Kayınvalidem eltim ve ben

Herkes sizinle samimi olmak,görüşmek zorunda mı ? Belki sizinle tarZı farklıdır,kafasının uyuşacağı kişi değilsinizdir vs vs.. kayınvaliden gelince,bayramlarda,özel zamanlarda vs görüşüyorsanız sıkıntı yok. Kayınvalidenizin bi süre kalması kısmındaki tavrınızda pek hoş değil. Ne olursa olsun,eşinizin annesi. Beraber elbette yaşamayın ama misafir etmek,ağırlamak başka bişey.

Tum bu anlatilandan eltimle siki fiki olamadigimdan dertlendigim sonucunu mu cikardiniz? Kutluyorum.

Tum bu anlatilandan eltimle siki fiki olamadigimdan dertlendigim sonucunu mu cikardiniz? Kutluyorum.
Şöyle oldu gidemedik,böyle oldu gelmedi vs vs..istemiyordur zorla değil ya. Kayınvalideniz size bu konuyla ilgili bişey söylediğinde tartışmak yerine aynen burda yazdıklarınız söyleseydiniz ve bencede böylesi uygun diyip konuyu kapatsaydınız.. karşılıklı atışmak nedir kayınvalideyle arkadaşınız mı o sizin ?

Şöyle oldu gidemedik,böyle oldu gelmedi vs vs..istemiyordur zorla değil ya. Kayınvalideniz size bu konuyla ilgili bişey söylediğinde tartışmak yerine aynen burda yazdıklarınız söyleseydiniz ve bencede böylesi uygun diyip konuyu kapatsaydınız.. karşılıklı atışmak nedir kayınvalideyle arkadaşınız mı o sizin ?

Konunun anlasilmasi acisindan gidilmeme gelinmeme sebebini anlattim. Bu sebeple beni paylamayi hak goren bir kv den bahsediyordum cunku..

Haksizliga ugradiginizda hakkinizi savunmak bunun tartismaya donmesi ve bunun kv ile olmasi sizce gayet normal degil mi? Kv insan degil mi? Tartisilamaz mi?

Konunun anlasilmasi acisindan gidilmeme gelinmeme sebebini anlattim. Bu sebeple beni paylamayi hak goren bir kv den bahsediyordum cunku..

Haksizliga ugradiginizda hakkinizi savunmak bunun tartismaya donmesi ve bunun kv ile olmasi sizce gayet normal degil mi? Kv insan degil mi? Tartisilamaz mi?
Hakkınımı savunmam tartışmaya dönmez,hakkımı savunuyorsam haklıyımdır. Haklıysam tartışmama gerek yok,anlatmak yeterli olacaktır. Kayınvalide elbette insan ama karşılıklı atışma içine girilecek kişi değil benim için. Herkesin bakışı farklı tabi olay ve kişilere,size göre normal bana göre anormal.

Tartisma zaten kelime itibariyle tek kisi uzerinden yapilan bir eylem degildir. Szi anlatirsiniz derdinizi karsi taraf soyler ve ortada bir tartisma meydana gelir. Suan biz ne yapiyoruz tartisiyoruz. Tartismak kotu mu bence degil:KK70:

Meseleri cozume ulastirmak icin cogu zaman bunu yapariz yeterki saygi sinirlari asilmasin.

Bence siz kendiniz olun tamamen
Yani asla kalıptan kalıba girmeyin neyseniz o.
Hiç taktiğe gerek yok.
Demem o ki elti kişisi 1 adım gelirse 1 adım (ama mesafeli)okadar.
Kişiye değerinden fazla değer vermemek gerek.
Zaten ortam size konuşturacak birşekilde.

ilk olarak kurgusal yaşamayın bu insanlar öyle yada böyle iyi yada kötü hayatınıza bir şekilde girmiş ve onları hayatınızdan çıkarma şansınız yok. Kırmamaya kırılmamaya dikkat edin. Onlar size nasıl davranırsa sizde o şekilde davranın çok bir beklentiye girmeyin ve karşınızdakilere çok bir beklenti vermeyin. Kv ile kesinlikle mesafeli olun her durumda. Sevgiyle kalın.

Ne kadar kalacaklar kvler? Bence tamamen orada kalsınlar diye diretmeyin size de gelecekler tabiki daha az olsa da sizde de kalmalılar. Esinizin yerine düşünün bi, anneniz babanız gelmiş 1 ay duracak hepsini ablanızda kalsınlar ister misiniz? Eksikliğini hissetnez misiniz? Ben 5 sene kaldım demeyin o zaman diğer gelin yoktu o kızı ilgilendirmiyor sizin o yokken yaptığınız fedakarlıklar.

He bu arada bence eltiye gitmeyin en iyisi davet edin sadece kv yi. Elti eşini tek yollayacak kadar istemiyor demek ki görüşmeyi. Aynen buna benzer bi eltim var zamanında çok alttan aldım, aynı durumda kaldım ben eltiye değil kv gidiyorum diye kendimi telkin ettim gittim ama sonradan çok pişman oldum o ne öyle yüzsüz gibi. Şimdi kv gelince en yakın zamanda çağırıp kendi evimde görüşüyorum. Kimse kimseye gitmiyor. Gelip bizi görmediler derdi de olmuyor bu durumu kabullendiler mecburen.

Son düzenleme:
Bence siz kendiniz olun tamamen
Yani asla kalıptan kalıba girmeyin neyseniz o.
Hiç taktiğe gerek yok.
Demem o ki elti kişisi 1 adım gelirse 1 adım (ama mesafeli)okadar.
Kişiye değerinden fazla değer vermemek gerek.
Zaten ortam size konuşturacak birşekilde.

Beni rahatsiz eden nokta tam olarak bu aslinda ben karsimdaki bana nekadar uzaksa ben de ayni sekilde karsilik verdigim icin kabahatli oluyorum kv gozunde..

Gorusmuyoruz diye kadin bana sariyo sonrakine hic laf yok. Gercekten sonrakiler kiymetli oluyor her acidan:KK51:

ilk olarak kurgusal yaşamayın bu insanlar öyle yada böyle iyi yada kötü hayatınıza bir şekilde girmiş ve onları hayatınızdan çıkarma şansınız yok. Kırmamaya kırılmamaya dikkat edin. Onlar size nasıl davranırsa sizde o şekilde davranın çok bir beklentiye girmeyin ve karşınızdakilere çok bir beklenti vermeyin. Kv ile kesinlikle mesafeli olun her durumda. Sevgiyle kalın.

Ahh zaten bitur kucuk heasplar yaptigim icin en cok kendime kiziyorum:KK43:

Mesafeden anlamayan bir kv m var. Herseyde soz sahibi oldugunu dusunur. Tek istegim benden uzakta ne halleri varsa gorsunler. Ama yok illaki benide cekecek icine:KK14:

Ne kadar kalacaklar kvler? Bence tamamen orada kalsınlar diye diretmeyin size de gelecekler tabiki daha az olsa da sizde de kalmalılar. Esinizin yerine düşünün bi, anneniz babanız gelmiş 1 ay duracak hepsini ablanızda kalsınlar ister misiniz? Eksikliğini hissetnez misiniz? Ben 5 sene kaldım demeyin o zaman diğer gelin yoktu o kızı ilgilendirmiyor sizin o yokken yaptığınız fedakarlıklar.

He bu arada bence eltiye gitmeyin en iyisi davet edin sadece kv yi. Elti eşini tek yollayacak kadar istemiyor demek ki görüşmeyi. Aynen buna benzer bi eltim var zamanında çok alttan aldım, aynı durumda kaldım ben eltiye değil kv gidiyorum diye kendimi telkin ettim gittim ama sonradan çok pişman oldum o ne öyle yüzsüz gibi. Şimdi kv gelince en yakın zamanda çağırıp kendi evimde görüşüyorum. Kimse kimseye gitmiyor. Gelip bizi görmediler derdi de olmuyor bu durumu kabullendiler mecburen.

Busefer kisa sureligine geliyor ama uzun vadede bende de kalma planlari yapiyorlar. Laf aralarina sikistirmalar bilincaltina islemeler kv cok guzel yapar bunlari..
Dogru benim 5yilim eltiyi baglamaz o benme ilgili bir durum. Buyuk bir fedakarlikti ama kv iylik bilmezmis. O evi bizim sirtimizda aldilar sonra bizden kotusu olmadi..

Gitmeyin diyorsunuz elti haniminda istedigi tamm olarak bu. Iste bunu yapmam:KK53:

Kv yi size davet et ilk geldiğinde

Hatta X yatak vs hazırlamıştır yorulmuştur akşama yemeğe bize gelin deyin

Yani yatmaya Oray'a gideceksiniz vurgusu da olsun

Elti size Nasıl davranırsa ona göre hareket edersiniz yine gelmezse de siz Kv yi gördüğünüz için gitmek zorunda da da kalmazsınız
Ben kk kadininin zeki cevik ve akillisini severim be:KK19:

Konu sahibi iki taraftada kalmak icin ilk kalmayi eltiye ayarlayin zira elti bayagi akilli tarz tavir olarak geri puskurtebilen tiplerden bir sekilde ustunuze yikacak gibi duruyor
Aman ben ikisinede saygili ama mesafeli davranirdim varsin soguk desinler basilsa iyi oluncada avukat ilan edilmissiniz denekki yaranamazsiniz hic degilse mesafeye sinirler yipranmaz

Baslık nasıl ama:-)

Herkese merhabalar
Diger konularimda detaylar ama kisaca ozet geceyim..

Kaynım 3ay once evlendi. Elti hanım ultra mesafeli oldugundan mutevellit gidip gelme olmadi.. Daha dogrusu soyle oldu. Onlarin oldugu muhitte bi akraba nisani varmis kaynim onu haber vermek icin aradi hem bize gelirsiniz filan yapti yani yarim agiz davet etmis oldular. Oara esim yogun bir sekilde kurum sinavina calistigi icin nisana da onlarin davetine de icabet edemedik..

Esim sinavi atlatti bi haftasonu icin kaynimlari davet ettik. Kaynim geldi fakat esi gelmedi.. Niye gelmedi falan deyince kaynim kem kum yapti bilemiyorum artik:KK51:

Gelip gitme olmasin dert degil de kv tarafindan azar isiten paylanan taraf biz olduk:olamaz:

Kv sanki kizin hal tutumunu bilmiyor gibi esime yaziklar olsun gidip gelmiyorsunuz senin avukatin kuvvetli diye bana salca olunca aradim kv etegimdeki taslari doktum o bana ben ona telefonda tartistik:KK14:

Ogunden beri kv aramiyorum kus degiliz ama konusmuyoruz:KK70:

Tum bunlarin sonunda 1ay sonra kv ve kp memleketten bulundugumuz sehre gelecekler. Burada buyuk bir parantez acmam gerekiyor. Kv evini kucuk ogluna birakti esyalarini alip gitti. Aslinda soylemi kislari gelip evinde durmak yazlari koye gitmekti. Ama gelin hanimdan o isigi goremeyince laf aralarinda hep artik kisin geliriz biraz orda biraz burda kaliriz diye bende de kalma planlari yapiyorlar. Ne var bunda ikisi de evladi demeyin kizlar ben 5sene birlikte oturdum ve benden kotusu olmadi kv ile daha biarada olmaya tahammulum yok:cry:

Simdi cocuklari ozledik ayagina bende de kalmak isteyecekler bu durumda ne yapabilirim:KK42:

Ikincisi kv ler gelince eltimlere ilk defa gitmis olacagim. Tavrim tutumum nasil olmali resmi mi durayim yani misafir gibi oturup kilimi kipirdatmayayim mi yoksa burasi kv evi gibi mi takilayim:KK69:

Aslında normalde icim rahat etmez birileri hizmet ederken oturmak ama eltim gicik biraz elini herseye atiyor diye rahatsiz olabilir. Ote yandan kv de herzaman yapiyordu geline karsi tavirli diye yorumlayabilir:KK14:

Bir de soyle bir handikap var kv ile limoniyiz otursam ne konuscam elti ile mesafeliyiz mutfakta ne konuscam:işsiz:

Taktik bekliyorum kizlar bam bam bam:KK70:
Kaynanana mesafeyi koy yüz verme bence de yeter 5 sene ne demek
Eltime gelince gül şen şakrak ol o ne düşünürse düşünsün kalk yardım et kaynin alinmasin
Eltine ne çok aşırı sıcak ol nede soğuk güler yüzlü ol kalk yardım et bir iki konuş yeter bence

Beni rahatsiz eden nokta tam olarak bu aslinda ben karsimdaki bana nekadar uzaksa ben de ayni sekilde karsilik verdigim icin kabahatli oluyorum kv gozunde..

Gorusmuyoruz diye kadin bana sariyo sonrakine hic laf yok. Gercekten sonrakiler kiymetli oluyor her acidan:KK51:

Her yerde bu aynı diyeceğim belki istisnalar vardır tabi ki genelleme yapmayayim şimdi :KK54: ve sizin sıkıntılara yaklaşık şeyler yaşıyorum.Ve bu tür konuları herkes yaşıyor diyorum.
Ah şu kv-elti-görümce ÜÇLÜSÜ :KK56:
BIRAK kv söylensin dursun duyma ya gerçekten.
Doğru ne ise gerektiği gibi davran okadar :kahve:Rahatına bak :KK52:

ya eltisini seven, iyi anlaşan var mı ya?valla çıldırtıyor bazen beni :sinirli: ilk gördüğüm günden beri sevmiyorum :stop:o da beni sevmiyodur bence karşılıklı olur hep çünkü :KK48:

canım bence sen de bi bak eltine ve kv ne sana nasıllar sen de ona göre davranırsın.en azından eşin bişi derse onlar da bana öylelerdi dersin :KK48:

Valla eltim yok gorumcem var olur mu ;) 1.5 senelik evli daha evini gormedim gormek de istemiyorum. Ha ola kk davet ederse esimle beraber giderim bacak bacak ustune atarim kahvemi icer geri donerim evime. Evin sahibi bedensel engelli veya 100 yasinda degilse yardim etmem. Bizde gelinlerden is beklenmez hep oturtulur. Evime misafir gelince de onlarin cocuklari is yapar mesela. Bu biraz evliligin dinamigiyle alakali bir durum bence. Yarin benim de gelinim ziyaretime gelince ben de ona yaptirmam is guc.

Sehir disindan gelenler mecburen sizde de kalir ona bir sey denmez malesef.

Siz eltinizi bu süreçte birebir ne kadar aradınız, kaç kere davet ettiniz? hani hep eltiden dem vurmuşsunuz da ailenin içine giren kızı biraz sizin arayıp sormanız davet etmeniz gerekmez mi? o mu adım atacak o mu çağıracak illa anlamadım hem 3 ay hiçbir iletişim kurmamışsınız nişana ve onların davetine gidemeyince arayıp ya şundan dolayı gelemiyoruz dememişsiniz, evinize çağırırken onu muhatap almamışsınız ne yapsın yani.

Ayrıca ne demek kışı orada geçiririz diye yeni geline emrivaki yapmak daha 3 aylık evliler farkında mısınız? ışık göremedi eltiden diyorsunuz ama eltiniz haklı sizde de fazla kalmazlar herhalde torunlarını göreceklermiş eltinizle aranızdak olayla kayınvalidenin gelmek istemesi apayrı bir olay onlara da gider elbet istemediğini nereden biliyorsunuz.

Konularınız da hep eltiden zaten yok elti şöyle elti böyle. Evet evet eltiniz kötü siz iyisiniz daha evlenmeden bile bir sürü sorun yaşayıp konular açmışsınız yazık kıza düğün bittikten sonra bile birşey bırakacağım diye eve girmek istemişsiniz. Annesi dayılarını amcalarını eve almadı diye söz sahibi değil demişsiniz düğün bitikten sonra ne işleri varsa milletin evde ve sizin kusura bakmayın ama mesafeyi koyan sizsiniz.

Kötü bir durum , ben de bazen çok kızıyorum hal ve hareketlerine ama sonrasında kafaya takıyorum. İyisi mi, kötü olmayın bence ama mesafeniz olsun. Zaten çok soğuk biriyse o da mesafeli olacaktır.

Her yerde bu aynı diyeceğim belki istisnalar vardır tabi ki genelleme yapmayayim şimdi :KK54: ve sizin sıkıntılara yaklaşık şeyler yaşıyorum.Ve bu tür konuları herkes yaşıyor diyorum.
Ah şu kv-elti-görümce ÜÇLÜSÜ :KK56:
BIRAK kv söylensin dursun duyma ya gerçekten.
Doğru ne ise gerektiği gibi davran okadar :kahve:Rahatına bak :KK52:

Aynen oyle yapacagim. TesekkurlerHoppa

ya eltisini seven, iyi anlaşan var mı ya?valla çıldırtıyor bazen beni :sinirli: ilk gördüğüm günden beri sevmiyorum :stop:o da beni sevmiyodur bence karşılıklı olur hep çünkü :KK48:

canım bence sen de bi bak eltine ve kv ne sana nasıllar sen de ona göre davranırsın.en azından eşin bişi derse onlar da bana öylelerdi dersin :KK48:

Nadir de olsa var ama biz cogunluktayiz demekki:-)

Back
X