Kayınvalidem evimden gitmiyor ne yapmam lazım?

Anne kuzusu erkeklere cidden saygı sevgi duyamaz insan. Annesine “dört ay çok anne herkesin kendi düzeni” diyemeyecek kadar anneden korkan, pısan birini nasıl yetişkin olarak görüp saygı duyulur ki? Hala annesinden korkuyor.
Siz kayınvalideyi doğumdan sonra nasıl yolladınız? Bizimkinin de 3 ay kendine götürme gibi bir planı var ben gitmem tabi ama gitmezsem kendisi yerleşecek gibi.

Siz kayınvalideyi doğumdan sonra nasıl yolladınız? Bizimkinin de 3 ay kendine götürme gibi bir planı var ben gitmem tabi ama gitmezsem kendisi yerleşecek gibi.
Kocaniza soyleyin o gondersin. Siz hic girmeyin. Biz artik bir kendi kendimize kalalim desin

4 ay çok uzun bir süre kimse kimsenin yanında bu kadar uzun kalamaz ama boşanmak dışında başka seçenek yok mu gerçekten çocuğunuzda var. Herkes sizin istemediğinizi artık öğrendi bir daha gelemez belki.Dik durmanız çok güzel çok cesurca ama direk dava açmayın isterseniz biraz düşünün. İnsan bazen olayın sıcağıyla hiçbir şey umrumda değil bitsin diyebiliyor ama biraz zaman geçince ilk günkü gibi keskin olmayabiliyor. Biraz kafanızı dinleyin, sakince karar verin derim🌺
Ben oraya dönersem , ona bir şans daha verirsem belki birdaha bugünkü kadar cesur olamam .

Kesinlikle yapmayın kendinize bunu . Birincisi bebeklere sümük gibi yapışıyorlar benimki oturduğu yerden durmadan ellerini uzatırdı getirin bi verin bi seveyim bi . Daha el kadardı oğlum. Bide sürekli eskiden böyle miydi manisi okuyorlar . Herşey bi yana özel hayat sıfır ne gidin ne kalmasına müsaade edin tersleyemiyorsanız kibarca ben bu durumla kendim başa çıkmayı öğrenmeliyim seninle alışırsam daha sonra bebekli hayat bana zor gelir deyin . Kelin ilacı olsa kendi başına sürer diyeceksiniz de benimki daha türkçeyi bile yarım yamalak konuşuyor oturup konuşulacak beni anlayacak biri değil boş boş bakıyor insana . Eğer kayınvaliden anlayışlı biri ise kırmak istemiyor ama beraber de kalmak istemiyorsan söylediğim şekilde geri çevirebilirsin

Kesinlikle yapmayın kendinize bunu . Birincisi bebeklere sümük gibi yapışıyorlar benimki oturduğu yerden durmadan ellerini uzatırdı getirin bi verin bi seveyim bi . Daha el kadardı oğlum. Bide sürekli eskiden böyle miydi manisi okuyorlar . Herşey bi yana özel hayat sıfır ne gidin ne kalmasına müsaade edin tersleyemiyorsanız kibarca ben bu durumla kendim başa çıkmayı öğrenmeliyim seninle alışırsam daha sonra bebekli hayat bana zor gelir deyin . Kelin ilacı olsa kendi başına sürer diyeceksiniz de benimki daha türkçeyi bile yarım yamalak konuşuyor oturup konuşulacak beni anlayacak biri değil boş boş bakıyor insana . Eğer kayınvaliden anlayışlı biri ise kırmak istemiyor ama beraber de kalmak istemiyorsan söylediğim şekilde geri çevirebilirsin
Yani severim genelde ama çok kalmasını da istemem. Evimizin arası araçla 10 dakika zaten ne gerek var 3 ay kalmalara. Ben bir de bebeğin kucaklanmasını öpülmesini hiç istenmem. Arkadaşlarımın bebeklerinde de dikkat ederim. Öyle bir şey olsa sanırım beynimde şimşekler çakar.

Helal olsun konu sahibi. Dik durusun icin seni tebrik ediyorum. Ac telefonlari milletin carkina tukur. Herseyi herkese anlat. Sen susarsan daha arkandan her turlu seyi soylerler. Kocan cok tarafli oynamis. Ona ayri buna ayri konusmus. Herkes bir etegindeki taslari doksun bakalim
Ben konunun muhatabı değilim çünkü başından beri istemedim eltim de istemediğimi ve gelmesinler diye onu aradığımı biliyor. Konu buralara samet yüzünden geldi. Ben de bana saldırmaya çalışanları ana hedefe yönlendirdim. Adım kadar eminim görüntülü konuşup dolaşıyorlardır şu an çünkü eksiksiz her akşam çocuk uyuyor uyumuyor asla umurlarında olmadan koca koca sesleriyle birbirlerine laf anlatmaya çalışıyorlardı telefonda

Bunu bana neden yapıyorsun ise geldim gozum dunyayı gormuyor benden oglumu aldın huzurumu aldın kuran carpsın ben hıc bu kadar dusmedım herkes benı arıyor ben senın ıcın yaptım anneme guzelıkle anlattım ben boyle olacagını nerden ben vaktı gecıremıyorum dılara sabah o eve nasıl gırıcem hepsının herkesın canı cehenneme benım evım sensın oglum sızsınız kurban olayım bana bısey de gel de bak ısın de anasını satayım gelıp alırım sızı evımıze beraber donelım nolur bı cevap ver ben bu kadar ne yaptım anneme gıtme dıyememek mı gunahım oglumdan mahrum edecek kadar ne yaptım dılaram ben sensız agzıma lokma koyamam sen benı bılıyorsun benı bu halde bırakmak ıcıne sınıyorsa devam et ınadına

yazdığu mesaja bakın .Ben rahatsız olduğumu söylediğim halde onun içine siniyordu ama öyle yaşamak .

Bunu bana neden yapıyorsun ise geldim gozum dunyayı gormuyor benden oglumu aldın huzurumu aldın kuran carpsın ben hıc bu kadar dusmedım herkes benı arıyor ben senın ıcın yaptım anneme guzelıkle anlattım ben boyle olacagını nerden ben vaktı gecıremıyorum dılara sabah o eve nasıl gırıcem hepsının herkesın canı cehenneme benım evım sensın oglum sızsınız kurban olayım bana bısey de gel de bak ısın de anasını satayım gelıp alırım sızı evımıze beraber donelım nolur bı cevap ver ben bu kadar ne yaptım anneme gıtme dıyememek mı gunahım oglumdan mahrum edecek kadar ne yaptım dılaram ben sensız agzıma lokma koyamam sen benı bılıyorsun benı bu halde bırakmak ıcıne sınıyorsa devam et ınadına

yazdığu mesaja bakın .Ben rahatsız olduğumu söylediğim halde onun içine siniyordu ama öyle yaşamak .
Aaaaa utanmaza bak. Aaaaaa ben sok. Ana koysun o lokmayi artik agzina birssy olmaz git anan baksin yazin ya nolur

Aaaaa utanmaza bak. Aaaaaa ben sok. Ana koysun o lokmayi artik agzina birssy olmaz git anan baksin yazin ya nolur
Cevap vermiyorum ondan kuduruyor versem lahmacun yemeye gider devre arkadaşlarıyla. Koyar yani lokmayı zoru benden cevap kapıp herşey yolunda mesajı göndermek beynine

Cevap vermiyorum ondan kuduruyor versem lahmacun yemeye gider devre arkadaşlarıyla. Koyar yani lokmayı zoru benden cevap kapıp herşey yolunda mesajı göndermek beynine
Ay böyle yüzsüz bir aileyi ilk kez görüyorum. Yapışkanlar. Gelin seni istemiyor işte niye amele sümüğü gibi yapışıyorsun. Git evinde rahat rahat otur. Ola ki cevap vermeyi düşündüğünüz olursa annen varsa ben yokum diyin net bir şekilde.

Ben açıkça söyledim. Beşinci gündü. Teşekkür ederiz anne bundan sonrasını beraber hallederiz dedim. Eşim de kalsınlar falan demedi ama. Bilet bakalım dedik gönderdik.
Benim sınırlarım nettir. Biraz sert bir duruşum var. Eşim de sınırımı biliyor. Hoş o da ailesine düşkün biri değil pek. Ondan kalın demez, gelin demez, gitmeseydiniz demez. Haliyle zamanla bu konuda talepleri de kalmadı
Net ve kararlı duruş. Kibarca üslubu bozmadan ama net bir şekilde gitmelerini söyledim

Anasına gitme diyemedi diye böyle olmadı ki, küsen kadını koşa koşa alıp eve getirdi diye böyle oldu. Yoksa kadın salak değil anlıyodu istenmediğini. İşgüzarlık yapan kendisi.

Hâla kendini acındırıyor sizi görmüyor anlamıyor hatasını kabul etmiyor..

Yazdıklarınızı başından sonuna okudum hatta daha önceki konunuz çıktı karşıma onu da okudum nasıl sabredebildiniz onca şeye.. çok üzüldüm okurken sinirlendim en özel zamanlarınızda asıl sizin yardıma ihtiyacınız varken hasta kadının ve dahi bütün sülalenin diyeyim başınıza yıkılmasına.. sorumsuz düşüncesiz eşinize.. insan cinnet geçirir🙄 attığınız bu adımdan geri dönmeyin bence öyle bir ailede çocuk büyütülmez siz zaten gerekeni yapmışsınız Allah yardımcınız olsun evladınızla huzurlu bir hayat dilerim.

Konuyu dünden beri takipteyim ilk başta bi hışımla evden çıktınız diye üzüldüm ama şimdi eşinizin böyle kıvrandığını görmek benim bile çok hoşuma gitti. Umuyorum ki ailesi, siz ve eşiniz bu konuyu net bi şekilde konuşup çözer ve tekrarı olmayacak şekilde barışırsınız bebeğinizi mutlu bi şekilde büyütürsünüz. Bi yuvanın dağılmasını asla istemem kaldı ki tek sorun bunlarmış öyle demiştiniz sanırım siz tekken çok mutluymuşsunuz o yüzden diyorum bunları. Tabi hakkınız da en hayırlısı neyse o olsun 🫶🏻

Bizim doğuda açlıktan miden koksada kiralarda sürunsende eli ayağı tutsada mutlaka o anne babaya bakılacak özellikle erkek çocuklarına tapulu malı gibi davranıyorlar

Bakmak zorundalarmış ve tabi bütün sorumluluk gelinde gelini bir hizmetçi mal gibi görüyorlar asla kız çocuklarına gitmiyorlar damat el oğlumuş millet laf söz eder

Erkek çocuklarda millet ardımızdan konuşmasın anne babaya bakmadılar diye sözde erkeklik taslıyorlar

En masum sesi çıkmayan gelinin evine postu seriyorlar ve o kadar despotlar ki evde o kadar söz hakkına sahipler ki sanki oğullarıyla değilde onlarla evlisin ve onlara bakmaya mecbursun gibi davranıyorlar

Koca denilen zat karısının ağzına sıçsalarda anne ve baba korkusundan ağzını açıp tek kelime edemiyor hep karısını ezdiriyor ve haliyle ailenin diğer üyeleri de öyle davranıyor çünkü ortada koca diye bir figür yok sadece adı koca asıl kocan kaynanan görümcen eltim ve kaynındır
Bende doğuluyum. Annemle babam evlenmiş babam annemi köyde bırakıp İstanbul'a gitmiş çalışmak için. Bir süre sonra ev kurup annemi yanına almak istedi diye kıyamet kopmuş. Babaannem izin vermemis annemin gitmesine. Babam İstanbul'da çalışıp para gönderecek, annemde evde hizmetçilik yapacak... Babam almış götürmüş annemi, bu seferde peşinden İstanbul'a taşımışlar. Sobalı bir evde annem, babam, ben,kardeşim, babaannem, dedem, iki amcam ve halam beraber yaşamışız. Çamaşır makinesi yok, bulaşık makinesi yok ve işleri sadece annem yapıyormus. Çekmediği çile kalmamış tabi. Doğum sancısı tutmuş babaannem hastaneye izin vermemiş. Babam sokaklarda ebe aramış evde doğum yaptırsın diye. Hadi o zaman cehalet diz boyuymus ama şimdi nasıl yapabiliyorlar? O zamandan bu zamana hiç mi birşey değişmemiş? Benim babam o zaman bu saçmalıklara ses cikarmamis ama şuan bana yapilsa ortalığı ateşe verir. Yada kendi gelinine asla yapmaz.

Konuyu dünden beri takipteyim ilk başta bi hışımla evden çıktınız diye üzüldüm ama şimdi eşinizin böyle kıvrandığını görmek benim bile çok hoşuma gitti. Umuyorum ki ailesi, siz ve eşiniz bu konuyu net bi şekilde konuşup çözer ve tekrarı olmayacak şekilde barışırsınız bebeğinizi mutlu bi şekilde büyütürsünüz. Bi yuvanın dağılmasını asla istemem kaldı ki tek sorun bunlarmış öyle demiştiniz sanırım siz tekken çok mutluymuşsunuz o yüzden diyorum bunları. Tabi hakkınız da en hayırlısı neyse o olsun 🫶🏻
Herşey karşılıklı biliyorsunuz . Kafam çok karışık ama çok katıyım şu an . Ona karşı karakterine karşı olan inancım zedelendi. Kimse istemez evladını iki ayrı dünyada git gelle büyütmek ama babasının adam olması lazım önce . O da zor gibi görünüyor

Herşey karşılıklı biliyorsunuz . Kafam çok karışık ama çok katıyım şu an . Ona karşı karakterine karşı olan inancım zedelendi. Kimse istemez evladını iki ayrı dünyada git gelle büyütmek ama babasının adam olması lazım önce . O da zor gibi görünüyor
Çok haklısınız siz zaten yeterince çabalamışsınız şimdi sıra onlarda. Gün doğmadan neler doğar diyelim yine de🙏🏻

Back
X