kayınvalidem eşimi benden kıskanıyor yardım edin...

Allahım ne tuhaf kaynanalar var bu kadar kıskançlık da çok fazla.çözüm eşinde canım o isterse bu durumu değiştirebilir ama sanırım eşin rahatsız değil annesine düşkün işin zor.eşine iyilikle güzellikle konuşup gelme gitmelere beraber ailesi ile zaman geçirmelere bir sınır koymaya çalış bunu zıtlaşmadan yap her söyleneni de kafana takma bunlar zor işler sana bol sabır diliyorum

Benim ilk evliliğim eşimin ise ikinci evliliği.İlk evliliğinde de aynı sorunları yaşatmış kayınvalidem.Düşün artık nasıl bir insansa hala sorunun kendisi olduğunun farkında bile değil.

hepinize çok teşekkür ediyorum derdimi hafiflettiğiniz için annem bana yakın ama asla telefon etmeden habersizce gelmez haftada 1 kez görüşür çok gelmez annem bana iişin tuhafı eşim anneme bişy alsa kıskanıyor

kayınvalidenle aranızdaki sorunları konusurken eşinizinde yanınızda bulunmasını istemeniz çok akıllıca... nedeni malum ilerde söylemediginiz şeyleri söylemişssiniz gibi ifitraya maruz kalmayın diye..
özellikle eşinin yanındayken konusacagın bu konusmayı çok sakin ve ılımlı bir şekilde yap...
kaynanan yeri gelecek seni tahrik etmeye çalışacak ama sakın onun oyununa gelme..(ben yaşadım ordan biliyorum.. eşimin yanında bana bir sürü şey söyledi ve kendi suçunu bastırması için benimde aynı kendisi gibi agresif ve şuçlamacı bir pozisyona sokmaya çalıştı. ama oyuna gelmedim)
kayınvalidenizle konusurken 'ben kırıldım siz bunu yaptınız' 'ben üzüldüm' tarzı konusun...suçlamalı değilde içinizdeki ruhsal durumu ifade eden kelimeler kullanın..
kesinlikle saygılı davranın...sonuçta eşinizin ailesi... mesela ben nefret ediyorum o kadından ama saygısız hiç davranmadım bu zaman kadar...

ya birde kızlar hani tamam kıskanç olabilşr bazı kaynanalar, ama patolojik bir vaka olanlar var...
yani okadar kıskançki, artık gelini bile huzursuz ediyor... aşırı kıskanç olanlar zaten gelinlerinin gözüne soka soka yapıyorlar... birde ben şunu bilirim şunu söylerim... eşlerimiz aman annemiz üzülmesin , aman kırmayayım diye diye iyice bu kadınları tepemize sı........
yani kaynanası aşırı kıskanç gelinlere baktıgımızda aslında eşlerimizin pasifliğindenmidir nedir ondan kaynaklanıyor galiba.. pasifliğide şöyle eşimizin zayıf yönünü biliyorlar... mesela kaynanam ve kayınpederim sürekli eşimin yüzüne aglayıp bugün varız yarın yokuz diyorlar...daha yaşları 60 bile olmadı..en fazla 5 sene ömrümüz var diyorlar eşime.. daha neler nelerrr sürekli bir oyun peşindeler....

valla hiç bilmiyorum yani nolcak bunlarla bu durumlar.... ben konuşmayacam ama zaman nelere gebe onuda bilmiyoruz...bana söyledikleri (özellikle ilk evlendigmiz zamanlar hep yüzüme karşıydı,hani iğnelemek değilde aşırı soğuk davranısları vardı.... sonra bir ara baya bir arkadan sinsice başladılar yüzüme karşı bişey söyledikelri yoktu.... ama en son artık okadar biriktirmişleriki içlerinde zehrlerini (evlerinden bizi kovdular)
eşimin şuan burnundan getiriyor kadın... hep sürekli moralini bozuyor.. 2 gün iyiler , 3 . gün kadın telde bile olsa eşimi iğnelemelere başlıyor....yaptıklarını arkadasıma anlattım gecen gün..
diyorki

orkide bu kadın (kaynanan) ölmeden size rahatlık yok.. bende dedimki ben o şekilde beddua etmiyorum ama allaha havale ettim... arkamdan kıskançlık krizleri geçiren bir kaynana var...

Son düzenleme:

bende aynen öyle yapıyorum ikide bir bana bak oğlum kincidir içineatar birden patlar 1 dedi 2 dedi en son oğlunun yanında dedi bende dedimki ayağımı denkmi alayım tehditmi bu dedim eşimin yanında yokk yok bil sen huyunu ben bilirim onun huyunu suyunu siz rahat olun kavga edersekte barışırız dedim sustu tabikii elinden geleni ardına koymuyor evladını paylaşamıyor

allah yarına bırakır ama asla yanına bırakmaz insanların üzülmeyin dua edelim birbirimizee

elmakurdu senin bekar yada evli kaynın varmı, ilk gelinmisin ben ilkim... bu gidişle diger kaynımı evlendirmeyecek... 35 ten sonra evlensin diye kota koydu diğer kaynım için

Son düzenleme:

Tavsiyelerin için cok tesekkur ederim.tam anlamıyla nasıl davranmam gerektiğini ozetlemissin.

elmakurdu senin bekar yada evli kaynın varmı, ilk gelinmisin ben ilkim... bu gidişle diger kaynımı evlendirmeyecek... 35 ten sonra evlensin diye kota koydu diğer kaynım için

kaynım bizden önce nişanlamıştı biz onlardan sonra nişanlandık onlardan öncede evlendik bikaç ay sonra evlendiler aynı evde kalıyorlar ilk gelin sayılmam yani onun ilki hep saygısız hem terbiyesiz herşeyi ulu ortada konuşan biri daha çok seviliyor ölüyor onun için ayrı seviyor onu

çok ilginç.. peki bu kadar kıskanç bir kayınvalide diğergelinini nasıl seviyor....
yada sevmiş gibimi yapıyor sizin yanınızda...yada diğer gelini sessiz bulmuş kullanıyor o yüzden sesinide pek etmiyor...sanırım sizi dişli görmüş o yüzden üstünüze bu kadar geliyor.. keşke benimde eltim olsaydı, en azından belki bu kadar abartmazdı kadın... yada kıskançlığı 2 kat daha artardı.. o dertte onu yiyip bitirecek bir günn

o mu sessiz herkesi dize getirir çenesiylee...gelin değil kaynana gibi diğer gelinini sever onun her hareketi hoşuna gider onu çocuk gibi görüyor asla hakkından gelemez onuda oldugu gibi kabul edecez hepimiz der ama asla bana böyle bi cümle kurmadı bende dedimki eşimde yanımızdaydı sen onu benden önce tanımışssın yaptıgı herşey içine siniyor batmaz benim alınganlığım batabilir size dedim ama ben değişemem bu yaştan sonra kusura bakmayın dedim

diğer gelinini yere göge sığdıramıyor aynı evde kalıyorlar bide maddi çıkar var işin içinde ona kalacak olursa o gelinini isteyerek almadı şans güzelim ne yapacaksınki

Gerizekali şeytan kadın ığrenç ya nefret ediyorum böyle tiplerden hayvan nolacak canım kusura bakma ama cok sinirlenfim insan yedisinde neyse yetmisinde o. O ölmeden kurtulamazsin, Allah ona hayırlı bi ölüm versin anca o zaman kurtulursun utanmaza bak ya. Esin de cok pasifmis ama

kanser olmuş daha önce tekrar olur diye ses etmiyorlar onu da koz olarak kullanıyor

gerçekten iş genelde erkeklerde bitiyor.. ben bizzat şahit oldum buna ben de 4 senedir birlikteyim nişanlımla son 1 senedir nişanlıyız , nişanlımın annesi çok kıskandı kabullenemedi, nişanlım tek erkek evlat.. ben kayınvalidemi de anlıyordum aslında, gözünün içine bakan oğlu bi anda bütün ilgisini sevgisini daha yeni tanidiği bi kıza veriyordu o da bunu kabullenemiyordu.. sürekli oğlum beni artık sevmiyor, oğlum çok değişti, oğlum böyle değildi diyip duruyordu.. ben de olur mu hiç anne başkadır eş başkadır ikisinin sevgisi kıyaslanmaz diyordum.. ama kadın çok mutsuzlaşti.. gözünün feri söndü resmen.. nişanlımdan uzaklaşti o da, soğuk davranmaya sürekli azarlamaya başladı.. kendince oğlunu cezalandırıyordu.. bi bayram günü şehir dışında, uzaktaydı , telefonla arayıp bayramlarını kutlamak istedik, önce babasıyla konuştuk bayramlaştık tlf a annesini istedik gelmek istemedi, konuşmak istemedi bizimle, sonra zorla aldı tlf nu eline ama buz gibi konuştu, zaten sadece benle konuştu nişanlım tlf nu aldığında suratına kapattı oğluyla konuşmadı.. tek suçu oğlunun benim yanımda olmasıydı.. allah var inkar edemem kadın bana karşı hep iyiydi, bana karşi bi hatasını görmedim ama direk oğlunu suçluyor onu cezalandırıyordu.. neyse bu telefonda soğuk konuştuğu gün benim şalterlerim attı, böyle olmaz dedim.. biz ne yapiyoruz ki ? benimlesin diye sana bu şekilde davranmasına göz yumamam madem annen mutsuz sen benimlesin diye, ayrılalım, annen de alsın seni sarsın sarmalasın yanından ayırmasın.. ben gelemem böyle şeylere dedim.. nişanlım annesine toz kondurmadı, bana bağirip çağirdi saçmalıyorsun dedi.. benim annem kıskanç değil sadece zamana ihtiyacı var sen benim ilk kız arkadaşımsın alışamadı bilmem ne.. yani suçlu ben oldum o an.. sustum yorum yapmadım.. sonra annesi şehir dışından geldiğinde çok büyük bir kavga etmişler, annesine sen ne yapmaya çalişiyorsun , böyle soğuk soğuk konuşuyorsun bizimle, çocuk gibi küsüyorsun, yakışıyor mu hiç sana, sen bir annesin olgun olman lazım, ya hareketlerine çeki düzen verirsin ya da ben de sana senin davrandiğin şekilde davranırım demiş.. bunları görümcemden duydum.. onu da nasıl öğrendim , beni yemeğe çağirdilar, baktım nişanlımla annesi hiç konuşmuyor, küsmüşler birbirlerine.. ama kadın bana karşi çok nazik, benle bi sorunu yok gibi görünüyor, hatta kendisi çağirdi yemeğe , benle konuşuyor oğluna küs, oğlu da ona küs.. böyle 2 hafta konuşmadılar.. sonra kadın adım attı.. bariştilar.. şimdi son 3 senedir gram kıskançlığını görmedim.. hiç huzurumuzu bozmadı.. tam tersi hep bir anne şefkati yaşattı bana.. hataları olmuyor mu, onun da oluyor benim de oluyor insanız sonuçta.. ama ilişkimize zarar verecek ufacık bir davranışı asla olmuyor.. ama eğer nişanlım tavrını koymasaydı, annesi her küstüğünde onu pohpohlasaydı böyle iyi olmazdık.. anne de hata yapabilir, insan sonuçta, kıskanabilir de hatta, ama oğlu ona ayna tutarsa, anne kendine dön bir bak derse, ona olgun davranması gerektiğini hatırlatırsa düzelir.. ama yok sürekli alttan alır sürekli sanki hata yapmış gibi suçluluk duygusuyla annesini pohpohlarsa kadında da ben haklıyım duygusu oluşur..

eşin, ikinizde idare etmek isteyecek muhakkak.. Ama, sana :'' annemin dediklerini kafana takma'' diyerekten değil..
bir atakta bulunması lazım.. her ikinizi de destekleyip, kimsenin kimseyi rencide edemeyeceği bi pozisyon yaratmalı..
o bayan sınırlarını aşmamayı bilmeli yani.. kolay gelsin, zor bir durum değil aslında..eşinde bitiyor işler canım ya

allah huzurunuuzu bozmasın bizimki kavga edince gülüyor kavga seyretmek hoşuna gidiyoo kahkahalar havada uçuyor nasıl kızdırdım diye gezinip duruyor ve asla özür dileyip kabullenmiyor

ikiniizin huyunuda biliyorum napıyım şimdi bişy desem küser ağlar sızlar diyor sadece 1 kez konuşmuş ama aynı kadın farklı değil şunu yapmaktan korkuyorum bigün o sinirle çekip kapı gitmekten korkuyorum ya benim evimde bana ahkam kesiyor

işte insan gerçekten aslında kendinden korkuyor bi gün tahammül edemez hale geleceksin ve patlayacaksın artık.. o zaman aklı başına gelecek eşinin.. gerçekten onun bişeyler yapması lazım.. yok küser yok ağlar yok sızlar demekle olmaz.. annen canın ciğerin de olsa yuvana ve eşine müdahale etmesine izin vermeyeceksin.. tamam onun annesi de sen çekmek zorunda mısın her kaprisini.. bizim annelerimiz böyle davransa 3. günün sonunda yeter artık çekemem ben diyip resti çekerler ama.. yani yuvana müdahale ettirmemek saygısızlık değildir ki, annecim biz eşimle başbaşa gidelim senle de sonra gideriz nasıl olsa diyebilmek saygısızlık değildir, annecim bugün müsait değiliz biraz dışarı çıkacaz demek saygısızlık değildir.. her isteklerine evet demeyi saygı sanıyor erkekler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…