Kayınvalidem bana da bırakmış!

Kendi mutfağımın temizliğini geçen hafta yardımcı alıp yaptırdım, kimseye temizliğe falan gidemem gitmem. Ben de kimseden beklemem.

Deseydiniz ya anne ben de tatile geliyorum bir yardımcı ayarlayalım parasını veririz diye?

ben gelın olarak soylemeden yaparım zaten.ama iş her sene bana kalıpda diğer gelın hiç bişey yapmıyorsaya gelıyosa bende yapmam .tek gelınsem zaten yaparım.
siz "gelin "olarak yapın!!!
ne büyük mertebe gelinlik
ben evime temzilikçi aldığımda bile kırk hesap kitap pazarlık yapıyor benle

Yuh artık! Herkes kendi evinin temizliğinden mesuldür, ne alakası varmış sizinle? Oğlunun eşi değil, kendisinin kadrolu temizlikçisi olduğunuzu sanıyor herhalde. Hani eli ayağı tutmaz, insan rica eder, yardım eder misiniz diye, o zaman elbette koşulur da... Böyle emrivakiler sadece terbiyesizlik. Hastayım deyin, başka işler çıkarın ama asla gidip yapmayın istediğini.

Ben mutfağımı temizledim de geldim anacığım deyiver.. İnsanların gelini olmasa evlerini nasıl temizleyecekler anlayamıyorum .. Zorda ise zaten hiçbir yeri temizleyemez, sizde temizlikçi tutuverirsiniz.. Nedir bu ev temizleme, temizletme merakı anlayamıyorum.. Bir gün dahi annem şurayı temizle demedi.. Bakarım, zordadır hemen birini tutarım ..

Arefe akşam üstü gidin

siz "gelin "olarak yapın!!!
ne büyük mertebe gelinlik
ben evime temzilikçi aldığımda bile kırk hesap kitap pazarlık yapıyor benle
ne alakası var..annemede 'kızı' olarak kız mertebesınde temızlık yaparım yardım ederım..kendını temızlıkçi olarak goruyorsan bılemem ben kendımı evlat olarak gordüğüm için boyle bır yorumda bulundum.sen canını sıkma.

neden siz temizlicekmişsiniz ki mutfağı?
bu kvlerin gelinlerine temizlik yaptırma aşkı nedir anlamış değilim
onun sizin için uygun görüdğü güne(!) temizlikçi ayarlayın gönderin o yapsın..bi daha demez

vala bende gittiğimde yardım ediyorum bulaşık yemek tabak çanak yerleştir sofraya ama bugüne kadar kadın bir kere gel temizliğe demedi hem evde kızı var hem demedi. aslında sonuçta bizden büyük insanlar güzelce söylensen yardım illaki yapılır sende teklif sunup kadın tutarız derdin uslup çok önemli bunu zekice atlatman lazım çalışıyrmusun ev hnm bilemem çalışıyorsan temizlikçi tutarız anne de dinlenmek istiyorum bi tatilim var de

Canım benim hatırladığım kadarıyla konu sahibinin eşi evde işlere yardım edince kayınvalide cızırtı çıkarıyor,oğlunun iş yapmamasını söylüyordu.Anladiim kadarıyla konu sahibini pek kızı olarak benimseyen birisi değil yani

anladım canm teşekkur ederım.tek bır konuya odaklanarak yazdım.diğer konuları bılmıyorum karşıma çıktıysada ısımlere hiç dıkkat etmıyorum yorum yapıp çıkıyorum .teşekkur ederim

Benim ilk evliliğim iki ay sürdü.
İki ay tam bi cehennem kazanına düşmüş gibiydi.
Bi bayram gecirdik sadece.
Kv denen neyse kötü bişey demiyorum.
O kadar fenalardı ki...
İlk bayramım giyindim süslendim gittim.
Allahtan annemlere de gel demişti oğlu annemlerde gelmisti.
Gorumce ile bunlar kualisyon kurmuşlar planlar bozuldu annem gelince.
11 kişiydik.
Yemekler yendi.
Görümce bana buyurdu.
Bulaşıklar die.
Bende beraber yapabiliriz dedim.
Dağ gibi bılaşık yetmezmiş gibi, kv bi dolapta kıyamadığı pis tenceleri biriktirmiş.
Yıka die koydu.
Gözlerim döndü.
Neyse kıyadık.
İçeri geçtik. Görümce oturur oturmaz suratını astı.
Ben kv min evini temizledim, sonra geldim annemin evini temizledim çok yoruldum dedi.
Benim için x de annemin temizliğini yapmalıydı dedi.
Ama suratları bi gör.
Annemde o senin sorunun dedi.
Ayrıca kızım çalışıyor dedi.
Bende calisiyorum dedi görümce hnm bu arada yarım gün bi kadının evine gidiyordu.
Temizlik yapmak gibi zorunluluğu yok kızımın dedi.
Kv ye iş yapmak gibi bi zorunluluk yok arkadaşım, Allah çocuğunu emzirmek zorunda değilsin istersen emzirebilirsin derken. Bu rabbimin yarattığı içine şeytan kaçmış kullarına ne oluyor.
Madem çok hizmetçi arıyorlar oğullarını hizmetçilerle evlendirsinler.
Böyle baskı yapınca insanın yapacağı varsa da yapmaz.

Ne kadar ayıp bir şey ya daha şimdiden size yaptıracağı işin planını yapıp bide haber veriyor. Eğer bir hastalığı yoksa eli ayağı tutuyor kendi işlerini kendi yapabiliyorsa ki öyle zannediyorum o zaman lafı yapıştırıverirdim ben olsam "ben bayrama geliyorum temizliğe değil, eğer yapamayacak gibi hissediyorsan bayrama yakın bir gün yardımcı alabilirsin hem kendini yormamış olursun " diye. Bu lafın üzerine bidaha da senden beklemez zaten.

gitmeden birkaç gün evvel arayın rahatsızlandığınızı soyleyın isterse temizlikçi için ona para gonderebilcegınızı soyleyın ....ne diyım demekki sizi değil temizliği ozluyorlarmış...

vallahi bana gayet normal geldi sonuçta annene yapar mısın? ben yaparım Kayınvalideye niye yapmıyım. Çok temizlik yapmak istemezsem tutarım kadını parasıyla yaptırırım yine. Vallahi annem de kayınvalidemde bana ihtiyaçı yok allaha şükür ama olabilirdi de seve seve temizlerim.

Evlendiğimde, hatta nişanlandığımda bir dakika durmaz herşeyi ben yapardım kv'ye gittiğimde.
Ama evlendim aradan 2 yıl geçti hamile kaldım, düşük tehlikem vardı, sadece 4 ay hiçbir şey yapmadan yatmam gerekiyordu, o işini yaptığım, her zaman işi olunca koştuğum kv kapattı kapısını, ne aradı ne sordu ve bir sokak ötede oturmasına rağmen gelip hiç yardımcı olmadı.
Annem sağ olsun 1,5 saat uzaktan gelip her işimi yapar giderdi.

Şimdi ne mi yapıyorum, oğlum 2 yaşında ve ben oğlum doğduğundan beri asla kv'nin hiçbir işini yapmıyorum. Eğer oraya gittiysem oturuyorum elimi hiçbir şeye vurmuyorum.
Bundan sonra böyle. Çünkü ben elimden gelenin fazlasını yaptım onlara ama onlar benim her ihtiyacım olduğunda döndüler sırtlarını.
Bu saatten sonra da asla kimseye güvenmem. Kimseden bir şey beklemem.
Heee kimsede benden bir şey beklemesin der otururum.

Valla ayıp etmiş.

Evliliğimin ilk senesi evde kendi bayram temizliğimi yapıyorum.
Kaynana eşime senin karin nerde biz burda temizlik yapıyoruz demiş.
Eşimde evde temizlik yapıyor demiş.

Hem kızı hem kendi bir evi bensiz temizleyemediler mi

Ben kendi evimi kendim temizledim.
Kimse benden bişey beklemesin.

Bu zamana kadar ben yoktum sonuçta.

Şuanda hamileyim

Kimseye gel evimi temizle demiyorum.
Kaynanam muhtemelen doğum temizliği için gelir ama ben yine söylemem . Sen isteyince onlarda senden ister.

benim annem bile böyle bişi demez bana. Ben garipsedim açıkçası. Kv. görümcemle beraber birgün bayram temizliği yaptık. ama ordaydım, denk geldi vs. kimse bana iş yap demedi. asla da demez. hatta tam aksi yapma biz yaparız derler.
Ne var canım yapsan eline mi yapışır diyenlere itafen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…