kayınvalidem emrivaki yapıyor!!

antikaynana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2011
116
0
46
Ankara
kızlar kayınvalideme iyi davranıyorum güleryüz göseriyorum saygısızlık etmiyorum(bazı hareketlerine gıcık olsamda)ama bu onu kullanmaya başladı sanırım baktı yüzüm yumuşak istediğini yaptırıyor.eşim işi dolayısıyla hafta sonuda çalışıyor bazen pazar yarım gün evde olabiliyor onunda saati belli olmaz neyse konuya giriyim dün onlardaydık sohbet ediyoduk konu konuyu açtı dayınlarada gitmedik dedi(taşındılar nerdeyse 1 sene oldu) bi gün gidelim dedi eşime o da bilmiyorum durumuma bağlı ama bu hafta öğleden sonra boş olabilirim dedi (kayınpederim gitmez ondan bize sarıyor)k.validemde iyi o zaman bu hafta gidelim dedi o da olur dedi ben kaldım hiç bişey söyleyemedim 40 yılın başı eşim pazar evde ondada ev gezmesi yapıcaz evde sıkıldım ev gezmesindende onun yaptığına bak ayrıca evimizin alışverişini yapmamız lazım biz hafta sonu planı yapmadan o yaptı çok sinirlendim eşimde hemen kabul etti şimdi geldi bana alışverişe çıkalım diyor bende gitmedim gıcıklığına aramız bozuldu. pazar gün varken şimdi gitcekmişiz yarın misafirim gelcek hazırlıkda yapcam ama kimin umrunda önemli olan onların planları kızlar bana yardım edin eşimle tartışmadan bu emrivakilerden nasıl kurtulurum

Eşinden bişey beklemeyeceksin... kendisinin düşünmesi gerekirdi... zaten düşünmemiş o halde kendi işini kendin halledeceksin... hafif bir zoraki gülümsemeyle "aman ya zaten bir pazarımız var, onu da ev gezmesinde mi harcayacağız, eve alışveriş yapmamız lazım, kendimize alışveriş yapmamız lazım, kendimiz gezerdik sıkılmıştım zaten v.s. v.s. " diye diye kendi istediğini yaptıracaksın :)))

Eşinden bişey beklemeyeceksin... kendisinin düşünmesi gerekirdi... zaten düşünmemiş o halde kendi işini kendin halledeceksin... hafif bir zoraki gülümsemeyle "aman ya zaten bir pazarımız var, onu da ev gezmesinde mi harcayacağız, eve alışveriş yapmamız lazım, kendimize alışveriş yapmamız lazım, kendimiz gezerdik sıkılmıştım zaten v.s. v.s. " diye diye kendi istediğini yaptıracaksın :)))
haklısın ama o kadar hızlı olduki resmen dondum ağzımı açamadım ama bi dahakine denerim

Kayınvalidenize olan saygınız bi yana, ağırlığınız bi yana. Eşinizi de bazı durumlarda sizin yönetmeniz gerekli, her şeyi onun düşünmesini istememelisiniz.
O an ki konuşma havanızı bilmiyorum ancak bana pek emri vaki gibi gelmedi ama diyorsanız ki emrivaki gibi bi hava vardı, siz ortamı dağıtsaydınız. Ne biliyim, yarın alışverişe gidecektik ya da misafirimize sözüm var gibisinden konuyu açsaydınız.Sizin orda gıkınız çıkmazsa eşiniz ne yapsın.Ha istersiniz tabi, eşim karşı çıkabilir, bi pazarımız var anne onu da dayımlara harcamayalım, başka zaman gideriz diyebilirdi fakat o da annesini kırmak istemedi herhalde.

Yanlis anlamayin ama bana da pek emrivaki gibi gelmedi, kayinvaldeler genelde bu tür durumlari gelinlerine söylemeyi tercih etmezler, ogullari ile paylasirlar ki herhangi bir gecistirmeye maruz kalmamalari icin..sonuca net bir sekilde ulasiyorlar böylelikle :)

Siz yine sükredin ki bir pazarinizdan olacaksaniz sadece.. Ben almanya da yasiyorum ve esim disinda bütün ailem izmir de, gecen yaz tatil icin 1 ayligina izmire gidecektik tabii ben ailemi ve sevdiklerimi görecegim icin cok sevincliydim bunun yani sira esim ile tatil icin plan program yapiyorduk sonrasinda kayinvaldem esimi aramis, kayinvaldemlerde almanya da yasiyorlar fakat tatil icin onlar daha erken gitmislerdi türkiyeye..Tlfonda demiski siz izmire geldikten 2 gün sonra hep beraber bursaya kayinvaldemin kiz kardesinin yanina gidip 1 hafta kalacakmisiz daha sonra bursadan ayrilip sivasta ki akrabalarini ziyarete gidecekmisiz ve orda da 1 hafta kalip öyle dönecekmisiz ve sonrasinda da onlarla birlikte kalacakmisiz...Tabii ben cinnet gecirmistim 1 sene boyunca ailemi göremiyorum ve türkiye ye gittigimde annemin evine sadece birkac saatligine misafir gidip gelebildim kayinvaldem sayesinde, bütün tatilim zehir oldum.. Ben sadece allaha havale ettim onu..

Bu olayi anlattim cünkü böylesi ufak tefek seyleri büyütmezsiniz belki diye..

Bu emrivakiyse eğer bunu yapan k.valideniz değil eşiniz.
Birlikte geçirmek istediğiniz hafta sonunuzu size bir danışma gereği bile duymadan ev gezmesine çevrilmesine müsaade eden eşiniz.
Siz de keşke sessiz kalmayıp kibarca planınız olduğunu söyleseydiniz diğer yandan da 1 yıldır ertelenmiş akraba ziyareti var ama...
Olan olmuş sonuçta hafta sonu gideceksiniz kendinize ve eşinize zehir etmeyin boşverin eğlenmeye çalışın artık bu saatten sonra yapıcak bişeyiniz yoktur sanırım iptal edemiyceğinize göre...

Yanlis anlamayin ama bana da pek emrivaki gibi gelmedi, kayinvaldeler genelde bu tür durumlari gelinlerine söylemeyi tercih etmezler, ogullari ile paylasirlar ki herhangi bir gecistirmeye maruz kalmamalari icin..sonuca net bir sekilde ulasiyorlar böylelikle :)

Siz yine sükredin ki bir pazarinizdan olacaksaniz sadece.. Ben almanya da yasiyorum ve esim disinda bütün ailem izmir de, gecen yaz tatil icin 1 ayligina izmire gidecektik tabii ben ailemi ve sevdiklerimi görecegim icin cok sevincliydim bunun yani sira esim ile tatil icin plan program yapiyorduk sonrasinda kayinvaldem esimi aramis, kayinvaldemlerde almanya da yasiyorlar fakat tatil icin onlar daha erken gitmislerdi türkiyeye..Tlfonda demiski siz izmire geldikten 2 gün sonra hep beraber bursaya kayinvaldemin kiz kardesinin yanina gidip 1 hafta kalacakmisiz daha sonra bursadan ayrilip sivasta ki akrabalarini ziyarete gidecekmisiz ve orda da 1 hafta kalip öyle dönecekmisiz ve sonrasinda da onlarla birlikte kalacakmisiz...Tabii ben cinnet gecirmistim 1 sene boyunca ailemi göremiyorum ve türkiye ye gittigimde annemin evine sadece birkac saatligine misafir gidip gelebildim kayinvaldem sayesinde, bütün tatilim zehir oldum.. Ben sadece allaha havale ettim onu..

İşte bu tam anlamıyla vicdansızlık bence hem yurdundan hem aileden uzaktasın yazık ya nasıl insanların günahlarına giriyorlar heveslerini kırıyorlar nasıl bunun hesabını vericekler çok merak ediyorum...

cnm eşinden geçiyor çözüm konuşarak halletmeye bak eğer eşinle konuşmadan annenle konuşursan ve o söylerse eşin bana bunu dedi diye sıkıntı ozaman doğar....kayınvalideniz eşinizin kabul etceğini bildiğinden zarf atmşş ama eşinde direkt havada kapmşş....

arkadaşlar ben olayı büyütmüyorum ama bu tarz şeyler oluyor bunların önüne nasıl geçerim onu danışıyorum sizlere ayrıca emrivaki değil demişsiniz bana göre plansız programsız dayatılan şeyler emrivakidir yada evimin huzurunu kaçıran. ben eşime günler öncesinden haber veriyorum herhangi bi yere gidelecekse o da keyfi isterse gider yoksa ben bi bahane bulurum gitmeyiz ama söz konusu kendi ailesi olunca ben her şekilde gidiyorum bu da sinirimi bozuyor benim annemde hiç bi zaman şuraya gidin yada gidelim diye cümleler kurmaz

ayy Allah ım böylelerinden koru:5::5::5::5:

benim kayınvalidemde bir dönem böyle yapardı.yok börek yaptım hadi gelin.yok mantı yok bilmem ne.kendi de gelirdi bize tüm günümüz giderdi.baktım olmuyor eşime söyledim.aslında o da pek gitmek istemezdi ama kaynananm o kadar ısrarcı oludu ki eşim de mecbur kalırdı.benim şikayetlerim üzerine eşim duruma el kodu ve hafta sonlarımız yine bizim oldu.zaten hafta içi ben gidiyorum arada eşimde uğruyor.hafta sonu bize ait o kadddarrrrr.:47:

benim kayınvalidemde bir dönem böyle yapardı.yok börek yaptım hadi gelin.yok mantı yok bilmem ne.kendi de gelirdi bize tüm günümüz giderdi.baktım olmuyor eşime söyledim.aslında o da pek gitmek istemezdi ama kaynananm o kadar ısrarcı oludu ki eşim de mecbur kalırdı.benim şikayetlerim üzerine eşim duruma el kodu ve hafta sonlarımız yine bizim oldu.zaten hafta içi ben gidiyorum arada eşimde uğruyor.hafta sonu bize ait o kadddarrrrr.:47:
bu tarz şeylerde oluyor onu bunu yaptım gelin falan filan....tamam belki iyi niyetle ama sıkılıor insan yada planı işi oluyor başbaşa kalmak istiyor ama nerdeee anlayan bi de yakın oturuyoruz öğlenleride uğrar sık sık bi misafir geldi mi annemde buna dahil mutlaka çağrıyorum bi sürü mecburiyet işte

Hmmm zor bir durum , hem kaynana olcak kisiye , hem esine kizdim simdi ..
ikiside dusuncesiz . bire gidelim mi diyor digeri tmm gidelim diyor ..
siz necisiniz orda ?
koyun tavriniziiii ,
ben olsam gitmezdim vallahi , siz cok istiyorsunuz gidin ana ogul derdim :)
bu kaynanalarin hepsi gicik hepsi ..

Çok basit tatlım..Sana ne yaparsa sende aynısını yap..Benim ki biraz daha farklı sorunlar onun bana davrandığı gibi davranıyorum şak die laf sokar söylerdi bende çenemi bıraktım artık tutmuyorum :D Ve şuan öyle herşeye çok karışamıyor ama yine de laf sokmaktan geri kalmıyor tabi..

kızlar kayınvalideme iyi davranıyorum güleryüz göseriyorum saygısızlık etmiyorum(bazı hareketlerine gıcık olsamda)ama bu onu kullanmaya başladı sanırım baktı yüzüm yumuşak istediğini yaptırıyor.eşim işi dolayısıyla hafta sonuda çalışıyor bazen pazar yarım gün evde olabiliyor onunda saati belli olmaz neyse konuya giriyim dün onlardaydık sohbet ediyoduk konu konuyu açtı dayınlarada gitmedik dedi(taşındılar nerdeyse 1 sene oldu) bi gün gidelim dedi eşime o da bilmiyorum durumuma bağlı ama bu hafta öğleden sonra boş olabilirim dedi (kayınpederim gitmez ondan bize sarıyor)k.validemde iyi o zaman bu hafta gidelim dedi o da olur dedi ben kaldım hiç bişey söyleyemedim 40 yılın başı eşim pazar evde ondada ev gezmesi yapıcaz evde sıkıldım ev gezmesindende onun yaptığına bak ayrıca evimizin alışverişini yapmamız lazım biz hafta sonu planı yapmadan o yaptı çok sinirlendim eşimde hemen kabul etti şimdi geldi bana alışverişe çıkalım diyor bende gitmedim gıcıklığına aramız bozuldu. pazar gün varken şimdi gitcekmişiz yarın misafirim gelcek hazırlıkda yapcam ama kimin umrunda önemli olan onların planları kızlar bana yardım edin eşimle tartışmadan bu emrivakilerden nasıl kurtulurum

Kendimden pay biçerek yorum yapayım dedim;

Eşimin dayısına 1 sene gidememiş olsak ve kayınvalidem bunu dile getirse;

ben emrivaki görmem bu durumu;

Neden?

1 senedir gidilmeyen bir yer üstelik dayısı;

Hatta bende tamam gidelim ayıp oldu uzun zamandır der;

Planımı ona göre yaparım;

Böyle bir konu içimde eşime surat sorun etmem...

Sürekli gidilen bir yer olsa bozulurum belki bir pazarımız var derim ama durum farklı...

Bana göre büyütülcek bir konu değil?

Keşke alışverişe çıksaydınız...

bir gün kayınvalidem telefon açmış eşime teyzen il dışından geliyor sizin orda bir dügün var, düğün saatine kadar sizde zaman geçirmemiz gerek diye, eşimde okey demiş,
zaten benim için sorun olmaz. ha bu arada ben çalışıyorum. cumartesi günü yarım gün çalışmaktayım.

neyse cumartesi günü bunlar geldiler, ha bu arada teyzesini ilk defa görüyorum. 13 senelik evliyim:)
yediler içtiler, dügün saati geldi kalkacaklar,

eşim dediki.....
anne teyzemle, siz bizde kalın yarın sizi gezdiririm diye. fakat bana sormuyor.

bende hemen lafımı yapıştırdım.
oh oh aşkım dedim bana sormana gerek yok sen yaptın planı diye,

annesi bu konuda anlayışlıdır allahtan.
tabi dedi kız hem çalışıyor, zaten bugün baskın yaptık, gerek yok oğlum dedi,

ben birde şunu anlamam.13 sene olmuş evleneli. hiç görmediğim teyzesi işi düşüncemi mı hatırlıyor orada bir yeğeni olduğu.
vallahi ben kimsenin evine o şekilde gidemem. yani işim düşünce.
birde yeni göreceğin birsinin evine giderken. elinde bir çöp al gel demi adettendir.
sallana sallana gelmiş. şaşarım insanlara.

suç kayınvalideniz de değil eşiniz de
kayınvalideniz abisine gitmek isteyebilir gayet normal
bunu size teklif de edebilir
orda eşinizin dönüp size sorması gerekirdi
bir programımız var mı diye
bunu da anca eşinize her fırsatta güzellikle
keşke bana da sorsaydın bir fikrimi alsaydın demekle çözebilirsiniz

canım benim kayınvalidede bazen buna benzer şeyler yapar ama
benim eşim direk bana bakar bakışlarımdan anlar onay verip vermediğimi
eğer ben yok diyorsam eşimde yok yaa anne canım istemiyor sonra gideriz der
hiiiç benim üstüme bile atmaz kendisi istemiyormuş gibi yapar

bence sende bu konuda eşinle konuş bu tarz durumlarda senin istemediğin durumlarda o istemiyormuş gibi söylesin..
direk sana sormasıda hoş olmaz,sonra kaynanalar derki bak oğlum gelecektide gelin istemedi diye anladınmı
biz o yüzden böyle yapıyoruz

bu işleri biz böyle çözüyoruz eşimin ailesinin yanında herşey eşime ait
benim ailemin yanında herey bana ait.
böylelikle kimse yanlış anlamıyor kırılmıyor küsmüyor
herkes kendi ailesine karşı eşini koruyor

Son düzenleme:
Back
X