kayınvalidem eşimi benden kıskanıyor yardım edin...

bana öyle diyecek koyarım kapının önüne oğlunu da kendinidee ayrıca derdimi paylaştıgınız için bi nebzede olsa azaltıgınız için teşekkür ederim çok saolun..

Kayınvalidenle yüz göz olmuşsun gibi geldi bana.

Açıkça "sen oğlunu benden kıskanıyorsun" diyorsun.

Böyle olmadığını düşünüyormuş gibi göstermen lazım kendini.

Net ve kararlı olman lazım eşine karşı.

Kardeşim tatile giderken kayınvalidesi ben de gelicem dedi.

Kardeşim zaten beraber oturuyor.Tatilde yalnız kalmak istiyor haliyle.

Eşine sen annenle git o zaman , ben gelmiyorum dedi.Kestirdi attı.

Sonuç eşiyle başbaşa tatile gittiler.

Muhatabın eşin olsun, ailesi değil bu tür konularda...

Eşin konuşsun...

Yıllara dayanmışsa evlilik ve çocuklar da büyümüşse kapı önüne koyulmuyor kimse tatlım.. ablam çok düşündü boşanmayı ama iki çocuk var arada... kayınvalidesi o kadar bencil ki sürekli hizmet bekliyor daha geçen hafta yazlıkta beni çıldırttı... oturmuş bir köşeye onu getir bunu getir.... teyze kalkıver arada ayakların açılır dedim somurttu... bu arada ablam da bir firmada yönetici endüstri mühendisi..... ev kadını da değil her dakika gelsinler.. ama kadın özellikle her hafta sonu dokuzda ablamda

Şu durumda ben olsam "biz balayına çıkamadık,hem izin yapıp dinleneceğiz,hem balayımız olacak,çok çalıştık,bu kadarını hakettik" derdim.
"Balayına annelerin gittiği nerede duyulmuş" diye de eklerdim.

Normalde laf sokan birisiyse,1 duy 3 duyma...
Söyleyeceğini yine söyleyebilirsin ama alttan alarak mesela "aa aşkolsun anne ben öyle miyim,ne zaman öyle yaptığımı gördün,üzülürüm böyle düşünüyorsan" gibi...
Eşinle konuşup müdahale etmesini isteyebilirsin.Senin yanında annesini bozmasın tabii ama sonradan başbaşayken söyleyebilir annesine.

Bir de sabah uyandınız mı diye aradıkları zaman,hayır uyanmadık,bu sabah biraz geççiyiz,malum haftaiçi yoruluyoruz gibi şeyler söyleyebilirsin.

keşke konuşsa sorun orda yüz göz olmadım ama durup bana çıkışınca eşim sessiz kalıyor bu beni deli ediyor oğlanlarım nezaman alışıverdide size siz olmadan duramıyorlar dedi siz olsanız naparsınız bende dedimki pardon ama ben onun karısıyım dedim ve eşime dedimki yanında bizi sevmeyecekmişssiz annen böyle söyledi dediğimde kıpkırmızı oldu yanlış anladı oğlum dedi...tabi tabi eminim öyledir

tavsiyelerine uyacağım
diyalog şu :alo napıyosunuz uyandınızmı
yok uyuyoruz daha
iyi ozaman kahvaltı yapmadık bizde yeni uyandık size geliyoruz diyolar
offfffffffff offfffffff diyerek yataktan kalkıyorum..

oğlunu yalnız bırakmak istemiyor demekki hayret bişy yaaa

Eşinize annesiyle ilgili hiçbir şey söylemeyin,sakın annesini kötülemeyin.
Yalnız kaldığınız zaman eşinize gerekli ilgi ve sevgiyi gösterin.Sizinle yalnız kaldığına sevinir hale getirin.Böylece annesi gelmek istediğinde kendisi tatilde istemesin annesini.
Her zaman derim iş eşte bitiyor ama eşiniz sizi savunmuyor,isteklerinizi gözetmiyor.
O halde silahları elinize alıp eşinizi sevgi ve ilgiyle kendine getirin,sizinle yalnız kalmaktan zevk duysun.
Annesinide bir kenara atsın demiyorum ama karısıylada yalnız tatil yapabilsin yani.

Son düzenleme:
Kocası gezdirsin onu da.Eşin de pek geniş,ana kuzusu herhalde.Sen kendin bakacaksın artık icabına.

elmakurdu şimdi benim kıskanç kayınvalidemin söylediklerini yazsam roman olur...
sırf o kadının davranısları yüzünden eşimle kaç kez kavga ettim bilmiyorm..hele hakkım hiçç helal etmiyorum, hesaplaşacaz mutlak.
Ben görüşmüyorum eşimin ailesiyle, fakat kadının kıskanclık krizleri hala devam ediyor...aylardır benden haber alamıyor ve beni sürekli arkadan eşime kötülüyor, suan farklı memleketlerdeyiz.... eşim bazen morali çok bozuk oluyor.. soruyorum bişey yok diyor.. ama o gün teline baktıgım zaman defalarca annesiyle görüşmüş oluyor.. fakat bu görüşmelerin bu kadar abartıldıgı zaman annesiyle kavga ettini adım gibi biliyorumm..
gectigimiz günlerde 3 gün boyunca aradı annesini, annesi teline cevap vermedi... dün yine eşim aradı, biraz konustular...
yani benim eşimi terbiye yapmaya calışıyor sürekli.... kavgayla, triple onu baskı altına almaya calışıyor...
ben çok üzülürdüm annesinin neden onu üzdüğünü anlamazdım, çünkü kadın, en bastan beni istememişti.. eşim benle evlendi diye onun burnundan getirmeye calışıyor bu evliliği...
herneyse şu var.... annesi neler neler yapıyor.... ama hergün ısrarla aramaya devam ediyor eşim..1 gün bile aramamazlığı yok.. hani haksız yere kendisini çok üzen bir annesi var, farkında ama tepki vermiyor....ve eşim alttan almaya çalıştıkça kadın daha çok dominantlaşıyor... eziyor resmen... artık bende üzülmüyorum ne yapayım eşim de biraz kaşınıyor diye düşünüyorum... çünkü sürrekli alttan alıyor. tepemize çıkardı o yüzden... bende kimsenin pışpışlamasını yapamayacagımdan dolayı normal olan tarzımı begenmediler...annesi şirretliğiyle beni korkutmaya calıştı ama ben ne yaptım.... koptum... bitti..uğraşamam ben kıskanc hasta hkaynanayla...
yani hastalık derecesinde kıskanç bir kaynanayı allah dost basına vermesin.... kendilerine hayatı zindan ettikleri gibi, oğullarının yuvasının mutlulugunuda bozuyorlar...

Son düzenleme:

hayretler içerinde okudum bende aynı benim kayınvalide gibi alttan aldıkça şişiyor oğluna biz aynı şehirdeyiz ve aynı semtte sayılırız allah yardımcımız olsun

eşimle herşey yolunda biz hiç kavga etmedik 1,5 yılda kırıldım üzüldüm ama hep ailesi yüzünden ben hizmetçi gibiyim onların gözünde yesinler içsinler evlerine gitsinler olmazki böyle nereye kadar...

bildigim tek şey 2, 5 senedir kıskançlığından hiç taviz vermediği, ve her geçen gün dahada arttıgı. annemle dertleşiyorum nolcak bu şirret hergün eşimin huzuru bozuyo telde diye....ben görüşmüyorum ama arkamdan sürekli iş ceviren, eşimi sürekli doldurmaya calışan bir kaynananın oldugunu bilipte elimden gelen bişeyin olmaması beni üzüyor..
canına çıkacak bu kadının yaptıkları.... yuva bozmaya çalışıyor...Allah tan belamı arıyor ne anlamadım.. biz magduruz... o yüzden içimizi temiz tutalım. ben beddua etmiyorum ama yaptıkları şeylerin kaynanamdan en yakın zamanda çıkmasını bekliyorum

bu devirde sen birsey yapmazsan cok fazla ezilirsin, eslerinize kaldiysanizda Allah kurtarsin diyorum. kocalara gore hava hosss aman agzimizin tadini bozulmasin misali ses seda cikarmazlar sizler sesinizi cikarmazsaniz. olanda sizlere olur, aglamayana meme yok. bir bakarsiniz yillar gecmis eski tas eski hamam. gecmis guzelim genclik yillari...gozumun onunde ornekler var ordan biliyorum...

bende allaha havale ediyorum içimi yaktıklarında mutlaka başlarına bişy geliyor..sağlam tespittir ben ah ediyorum allah hakkından geliyor..

orkide_m ve elmakurdu45,
yazdıklarınızı satırı satırına ben de yaşıyorum.Hatta böyle bir konu açmayı düşünüyordum ki aynı dertten muzdarip olanlar çokmuş,bu konuya yapılan yorumları tek tek okudum çünkü benim de tavsiyeye ihtiyacım var.Kayınvalidemle aynı semtte oturuyoruz genel itibariyle oğlunu paylaşamamaktan,kıskançlıktan,kendini birşey sanmaktan,beni ezmeye kendi hakimiyeti aitına almaya çalışan tavırlarından dolayı evlendiğimiz günden beri eşimle sadece "annesi"yüzünden problem yaşadık.Eşim ilk zamanlarda benim yanımda olmadı(annesinin tavırlarının farkındaydı bana destek verip iplerin iyice kopmasından korktuğu için) ama zamanla şimdi haklılığımın sonuna kadar farkında.Annesiyle ciddi anlamda bu konu yüzünden tartışmış.Ben annesiyle 10 gündür görüşmüyorum biraz zaman tanıdı eşim annesine ve bana.Bir kaç gün içerisinde annesi eşim ve ben konuşacağız.Ben ona rahatsızlığımı dile getireceğim eşimin yanında.Bu konuşma süresinde eşim de bizimle olsun istiyorum çünkü daha sonradan söylediği şeyleri yalanlama gibi bir huyu var.Üç dört ay öncesi kayınvalidem ve kayınpederimle bu konu üzerine konuşmuştuk ama o zamandan bu güne çok bir şey değişmedi.Şimdi o gün geldiğinde,kayınvalidemin durumu anlaması,araya ciddi mesafe koymak istediğimi görmesi için nasıl kesin bir tavır takınabilirim?

bi aşama kaydetmişssiniz bende o da yok şunu yapabilirsin seninde herşeyden önce oğlunun karısı oldugunu ve saygı duymasını ve ezmesine izin vermediğini belirt sonuçta bu aptal kadınlar yüzünden yuvalar yıkılıyor allahım yaaa ne olacak oğlun geri gelince 2.gelin dahamı iyi olacak gelen gideni aratırmışş allah yardımcın olsun canımm

okurken ben daraldım allah sana sabır versin,

bikere bence eşin dengeyi kuramaz, kuramayacak biri oyüzden artık ondan medet ummayı bırakıp ipleri eline al derim.
bende eşimle iki sene uğraştım yeni evliyken dengeyi kur diye ki bizimki böyle sizin gibi abartılı durumlarda değildi ama bana hak verdiği halde yapamadı, yapmaya çalışıyordu kem küm ediyordu kırılacaklar diye korkuyordu sonrada ben onu kırıyordum ne susuyon diye

önce haftasonları telefonların sesini kapat derim akşam çaktırmadan arayıp dursunlar bu ne böyle ,sabah eşin sorarsa seninle olmanın keyfini sürmek istedim rahatça dersin
geldiklerinde falan hiç onun seviyesine inme, ağız dalaşına girme ama hakettiği yerlerde eşinin yanında ver cevabını ama mutlaka eşinin yanında çünkü arkandan yalan yanlış anlatamasın.
öyle geliyolar diye ilişkiden kaçma hatta olmasa bile kalk duşunu al özellikle ıslak ol, bişi derse nekadar yapabilirsin bilmiyorum ama aceleye geldi ama neyse de :)))

bu ve bunun gibi birsürü şey yapabilirsin ama hiçbizaman seviyeni bozma, eşinden yardım bekleme, onun gözünün önünde dozunda yapki yaptığın sana olumsuz dönmesin
eşin bişi derse baktım senden hayır yok kendi sınırlarımı kendim çiziyorum ,ailenle değil senle evlendim dersin, itiraz ederse yaptıklarına son çaren eğer annenlerde size yakınsa kaynananın verdiği rahatsızlıkları annenede yaptır birazda eşin uyuz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…