Kayınvalidem eltim ve ben

Bence mesafeli olmak en iyisi onu bosverin bence nasil davranirsa siz de oyle davranin :) kaynanaya gelince pek pas vermeyin sizi yonetmesine izin vermeyin orda kalmasi imasi da yapin bence

Ikisiylede isim olmaz zaten bundan sonrasi ekstra mesafeli ilerler.

Ama kv cok cakal cocuklari bahane edip geliyor bu demek oluyorki sizde de kalcam:kızgın:

Baslık nasıl ama:-)

Herkese merhabalar
Diger konularimda detaylar ama kisaca ozet geceyim..

Kaynım 3ay once evlendi. Elti hanım ultra mesafeli oldugundan mutevellit gidip gelme olmadi.. Daha dogrusu soyle oldu. Onlarin oldugu muhitte bi akraba nisani varmis kaynim onu haber vermek icin aradi hem bize gelirsiniz filan yapti yani yarim agiz davet etmis oldular. Oara esim yogun bir sekilde kurum sinavina calistigi icin nisana da onlarin davetine de icabet edemedik..

Esim sinavi atlatti bi haftasonu icin kaynimlari davet ettik. Kaynim geldi fakat esi gelmedi.. Niye gelmedi falan deyince kaynim kem kum yapti bilemiyorum artik:KK51:

Gelip gitme olmasin dert degil de kv tarafindan azar isiten paylanan taraf biz olduk:olamaz:

Kv sanki kizin hal tutumunu bilmiyor gibi esime yaziklar olsun gidip gelmiyorsunuz senin avukatin kuvvetli diye bana salca olunca aradim kv etegimdeki taslari doktum o bana ben ona telefonda tartistik:KK14:

Ogunden beri kv aramiyorum kus degiliz ama konusmuyoruz:KK70:

Tum bunlarin sonunda 1ay sonra kv ve kp memleketten bulundugumuz sehre gelecekler. Burada buyuk bir parantez acmam gerekiyor. Kv evini kucuk ogluna birakti esyalarini alip gitti. Aslinda soylemi kislari gelip evinde durmak yazlari koye gitmekti. Ama gelin hanimdan o isigi goremeyince laf aralarinda hep artik kisin geliriz biraz orda biraz burda kaliriz diye bende de kalma planlari yapiyorlar. Ne var bunda ikisi de evladi demeyin kizlar ben 5sene birlikte oturdum ve benden kotusu olmadi kv ile daha biarada olmaya tahammulum yok:cry:

Simdi cocuklari ozledik ayagina bende de kalmak isteyecekler bu durumda ne yapabilirim:KK42:

Ikincisi kv ler gelince eltimlere ilk defa gitmis olacagim. Tavrim tutumum nasil olmali resmi mi durayim yani misafir gibi oturup kilimi kipirdatmayayim mi yoksa burasi kv evi gibi mi takilayim:KK69:

Aslında normalde icim rahat etmez birileri hizmet ederken oturmak ama eltim gicik biraz elini herseye atiyor diye rahatsiz olabilir. Ote yandan kv de herzaman yapiyordu geline karsi tavirli diye yorumlayabilir:KK14:

Bir de soyle bir handikap var kv ile limoniyiz otursam ne konuscam elti ile mesafeliyiz mutfakta ne konuscam:işsiz:

Taktik bekliyorum kizlar bam bam bam:KK70:
Tapu kv olabilirde ev artik eltinin ve kayninin. Onlar oturuyor. Ben olsam.misafir gibi otururdum.

Davet etmeyin, ya da şu tarz girin muhabbete, benim de evim küçük olmasa ben de sizi ağırlardım bir kaç gün aslında ama şuan çok zor olur. Hem siz de kendi evinizde kalmak istersiniz zaten. Ama ben sık sım getiririm çocukları görüşürüz, hatta şu şu işim var benim çarşıda pazarda, çocukları bırakırım size akşam alırım :KK53: doya doya torun sevsinler:KK47:

Eltinim evinde de çok oraya buraya gitmem, misafir gibi takılırım. Tabi ki maaile çocuklarla gittiğim bir evde ayak ayak üstüne atıp oturamam da işte safece servise toplamaya falan yardım ederim, öyle mutfakta zaman geçirmem veya kendim özel hizmetlenmem.

ordan kacma imkaniniz yok mu? ailenizi ziyarete gidin bi kac ay. ortalik iice karisir ama siz kafa dinlersiniz

Ay ben tesekkur ederim. Cok sevdiyseniz hep yazarim bu uclu macerayi:halay:

Sorma eltideki havaya cakaya ses eden yok tamam ona ses etmiyosun bana niye bulasiyosun diimi:deli:

Cok iyi cok iyi diyo uzaktan uzaga ben de iyi olurum kislari bi gel bakalim gorursun anyayi konyayi. E tabi gelebilirsen :KK14:
Eltiye de simdi karabasanlar çökūyordur. Onun durumu daha vahim:KK57:
Hem yeni evli hem kv evinde oturuyor.
Kv bu kiş da gelmesin canim yeni evlileri yalniz biraksinlar.
Mecbur mu gelmeye?
Siz yine de oldugunuz gibi olun. Yarin birgun kimse soyle boyle davrandin diyemez bu durumda.
Belki iyi anladirsiniz eltiyle.
Bak simdi eltiye de uzuldum yeni evli ama aylarca misafir agirlayacak:110:

Davet etmeyin, ya da şu tarz girin muhabbete, benim de evim küçük olmasa ben de sizi ağırlardım bir kaç gün aslında ama şuan çok zor olur. Hem siz de kendi evinizde kalmak istersiniz zaten. Ama ben sık sım getiririm çocukları görüşürüz, hatta şu şu işim var benim çarşıda pazarda, çocukları bırakırım size akşam alırım :KK53: doya doya torun sevsinler:KK47:

Eltinim evinde de çok oraya buraya gitmem, misafir gibi takılırım. Tabi ki maaile çocuklarla gittiğim bir evde ayak ayak üstüne atıp oturamam da işte safece servise toplamaya falan yardım ederim, öyle mutfakta zaman geçirmem veya kendim özel hizmetlenmem.

Ooo super:KK70:

Kk yi buyuzden cok seviyorum aramizda cok cakaliskolar var:KK53:

Dur ben bi cocuklarin bilincaltlarina gireyim biara da babaannelerinde kalmak istesinler tipki eski gunlerdeki gibi:KK70:

ordan kacma imkaniniz yok mu? ailenizi ziyarete gidin bi kac ay. ortalik iice karisir ama siz kafa dinlersiniz

Ay hic ugrasamam yok cocuklari bizden sakiniyorda yok yavrularimi goremedimde magduru oynar tam istedigi gibi..

Bu seferlik boyle olsun bakalim sonra onumuzdeki maclara bakariz:halay:

Eltiye de simdi karabasanlar çökūyordur. Onun durumu daha vahim:KK57:
Hem yeni evli hem kv evinde oturuyor.
Kv bu kiş da gelmesin canim yeni evlileri yalniz biraksinlar.
Mecbur mu gelmeye?
Siz yine de oldugunuz gibi olun. Yarin birgun kimse soyle boyle davrandin diyemez bu durumda.
Belki iyi anladirsiniz eltiyle.
Bak simdi eltiye de uzuldum yeni evli ama aylarca misafir agirlayacak:110:

Yok oyle fazla kalmayacaklar. 1hafta enfazla..

Aksi halde elti hanimi buralarda goruruz zaten:KK70:

Oncelikle kaynananizin sizinle kalmasina gerek yok cunku zaten kendi evi var ;) Esinize de bu yonde telkin yapin "zaten kendi evi var hem bizim ev dar nasil rahat etsinler" gibi... Torunlarini ozlerlerse de kaynananiza oturmaya gidersiniz orada gorurler zaten. Sakin ama sakin yatmayla ilgili en ufak bir adim atmayin. Ne de olsa herkesin kendi evi var degil mi? Ha kayinvalide biraz da sende kalicaz derse "olur mu oyle sey eltim gucenir, zaten beni mesafeli buluyor bir de sana kusmesin" falan derdim :D

Baslık nasıl ama:-)

Herkese merhabalar
Diger konularimda detaylar ama kisaca ozet geceyim..

Kaynım 3ay once evlendi. Elti hanım ultra mesafeli oldugundan mutevellit gidip gelme olmadi.. Daha dogrusu soyle oldu. Onlarin oldugu muhitte bi akraba nisani varmis kaynim onu haber vermek icin aradi hem bize gelirsiniz filan yapti yani yarim agiz davet etmis oldular. Oara esim yogun bir sekilde kurum sinavina calistigi icin nisana da onlarin davetine de icabet edemedik..

Esim sinavi atlatti bi haftasonu icin kaynimlari davet ettik. Kaynim geldi fakat esi gelmedi.. Niye gelmedi falan deyince kaynim kem kum yapti bilemiyorum artik:KK51:

Gelip gitme olmasin dert degil de kv tarafindan azar isiten paylanan taraf biz olduk:olamaz:

Kv sanki kizin hal tutumunu bilmiyor gibi esime yaziklar olsun gidip gelmiyorsunuz senin avukatin kuvvetli diye bana salca olunca aradim kv etegimdeki taslari doktum o bana ben ona telefonda tartistik:KK14:

Ogunden beri kv aramiyorum kus degiliz ama konusmuyoruz:KK70:

Tum bunlarin sonunda 1ay sonra kv ve kp memleketten bulundugumuz sehre gelecekler. Burada buyuk bir parantez acmam gerekiyor. Kv evini kucuk ogluna birakti esyalarini alip gitti. Aslinda soylemi kislari gelip evinde durmak yazlari koye gitmekti. Ama gelin hanimdan o isigi goremeyince laf aralarinda hep artik kisin geliriz biraz orda biraz burda kaliriz diye bende de kalma planlari yapiyorlar. Ne var bunda ikisi de evladi demeyin kizlar ben 5sene birlikte oturdum ve benden kotusu olmadi kv ile daha biarada olmaya tahammulum yok:cry:

Simdi cocuklari ozledik ayagina bende de kalmak isteyecekler bu durumda ne yapabilirim:KK42:

Ikincisi kv ler gelince eltimlere ilk defa gitmis olacagim. Tavrim tutumum nasil olmali resmi mi durayim yani misafir gibi oturup kilimi kipirdatmayayim mi yoksa burasi kv evi gibi mi takilayim:KK69:

Aslında normalde icim rahat etmez birileri hizmet ederken oturmak ama eltim gicik biraz elini herseye atiyor diye rahatsiz olabilir. Ote yandan kv de herzaman yapiyordu geline karsi tavirli diye yorumlayabilir:KK14:

Bir de soyle bir handikap var kv ile limoniyiz otursam ne konuscam elti ile mesafeliyiz mutfakta ne konuscam:işsiz:

Taktik bekliyorum kizlar bam bam bam:KK70:
Alakasiz olacak belki ama, eltiniz mesafeli diye kizmayin bence. Ben de evlendigim zaman mustakbel eltime mesafeli durmayi planliyorum mesela. Cunku cok ornegini gordum cok yakinlasinca tatsizliklar da pesisira geliyor. 2 taraf da dunya tatlisi olsa dahi elti gemisi yurumuyor. Tabi ki her zaman boyle degildir. Ama sonunda uzulunecek bir iliski olmasindansa en bastan itibaren mesafeli olmak daha iyi bence.

Bi aksam yemegine davet ederim yine insanlik namina..

Ama hem evim kucuk hem benle icli disli oldular yeterince dahasini istemiyorum. Evlerinde kalsinlar istiyorum. Ben 5sene katlandim elti hanim 15gun dayanamaz biliyorlar yine gozleri bende:KK51:
5 sene benle kaldin yeter birszda yeni gelininle kal hos zaten denin evin de bitti. Simdi nasil alistirirsan öyle devam eder. Bir kabul edersen daha gitmezler. Sonucta kendi evleri dururken snein evinde isler ne.1 gece dahi kabul etmezdim

Back
X