• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KAYINVALİDEM BANA SABIR TESTİ UYGULUYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Öncelikle merhaba, 2 yıllık evliyim ve bu süreçte kayınvalidem 1 aydır bizim olduğumuz şehirde. 2 hafta bizimle kaldı. Bugün itibariyle tekrar bize geçiyorlar. Kızında kaldığı süre zarfında işten çıktıktan sonra biz oradayız. Bizde oldukları süre boyunca da ben işteyken görümcem çocukları falan bizdeler. Akşamda bizdeler yatana kadar 🤷‍♀️ o kaldığı 2 hafta süre boyunca kayınvalidem odalarımın yerini, mutfakta ki eşyalarımın yerlerini değiştirdi. Sadece değiştiriyor ama silip süpürme yok.. Yetmedi çamaşır koyma manası ile kıyafet dolabıma bile girmiş. Dolayısıyla çıldırmamak elde değil. Bende eşime söyledim olayı. Ne almak istesem yerinde bulamıyorum. Dış kapının dış mandalı mıyım ben. Burası benim evim. Bana sormadan değiştirmek olmuyor gibisinden konuştum. Oda tipik erkek beyni sana yardımcı olmaya çalışıyor seni kızı gibi görüyor falan fistan konuştu.. Şuan bizde olacaklar yine ve ben işteyken aklım evde işime odaklanamıyorum. Her fırsatta lafta çakıyorum ama ya anlamıyor kayınvalidem ya anlayıp sabrımı sınıyor. Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım.

ben kendi yaptığımı söyleyeyim nasılsa geçici olarak kalıyor diye neyin yerini değişirse değişsin hiç umursamam, burası benim evim diyip işaretlemem yani, zorlanırım bulmakta ama umrumda olmaz. ama ben bu açıdan kafası rahat bir insanım hiç benim evimde benim sözum geçer durumu yapmıyorum.
çunku gerek yok en fazla kalacağı 1 ay. yatılı misafir aşırı zor ama böyle şeylere takılmıyorum hiç. ailem geldiğinde de herşeyin yeri değişir ve en olmadık yerlere koyar babam sağolsun. bir kere bile söylenmem laf çakmam, gerek yok ya. ne kırıcam yaşlı insanları.

Ya açık açık konuşun ya görmezden gelin. Yılda bir kere geliyorlarmış hoş değil yaptıkları anlıyorum insanın siniri bozuluyor. Benim arkadaşımın kayınvalidesi de aynıydı ilk senesinde söylemiş ellemeyin diye ben sana yardımcı olmak istedim kızım demiş kayınvalidesi cevap olarak, bakmış eşi de o kafada huzur bozmama değmez diye anlattı bana. Yine değiştirdiğinde yok ben böyle beğenmedim diyormuş, kayınvalidesi evine gitmek için kapıdan çıktığı gibi eski haline getiriyormuş, hayatta bunun için kavga edip mesele çıkartamam demişti.

önemli soru kv ne Kadar kalacak?
-- bir kac günse birakin dert etmeyin
daha uzunsa
-- anne rica ederim yatak odama girmeyin, özel esyalarim var utaniyorum deyin
-- eve gelir gelmez yerini degistirdigi esyalari eski yerlerine alin ama surat asmadan, soran olursa da" takintiliyim her esyam benim koydugum yerde Dursun istiyorum" deyin.
birde insan neden baskasinin evinde ki esyalarin yerini degistirir ki. .sebep ne yani..

Öncelikle merhaba, 2 yıllık evliyim ve bu süreçte kayınvalidem 1 aydır bizim olduğumuz şehirde. 2 hafta bizimle kaldı. Bugün itibariyle tekrar bize geçiyorlar. Kızında kaldığı süre zarfında işten çıktıktan sonra biz oradayız. Bizde oldukları süre boyunca da ben işteyken görümcem çocukları falan bizdeler. Akşamda bizdeler yatana kadar 🤷‍♀️ o kaldığı 2 hafta süre boyunca kayınvalidem odalarımın yerini, mutfakta ki eşyalarımın yerlerini değiştirdi. Sadece değiştiriyor ama silip süpürme yok.. Yetmedi çamaşır koyma manası ile kıyafet dolabıma bile girmiş. Dolayısıyla çıldırmamak elde değil. Bende eşime söyledim olayı. Ne almak istesem yerinde bulamıyorum. Dış kapının dış mandalı mıyım ben. Burası benim evim. Bana sormadan değiştirmek olmuyor gibisinden konuştum. Oda tipik erkek beyni sana yardımcı olmaya çalışıyor seni kızı gibi görüyor falan fistan konuştu.. Şuan bizde olacaklar yine ve ben işteyken aklım evde işime odaklanamıyorum. Her fırsatta lafta çakıyorum ama ya anlamıyor kayınvalidem ya anlayıp sabrımı sınıyor. Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım.
Yolun başında kırmadan söyleyin bence. Yoksa ardını alamazsınız

Ya açık açık konuşun ya görmezden gelin. Yılda bir kere geliyorlarmış hoş değil yaptıkları anlıyorum insanın siniri bozuluyor. Benim arkadaşımın kayınvalidesi de aynıydı ilk senesinde söylemiş ellemeyin diye ben sana yardımcı olmak istedim kızım demiş kayınvalidesi cevap olarak, bakmış eşi de o kafada huzur bozmama değmez diye anlattı bana. Yine değiştirdiğinde yok ben böyle beğenmedim diyormuş, kayınvalidesi evine gitmek için kapıdan çıktığı gibi eski haline getiriyormuş, hayatta bunun için kavga edip mesele çıkartamam demişti.
Bu kayınvalidelerin dertleri ne anlamıyorum. Yapmayan yokmuş 😤 bende değiştirdim işte hatta eşim bile mutfakta yerini değişkenleri eski haline getirmiş ☺️

önemli soru kv ne Kadar kalacak?
-- bir kac günse birakin dert etmeyin
daha uzunsa
-- anne rica ederim yatak odama girmeyin, özel esyalarim var utaniyorum deyin
-- eve gelir gelmez yerini degistirdigi esyalari eski yerlerine alin ama surat asmadan, soran olursa da" takintiliyim her esyam benim koydugum yerde Dursun istiyorum" deyin.
birde insan neden baskasinin evinde ki esyalarin yerini degistirir ki. .sebep ne yani..
Ne kadar kalacakları belli değil kayınbabam rahatsız onun için geldiler. Tuhaf gelen başka bir konu kocası hastayken onunla ilgileneceğine evin içine girip kurcalaması.
Onun değiştirdiği her yeri eski haline getirdim bugün gelince görecek. Eşim bile mutfakta yeri değişen şeyleri eski yerine koymuş 😳 o niye ordaydı ya bulamadım dedi anne değiştirmiş dedim bende bişey söylemeden eski yerine koydu ama anlamasını beklemeden beni anladığını düşünüyorum

ben kendi yaptığımı söyleyeyim nasılsa geçici olarak kalıyor diye neyin yerini değişirse değişsin hiç umursamam, burası benim evim diyip işaretlemem yani, zorlanırım bulmakta ama umrumda olmaz. ama ben bu açıdan kafası rahat bir insanım hiç benim evimde benim sözum geçer durumu yapmıyorum.
çunku gerek yok en fazla kalacağı 1 ay. yatılı misafir aşırı zor ama böyle şeylere takılmıyorum hiç. ailem geldiğinde de herşeyin yeri değişir ve en olmadık yerlere koyar babam sağolsun. bir kere bile söylenmem laf çakmam, gerek yok ya. ne kırıcam yaşlı insanları.

Ya aslında takıldığım şey sormadan değiştirmesi. Senin düzenini beğenmedim kendi düzenimi getirdim anlamı oluşuyor. Ve bu beni soğutuyor. Ve ne zaman gidecekleri belli değil 🤷‍♀️

Yatak odanin senin özel alanin oldugunu söyle. Malesef ki bazi insanlar böyle benimkiler gardrobuna kendi esyalarini yerlestirip baza altina benimkileri kaldiriyorlar 😅 o kadar konustum ama konusunca daha fazla inat yaptilar belki seninki oyle olmaz. Bundan sonra biseylere dikkat eder. En azindan etmezse de söyledim dersin. Niyetini anlarsin. Ben söyledim en azindan soyledim diyorum. Esyalarin yerini degistirirkende bisey demeden onlari eski yerlerine getir

Aslında en güzeli açık açık söylemek ama küsme falan durumlarından çekiniyorsunuz haklı olarak.
O zaman şöyle yapın. Yeri değişen eşyayı onun görebileceği anda gülümseyerek eski yerine koyun. Bunu da devamlı yapın. Surat etmeyin püf noktası bu. Gülerek 😉

Dokunma kıyafetlerime, dokunma esyalarıma, dokunma ilişkime deseniz Yaşar usta tarzında.
Sonrasında eşinizin yanında laf söylerse 'ben sana açık açık söyledim.Milletin içinde laf vurmadım.Bir derdin varsa sende birebir konuşarak söyleyebilirsin" dersiniz.
Eşinizin de diyecek laf kalmaz.Aranız da bozulmaz.
Kaynana şok.
Siz mutlu.
Oh mis

Bu kayınvalidelerin dertleri ne anlamıyorum. Yapmayan yokmuş 😤 bende değiştirdim işte hatta eşim bile mutfakta yerini değişkenleri eski haline getirmiş ☺

Siz hala aynı evde yaşarken yapmışsınız ama bunu. Yarın kayınvalideniz tekrar değiştirse ne yapacaksınız? İş inatlaşmaya döner. Zaten sayılı gün kalıyormuş, o döndüğü gibi değiştirin. Hatta arkadaşım kocasının yıldığını bir dahakine annemle konuşucam dediğini söylemişti. Bana ağır geliyor mazeretiyle her şeyi kocasına değiştirtiyormuş. Sizin eşiniz de alıştığı düzeni değişince rahatsız olmuş işte. Şunu öğrendim ki erkekler illa annelerini savunuyor ama kendileri görürlerse başka. Konuşunca siz kötü oluyorsunuz, bırakın o kendi fark etsin

Siz hala aynı evde yaşarken yapmışsınız ama bunu. Yarın kayınvalideniz tekrar değiştirse ne yapacaksınız? İş inatlaşmaya döner. Zaten sayılı gün kalıyormuş, o döndüğü gibi değiştirin. Hatta arkadaşım kocasının yıldığını bir dahakine annemle konuşucam dediğini söylemişti. Bana ağır geliyor mazeretiyle her şeyi kocasına değiştirtiyormuş. Sizin eşiniz de alıştığı düzeni değişince rahatsız olmuş işte. Şunu öğrendim ki erkekler illa annelerini savunuyor ama kendileri görürlerse başka. Konuşunca siz kötü oluyorsunuz, bırakın o kendi fark etsin
Mutfakta hiçbir şeyimi bulamıyorum dedim bana sorsa keşke bizim evimiz ya falan demiştim ilk başta sana yardımcı olmaya çalışıyordur demişti. Bizde öğlenleri geldiği için yemekleri eşim yapıyor şimdi onunda kullandığı şeylerin yeri değişince eski haline getirmiş ve kendi görmüş oldu

Dokunma kıyafetlerime, dokunma esyalarıma, dokunma ilişkime deseniz Yaşar usta tarzında.
Sonrasında eşinizin yanında laf söylerse 'ben sana açık açık söyledim.Milletin içinde laf vurmadım.Bir derdin varsa sende birebir konuşarak söyleyebilirsin" dersiniz.
Eşinizin de diyecek laf kalmaz.Aranız da bozulmaz.
Kaynana şok.
Siz mutlu.
Oh mis
Ayy yeri göğü inletir 🤭 diyorum ya kendini oğluna sessiz sakin birşeye karışmaz gösteriyor alttan şeytanlık fitnelik yapıyor

Aslında en güzeli açık açık söylemek ama küsme falan durumlarından çekiniyorsunuz haklı olarak.
O zaman şöyle yapın. Yeri değişen eşyayı onun görebileceği anda gülümseyerek eski yerine koyun. Bunu da devamlı yapın. Surat etmeyin püf noktası bu. Gülerek 😉
Yoo surat yapmıyorum zaten gülerek söylüyorum mesela koltukları değiştirdiğinde bu şekilde yapmamamızın sebebi vardı ama keşke sorsaydın söyleseydik anne dedim gülümseyerek. Neyse kalsın eski haline getiririm temizlerken demiştim. Yüzü düşmüştü. Laf çarpıyorum derken bu şekilde söylüyorum ama anlamıyor maalesef 😐

Sürahi nine gibi ortalığı karıştırma hareketleri mevcut. Onun yüzünden eşimle aramın bozulmasını istemiyorum. Eşim direkt sen söyle yada ben söyleyeyim ama kırılır küser dediği için birazda bişey demiyorum..
Yerini değiştirdiği her seyi özellikle o ortamdayken gözünün içine baka baka eski yerine koyun. Ya da bir gün altın kolyem kayıp gördünüz mü diye biraz velveleye verin ortalığı o zaman uslanır diye düşünüyorum

Benim kayinvalidem acayip caliskan bir insan. Yani ev düzenini görsen, agzin acik kalirsin o derecede. Benim evimde yardim ediyor bazen. Mesela geldi bakti orda katlanacak camasir var, bir bakmisin iki dakika icinde bitirmis. Ben acikcasi rahatsiz olmuyorum. Tam aksine iki kücük cocuk ile faydasini görüyorum. Evde birsey icin daha uygun bir yer bulsa, fikrimi sorar öyle degistirir. Dedigim gibi benden kat kat tecrübeli su ev konularda :) Size danismadan degistiriyorsa ve siz rahatsiz oluyorsaniz ona söylemekten baska care yok. Kizi gibi görüyörsa sözde acik konusmanizda sakinca olmaz. Erkekler aman tatsizlik cikmasin modunda genelde. Ama sizinde rizaniz olmali

ayyy tam cinnet gecirmelik..Allah yardimcin olsun.
Eşin ile kavgayı göze alarak laf çarpmadan ciddi ciddi kv ile konusmalisin hatta kv isittiklerinden sonra aglayip sizlanmadan o duygu sömürüsünü sen yapmalisin.
psikolojik üstünlük sende olmali..psikolojik baski yapmalisin..yanii sinir krizi geçir ve ağla :))
belki gider bile 😀

Bu kadar iç içe yaşamak başlı başına bir kabus, nasıl dayanıyorsunuz?

Tost yöntemini uygulayın. Önce övgü sonra yergi (söylemek istediğiniz şey) sonra yine övgü. Bunu konuşmanız şart. Konuşurken yanınızda eşinizin de olması lazım çünkü eşinize ağlayarak ve ilaveler yaparak anlatabilir.

Hepimiz K.valide olucaz lütfen delirmeyelim Allahım.

Back
X