- Konu Sahibi elmakurdu43
-
Aynı dert benim ablamda da var... Daha sabahın köründe toplanıp gelirler kadın dır dır dır geceye kadar susmaz.... yazlıklarında 3 ay kalır gitmez... hatta sabahın kör vakti kahvaltı yapalım diye çığırır yazlıkta.... ablam 13 yıllık evli ve birşey yapamıyor. kadın tuhaf bir laf etse gelmiyor ama sabah akşam enişteyi dolduruyor... .enişte iş gezisine gitse ablam arasa arama boşver bir şey yapsa bile erkektir döner sana diyor.. offf zor ya zor
çalışan biriyim tatil günümde erkenden bendeler hepsi diğer gelini ve oğluyla bu insan sabah erken kalkmayabilir kocasıyla yalnız kalmak isteyebilir düşüncesi yok üstelik biz o hafta dışarda isek beni niye götürmediniz deyip duruyor lütfen bana yardım edin bugüne kadar gelmek istediği yere gelme demedim ama son damla taştı artık eşimle hem balayı hemde yıllık izinde gezmeye gideceğimizi duydu seni köyüne bırakıp ordan devam ederiz deyince olmaz bende gelecem sizinle dedi şaşırdım kaldım tabi kalırsın köyünde dedim hayır bende gelecem sizinle dedi kayınbabam kızdı ona napıyım kıskandım dedi allah aşkına ben bu kadından yakamı nasıl kurtarıcam
Kayınvalidenle yüz göz olmuşsun gibi geldi bana.
Açıkça "sen oğlunu benden kıskanıyorsun" diyorsun.
Böyle olmadığını düşünüyormuş gibi göstermen lazım kendini.
Net ve kararlı olman lazım eşine karşı.
Kardeşim tatile giderken kayınvalidesi ben de gelicem dedi.
Kardeşim zaten beraber oturuyor.Tatilde yalnız kalmak istiyor haliyle.
Eşine sen annenle git o zaman , ben gelmiyorum dedi.Kestirdi attı.
Sonuç eşiyle başbaşa tatile gittiler.
Muhatabın eşin olsun, ailesi değil bu tür konularda...
Eşin konuşsun...
Şu durumda ben olsam "biz balayına çıkamadık,hem izin yapıp dinleneceğiz,hem balayımız olacak,çok çalıştık,bu kadarını hakettik" derdim.
"Balayına annelerin gittiği nerede duyulmuş" diye de eklerdim.
Normalde laf sokan birisiyse,1 duy 3 duyma...
Söyleyeceğini yine söyleyebilirsin ama alttan alarak mesela "aa aşkolsun anne ben öyle miyim,ne zaman öyle yaptığımı gördün,üzülürüm böyle düşünüyorsan" gibi...
Eşinle konuşup müdahale etmesini isteyebilirsin.Senin yanında annesini bozmasın tabii ama sonradan başbaşayken söyleyebilir annesine.
Bir de sabah uyandınız mı diye aradıkları zaman,hayır uyanmadık,bu sabah biraz geççiyiz,malum haftaiçi yoruluyoruz gibi şeyler söyleyebilirsin.
Yıllara dayanmışsa evlilik ve çocuklar da büyümüşse kapı önüne koyulmuyor kimse tatlım.. ablam çok düşündü boşanmayı ama iki çocuk var arada... kayınvalidesi o kadar bencil ki sürekli hizmet bekliyor daha geçen hafta yazlıkta beni çıldırttı... oturmuş bir köşeye onu getir bunu getir.... teyze kalkıver arada ayakların açılır dedim somurttu... bu arada ablam da bir firmada yönetici endüstri mühendisi..... ev kadını da değil her dakika gelsinler.. ama kadın özellikle her hafta sonu dokuzda ablamda
elmakurdu şimdi benim kıskanç kayınvalidemin söylediklerini yazsam roman olur...
sırf o kadının davranısları yüzünden eşimle kaç kez kavga ettim bilmiyorm..hele hakkım hiçç helal etmiyorum, hesaplaşacaz mutlak.
Ben görüşmüyorum eşimin ailesiyle, fakat kadının kıskanclık krizleri hala devam ediyor...aylardır benden haber alamıyor ve beni sürekli arkadan eşime kötülüyor, suan farklı memleketlerdeyiz.... eşim bazen morali çok bozuk oluyor.. soruyorum bişey yok diyor.. ama o gün teline baktıgım zaman defalarca annesiyle görüşmüş oluyor.. fakat bu görüşmelerin bu kadar abartıldıgı zaman annesiyle kavga ettini adım gibi biliyorumm..
gectigimiz günlerde 3 gün boyunca aradı annesini, annesi teline cevap vermedi... dün yine eşim aradı, biraz konustular...
yani benim eşimi terbiye yapmaya calışıyor sürekli.... kavgayla, triple onu baskı altına almaya calışıyor...
ben çok üzülürdüm annesinin neden onu üzdüğünü anlamazdım, çünkü kadın, en bastan beni istememişti.. eşim benle evlendi diye onun burnundan getirmeye calışıyor bu evliliği...
herneyse şu var.... annesi neler neler yapıyor.... ama hergün ısrarla aramaya devam ediyor eşim..1 gün bile aramamazlığı yok.. hani haksız yere kendisini çok üzen bir annesi var, farkında ama tepki vermiyor....ve eşim alttan almaya çalıştıkça kadın daha çok dominantlaşıyor... eziyor resmen... artık bende üzülmüyorum ne yapayım eşim de biraz kaşınıyor diye düşünüyorum... çünkü sürrekli alttan alıyor. tepemize çıkardı o yüzden... bende kimsenin pışpışlamasını yapamayacagımdan dolayı normal olan tarzımı begenmediler...annesi şirretliğiyle beni korkutmaya calıştı ama ben ne yaptım.... koptum... bitti..uğraşamam ben kıskanc hasta hkaynanayla...
yani hastalık derecesinde kıskanç bir kaynanayı allah dost basına vermesin.... kendilerine hayatı zindan ettikleri gibi, oğullarının yuvasının mutlulugunuda bozuyorlar...
Eşinize annesiyle ilgili hiçbir şey söylemeyin,sakın annesini kötülemeyin.
Yalnız kaldığınız zaman eşinize gerekli ilgi ve sevgiyi gösterin.Sizinle yalnız kaldığına sevinir hale getirin.Böylece annesi gelmek istediğinde kendisi tatilde istemesin annesini.
Her zaman derim iş eşte bitiyor ama eşiniz sizi savunmuyor,isteklerinizi gözetmiyor.
O halde silahları elinize alıp eşinizi sevgi ve ilgiyle kendine getirin,sizinle yalnız kalmaktan zevk duysun.
Annesinide bir kenara atsın demiyorum ama karısıylada yalnız tatil yapabilsin yani.
Kocası gezdirsin onu da.Eşin de pek geniş,ana kuzusu herhalde.Sen kendin bakacaksın artık icabına.
annesine ağzının payını veremez kincidir annesi evime adım atmaz kin tutar gelmez trip yapar diye korkuyor maksat kahvaltı yapmak değil ya adam kullanmak ben herşeyi hazırlarım haftasonu eşimde memnundur herzaman ama onlar bunu hazırlamaktan acizler kim hazırlayıp kaldıracak kadın temizlik yaptıgımı kıskanıyor gezdiğimi kıskanıyor tertibimi kıskanıyor söyleyin allah aşkına ben nasıl mücadele edebiliirmki kendimi savunmak isterken sinirleniyorum elimde değil ben sinirlendikçe kahkahalar atıyor yüzüme karşı durup nasıl kızdırdım diyor benim eşim de ses etmiyor çoğu zaman ama bir daha böyle bir olaya maruz kalırsam tek yapacağım şey o anda ordan uzaklaşmak olacak bakalım bidaha yapabilecekmii
bildigim tek şey 2, 5 senedir kıskançlığından hiç taviz vermediği, ve her geçen gün dahada arttıgı. annemle dertleşiyorum nolcak bu şirret hergün eşimin huzuru bozuyo telde diye....ben görüşmüyorum ama arkamdan sürekli iş ceviren, eşimi sürekli doldurmaya calışan bir kaynananın oldugunu bilipte elimden gelen bişeyin olmaması beni üzüyor..
canına çıkacak bu kadının yaptıkları.... yuva bozmaya çalışıyor...Allah tan belamı arıyor ne anlamadım.. biz magduruz... o yüzden içimizi temiz tutalım. ben beddua etmiyorum ama yaptıkları şeylerin kaynanamdan en yakın zamanda çıkmasını bekliyorum
orkide_m ve elmakurdu45,
yazdıklarınızı satırı satırına ben de yaşıyorum.Hatta böyle bir konu açmayı düşünüyordum ki aynı dertten muzdarip olanlar çokmuş,bu konuya yapılan yorumları tek tek okudum çünkü benim de tavsiyeye ihtiyacım var.Kayınvalidemle aynı semtte oturuyoruz genel itibariyle oğlunu paylaşamamaktan,kıskançlıktan,kendini birşey sanmaktan,beni ezmeye kendi hakimiyeti aitına almaya çalışan tavırlarından dolayı evlendiğimiz günden beri eşimle sadece "annesi"yüzünden problem yaşadık.Eşim ilk zamanlarda benim yanımda olmadı(annesinin tavırlarının farkındaydı bana destek verip iplerin iyice kopmasından korktuğu için) ama zamanla şimdi haklılığımın sonuna kadar farkında.Annesiyle ciddi anlamda bu konu yüzünden tartışmış.Ben annesiyle 10 gündür görüşmüyorum biraz zaman tanıdı eşim annesine ve bana.Bir kaç gün içerisinde annesi eşim ve ben konuşacağız.Ben ona rahatsızlığımı dile getireceğim eşimin yanında.Bu konuşma süresinde eşim de bizimle olsun istiyorum çünkü daha sonradan söylediği şeyleri yalanlama gibi bir huyu var.Üç dört ay öncesi kayınvalidem ve kayınpederimle bu konu üzerine konuşmuştuk ama o zamandan bu güne çok bir şey değişmedi.Şimdi o gün geldiğinde,kayınvalidemin durumu anlaması,araya ciddi mesafe koymak istediğimi görmesi için nasıl kesin bir tavır takınabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?