Kayınvalidem eltim ve ben

Oncelikle kaynananizin sizinle kalmasina gerek yok cunku zaten kendi evi var :KK66: Esinize de bu yonde telkin yapin "zaten kendi evi var hem bizim ev dar nasil rahat etsinler" gibi... Torunlarini ozlerlerse de kaynananiza oturmaya gidersiniz orada gorurler zaten. Sakin ama sakin yatmayla ilgili en ufak bir adim atmayin. Ne de olsa herkesin kendi evi var degil mi? Ha kayinvalide biraz da sende kalicaz derse "olur mu oyle sey eltim gucenir, zaten beni mesafeli buluyor bir de sana kusmesin" falan derdim :KK70:

Oyle oyle zaten esim de farkinda herseyin davet mavet etmez. Hos onlar davet beklemez diye korkuyorum. Bi aksam yemege geldiler diyelim iki gece kalmadan gitmezler ki yeni gelinin gozune batmasinlar :deli:

Hem de psikolojik olarak beni diger diger seferlere alistirsinlar. Kanlarini bilirim kanlariniiiii:KK34:

Alakasiz olacak belki ama, eltiniz mesafeli diye kizmayin bence. Ben de evlendigim zaman mustakbel eltime mesafeli durmayi planliyorum mesela. Cunku cok ornegini gordum cok yakinlasinca tatsizliklar da pesisira geliyor. 2 taraf da dunya tatlisi olsa dahi elti gemisi yurumuyor. Tabi ki her zaman boyle degildir. Ama sonunda uzulunecek bir iliski olmasindansa en bastan itibaren mesafeli olmak daha iyi bence.

Mesafeye niye kizayim. Bizdeki mesafe degil insani yok saymak yokmus gibi davranmak..

Buna kizarim bu cok saygisizca. Bak iste gun geliyor mecbur yuzyuze bakiyoruz. Yuzyuze bakacak kadar yuz birakmali diye dusunuyorum.

Vicik vicik iliskinin illaki suyu cikar bunu bilirim ve mesafeden yanayim. Ama dedigim gibi bizdeki olay baska mesafeyi asiyor:KK51:

Elti başına gelecekleri bildiği için gelip gitme yapmıyor aferin valla :KK48:
Şu Kvlerin kışın çocukların yanına gelme ayağına kapağı gelinin evine atması ne çirkin birşey bitmedi gitti şu itici hareketler. Otur oturduğun yerde, sonra gelinle dalaşıyorlar resmen rahat batıyor!
Bence siz de mesafeli olun elti gibi. Eltiden taktik alın o işi çözmüş:KK48:

Istesem de oyle samimi olamam zaten. Mesafeli olurum olmasina da tam resmimi yari resmi mi ona karar veremedim:110:
Tam resmi yoksa her geldiğinde sende kalacak
Yeni gelin şimdiden tavrını almis madem öyle kendi kiraya gelin gelseymis kayinvaliden de gelir kendi evinde kalırdı paşa paşa kimseye yük olmazdi

Baslık nasıl ama:-)

Herkese merhabalar
Diger konularimda detaylar ama kisaca ozet geceyim..

Kaynım 3ay once evlendi. Elti hanım ultra mesafeli oldugundan mutevellit gidip gelme olmadi.. Daha dogrusu soyle oldu. Onlarin oldugu muhitte bi akraba nisani varmis kaynim onu haber vermek icin aradi hem bize gelirsiniz filan yapti yani yarim agiz davet etmis oldular. Oara esim yogun bir sekilde kurum sinavina calistigi icin nisana da onlarin davetine de icabet edemedik..

Esim sinavi atlatti bi haftasonu icin kaynimlari davet ettik. Kaynim geldi fakat esi gelmedi.. Niye gelmedi falan deyince kaynim kem kum yapti bilemiyorum artik:KK51:

Gelip gitme olmasin dert degil de kv tarafindan azar isiten paylanan taraf biz olduk:olamaz:

Kv sanki kizin hal tutumunu bilmiyor gibi esime yaziklar olsun gidip gelmiyorsunuz senin avukatin kuvvetli diye bana salca olunca aradim kv etegimdeki taslari doktum o bana ben ona telefonda tartistik:KK14:

Ogunden beri kv aramiyorum kus degiliz ama konusmuyoruz:KK70:

Tum bunlarin sonunda 1ay sonra kv ve kp memleketten bulundugumuz sehre gelecekler. Burada buyuk bir parantez acmam gerekiyor. Kv evini kucuk ogluna birakti esyalarini alip gitti. Aslinda soylemi kislari gelip evinde durmak yazlari koye gitmekti. Ama gelin hanimdan o isigi goremeyince laf aralarinda hep artik kisin geliriz biraz orda biraz burda kaliriz diye bende de kalma planlari yapiyorlar. Ne var bunda ikisi de evladi demeyin kizlar ben 5sene birlikte oturdum ve benden kotusu olmadi kv ile daha biarada olmaya tahammulum yok:cry:

Simdi cocuklari ozledik ayagina bende de kalmak isteyecekler bu durumda ne yapabilirim:KK42:

Ikincisi kv ler gelince eltimlere ilk defa gitmis olacagim. Tavrim tutumum nasil olmali resmi mi durayim yani misafir gibi oturup kilimi kipirdatmayayim mi yoksa burasi kv evi gibi mi takilayim:KK69:

Aslında normalde icim rahat etmez birileri hizmet ederken oturmak ama eltim gicik biraz elini herseye atiyor diye rahatsiz olabilir. Ote yandan kv de herzaman yapiyordu geline karsi tavirli diye yorumlayabilir:KK14:

Bir de soyle bir handikap var kv ile limoniyiz otursam ne konuscam elti ile mesafeliyiz mutfakta ne konuscam:işsiz:

Taktik bekliyorum kizlar bam bam bam:KK70:
Sen oldugun gbi davran kim ne düşünürse düşünsün umursama çocukların küçükse daha çok onlarla ilgilen her lafa atlama saygını eksik etme yeterli

C
Baslık nasıl ama:-)

Herkese merhabalar
Diger konularimda detaylar ama kisaca ozet geceyim..

Kaynım 3ay once evlendi. Elti hanım ultra mesafeli oldugundan mutevellit gidip gelme olmadi.. Daha dogrusu soyle oldu. Onlarin oldugu muhitte bi akraba nisani varmis kaynim onu haber vermek icin aradi hem bize gelirsiniz filan yapti yani yarim agiz davet etmis oldular. Oara esim yogun bir sekilde kurum sinavina calistigi icin nisana da onlarin davetine de icabet edemedik..

Esim sinavi atlatti bi haftasonu icin kaynimlari davet ettik. Kaynim geldi fakat esi gelmedi.. Niye gelmedi falan deyince kaynim kem kum yapti bilemiyorum artik:KK51:

Gelip gitme olmasin dert degil de kv tarafindan azar isiten paylanan taraf biz olduk:olamaz:

Kv sanki kizin hal tutumunu bilmiyor gibi esime yaziklar olsun gidip gelmiyorsunuz senin avukatin kuvvetli diye bana salca olunca aradim kv etegimdeki taslari doktum o bana ben ona telefonda tartistik:KK14:

Ogunden beri kv aramiyorum kus degiliz ama konusmuyoruz:KK70:

Tum bunlarin sonunda 1ay sonra kv ve kp memleketten bulundugumuz sehre gelecekler. Burada buyuk bir parantez acmam gerekiyor. Kv evini kucuk ogluna birakti esyalarini alip gitti. Aslinda soylemi kislari gelip evinde durmak yazlari koye gitmekti. Ama gelin hanimdan o isigi goremeyince laf aralarinda hep artik kisin geliriz biraz orda biraz burda kaliriz diye bende de kalma planlari yapiyorlar. Ne var bunda ikisi de evladi demeyin kizlar ben 5sene birlikte oturdum ve benden kotusu olmadi kv ile daha biarada olmaya tahammulum yok:cry:

Simdi cocuklari ozledik ayagina bende de kalmak isteyecekler bu durumda ne yapabilirim:KK42:

Ikincisi kv ler gelince eltimlere ilk defa gitmis olacagim. Tavrim tutumum nasil olmali resmi mi durayim yani misafir gibi oturup kilimi kipirdatmayayim mi yoksa burasi kv evi gibi mi takilayim:KK69:

Aslında normalde icim rahat etmez birileri hizmet ederken oturmak ama eltim gicik biraz elini herseye atiyor diye rahatsiz olabilir. Ote yandan kv de herzaman yapiyordu geline karsi tavirli diye yorumlayabilir:KK14:

Bir de soyle bir handikap var kv ile limoniyiz otursam ne konuscam elti ile mesafeliyiz mutfakta ne konuscam:işsiz:

Taktik bekliyorum kizlar bam bam bam:KK70:
Cok basit eltin gibi mesefeli olacaksin kimseye yuz vermeyeceksin

Şu kvlerin kışın göç etmesine bi sinir oluyom.bizimkide aynı bizimki bide kızlarının kv kprine kızar evlerinde niye oturmuyolar da geliyolar.soguksa kapısını penceresini örtusnler diye soylenirde söylenir benim yanımda felan kendı de kasım girdimi cıkar koyunden.hayır madem öyle tut bi ev yada al istediğin zaman gel git.

Elti başına gelecekleri bildiği için gelip gitme yapmıyor aferin valla :KK48:
Şu Kvlerin kışın çocukların yanına gelme ayağına kapağı gelinin evine atması ne çirkin birşey bitmedi gitti şu itici hareketler. Otur oturduğun yerde, sonra gelinle dalaşıyorlar resmen rahat batıyor!
Bence siz de mesafeli olun elti gibi. Eltiden taktik alın o işi çözmüş:KK48:

Eltinin benden korkacagi birsey yoktuki haftasonlari onun basinda bitecek halim yoktu..

Simdi bak cocuklari birakmayi filan dusuyorum normalde asla boyle bir dusuncesizlik yapmam. Ama etki tepki iste. Ben de istemezmiydim iyi bir elti olmayi nalet olsun hayat sartlari:KK70:

Tam resmi yoksa her geldiğinde sende kalacak
Yeni gelin şimdiden tavrını almis madem öyle kendi kiraya gelin gelseymis kayinvaliden de gelir kendi evinde kalırdı paşa paşa kimseye yük olmazdi

Aynen evlerini bozdular simdi siginacak yer ariyorlar. Otarafa agir geleceklerini biliyorlar yuku azaltacaklar gozr batmayacaklar guya.. bunun icin de cocuklari kullaniyorlar:110:

Eltinin benden korkacagi birsey yoktuki haftasonlari onun basinda bitecek halim yoktu..

Simdi bak cocuklari birakmayi filan dusuyorum normalde asla boyle bir dusuncesizlik yapmam. Ama etki tepki iste. Ben de istemezmiydim iyi bir elti olmayi nalet olsun hayat sartlari:KK70:
:KK48:
Senden değil kvyi görüp baştan resti çekmem lazım diye düşünmüş olabilir. Bu Arada çocuklara falan bakmaz başlarına birşey gelirse umrunda da olmaz hatta iyi ki oldu birdaha da bırakmaz der:KK48: sanki öyle bir model bu elti:KK45:

Elti ne kadar soğuksa siz ondan bir kat fazla soğuk olun.Hem onun hem kv size olan tavrını böylece kendiniz tayin etmiş olursunuz. Bence zaten aynı şehirde de yaşamıyorsanız kv ile fazla samimi olmayın ki böyle her geldiklerinde kapıyı aşındırmasınlar.

:KK48:
Senden değil kvyi görüp baştan resti çekmem lazım diye düşünmüş olabilir. Bu Arada çocuklara falan bakmaz başlarına birşey gelirse umrunda da olmaz hatta iyi ki oldu birdaha da bırakmaz der:KK48: sanki öyle bir model bu elti:KK45:

Cocuklar yuzunden surat asar aralari bozulabilir hemen. Oysa iyi gecinmeleri enbuyuk temennim. Valla:KK45:

Şu kvlerin kışın göç etmesine bi sinir oluyom.bizimkide aynı bizimki bide kızlarının kv kprine kızar evlerinde niye oturmuyolar da geliyolar.soguksa kapısını penceresini örtusnler diye soylenirde söylenir benim yanımda felan kendı de kasım girdimi cıkar koyunden.hayır madem öyle tut bi ev yada al istediğin zaman gel git.

Hayir geliyorsa evine gelsin bi zahmet. Cocuklari bahane edip beni de planina dahil etmesin. 5sene boyunca doyamadi zaten coluga cocuga..

Eltican hemen dogursa da kurtulsam:KK8:

Kv yi size davet et ilk geldiğinde

Hatta X yatak vs hazırlamıştır yorulmuştur akşama yemeğe bize gelin deyin

Yani yatmaya Oray'a gideceksiniz vurgusu da olsun

Elti size Nasıl davranırsa ona göre hareket edersiniz yine gelmezse de siz Kv yi gördüğünüz için gitmek zorunda da da kalmazsınız
Akıllı kaadınlara hayranım, bravo ;)

Elti ne kadar soğuksa siz ondan bir kat fazla soğuk olun.Hem onun hem kv size olan tavrını böylece kendiniz tayin etmiş olursunuz. Bence zaten aynı şehirde de yaşamıyorsanız kv ile fazla samimi olmayın ki böyle her geldiklerinde kapıyı aşındırmasınlar.

Eltime ayni sekilde karsilik verdigim icin ben suclaniyorum zaten..

Hic yuz vermiycem insallah bende kalmaz:KK12:

sizin ve eşinizin suçu yok o ,yeni gelinin dengesizliği ,anlayıp dinlemeden size yargısız infaz yapmışlar, eşiniz ile konuşun ev ev üstüne olmuyor malesef 3-4 günden sonra fazla kalınınca ciddi anlamda sorunlar çıkıyor. Eltiniz nasıl tavrını koydu ise sizde koyun, evet anne baba elbette gelecekler ancak kayınvalideniz atıp tutmuş size yargısız infazda bulunmuş nasıl gelmeyi ve kalmayı düşünüyor insanda yüz olur bakmak için o eve gelebilsin

sizin ve eşinizin suçu yok o ,yeni gelinin dengesizliği ,anlayıp dinlemeden size yargısız infaz yapmışlar, eşiniz ile konuşun ev ev üstüne olmuyor malesef 3-4 günden sonra fazla kalınınca ciddi anlamda sorunlar çıkıyor. Eltiniz nasıl tavrını koydu ise sizde koyun, evet anne baba elbette gelecekler ancak kayınvalideniz atıp tutmuş size yargısız infazda bulunmuş nasıl gelmeyi ve kalmayı düşünüyor insanda yüz olur bakmak için o eve gelebilsin

Inadina yapiyor bence oglumun evi gelir giderim diye dusunuyor:KK51:

Herkes sizinle samimi olmak,görüşmek zorunda mı ? Belki sizinle tarZı farklıdır,kafasının uyuşacağı kişi değilsinizdir vs vs.. kayınvaliden gelince,bayramlarda,özel zamanlarda vs görüşüyorsanız sıkıntı yok. Kayınvalidenizin bi süre kalması kısmındaki tavrınızda pek hoş değil. Ne olursa olsun,eşinizin annesi. Beraber elbette yaşamayın ama misafir etmek,ağırlamak başka bişey.

Back
X