kayınvalide ve kayınpeder paradoksu

eşim klasik Türk erkeği . Açıkçası annesi babası ile kaç kere konuştu kv her defasında farkında olmadan yaptığını kötü niyetli olmadığını söyledi.
Hep kötü niyetli değildirler zaten, hep sen abartıyorsundur, hep öyle demek istememiştir, bile bile yapar mı üzmek ister mi hiç...
Allah yardımcınız olsun çok zor ne diyeceğimi bilmiyorum.
Fakat siz altınları vermekle çok hata etmişsiniz. Vermesem başım ağrıyacaktı diyebilirsiniz ama verdiniz yine ağrıdı en azından cebınızde güvence olurdu.

sizin kiler hiç yoktan bir senedinizi ödemişler biz borç öderken 2 kerede onlara borç verdik ama geri ödemediler. Bu davranışı sadece oğluna karşı. Oğlu bir ayakkabı alır bana neden almadın biz bir şey alarım bize neden almadınız şeklinde başka hiç kimse ye karşı böyle değil.

kv dem çalışan bir bayan . Görümce mi söyleme sebebim onun herşeyini kv lerin alması (yemesi içmesi giymesi ) ve benim evimle onun evini kıyaslayıp bizden daha çok istemeleri. Hatta bizden alıp ona vermeleri.Ayrıca sadece oğullarına karşı böyle davranmaları

Dediğiniz gibi evlendiğim gün kendi öz kızının yanında yukarıda Allah var doldurduğumdan çok seni seviyorum dedi. Ben şok. O gün anladım hiç bir zaman kızıyla anne kız olamamış . Kv gerçekten beni çok seviyor bana özeniyor . İnanın evime geldiği gün orkidem sorar sonra kendi der benim nazarım hep ne yapayım o kadar çok seviyorum ki seni. Dışar da yemek yerken yanıma oturur illa benim tabağımdan bir kaşık yer yoksa rahat etmez böylede psişik huyları var.

ay aynı benimki. evime tek bir çay kaşığı dahi almamış olmasına rağmen, oğlumun çeyizi diye eşimin liseden kalma eski çamaşırlarını, üniversitede öğrenci evinde kullandığı 20 yıllık eski battaniyeleri, nevresimleri vb toz bezinden hallice eşyaları poşete basıp çeyiz sermesinde ortaya atmasına rağmen şu an memleketinde şöyle düğün yaptık böyle ev düzdük diye gururlanır durur. başta çok takılıyordum. sonra baktım çevresindeki kendi sülalesinden insanlar bile he he deyip geçiyormuş aslında ben de takmayı bıraktım. seni bilen biliyor. kv yi bilen biliyor. kaldı ki insanlar o aldı sansa ne olacak. boşver gitsin.

bence de sorun . İnanın benden kıymetli olursunuz

inanın borç
Size ekstra bir kötülüğü dokunmadiysa, desin kendini tatmin etsin, ne olacak..
Herkes biliyordur, komik olan o oluyordur..
Bunun için kendinizi germenize değmez..
demesinde sıkıntı yok gerçekten inanıyor buna ve sürekli bir beklentide

Hiçbirşey yapamazsın
Biz evlenirken eşimin annesi denecek kişi
Sırf eşim sıkıntı çıksın diye eşimin araba ve ruhsatını sakladı hem de senelerce
Peşinat olmayınca 3 sene ev alamadık
Sonra eşim cinnet geçirdi ruhsat anahtarı aldı arabayı sattık
O zaman 50 bin tl etti

Eşim kendi arabasını satıp eve peşinat yapmış oldu
Ama kv hala der ki
Biz size destek olduk ben kv demden birsey istediğimde elini cebine bile atmadı der

Bizim olanla bize destek olmuş oldu
Bu tarz insanlara hiçbirsey diyemezsin
Sinirini bozmaya değmez
Ben cevap bişe vermiyorum verdiğimde de üste çıkıyor çünkü

vermesem 10 senenin sonunda değilde baştan kopardık yada bu kadar saf bilip sahiplenmezdi her şeyi. Vermemek gerekli. Birde durumları iyi yani ben bana geri öderler diye düşündüm . Ama benim elimdekine göz dikiyorlar.

vermesem 10 senenin sonunda değilde baştan kopardık yada bu kadar saf bilip sahiplenmezdi her şeyi. Vermemek gerekli. Birde durumları iyi yani ben bana geri öderler diye düşündüm . Ama benim elimdekine göz dikiyorlar.
Zaten bunlar aç gözlü olmasa sürekli para muhabbeti dönmez yazık.

Yok, Allah var yukarda, bize en ufak yükleri olmadı şimdiye kadar. Borç öderiz, ödemeyiz o ayrı ama bizde varsa biz ailelerimize yardımcı olduk. Onlar geri alacağımızı sandılar, teklif ettiler, biz almadık. Çünkü ben aile içinde borç olayını sevemiyorum, itici geliyor. Ama dediğim gibi bizde varsa bu durum geçerli. Aile bütçemizi zorlayacak olsaydı geri isterdik, vermezlerse de bozulurdum, haklısınız.

Valla ben böyle şeyler yaşamadım annem.babam da kv kp de böyle davranışlar içinde değiller ama eşim durumun farkindaysa ben hiç umursamam istediği kadar söylesin

Allah büyük , yapacak bir şey yok . Cevap verdikçe inadına inadına yapıyorlar sürekli maaşımızı soruyorlar o kadar komikler ki

Benim kv kp bana fazla yapamıyor da, etrafında konu komşusu akrabası da olsa paat diye doğruyu söylediğim için, yalanlarını ortaya çıkarttığım için.

Ama eltim ilk evini ayırdığı zaman ara duvarları bile olmayan sadece 4 tarafı kapalı, ama orta duvarları, wcsi banyosu mutfağı olmayan çatıyı verdiler otursunlar diye (yapılı ev olmasına rağmen) her şeyi ikinci el aldılar, çıkma kapı, çıkma dolap, çıkma pencere.... Şimdi evleri şahane çok şükür her şeyi yaptılar ama nasıl yaptılar.

Dün bi akrabadan duyduk ki kp kapıları mutfak dolaplarını almanyadan getirmiş. Ağzımız açık eltimle ben şok.

Yani neler neler var. Tek yapman gereken evi şöyle zorluklarla aldık böyle zorluklar çektim diyerek herkese anlatıp kvyi rezil etmen
Yalan söyleyenin yalanını çıkarırım ben, huyumdur

Eşiniz iki tarafı da gayet iyi idare ediyor bence. O da annesi gibi düşünseydi, kv ye cevap vermelisiniz derdim. Ancak eşiniz iyi biri belli ki. Hiç muhattap olmayın. O konular açılırsa çirkefleşip daha çok huzurunuzu bozacak bir potansiyel gördüm kadında.

10 senedir degismeyen insanlari suan degistiremezsin arana ciddi bir mesafe koy en guzeli o olur millete ne dediginede bakma. Hatta oyle dediginde sende bizde size 250 ceyrek verdik karsiligini fazlasiyla aldin bence kurcalama zararli sen cikarsin de iliskinizi bilmiyorum ama ben olsam oyle derim kv de kp de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…