Kayınvalidem bebeğime para ile bakmak istiyor

Annemle babam ayrildi
Annemin borcu var kalacak evi yok emekli maasi var

Bende kalip ogluma bakiyor. Normalde o maas ya kiraya ya aylik borc taksidine ancak yeter.
Simdi evimde ozel banyolu odasi var. Yeme icme fatura derdi yok. Borcunu topluca kapattim. Maasi kendisine kaliyor. Hala ustune para veriyorum

Ne bileyim annem evsiz borclu kalmis. Firsattan istifade onu bogaz tokluguna mi calistirayim? Evimi actim yeter sana mi diyeyim?

Ustune para vermeye calisiyorum

Ben mi enayiyim millet mi cok acik goz bilemedim ki. Anneme kalk gel iste yasayacak yer karsiligi bak ogluma. Maasinla da borcunu ode diyebilirdim. Torunun degil mi iste bak der baglardim. Kabul etmek zorundaydi baska caresi yok ki? Ama nasil kiyayim ben ona ya? Daha onemlisini bunu kendime nasil yakistirayim?

O konuda evet baştan soylemeliydi,para işin bahanesi zaten bakasi yok gibi
Kendi annesiyle dönüşümlü bakacaklarmis ama annesi bakamam diyince kadında bahane aramış yani yazılanlardan anladığım bu

konu sahibinin annesi de hatalı bu olayı ablamda yaşadık ne annem ne kv si bakmadı ben çalışmasam gidip ben bakacaktım o kadar üzülüp ağladım ki çocuğu öksüz yetim gibi bıraktılar ufacık bebeği bi yere sığdıramadılar;böyle soğukluk yaratmasa dese ki"kızım çocğun bazen alın acak şeyleri oluyor sen topluca ver parayı ben oradan harcayayım"ama böyle dan dan söyleyince kim olsa soğukluk yaratır insanın içinde

Kusura bakmayın ama son cümlelerinize takıldım. Bu hayat ortak. Evlenince beraber bi hayat kuruyorsunuz. Tabiki kadınlar çalışmalı ama kocam bakamıyor bana ondan çalışıyorum mantığı yanlış.
Eşinizi böyle düşüncelerle ezmeyin. Kendinize eziyet içten içe sinir olup duracaksınız ona

Muhtaç oluyorlar da ne oluyor,torunuydu,elbet bakacaktı.Kızı varken bana mı düşer,kızı yoksa da benim problemim değil deniyor.Bu forumlarda neler okuduk neler.
bi insan o raddeye geliyorsa geçmişe bakmak lazım öyle söylüyorsa kim bilir zamanında neler söyledi o geline neler çektirdi;halbuki pamuk gibi bi kadın olsa o kız da gıkını çıkarmadan hatta seve seve bakardı o kv .ye(erkek açısından da böyle yani gelin değil damat için de durum bu)

hiçbir zaman çalışmaktan gocunmadım;düğünsüz bi kuruş borçsuz evlendim;sağlığım oldukça çalışırım ancaaak çocuğum olduğunda en azından iki sene ücretsiz izinle bebeğimin özel anlarını yaşamak istiyor"dum" ama eşim bütün parasını batırdığı için ben çocuk sahibi olmuyorum ve onun borçlrını ödüyorum...yoksa çalışmak işe yaramak güzel şey

Bende babamın vefatından sonra annemin yakınına geçtim ,oğluma bakıyor ama asla zorlamadim ,sizi buyutemedim oğlumu buyutucem dedi ( çalışan anne olduğu için )
Velhasıl ihtiyacı yok ama yinede üç beş kuruş eline sıkıstırıyorum çünkü ben o parayı öylede böylede vericektim ya bakıcı ya okul

Elbette ki geçmişe bakmak lazım,biz babaanemizi seve seve,gözlerinin içi gülmese güldürünceye kadar uğraşarak baktık.Çünki o sevgiyi vermişti bize. Bizi büyütmedi,yalnızca sevdi ve karşılığını buldu.
Eğer onun eltisi olsaydı,milyarlar verse bakılmazdı.Ama eğer karşılıklı diyorsak,çocuk bakanda,diğer olumsuzluklar göz önüne almadan bakılmalı...

Aynen ya okula ya bakiciya...
Hem de aklim kala kala verecektim onca parayi.
Suan aklim kalmiyor ya tum maasimi da versem deger

bence siz iyi yapiyorsunuz. emegin karsiligi her zaman imkan dahilinde verilmeli. sevgiyle de bakilir tabiki ama emegin karsiligi alinirsa daha iyi ve ozenli bakılır. bakiciya verilen miktar kadar yuksek.olmasa da en azindan harclik niyetine bir miktar verilmeli

Sapla samanı birbirinden ayırt edin hanımlar, büyüklerimizin elbette ki çocuklarımıza bakmak gibi bir mecburiyetleri yok ama bakıyorsa da para istemeleri abesle iştigaldir. Biz bilmiyor muyuz parasıyla baktırmayı. Kendini bilen insanlar zaten ihtiyaçlarını da görürler ama direk maaş istemek çok çirkin. Madem öyle çocuk bakıcılığı yapsınlar başka yerde. Hem hükmedip hem de faydalanmak istiyorlar. Maalesef öyle bir dünya yok.

Siz dogurun ben bakarım dedi mi de güvenerek çocuk yaptınız.cocug uu n sorumlulugu size ait bakmak zorunda değil.sahsen ben ilerde torunlarim olursa istersem bakarım emrivaki durumda inadına bakmam

kimse bakmak zorunda degil ama ben para ver oyle bakayim demezdim heralde. 1500 tlde fazla. Ya hiç bakmasın ya da yardım şeklinde olabilir. Ama gönlünden gelmiyorsa bakıcı en mantiklisi

Herşey üslupta bitiyor aslında.Kadın açık açık para istememiş.Xanne ya da kvsine şu kadar para veriyormuş dediğinde,hmmm,biz versek alacaksın yanii diye atarlanacağına"evet anne,ne güzel,imkanım olsa bende sana yapmak isterim ama biliyorsun durumu.Fakat ben şunları şunları yapmayı düşünüyorum,gerçi senin sevginin,emeğinin karşılığı asla olamaz ama"deseydi eminim alacağı cevap farklı olurdu.Ama patavatsızlığın adı "içi dışı bir"oldu artık. T takvim86 nın buradaki tavrına bakılırsa kadın parayla bile baksa şükretmesi lazım.

Çocuğumun çocuğuna bakmam diye kestirip atmak da nedir yahu? Bana güvenerek mi çocuk yaptın diyecek ve yaşlılığında da hürmet bekleyecekler hemi. Anneler de çocuklar da bu kadar keskin konuşurlarsa aile olmanın ne anlamı var? Ha elalem ha ana baba.

Tavrim size karşı halen postimda yorum yapi
Siz bana hakaret edemezsiniz halen burada yorum yapıyorsunuz ben herkesin yorumunu saygı çerçevesinde okudun ama sizin fikriniz ihtiyacım yok.yuzsuzluk yapıp halen yorum yazmayın bu kadarda fazla

Benim üslubun konuşma tarzım sızı hiç ilgilendirmez posta yorum yapmayın bana hakeret edemezsiniz çok saygisizsiniz

Size hiç bir şekilde hak vermedim.

Öncelikle nineler dedeler bakmak zorunda değil. Herkes kendi çocuğunun sorumluluğunu almalı. Siz bakmaya mecbur olduklarını düşünürseniz onlar da maddi manevi katkı sunmak, misal alışverişlerini, temizliklerini yapmak zorunda olduğunuzu düşünebilirler.

Zaten kayinvalide talep etmeden sizin maddi destek sunmayı önermeniz gerekirdi. Kadına "para talep edemezsin" cümlesini nasıl kurdunuz hayret ettim. Ben zaten bu işlere en baştan girmezdim de, velev ki girsem böyle bir cümle kuramazdım, kendimi minnet altında hisseder mahcup olurdum.

Ayrıca evliyim, çalışıyorum ve çocuk sahibi olmaya adayım. Sizle aynı fikirde olmayan herkesi empati kurmamakla suçlamışsınız ya, o yüzden açıklama yapıyorum.

siz yardımcı olmaya calışmıyorsunuz ki kendi düşüncenizde diretiyosunuz sadece bence sizin tavrınız hoş değil
Su yorumunuza cok guldum yalniz cunku okudugum sayfalarin tamaminda kendi gorusunde direten tek kisi sizsiniz not evliyim 2 tane minik bebegim var memurum calisiyorum.esim sehir disinda gorevde birbasima bakiyorum cocuklarima bakici destegi ile yinede gelmedi kv keske gelseydi ama gelmedi cunku gelmek zorunda degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…