KAYINVALİDEM BANA SABIR TESTİ UYGULUYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Neden kayınvalidenize direkt söylemek varken eşinize söylüyorsunuz? Kırmadan sakin sakin söyleyin.

Bi de bu maile sürekli dip dibe olmayı kayınvalideniz mi istiyor? Siz yokken evinizdeler siz işten çıkınca gidiyorsunuz falan çok bunaltıcı şeyler bunlar ki corona mevzusuna girmiyorum. Gitmeme gibi bir seçeneğiniz yok mu?

Daha değiştirecek yeri kalmadı zaten 😂 ama kesinlikle söyleyecek onları kaldırmışsın ordan gibisinden bende ozaman söyleyeceğim aradığımı bulamadığımı değiştirmeden bana da sorarsan iyi olur diye.
banada sorarsan iyi olur demeyin işte
o zaman da hep sorar daha çok yorulursunuz
benim düzenim böyle anne lütfen değiştirip durma bulamıyorum hiçbişey diyiverin

Evden çıkarken gözünün içine baka baka yatak odamın kapısını çektim anlar diye ama öğlen eşim eve geçiyor kapıyı kilitleyip anahtarı yanıma alma gibi imkanım yok maalesef 😐
Her bulamadığınız eşyayı nereye koydun diye sorun. Bir iki derken 3.de anne yerlerini değiştirme bunların,ben elimin altında olmasina alışkınım,bulamıyorum diye ekleyin.
Açıkça söyleyemiyorsanız bunu yapın.
Dolabınızın düzenini değiştirdiğinde anne giysilerimi kendime göre düzenliyorum,yerlerini değiştirmezsen iyi olur diyebilirsiniz mesela.
Mutfak tamam,yiyor içiyor muhakkak siz evde yokken ama giysi dolabına kadar girmek manasız yani.
Her seferinde sorun,yerini görseniz bile şuyum nerde,buyum nerde diye rahatsız edin bir daha dokunmaz.

Öncelikle merhaba, 2 yıllık evliyim ve bu süreçte kayınvalidem 1 aydır bizim olduğumuz şehirde. 2 hafta bizimle kaldı. Bugün itibariyle tekrar bize geçiyorlar. Kızında kaldığı süre zarfında işten çıktıktan sonra biz oradayız. Bizde oldukları süre boyunca da ben işteyken görümcem çocukları falan bizdeler. Akşamda bizdeler yatana kadar 🤷‍♀️ o kaldığı 2 hafta süre boyunca kayınvalidem odalarımın yerini, mutfakta ki eşyalarımın yerlerini değiştirdi. Sadece değiştiriyor ama silip süpürme yok.. Yetmedi çamaşır koyma manası ile kıyafet dolabıma bile girmiş. Dolayısıyla çıldırmamak elde değil. Bende eşime söyledim olayı. Ne almak istesem yerinde bulamıyorum. Dış kapının dış mandalı mıyım ben. Burası benim evim. Bana sormadan değiştirmek olmuyor gibisinden konuştum. Oda tipik erkek beyni sana yardımcı olmaya çalışıyor seni kızı gibi görüyor falan fistan konuştu.. Şuan bizde olacaklar yine ve ben işteyken aklım evde işime odaklanamıyorum. Her fırsatta lafta çakıyorum ama ya anlamıyor kayınvalidem ya anlayıp sabrımı sınıyor. Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım.
Ah canım Allah yardım etsin ama açık açık rahatsızlığını dile getirmekten başka yapacak bişeyin yok bence

Bu kadar iç içe yaşamak başlı başına bir kabus, nasıl dayanıyorsunuz?

Tost yöntemini uygulayın. Önce övgü sonra yergi (söylemek istediğiniz şey) sonra yine övgü. Bunu konuşmanız şart. Konuşurken yanınızda eşinizin de olması lazım çünkü eşinize ağlayarak ve ilaveler yaparak anlatabilir.

Hepimiz K.valide olucaz lütfen delirmeyelim Allahım.
Dayanamıyorum geldikleri 1 ay oldu ve ben akıl sağlığımı yitirmek üzereyim. İşte arkadan fitnemeleri bol sağolsun.

Her bulamadığınız eşyayı nereye koydun diye sorun. Bir iki derken 3.de anne yerlerini değiştirme bunların,ben elimin altında olmasina alışkınım,bulamıyorum diye ekleyin.
Açıkça söyleyemiyorsanız bunu yapın.
Dolabınızın düzenini değiştirdiğinde anne giysilerimi kendime göre düzenliyorum,yerlerini değiştirmezsen iyi olur diyebilirsiniz mesela.
Mutfak tamam,yiyor içiyor muhakkak siz evde yokken ama giysi dolabına kadar girmek manasız yani.
Her seferinde sorun,yerini görseniz bile şuyum nerde,buyum nerde diye rahatsız edin bir daha dokunmaz.

Denenmeli bence de ☺️

Neden kayınvalidenize direkt söylemek varken eşinize söylüyorsunuz? Kırmadan sakin sakin söyleyin.

Bi de bu maile sürekli dip dibe olmayı kayınvalideniz mi istiyor? Siz yokken evinizdeler siz işten çıkınca gidiyorsunuz falan çok bunaltıcı şeyler bunlar ki corona mevzusuna girmiyorum. Gitmeme gibi bir seçeneğiniz yok mu?
Gitmediğim zaman da niye gelmiyorsun deyip 40 kere arıyorlar yine gitmiyorsam kendileri geliyorlar. Maalesef kv istiyor. Korona var ben çalışıyorum toplu taşıma kullanıyorum desemde amaaan bişey olmaz diyor. Bir de kv söylesem bana bişey demez haklısın der arkadan oğluna başka şekilde iletir. Bende eşime söyledim biliyorum ki eşim ona söyleyecek rahatsız oluyor diye ki söylediğini düşünüyorum.

Ya aslında takıldığım şey sormadan değiştirmesi. Senin düzenini beğenmedim kendi düzenimi getirdim anlamı oluşuyor. Ve bu beni soğutuyor. Ve ne zaman gidecekleri belli değil 🤷‍♀️

bana soran kim :halay:
umrumda değil, kendi duzenini oluştursun gidene kadar. kalıcı olmayacaklarsa tabi, sayılı gun çabuk geçer. kendi babam herkesten fazla duzenimi değiştiriyor ama dediğim gibi kırılmasınlar yeter, bu benim evim desem kalplerini kırsam ki ne kazanıcam. gönul rahatlığıyla gelsinler gitsinler derim.

Cok basit eşini katma araya. Anne eşyaların yerlerini değiştirmen istemiyorum. Bulamıyorum. Bunun için bana evden git demek istedi demez heralde

Net olun değiştirme deyin

Ben çekmecede çatallar ve kaşıkların yerinin değişmesine bile tahammül edemem

Eşim değiştirirdi ilk yıllarda söyledim vs umursamadı ama bir gün tırnağımın arasına batan çatal neden böyle dediğini ona da öğretti

Kv ye de anlatın

Ben hızlı iş yapıyorum çekmeceye elimi atıp kaşık alıyorum yeri değişince çatal koymuş elime battı bunlardı anlatın değiştirme deyin

Ya ne kirmayin diye konu sahibini sakinlestirmeye calisiyorsunuz sirf merakindan karistiriyoe belliki öylede nereyi bos bulursa tıkıyor esyalari , temizlik yardim amacli degil yani yasliysa yerini bilsin otursun karistirmaya gelince yas bilmiyor ama ..

Yetmedi çamaşır koyma manası ile kıyafet dolabıma bile girmiş. Dolayısıyla çıldırmamak elde değil. Bende eşime söyledim olayı. Ne almak istesem yerinde bulamıyorum. Dış kapının dış mandalı mıyım ben. Burası benim evim. Bana sormadan değiştirmek olmuyor gibisinden konuştum. Oda tipik erkek beyni sana yardımcı olmaya çalışıyor seni kızı gibi görüyor falan fistan konuştu

Benim de başıma geldi, kv'm yatak odama gelir kafasina göre değisiklik yapardı, ben koyduğumu yerinde bulamamaktan fazla yatak odamda burasi benim özel alanım argümanından yürüdüm. Eşim ayni sizin esiniz gibi annem diğer kardeslerimin herseyine müdahale etmeye alismis, seni de kızı gibi görüyor falan demisti. Ben 30 yıl kendi anneme bile odamda bir biblonun yerini degistirtmedim demiştim. Bir defa 2-3gün sehir disina gitmistik, temizlikçi temizleyecekti, kv de başinda duracakti. döndüğümüzde yatak odamda dısarda biraktiğim kiyafetler dolabima yerlestirilmisti, dolabimda da diğer esyalarin yeri değismisti. Yurtdisindayim, dili tam bilmiyordum, doğrudan kendim söyleyemeyeceğim için eşimden tercume istedim, temizlikciye benim kiyafet dolabimda kimsenin işi yok, kapağini bile benim iznim olmadan açamazsın dedim. Eşim bana cevaplarini tam çevirmedi ama ben anladim, kadın ben koymadim, kv koydu dedi, kv de toz oluyordu disarda dedi. Ben yine sinirlendim onlar zaten temiz değildi benim kendime göre düzenim var simdi her sey karisti dedim. Bu arada kv'm öyle toz takintisi olacak biri de değil, neyse artık yapamıyor eskisi gibi.

Herşeyin en iyisini ben bilirim. Ev düzenni' nin en iyisini ben bilirim modunda yani hadsiz.

Kırmadan açıkça soylemekten başka çareniz yok. Eşinizle hiç uğraşmayın erkekler anlamazlar. Benim kv yatak odamın bazasini açıp misafir gelen yegenlerine benim bikinilerimi vermişti ben işteyken.
Yok artık 😲 sizin tepkiniz ne olmuştu o zaman?

Yok artık 😲 sizin tepkiniz ne olmuştu o zaman?
O zaman tepki veremiyodum şimdi çar car konuşuyorum en ufak şeye :) sadece eşime bana sorsaydiniz neden haberim olmadan girdiler dedim çünkü o da evdeydi , ama kızgın şekilde söylemedim normal söyledim bunun gibi Cook şey yaşadım esimi de eskisi kadar sevmiyorum zaten

Ya ne kirmayin diye konu sahibini sakinlestirmeye calisiyorsunuz sirf merakindan karistiriyoe belliki öylede nereyi bos bulursa tıkıyor esyalari , temizlik yardim amacli degil yani yasliysa yerini bilsin otursun karistirmaya gelince yas bilmiyor ama ..
evet yardım için yapmıyor nerde ne var diye kontrol için yapıyor. Adını da yardım ediyorum çalışıyor kız yazık koyuyor...

Öncelikle merhaba, 2 yıllık evliyim ve bu süreçte kayınvalidem 1 aydır bizim olduğumuz şehirde. 2 hafta bizimle kaldı. Bugün itibariyle tekrar bize geçiyorlar. Kızında kaldığı süre zarfında işten çıktıktan sonra biz oradayız. Bizde oldukları süre boyunca da ben işteyken görümcem çocukları falan bizdeler. Akşamda bizdeler yatana kadar 🤷‍♀️ o kaldığı 2 hafta süre boyunca kayınvalidem odalarımın yerini, mutfakta ki eşyalarımın yerlerini değiştirdi. Sadece değiştiriyor ama silip süpürme yok.. Yetmedi çamaşır koyma manası ile kıyafet dolabıma bile girmiş. Dolayısıyla çıldırmamak elde değil. Bende eşime söyledim olayı. Ne almak istesem yerinde bulamıyorum. Dış kapının dış mandalı mıyım ben. Burası benim evim. Bana sormadan değiştirmek olmuyor gibisinden konuştum. Oda tipik erkek beyni sana yardımcı olmaya çalışıyor seni kızı gibi görüyor falan fistan konuştu.. Şuan bizde olacaklar yine ve ben işteyken aklım evde işime odaklanamıyorum. Her fırsatta lafta çakıyorum ama ya anlamıyor kayınvalidem ya anlayıp sabrımı sınıyor. Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım.
Eşinle konuşacağını kayınvaliden ile konuş açık açık...

Back
X