Kayınvalidem eltim ve ben

Ben olsam gider ikisine de soğuk davranırdım ki k validem bende değil orda kalsin ki hep cunku o ev onun hiç yumuşamam resmi davranırım

Geline karşı da mesafeli olurum siz onun buyugusunuz sonuçta kibarca yardıma ihtiyacin var mı derim yok derse hiç bulaşmam

Kesinlikle davet etme!eminim yuz bulacaklardir...davet gunude olabildigince mesafeli olun elti hanim size tesrif etmemis ben olsam gitmem bile,ama sizin gibi gitsemde olabildigince az iletisim halinde olurum,hatta kayonvalidemle ozellikle,yasadiginiz tartismayi unutmus gibi yapmayin,hatta soguk davranirsaniz oyle zirt pirt gelip kalalim diye dusunmezler,siz cocuklarinizla ilgilersiniz,sohbet ortami olursa kisa ve net cevaplarla ayak uydurmaya calisirsiniz,eltinizinde zaten oyle misafirperver olucagini sanmam sizden pek hoslanmiyor anlasilan,bence yemek sonrasi sofra toplanmasi disinda yardim falanda etmeyin,elticiginiz yapiversin...

Bi aksam yemegine davet ederim yine insanlik namina..

Ama hem evim kucuk hem benle icli disli oldular yeterince dahasini istemiyorum. Evlerinde kalsinlar istiyorum. Ben 5sene katlandim elti hanim 15gun dayanamaz biliyorlar yine gozleri bende:KK51:

Ben olsam gider bir kosede misafir gibi oturur, yer icer kalkarim, laf arasinda kayinvalideme orasinin onun evi oldugunu hatirlatir, bana gelip kalmamalari icin bastan tavrimi koyarim. Kayinvalideme surekli, Evine hosgeldin, ozlemissinizdir, insanin evi gibisi yok dimi der gelini sinir ederim :)

Iyi taktik keske kv ile arayi acmasaydim sirnasik sirnasik bunlari yapmak keyifli olabilirdi:KK70:

Görüştüğünüzde laf arasında de
"Ee anne evini özlemiş misin?" falan diye.
Anlaşmalarının arkalarında dursun iki taraf da
Altını güzeelce çiz.

Öyle hem evi al
Hem kvyi oraya buraya yolla,
Oldu.

Sende kalmanın tadını kaçırırlarsa da şakayla karışık
keşke eltinin anlaşmasını benimle yapsaydın
ev bizim olsaydı da birlikte yaşasaydık de.

Bence gittiginizde eltinize yardimci olun ama asla samimi olmayin gerek yok baksana kadini evinden etmisler ama ben bu konuda anne babalara cok kiziyorum cocugun icin bile olsa once kendini garantiye almalisin aksi halde bakmiyorlar ortada kaliyorlar :KK43:

Valla kendi tercihleri bisey soylesen istemiyo cekemiyo olursun..

Kv ye kalsa gelecek ama isik yok:KK37:

Ben olsam gider bir kosede misafir gibi oturur, yer icer kalkarim, laf arasinda kayinvalideme orasinin onun evi oldugunu hatirlatir, bana gelip kalmamalari icin bastan tavrimi koyarim. Kayinvalideme surekli, Evine hosgeldin, ozlemissinizdir, insanin evi gibisi yok dimi der gelini sinir ederim :)

Aynı kafa:KK19:

Ayy anlatış tarzınıza bayıldım, ne şeker yazmışsınız :KK55:
Bence de davet etmeyin laf arasında istemediğinizi belli edin. Elti hanıma da asla yardım etmeyin, siz misafirsiniz :süslü:

Anlattiklarim pek tatli seyler degil ama tat katmaya calistim iste tesekkur ederim:KK54:

Ben olsam gider ikisine de soğuk davranırdım ki k validem bende değil orda kalsin ki hep cunku o ev onun hiç yumuşamam resmi davranırım

Geline karşı da mesafeli olurum siz onun buyugusunuz sonuçta kibarca yardıma ihtiyacin var mı derim yok derse hiç bulaşmam

Istesem de oyle samimi olamam zaten. Mesafeli olurum olmasina da tam resmimi yari resmi mi ona karar veremedim:110:

Notr davranmaya calisirdim ben buyum der gibi siz onlara yaranmak icin birseyler yapmamalisiniz hic o strese girmemelisiniz eger ki tepkiniz belliyse onlar size gore davransin cunku ne yaparsaniz yapin kiymetini bilmeyecek olduktan sonra bilmeyeceklerdir

Notr davranmaya calisirdim ben buyum der gibi siz onlara yaranmak icin birseyler yapmamalisiniz hic o strese girmemelisiniz eger ki tepkiniz belliyse onlar size gore davransin cunku ne yaparsaniz yapin kiymetini bilmeyecek olduktan sonra bilmeyeceklerdir

Evet gercekten kv me kirginim bana cok haksizlik etti zaten soguk dururum.

Eltimi zaten bidaha ne gorurum ne ederim ne hali varsa kendine:KK14:

Aynı durumdayız sanırım sadece ben kv ile yaşamadım yaklasık 12 yıldır eltimle kv aynı evdeler.
Her neyse ben de ondan önce evlendim kv hep bana söylerdi şu yemegı yapalım vs gibisinden ben de gidince yemek sofra hazırlmak kahve çay yapardım fakat elti hanım kıskanıyormuydu bilmem ama normalde evle ilgilenmeyen calısan biri bu arada ben gelince ortada fır fır dolanıyordu benden önce koşturuyordu.
Bir defa 3 gün kaldık biz kv de ben yardım etmeye calıştıkça bu hanım ya laf sokardı ya da garip hareketleri vardı ee baktım kv de de bir şey demiyor duruma artık misafir gibi davranıyorum banane yani madem hizmet etmek istiyor buyursun etsin.
Duruma baglı pek sık görüşmem en son bayramda gittim
Bana da geçenlerde geldiler bize gelince de elti hanım bir iğne kaldırmaz ki istemem de zaten misafir gibi hizmet bekler.
Siz de öyle yapın nabza göre şerbet misali.

Aynı durumdayız sanırım sadece ben kv ile yaşamadım yaklasık 12 yıldır eltimle kv aynı evdeler.
Her neyse ben de ondan önce evlendim kv hep bana söylerdi şu yemegı yapalım vs gibisinden ben de gidince yemek sofra hazırlmak kahve çay yapardım fakat elti hanım kıskanıyormuydu bilmem ama normalde evle ilgilenmeyen calısan biri bu arada ben gelince ortada fır fır dolanıyordu benden önce koşturuyordu.
Bir defa 3 gün kaldık biz kv de ben yardım etmeye calıştıkça bu hanım ya laf sokardı ya da garip hareketleri vardı ee baktım kv de de bir şey demiyor duruma artık misafir gibi davranıyorum banane yani madem hizmet etmek istiyor buyursun etsin.
Duruma baglı pek sık görüşmem en son bayramda gittim
Bana da geçenlerde geldiler bize gelince de elti hanım bir iğne kaldırmaz ki istemem de zaten misafir gibi hizmet bekler.
Siz de öyle yapın nabza göre şerbet misali.

Ooo seninki de fenaymis kaynanayi kiskanmalar falan..

Keske benimkide oyle olsa onlarin mutlulugu benim mutlulugum olur :halay:

Ben olsam eltiye falan gitmem, kv yi de davet etmem .
Esinede soyle gitsin orda kalsinlar de ne de olsa onlarin eviymis zaten.
Esinin tutumu ne ?

Ben prensip olarak kus kalmak istemiyorum. Tartisma esnasinda kv yede soyledim zaten ben soyleyecegimi soylerim yine bayramda seyranda gider gelirim kus durmam diye. Bi arayip sormuyorum iste cunku mokunu cikariyorlar boyle kafam rahat:KK14:

Esime gelince o da aki karayi ayirt edebiliyor cok sukur yani orda kalmalari gerektiginin farkinda ama gelip kalmak isteseler burda kalmayin diyemez :KK51:

Baslık nasıl ama:-)

Herkese merhabalar
Diger konularimda detaylar ama kisaca ozet geceyim..

Kaynım 3ay once evlendi. Elti hanım ultra mesafeli oldugundan mutevellit gidip gelme olmadi.. Daha dogrusu soyle oldu. Onlarin oldugu muhitte bi akraba nisani varmis kaynim onu haber vermek icin aradi hem bize gelirsiniz filan yapti yani yarim agiz davet etmis oldular. Oara esim yogun bir sekilde kurum sinavina calistigi icin nisana da onlarin davetine de icabet edemedik..

Esim sinavi atlatti bi haftasonu icin kaynimlari davet ettik. Kaynim geldi fakat esi gelmedi.. Niye gelmedi falan deyince kaynim kem kum yapti bilemiyorum artik:KK51:

Gelip gitme olmasin dert degil de kv tarafindan azar isiten paylanan taraf biz olduk:olamaz:

Kv sanki kizin hal tutumunu bilmiyor gibi esime yaziklar olsun gidip gelmiyorsunuz senin avukatin kuvvetli diye bana salca olunca aradim kv etegimdeki taslari doktum o bana ben ona telefonda tartistik:KK14:

Ogunden beri kv aramiyorum kus degiliz ama konusmuyoruz:KK70:

Tum bunlarin sonunda 1ay sonra kv ve kp memleketten bulundugumuz sehre gelecekler. Burada buyuk bir parantez acmam gerekiyor. Kv evini kucuk ogluna birakti esyalarini alip gitti. Aslinda soylemi kislari gelip evinde durmak yazlari koye gitmekti. Ama gelin hanimdan o isigi goremeyince laf aralarinda hep artik kisin geliriz biraz orda biraz burda kaliriz diye bende de kalma planlari yapiyorlar. Ne var bunda ikisi de evladi demeyin kizlar ben 5sene birlikte oturdum ve benden kotusu olmadi kv ile daha biarada olmaya tahammulum yok:cry:

Simdi cocuklari ozledik ayagina bende de kalmak isteyecekler bu durumda ne yapabilirim:KK42:

Ikincisi kv ler gelince eltimlere ilk defa gitmis olacagim. Tavrim tutumum nasil olmali resmi mi durayim yani misafir gibi oturup kilimi kipirdatmayayim mi yoksa burasi kv evi gibi mi takilayim:KK69:

Aslında normalde icim rahat etmez birileri hizmet ederken oturmak ama eltim gicik biraz elini herseye atiyor diye rahatsiz olabilir. Ote yandan kv de herzaman yapiyordu geline karsi tavirli diye yorumlayabilir:KK14:

Bir de soyle bir handikap var kv ile limoniyiz otursam ne konuscam elti ile mesafeliyiz mutfakta ne konuscam:işsiz:

Taktik bekliyorum kizlar bam bam bam:KK70:
:KK48:
Ne guzel anlatmissin ya yazi dilin guldurdu bir tesekkur edeyim dedim:KK66:

Eltideki havaya bak sen :KK57:
En iyisi her zaman oldugun gibi davranmaktir.
Kayinvalide kucuk geline laf soyleyemediginden kabak sizin basiniza patlamis.
Bu kış sizde kalacaklar belli diger taraf pek yūz verecek gibi degil.

:KK48:
Ne guzel anlatmissin ya yazi dilin guldurdu bir tesekkur edeyim dedim:KK66:

Eltideki havaya bak sen :KK57:
En iyisi her zaman oldugun gibi davranmaktir.
Kayinvalide kucuk geline laf soyleyemediginden kabak sizin basiniza patlamis.
Bu kış sizde kalacaklar belli diger taraf pek yūz verecek gibi degil.

Ay ben tesekkur ederim. Cok sevdiyseniz hep yazarim bu uclu macerayi:halay:

Sorma eltideki havaya cakaya ses eden yok tamam ona ses etmiyosun bana niye bulasiyosun diimi:deli:

Cok iyi cok iyi diyo uzaktan uzaga ben de iyi olurum kislari bi gel bakalim gorursun anyayi konyayi. E tabi gelebilirsen :KK14:

3 ay cok erken bir zaman degil mi? Biz kendi ailelerimizi bile 2 aydan sonra yemege davet etmistik kaldi ki geri kalan kimseyi davet etmedik biz evlendikten sonra ziyarete gideriz onlarda sonra bize gelirler yani ekstradan davet etmeyiz. Evlilik yeni bi oturmasi lazim bence onlarin kendi halinde kalmasi lazim.

3 ay cok erken bir zaman degil mi? Biz kendi ailelerimizi bile 2 aydan sonra yemege davet etmistik kaldi ki geri kalan kimseyi davet etmedik biz evlendikten sonra ziyarete gideriz onlarda sonra bize gelirler yani ekstradan davet etmeyiz. Evlilik yeni bi oturmasi lazim bence onlarin kendi halinde kalmasi lazim.

Valla daha 40gun olmadan azar isiten taraf biz olduk niye gitmiyosunuz gelmiyosunuz diye..

Biz de merakli degiliz yani ama kv sagolsun herseyi yonetmeye bayildigi icin boylesini uygun gormuski kiziyor.

Ama kiz kendi ailesinede 2haftalikken gitmis annesi 2kere gelmis yani onlara gore normal:KK51:

Valla daha 40gun olmadan azar isiten taraf biz olduk niye gitmiyosunuz gelmiyosunuz diye..

Biz de merakli degiliz yani ama kv sagolsun herseyi yonetmeye bayildigi icin boylesini uygun gormuski kiziyor.

Ama kiz kendi ailesinede 2haftalikken gitmis annesi 2kere gelmis yani onlara gore normal:KK51:

Bence mesafeli olmak en iyisi onu bosverin bence nasil davranirsa siz de oyle davranin :) kaynanaya gelince pek pas vermeyin sizi yonetmesine izin vermeyin orda kalmasi imasi da yapin bence

Back
X