecim öncelikle arkadaşımla komik bi durum oldu bunu onada söyledim basit şeyler diye fakat söyleyince bana beddua etti kibirli olduğumu söyledi saydırdı. Ben onca arkadaşımı tabide çağıramazdım yoğun dönemde ilgilenemezdim bana laf soktu saydırdı bende iletişimi mi kestim.

Bilmiyorum hesap veremez tabikide ama gizleseydi daha memnun olurdum. Ah munem görümcemi pas geçermiyim. Temizlik seti eksikti eşimle hediyesini aldık eşimde ben tezcanlıyım bekleyemem ki şimdi dedi. Olmaz dedim bekle. Yok dedi vercem. İyi dedim formaliteden pasta alda geçerken verelim planlı bişey değildi. Bak daha yeni ne oldu. Eşimle alışverişe gidicektik görümcem eşimi kafasına elini dayıyıp “nereye he gezmeye mi diye hesap sordu. İyi ne alacaksın banada al dedi. İnan Munem kızla plan yapasım varsada kaçıyor.

Görümcen çalışmaya başlamadı mı, kocan da istesin artık. Hazırın tadına bi de abi baksın. Keser sesini o zaman.
Terbiyesiz işte. Çocuğuna harçlık verdik “bu ne ki ne alınır bunla” dedi. Eşimde ver bana bak neler alıyorum dedi. Görümcemde diyorki “ iyi sen yine al abi vermemiş gibi” . Aç gözmüdür nedir bilmiyorum. Çalışıyor güzelimde hala aynı. Atlicam konuya bu seferde kıskanç gelin olucam.

Evet malesef hala sinirleniyorum ama bu yüzü benden buluyor olabilirler mi ? Mesela hesap sorar gibi zorundaymışız gibi hareketleri. Bakın mesele istemekte değil arsızca istemek. Giderken tatlı ister sorun yapmam. Kardeştir abisinden hediye ister sorun yapmam lakin memnun olmuyor ve sürekli istiyor. Çalışan kadın harçlık versene abi diyor. Yahu kredi ödüyoruz ihtiyacı yok ne bu rahatlık anlamıyorum.

Gitmeyin kutlamayın neden gelmediniz derse bizim sürprizleri hediyeleri beğenmiyorsun heralde X kişini paylaştın da gelinle oğlunu paylaşmadın vs deyin

Yüzü senden buldukları yok bence
Çünkü senden istemiyor
Abisini muhattap alıyor her seferinde
Yüzü abisinden alıyor yani
Yüzü veren de sınır çizecek olan da o

Yüzü senden buldukları yok bence
Çünkü senden istemiyor
Abisini muhattap alıyor her seferinde
Yüzü abisinden alıyor yani
Yüzü veren de sınır çizecek olan da o
Bu konuda da haklısınız lakin eşim defalarca kez tersliyor. “ ne alcam sana, para verdik ya işte kat al, ne hediyesi o parayı zor ayırdık” tarzında. Benim abim daha sakindir eşimden. Abim benimle abicim diye konuşur fakat bende yüz bulduğum halde evliliğine evine yuvasına saygısından bazı şeylerin bokunu çıkarmam.

Ama o sensin diğeri görümcen
Görüncemi geçtim eşim bile benden farklı davranır bazı konularda
Bunun kontrolü bende değil
Olduğu gibi kabullenmek dediğim bu zaten

Tüm terslemesine rağmen hala istiyorsa bu eşinin sorunu
Onun kardeşi, onun kardeşiyle olan ilişkisi
Kendi aralarında ne yaparlarsa yapsınlar
Kafanı takmana değmez

Anlıyorum peki beni etkileyen konularda konuşabilirmiyim giggles ? Mesela bazen gitmediğimizde hesap sorar gibi konuşuyor. Ne bileyim eşimle yaptığımız plana laf ediyor. Neden beni çağırmadın götürmedn gibi. Sonuçta eşimle planımız ve bu planlarda bende varım eşime söylenmesi azarlaması sinirime dokunuyor. En basitinden görümcemin kocasıyla eşim yakın yerlerde çalışıyor ve eşim onı beklediği için beni almaya geç kalıyor bazen. Eşim beklemediğinde de kardeşi “ neden sen benim kocamı bırakıyorsun almıyorsun “ diye hesap soruyor. Bizim düzenimiz bu şekilde demek istiyorum ama fesat olurmuyum ? Herşeye o kadar çok burnunu sokuyor ki sıkıldım artık.

Şahsen ben yorum yapmazdım
Eşim konuşsun rahatsızsa
Sonuçta eşimi azarlıyorsa eşim rahatsız olmalı bu durumdan

Geç kalma durumunda da eşime söylerim ben beklemek istemiyorum diye
Yine o beni erken almayı tercih ederse kardeşine veya eniştesine anlatır durumu

Bi de planlarınızdan bu kadar haberdar olmasalar bence daha mutlu olursunuz
Gitme planınızdan veya gittiğiniz yerlerden bahsetmek zorunda değilsiniz ki
İşimiz vardı deyin geçin
Zaten sık görüşmezken sürekli gün gün hesap sormuyorlardır

Elbette bende inanın yorum yapmıyorum karışmıyorum lakin rahatsız ediyor. Nasıl biliyor musunuz işimiz var dediğimizde bile “ ne işi he nereye gezmeyemi bensiz” diyor hesap soruyor. Kocasını beklemediğimizde de bağırıyor yanımda aşırı rahatsız oluyorum her konuda giggles her konuda. Biz eşimle bir aileyiz ve kardeşine hesap vermek zorunda değiliz heryerede takılmak zorunda değil her istediğini alamayız. Anlamıyor anlamasınıda beklemiyor ama tutuyorum kendimi ne denir ne yapılır bilmiyorum. Eşime de birşey dediğimde ben kötü olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…