Kayınvalidem bebeğime para ile bakmak istiyor

takvim86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
415
42
118
İstanbul
Merhaba kızlar 17 aylık bebeğim var ve çalışıyorum Bebeğime kayınvalidem bakıyor , aslında başta annemle sıra ile bakıcaklardı ama annem yan çizdi kendisi şehir dışında yaşlı babanne var kavinvalidem alt katta neyse kayınvalidem bebeğime baktığından beri sürekli kendinde bir söz hakkı tabiri caizse bana sürekli laf sokmalar , bebeğime bakıyor diye herşeye katlanmak zorundamıyım ?? sürekli hediye alıyorum pof pof tutuyorum ama artık bu durumdan çok sıkıldım hele ki dün bana ayşenin gelini torununa para ile bakıyormuş 1500,00 Tl veriyormuş kayınvalidesine dedi nasıl yaa dedim insan kendi torununa para ile bakarmı dedim ne kadar ayıp sana versek sende alırmısın bunu mu demek istiyrosun dedim alırım niye almıyım dedi anne bişeye ihtiyacın varsa karşılayalım paraya ihtiyacın varsa verelim ama çocuk bakmak için benden para talep edemezsin dedim çok gücüme gitti açıkcası bakmamak için sürekli yokuş yapıyor insan kendi torununa para ile bakarmı yaa???eşime anlatıyorum sürekli boşver diyor ... onun boşver deyip kafaya takmadığı şeyler bende birike birike beni hasta edicek ne yapmalı nasıl davranmalı ??

Cunku canı cocuk bakmak istemiyor bence zor geliyor.. ama calistiginiz icin ve belki de maddi durumdan dolayi siz buna mecbur olabilirsiniz.ben daha nisanliyken tam olarak konusu gecmemesine ragmen gorumcem benim annem cocuk bakamaz diye aklinca beni uyarmisti.. hicbir rahatsizligi yok tamamen istememek biliyordum. Sizin durumunuzda da cevrenizde anneniz yok, o oldugu icin boyle bir soz hakki bulmus kendine. Cunku cocuk bakmaya mecbur kaliyor bu durumda ve ugrasmak istemiyor ne yazikki.

bakmak zorunda hiç değil ama bunu açıkca söylemeli bakmak istemiyorum diye, kimse de onu bunun için yargılayamaz,
para verirseniz bakarım gibi bi ima hiç şık değil,
bence asgari ücretle sigortayla düzgün bi bakıcı bulun, böylece sülalede bebeğime baktı bakmadı öyleydi böyleydi tatavasıda biter

Son düzenleme:

Cocugum yok, olduğunda bakar mı bilmiyorum. öyle bir beklenti içine giripte cocuk yapmam zaten. he annem yakın olsaydı kesin bakardı ona eminim. Neyse olduki baktı, para vermesem de eve yardımcı kadın tutarım temizlik ve yemek için. Cocuguma göz kulak olsun ihmal etmesin yeter benim için. Kadın bir takım hayatından feragatlar ederek cocugunuza bakacak bir şeyler beklemesi normal. bir de belki de birden çok torunu vardır. ihale hep ona kalabilir. Kadınların tam gezme tozma yaşı belli bir yaştan sonra cocuga tahammul de azalıyor.

Ben ileride napacagım onu dusunuyorum, alman disiplinine aship biriyim. KV de o ışığı göremedim. Cocugumun her dediğinin yapılmasını kesinlikle istemem. En kötü bakıcı tutarım bakıcıya kv bakar :):) Neyse işin özü bence garip değil.

Kimse oğlu da olsa kızı da olsa torununa bakmak zorunda değil. Ben de büyütüyorum şu an ve öyle zorluklarla büyüyo ki.. 50li 60 lı yaşlarıma geldiğimde tam rahat edeceğim zamanlar torun bakmak istemem.. elbet insan sever birlikte eğlenir zaman geçirir ama tüm sorumluluğu üstüne almak benim yapabileceğim bi şey değil.. başka bi çare arayın. O kadar parayı da vercek olduktan sonra mis gibi kendim büyütürüm evladımı..

gerçekten çok farklı bi yorum olmuş asla boynunun borcu diye bişey yazmadım oğlunun ihtiyacı var gelin çalışıp oğluna destek oluyor ,birde bu açıdan bakın, siz bakmayın o zaman torunlarınıza anlayış meselesi bu durum...

aynen öyle

Parayla başkasına baktiririm. Bana ve aileme böyle toruna para ile bakmak konuları çok ters. Başka bir konuda da söylemiştim. O insanın ihtiyacını karşılamak vs başka ,para istenmesi cok baska. Cok cirkin bana göre. Bakmak istemeyen hic bakmasin

Bu konuyu eşin, sen ve kv birlikte iken aç bakalım kocan ne dicek, eğer kocan verelim derse annenle anlaş ver parayı her ay de. Sen sakın verme.
Benim çocuğum olsa annem baksa ben anneme kendi isteğimle para veririm yada faturalarını öderim yada kadının eline üç beş sıkıştırırım.
Ama bana laf sokustursa bakma derim. Ben yapı itibari ile laf koymaya, sokmaya, sokuştırmaya gelemiyorum.
İlla çalışmak zorunda değilsen çık işten sen bak.

Son düzenleme:
Ewr kesinlikle aslında hep gönlünü hoş tutmaya çalışıyoruz ama başka ne yapmalı bilmiyorum

Tabiki de bakmak zorunda degil.hickimse hicbiseyi zorla yapmak zorunda degildir zaten.Ama o kisinin bakacak baska kimsesi yoksa bakici tutacak durumu da yoksa bu sekilde cirkinlesmek de dogru degil ( laf sokmalar, para istemeler..) ah maalesef kv lerin cogu boyle. Bakacagi zaten 3 yasina kadar ondan sonra cocuk krese gidiyor

kesinlikle aslında belli bir miktar para verebilirim ama çocuk bakma karşılığında istemesi çok gücüme gitti

off off kesinliklee çalışan anne olmak çok zor işte

K.v niz olmasaydı nasil bir yol izlerdiniz?o sekilde yapsaniz daha iyi olur.
Bakmak zorunda degil ki.bakincada konusma hakkini kendinde bulmasina bir sey diyemezsiniz yapisi o sekildedir.
Birileri bakacak diye guvenip cocuk yapilmamali diye dusunuyorum.

Bu yorum biraz tuhaf değil mi? Kadın aferin gelin oğluma destek oluyor diyecek değil ki. Şartlar uygunmuş ki evlilik gerçekleşmiş, hatta bir de bebek dünyaya gelmiş. Evi geçindirmek yalnız erkeklerin görevi değil ki destek olunsun. Erkekler de ev işlerinde eşlerine yardım etmesin zaten, onların da görevi çünkü. Kayınvalide toruna bakmak istemiyor belli ki. Bakıcıyla anlaşırım ben olsam. Belli bir yaştan sonra bebeğe tahammül de azalıyordur, çoluğu çocuğu büyütmüş, tam rahat etme çağındaki insanlar bakmak istemeyebilir. Bence ayıplanacak yanı yok bunun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…