Kayınvalidem evimden gitmiyor ne yapmam lazım?

Bende tam bu yüzden dedim zaten kadın daha lohusa sayılır küçücük bebeği var. Adam karısını seviyorsa bi şeyler değişir ama sevmiyorsa zaten yapacak bir şey yok ayrılıktan başka. Kadın kaç sayfa ekstra zorluk yaşayacağı şeyleride yazmış çakılı kadrosu ödemeleri bebeği tek büyütmek kolay mı bu yüzden gözün karardıysa kaynanayı kaçırsaydın demek istedim kabaca (biraz çirkinleşerek). En basidinden evde bebekle uykusuzken kocası devrilip yatacak yani nedense hep erkekler kaymağını yiyor bu işin.
Ben olsam içerde bana gönderiyorum dedi mi o an gider anne x seni yolcu edelim diyor artık hangi güne alsın bileti der önce ikili oynayan kocayı patlatırdım orda.
Konu sahibi boşanmakta kararlıymış artık hakkında hayırlısı, herkesin kendi hayatı
Siz ergence tavırlar, annesi babası gazını alır kocasına geri döner , boşanacağını da düşünmüyorum gibi cümleler kurup sonra 180 derece dönerek benim psikolojimi anlamaya çalışır gibi cümleler kurunca ben kadar siz de kendinizle çelişmiş sayılıyorsunuz. Burası özgür bir alan istediğiniz şekilde fikrinizi paylaşabilirsiniz saygı da duyarım , dikkatle de okuyorum aslında . Ama girişiniz bana göre oldukça kırıcıydı

Bence fevri bir karar vermediniz. İlk dediğiniz annemler de gelecek yer yok tarzındaki cümleniz fevri sayılabilirdi üzerinde çok düşünülmeden biraz yanlış bir yerden kurulmuş bir cümle bence. Annenize gitmeniz de aylarca içinizde demleyip verdiğiniz bir karar. Her gece çocuk uyanmasın huzursuzlanmasın diye fısıldaşarak akılsız kocaya laf anlatmak bir rutine dönmemeli zaten. Anlayacak koca bakışınızdan, nefes alıp verişinizden bile anlardı yemin ederim. İnterneti kapatmanıza da patladım frglkslkefkfllglekrglkergk.

Ayağı kırıkken peşinde gelinleri fino gibi dolanırken yerinde durmayıp saatlerce yol çeken kaynananın da niyetini asla iyi algılayamam. Huzur kaçırmaya yeminli gelmiş resmen. Boşanırsanız da boşanmasanız da bu yollardan geçmeniz şart olmuş belli ki sabredin bir şeyler değişecek umarım çocuğunuz da siz de en az yıpranmış şekilde çıkarsınız bu süreçlerden.
Ben de bir anneyim ve oğlumla aramda oğlumun hayatındaki insanla evliliğini zedeleyecek bu kadar toksik bir ilişki olsun asla istemem. Bugün benim bebeğim olanları anlamıyor ama ben bu kadar hızlı bir şekilde o hayattan sıyrılmazsam benim bebeğim dinlemeye anlamaya taklit etmeye başlayacak. O evde olanları , tuhaf tekerlemeleri , kürtçe kelimeleri , anne baba kavgalarını, babannenin tüm sesleri duyduğu halde ortalığı karıştırıp sessizce odaya çekildiğini , hepsini anlayacak . Kimsenin kültürünü yargılamıyorum ama ben bebeğimi böyle yetiştirmek istemiyorum. Açıkçası kalıba göre şekil alan bir adamla da aynı çatı altında bulunmak da istemiyorum.

Arkadaşlar iyisiniz hoşsunuz çok da haklısınız ancak ben de eşim de memuruz ve evlenmeden önce başlarına herhangi bir iş gelmediği sürece aileleri ilişkimize karıştırmayacağımıza söz verdik . Biri ikinci çocuğu yazmış ben kardeşimin sorununu paylaşmıştım bu benim ilk bebeğim 2 yıllık evliyiz henüz . Kayınvalidem bacağını kırdığı zaman tedavisi burda yapıldı ve platin takıldı bileğinde de hala ortez var ara ara takıp çıkarıyor. O dönem ne yazık ki takipleri burda yapıldığı için kontrolleri de burda devam ediyor ve bir yıl dolana kadar düzenli muayene edilmesi gerekiyor. Eşim de sürekli memleketten nasıl gelip gidecekler diyor. Daha önceki muhabbette döndüm ailemin yanına konu günlerce uzadı o aradı ben açmadım falan filan derken sonunda çocuğum için bir kere daha şans verdim. Önümüzdeki ay göreve dönüyorum. Boşanma durumunda sadece ailemin yaşadığı şehirde yaşayabilirim oraya dönmem için de tayin beklemem lazım o da şu an imkansız. Yani boşanmam demek aynı zamanda işi de bırakmam demek . Üstelik ev kredimiz var eşim ödüyor arabayı ben ödüyorum. Herşey bi yana neden kıçı kırık kaynana yüzünden ben kurulu düzenimi bozucam? Çocuğumuza baksın kışın bizle kalsın diye ayak çekiyor eşim şu an . Sakat kadını nereye göndercez akşama yemeğimizi yapar gündüz çocuğumuza bakar diyor bakıcıya para vermeyiz diyor . Derdi bu onun . Ama ben istemiyorum ve paşa paşa gönderecek onu .

Beş yüz bin tane bahane sıralamışsınız o eve ve eşinize yapışıp gitmemek için. Eşiniz de bunun farkında. O yüzden kayınvalideniz paşa paşa oturacak evinizde.
Kışı bir çıkarsın, bahara bakarsınız artık durumlara.

Bakın ben bir anneyim. Ben evladımı herkesten daha çok düşünürüm . Aslında düşündüğünüz gibi bir anilik de yok çok uzun zamandır don lastiği gibi uzamış bir konu bu . Bu benim buraya ikinci gelişim ve aileme sözler vererek götürdü beni . Biz her gece ne zaman gidecek diye tartışıyoruz zaten . Ayrıca kayınvalidem iletişim kurulacak biri değil direkt yaygara koparıp çekip giden tipler oturup seni insan gibi dinlemez anlamazlar ki bu sefer sokağa atan vicdansız gelin oluyoruz . Bu dengeyi kuracak olan eşim , rahatsız olduğumu biliyor gidip konuşacak . Kaynana da biliyor huzursuz olduğumu soğuk davranıyorum yanlarına yanaşmıyorum sokaktaki köpek bile anlar o tavırlarla istenmediğini . İrrite olunan kişi sayısı da çoğalıyor ne yazık ki . Ben bugün bunu yapmasam bu akşam eşim ve annesi birbirlerine elma soyuyor olurlardı . Madem bu adam korkak bir adam en çok benden korksun
Kesinlikle doğru. Eşinizi iyi cozmussunuz

Baban ıster assın ıster kessın sabah ısten cıkar cıkmaz gelıyorum buna hakkınız yok benı oglumdan koparamazsınız sızsız hayatı ben napıyım babandan korkuma gelmıyım burası cok mu ıyı olacak o zaman ben kotu bısey yapmadım belkı ıhmal ettım ama senı bır kere aldattımmı dılara bır kere kalbını kırdımmı sen nasıl cocugumu alıp goturebılıyorsun ınternetı kapattırmıssın dılara bu kadar mı yaktın gemılerı bır anda ne oldu dun bu saatlerde evdeydık farkında mısın acsan konussak hersey rayına oturacak en azından oglumun fotografını at hep atardın ben oyle dayanabılıyorum sız yokken ozlemıne allah kıtap askına mahvoldum gormuyor musun ac nolur ac

Şimdi burda oğlumu göster kısmı var ya, orayı nasıl yapalım kızlar ne olursa olsun babası çekip atsammı
Ay ne gerizekalı bir kocanız var. Bir gün kalbini mı kırdım demiş bir de. E aylardir kuruyorsun işte salak. Aldattım mı ne yahu ayrıca.l, bu erkek milletinin çıta o kadar aşağıdaki adam yaptıkları ile değil yapmadıkları ile övünüyor. Yerinde kadın olsa muhtemelen yemek yaptım çocuk doğurdum sana vs derdi bu kalbini mı kırdım aldattım mı, yok bir de dövmemenle falan övün. Yok yok konu sahibi barışır misin bilmem ama böyle bir asalakla da zor be

Daha önce bahsetmiştim doğum sürecinde kaynanam ve kayınpederim gelmişti küsüp gitmişlerdi . Bu sebepten eşimle aramız açıldı. Kendisi taa memleketine gidip anasını alıp geri döndü ve öncesinde bu konudan boşanma derecesine geldiğimiz için sesimi çıkaramadım . Annesi nerdeyse 4 aydır bizimle birlikte bu evde . Bugün gidicem yarın gidicem diye diye iyice serdi döşeği evime . Eşim de hiç sesini çıkarmıyor. Bebeğimin sütlerini koymak için şu mini buzdolapları var ya onlardan almıştım . Misafir odasında köşede duruyor. Kaynanamın da garip bi masaj aleti var oval bişey prize takıyor bacaklarına tutuyor ( memleketten kargoyla getirtti) onu prize takacağım diye benim dolabın fişini çekmiş. Tam 16 paket sütüm çöp oldu . Sinirden ağladım ve açık açık söyledim nasıl becerdin diye . O da başladı ağlamaya eşim de bilerek mi yaptı sanki moduna girdi uzatmadım çünkü çocuğumla anca uğraşıyorum bunların triplerini çekecek durumda değilim. Arkadaşlar bilmediği herşeyi kurcalıyor. Her gün eksiksiz her gün mutfağa girip garip garip acılı baharatlı yemekler yapıyor yemeyince kendi kendine tavır yapıyor. Ben baharatlı sevmiyorum diyorum aynı yemeğin sadesini yapıyor ama onu da yemiyorum biberli patlıcanlı karışık bişeyler yapıyor ayyyy nasıl anlatayım sıkıldım çok. İnanılmaz rahat şekilde banyodan yatak odasına her yere dalıyor . Bide bu kadın iki ay öncesine kadar hastaydı ve koltuktan kalkamıyordu yemeğini dahi eşim götürüyordu. Ben ne yapacağımı şaşırdım gitmesini istiyorum artık. Dün eşimle konuştuk annem sobalı evlerde çok üşüyordu bu kış kalsa rahat eder gibi bişey dedi . Ben de kalacak mı kışın burda dedim yok öylesine dedim misal yani kalsa rahat eder dedi cevap vermedim . Ne yapmam nasıl konuşmam lazım?
Tövbe sinir oldum, ama en çok kocana. Anne çok kıymetli ama eşin onayı olmadan misafir kim olursa kalamaz. Ben Müge anlının bir lafı var çok severim. Evim İngiltere sarayı olsa da yatılı misafir istemem, sevmem diye herkese söylüyorum. Eşimde annesine bile karım yoruluyor, yatılı gelmeyin sık gelmeyin der valla. Bebekli kadını rahat bıraksınlar benim ruhum daralıyor 2 gün evimde biri yatılı kalınca

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. 4 ay ne demek ya? hani belli ki paraları da var kontrolden kontrole bir kaç gün kalabilirmiş. Ya da eşiniz alabilirmiş gel git biletlerini. Biraz okudum gelişmeleri de. Bundan sonrasında daha sakin olmaya bakın. Boşanmaya karar verdiyseniz de kararlarınızın üstüne bir gün yatın. Ve her hakkınızı sakince alın. Çocuğunuz olmasa isterseniz evi ateşe verin derdim. Fakat bu durumda sakin kalıp kendinizi ve evladınızı öncelemek ve neye karar verdiyseniz dönmemeniz lazım. Boşanmak mı boşanmak. Annesi evden gidecekmi, tüm eşyasını toplayıp bir daha eve adım atmayacak. Bu tipler en ufak şeyden yüz bulup yine aynı filmi çekiyorlar ne yazıkki.

Kayınvalidenizi ve eşinizi siz daha iyi tanırsınız ama bana hastane kontrol bahane geldi. Kadın kontrolü elinde tutmayı seviyor gibi. Yoksa kim olsa git gel yapardı. Çünkü istenmediğini gayet biliyor. Eşiniz de tipik anakuzusu ataerkil erkek. Çocuğu katmış, analığınızı katmış, ailenizi katmış, anasının hastalığını katmış. Tüm tuşlara basıyor. Bir tek anasına kıyamıyor. Yazık çok yazık gerçekten.

Ben de bir anneyim ve oğlumla aramda oğlumun hayatındaki insanla evliliğini zedeleyecek bu kadar toksik bir ilişki olsun asla istemem. Bugün benim bebeğim olanları anlamıyor ama ben bu kadar hızlı bir şekilde o hayattan sıyrılmazsam benim bebeğim dinlemeye anlamaya taklit etmeye başlayacak. O evde olanları , tuhaf tekerlemeleri , kürtçe kelimeleri , anne baba kavgalarını, babannenin tüm sesleri duyduğu halde ortalığı karıştırıp sessizce odaya çekildiğini , hepsini anlayacak . Kimsenin kültürünü yargılamıyorum ama ben bebeğimi böyle yetiştirmek istemiyorum. Açıkçası kalıba göre şekil alan bir adamla da aynı çatı altında bulunmak da istemiyorum.
Konu sahibi, bakın 2 kere yazdım. Krediler üzerinize. O evi onlara bırakıp dönmek yerine uzaklaştırma alıp adamı dehleyip evde oturun. Memuriyet bırakmak ne demek ya? İnsanlar kolay mı atanıyor. Aklınızı başınıza alıp onları atın evden ve evladınızla siz oturun. Defolup gitsin. Boşanınca evi arabayı mahkeme kararı ile satıyorsunuz zaten. Borçları öder, 1+1 ev alırsınız kalanı ile. Beni duyun artık

Back
X