Incir cekirdegini doldurup doldurmayacagi konusunda neyi baz alarak basite indirgediniz anlamadim? Benim hayatimda ciddi bir problem. Dalga gecesiniz diye yazmadım.böyle incir çekirdeğini doldurmayan şeyleri dert edinen insanların hayatta mutlu olduğu anlar pek azdır.
premmsesler için zor bir durum.
Hayırlı olsun öncelikle tek soylemek istediğim şey altin yuzuk yüzük erkeğe haram gerçekten ablasina kizacak bisey yok dogrusunu söylemiş.Selam kizlar.
Bir ay önce nisanlandim.
Nisanlim cok mutlu, herhangi bir sıkıntımız yok.
Fakat yüzügü taktiktan sonra basladi annesiyle sorunlar. Taktiktan yarim saat sonra teyze deme anne de demeye basladi. Bir aydir tum konusmalarda anne de, yoksa kizim demem sana vs. kalp kirici, baskıcı konular. Geçen gun aradi bsk eltin ne diyor benden cekmedin bu kizdan cekecegin var dedi dedi.
Nisan zamani yaptiklarini anlatmiyorum ama ilerde nisanim nasil oldu diye hatirlamak istedigimde yuzumun asilacagi bariz ortada.
Nisanlim bu konuda beni hakli buluyor. Oda benim anneme anne diyemedi. Zamanla olur soyleriz canini sikma diyor sürekli.
Simdi ne var canim bunu demekte diye dusunebilirsiniz ama surekli soyle soyle dendigi zaman soyleyemiyorum ve icimde heves kalmiyor. Biraz beni bana biraksa belki icimden gelerek soylicem.
Neyse nisan bitti iki gun sonra nisanlim aradi. Yuzuk altin ya harammis benim takmam hos degilmis ablam dedi dedi. Cileden ciktim.
Gecenlerde ablasiyla konustum. Ara annecim nasilsin de kendini zorla biraz dedi. Nisanlim bahsetmis olaylardan. Ve surekli artik nisanlisiniz aranizdaki mesafeye dikkat edin herhangi bir yakinlasma olursa olan kiza olur dedi. Bastira bastira ve defalarca.
Son olarak nisanda kayinvalidem anneanneme bize geldiginde uzun etek giysin komsular laf eder demis. Onlar kapali ben acigim. Bende tabiki laf getirtmem ama bana birisi bunlari bastira bastira yuz kere soyleyince inada bindiriyorum. Ve ablasi etek giymek istemezsen uzun tunik giyersin dedi.
Simdi ben cok mut takiyorum bu birinci sorum.
Ikincisi ben nisanlilik dönemi diye evlilik hayati yasayacak degilim, bunu dile getirmeleri hosuma gitmedi ne tepki vermeliyim?
Ucuncusu gercekten icimden gelmiyor anne demek. Ve konu buyudu iyice.
Yani asil sorun annesinin dedigini yaptirana kadar israr etmek, sorun cikarmak. Bize gel kal diyor gelemem diyorum olay oluyor ama oğlu buraya gelemiyor neden cunku izin vermiyor. Yada baska bir konuda kendi istedigi olana kadar israr sikayet olay etmeler. Ne yapmaliyim? Simdiden yureginize saglik❤
sakın kendinle ilgili planları ona bırakma
resti çekeceksin
hayır diyeceksin
öğreneceksin
Geçen gun aradi bsk eltin ne diyor benden cekmedin bu kizdan cekecegin var dedi dedi.
Nisanlim bu konuda beni hakli buluyor. Oda benim anneme anne diyemedi. Zamanla olur soyleriz canini sikma diyor sürekli.
1- Bu kadından kork. 2 gelini daha biri adayken birbirine düşürmeye çalışan çok fena bir kadın. Sakın ne sen ne de nişanlın iç işlerinizi anlatmayın. Anlattırmayın. Mesafeli ol.. Eltin de gerçekten böyle bir şey dediyse ona karşı da mesafeli ol.
2- Şimdi sana hak verir evlenince 'sen biraz sus iyi davran' a döner o konuşmalar. Burada örneği çok..
Diğer konulara tavsiyem;
Orada asla kalma.
O kadınla içli dışlı olma.
Neyi nasıl giyeceğini asla onlarla konuşma. Ne ablası ne de kv buna karışamaz "ben bilirim" de sus.
Nişanlı insanların cinsel yakınlaşması da onları ilgilendirmez. Konu açınca " ben bu konuda yeterince bilgi ve görgü sahibiyim sizinle konuşmak yakışı kalmaz hoşlanmam bu mevzulardan" de geç.
Tavrın net olursa ileride kafan daha az ağrır emin ol..
Bunlari yaptigim gun mutlu olacagim zaten. Cunku artik kendi kendime kavga etmeye basladim. Nisandan sonra hersey birden degisti
Erkekte altin yuzuk haramdir bu dogru ama soylenis sekilleri biraz ters gibi geldi bana.kardesim yuzuk alirken ayni modelin gumus versiyonunuda ysptirmislardi.nisanda altin olan takildi sonra gumuse gecti oda bu sekilde bisey yapabilirsiniz sizde.simdiki kayinvalide modelleri hep ayni.nisanlin arkanda olmazsa ilerde sorun cikicak gibi duruyo.Selam kizlar.
Bir ay önce nisanlandim.
Nisanlim cok mutlu, herhangi bir sıkıntımız yok.
Fakat yüzügü taktiktan sonra basladi annesiyle sorunlar. Taktiktan yarim saat sonra teyze deme anne de demeye basladi. Bir aydir tum konusmalarda anne de, yoksa kizim demem sana vs. kalp kirici, baskıcı konular. Geçen gun aradi bsk eltin ne diyor benden cekmedin bu kizdan cekecegin var dedi dedi.
Nisan zamani yaptiklarini anlatmiyorum ama ilerde nisanim nasil oldu diye hatirlamak istedigimde yuzumun asilacagi bariz ortada.
Simdi ne var canim bunu demekte diye dusunebilirsiniz ama surekli soyle soyle dendigi zaman soyleyemiyorum ve icimde heves kalmiyor. Biraz beni bana biraksa belki icimden gelerek soylicem.
Neyse nisan bitti iki gun sonra nisanlim aradi. Yuzuk altin ya harammis benim takmam hos degilmis ablam dedi dedi. Cileden ciktim.
Gecenlerde ablasiyla konustum. Ara annecim nasilsin de kendini zorla biraz dedi. Nisanlim bahsetmis olaylardan. Ve surekli artik nisanlisiniz aranizdaki mesafeye dikkat edin herhangi bir yakinlasma olursa olan kiza olur dedi. Bastira bastira ve defalarca.
Son olarak nisanda kayinvalidem anneanneme bize geldiginde uzun etek giysin komsular laf eder demis. Onlar kapali ben acigim. Bende tabiki laf getirtmem ama bana birisi bunlari bastira bastira yuz kere soyleyince inada bindiriyorum. Ve ablasi etek giymek istemezsen uzun tunik giyersin dedi.
Simdi ben cok mut takiyorum bu birinci sorum.
Ikincisi ben nisanlilik dönemi diye evlilik hayati yasayacak degilim, bunu dile getirmeleri hosuma gitmedi ne tepki vermeliyim?
Ucuncusu gercekten icimden gelmiyor anne demek. Ve konu buyudu iyice.
Yani asil sorun annesinin dedigini yaptirana kadar israr etmek, sorun cikarmak. Bize gel kal diyor gelemem diyorum olay oluyor ama oğlu buraya gelemiyor neden cunku izin vermiyor. Yada baska bir konuda kendi istedigi olana kadar israr sikayet olay etmeler. Ne yapmaliyim? Simdiden yureginize saglik❤
Gercekten uğraşıyorum. Farkli sehirlerdeyiz. Ve onlarin oldugu şehirde arkadasimin dugunu var. Gidemiyorum onun yuzunden. Gel gel diye ortalık ayaga kalkiyor ki 30 cevapsiz arama bile hatirliyorum telefonumda. Gidince kal kal diye babasini abisini araya sokuyor. Yok dedikce baskalari ariyor baska olaylar buyuyorda buyuyor. Hatta terminaldeyim demistim yalandan ben geliyorum yolcu etmeye demisti. Simdi dugune de gidemiyorum sirf gorusmemek icin.mesafeli olacaksın canım ilk kural bu, demiyorum sana tepeden bak kadına. her şeyi bilmeyecek o kadın anlatmayacaksın samimi olmayacaksın
istemediğin bir şey olduğunda hayır diyeceksin
buraya gidelim dendiğinde yorgunum diyeceksin
siz kafes dövüşündeki horozlar değilsinizki daha şimdiden eltinle ilgili laflar söylemeye başlamış
nişanlına söyleyeceksin tatlı talı konuşacaksın. biz nişanlandık senle bir hayatımız olsun diye ama böyle şeyler beni üzüyor. benim annem olsa ben müdahale ederim ama senin annen. lütfen böyle konularla uğraşmayalım de
anlarsa anlar müdahale ederse eder, yok etmez annemdir o ne derse o derse de hoşçakal diyeceksin
Aslında beni bana biraksa söylerim. Denerim sonra alisirim yani. Ne var ama surekli soylemesi. Mesela nasilsin kizim? Bak sana kizim diyorum sende anne de artik?Bu ne ya etek giysin tunik giysin anne desin yakınlaşmasın bukadar karışacak cesareti nerden buldular. Senin çok çekeceğin var. Giyimin kuşamın nasılsa öyle devam et çünkü oğulları seni o halinle sevdi. Anne konusunda haksız sayılmaz ama sürekli söylemeleri yanlış. Bir kere anne desen devamı gelir zaten. Teyze dedikçe diline o yapışır. Görümcene noluyo da şöyle böyle yap diye direktif veriyo ki. Taviz verme.
Incir cekirdegini doldurup doldurmayacagi konusunda neyi baz alarak basite indirgediniz anlamadim? Benim hayatimda ciddi bir problem. Dalga gecesiniz diye yazmadım.
yavrucum boş muhabbetler ve hangi çağda yaşıyoruz, boş boş konuşan kadını kafana takarsan mutsuz olursun tabiri caizse he hee deyip geçmelik durumlar, bazı zihniyetleri değiştiremiyorsun ve o zaman önemsemiyor gibi davranmak şart oluyor, önemsendiğini dert ettiğini hissettiklerinde daha çok üstüne gelirler diğer türlü yaparsan bir yerden sonra vazgeçerler, unutma taviz tavizi doğurur, benim için ciddi bir sorun dediğin anda ciddi sorun olur, anne demeni istemesi belki yaşadığı hevesten mutluluktan kaynaklanıyor da olabilir ego tatmini de olabilir toplum baskısı da olabilir, muhakkak can sıkar ama çok üzülmeye değecek şeyler değil bence, ayrıl falan diyenler olmuş yok artık diyorum,Incir cekirdegini doldurup doldurmayacagi konusunda neyi baz alarak basite indirgediniz anlamadim? Benim hayatimda ciddi bir problem. Dalga gecesiniz diye yazmadım.
Evet zaten etkilenmesem bu duruma gelmem. Iki gunluk birsey değil artik ciddi anlamda hayatimi etkiliyor. Belkide bana haklisin o tarafa haklisin diyordur bilmiyorum.Saygını bozmadan nerde nasıl gerekiyorsa cevabını ver.
Anne demek zorunda değilsin ayrıca kuzum.Nişanlım arkamda demişsin ama etkilendiğini hissediyorum ben.Özellikle abladan.Abla da ayrı işgüzarmış ya neyse.
Huzursuzluk çok olacak sanki.Allah yardım etsin.
siz de hala nişanlı olduğunuzu, gelinleri olmadığınızı anne demek için düğünü beklemesi gerektiğini ayrıca baskıyla olacak iş olmadığını, söyleyin. Kıyafet konusunda da kendinizi kasmayın. Böyle giyinmeniz sorun olsaydı nişanlınız böyle bir eş seçmezdi. Tabiki aileye uyum sağlarsınız ama iki yüzlü gibi onlara gidince farklı normalde farklı giyinmenizi beklemeleri komik. Bence en baştan en net olun. Anne de diye ısrar ederse biraz daha ısrar ederseniz sanırım hiç söyleyemeyeceğim.Ve surekli artik nisanlisiniz aranizdaki mesafeye dikkat edin herhangi bir yakinlasma olursa olan kiza olur dedi. ❤
siz de hala nişanlı olduğunuzu, gelinleri olmadığınızı anne demek için düğünü beklemesi gerektiğini ayrıca baskıyla olacak iş olmadığını, söyleyin. Kıyafet konusunda da kendinizi kasmayın. Böyle giyinmeniz sorun olsaydı nişanlınız böyle bir eş seçmezdi. Tabiki aileye uyum sağlarsınız ama iki yüzlü gibi onlara gidince farklı normalde farklı giyinmenizi beklemeleri komik. Bence en baştan en net olun. Anne de diye ısrar ederse biraz daha ısrar ederseniz sanırım hiç söyleyemeyeceğim.
Eve gel kal derse , nişanlıyız daha ne münasebet sizde kalmam. Millet laf eder diye korkup bir de eve yatıya çağırıyosunuz ne alaka deyin. falan filan.
Yüzük konusunda da gümüş ya da platin yüzük alabilirsiniz. Altın yüzük haram diye takmayacağını baştan söyleyip aldırmasaydı keşke. (eğer siz aldıysanız)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?