Kayınvalidem evimden gitmiyor ne yapmam lazım?

Abisi de annem misafir değil orası oğlunun evi demiş .
Buraya kadar okudum. Ne güzel dünya be. Oğlununevide gelininin evi değil mi orası. Konu sahibi ne güzel işte, sizin olmayan bir evden çıkıp gitmişsiniz.

Ne olduysa birden en büyük abisi sadık (isimlerini de söylemekten kasıtlı olarak çekinmiyorum bu arada ) babamı arıyor dün gece biz odaya çekildiğimizde. Yapmayalım bu çocukların yuvası yıkılmasın diyor biz büyükler olarak arabuluculuk yapacağız diyor. Babam da ben sizi tanımam bilmem benim evime gelip memurum efendi insanım kızınızı da seviyorum diye sözler veren sametin kendisiydi demiş . Sametin tarafı var diye benim hanımımla çocuklarım doğum zamanı kızın yanına sokulamadılar bile dört aylık misafirlik nerde görülmüş sadık bey demiş. Abisi de annem misafir değil orası oğlunun evi demiş . Babam da burası da benim evim bu saatten sonra da kızımla torunumun evi adam olan aynı şeyleri ikinciye sardırmaz bizi bu saatten sonra rahatsız etmeyin demiş. Aralarda da samet çok kötü durumda biz ailecek yanına gideceğiz onu yalnız sanmayın falan diyormuş abisi . Ulan daha dün birbirinizi yiyordunuz anamı neden kovdunuz diye şimdi ne oldu? Bunlar nasıl insanlarmış ya . İnanın şu an en büyük korkum oğlum. Böyle akrabaları var ve bir şekilde o ortama girecek o kadar üzülüyorum ki
O zaman sizin aileniz de gelsin.Neticede orası kızının evi,misafir değiller.Hep beraber üst üste yaşayın.İnanamıyorum ya.Ne kadar da doğru bir karar vermişsiniz.

Buraya kadar okudum. Ne güzel dünya be. Oğlununevide gelininin evi değil mi orası. Konu sahibi ne güzel işte, sizin olmayan bir evden çıkıp gitmişsiniz.
Ev çat diye satışa çıkarsa yarın, anlarlar kimin evi.

Geçici görevlendirme ile bir süre ailemin yanında kalacağım bir yandan resmi süreçler işlesin . Boşanma sonrası boşanma evrakı velayet ve dilekçe ile bakanlığa başvurup mazeret tayini talep edeceğiz . Sonuç olumlu olur önce anne ve çocuğun refahı düşünülür dedi
Senin eltiler çalışıyor mu?
Bunlara memur gelin fazla gelmiş gibi anladım
Bedavacılar kızın ödediği eve yayılmışlar Kaynına hoşştt deseydin nerden ananın evi oluyor ben sabah akşam işe gidiyorum bu krediyi ödemek için

Senin eltiler çalışıyor mu?
Bunlara memur gelin fazla gelmiş gibi anladım
Bedavacılar kızın ödediği eve yayılmışlar Kaynına hoşştt deseydin nerden ananın evi oluyor ben sabah akşam işe gidiyorum bu krediyi ödemek için
Ben duymadım annem aktardı babamla konuşmuşlar
Kız ne çalışmasııı 3 er tane çocuk var hiç boşta durmadan paso hamileler zaten

Aynen, satisa cikarsana evi , gorsun oglunun evini.
Bunlar bu kadını diğer ev hanımı, üçer beşer doğuran gelinlerin çalışan versiyonu sanmış, maaşı da var ne güzel oh oh oğlumuz geçim sağlamakta zorlanmaz da demişler.

Bu devirde hala boyle kadinlarin olmasi cok tuhaf. Calisir calismaz, is bulmak kolay degil, ben de uzun sure issiz kaldim, yargilamiyorum o yuzden ama hem kendi gelirlerinin olmamasi hem de habire dogurmalari cok acayip.

Bu devirde hala boyle kadinlarin olmasi cok tuhaf. Calisir calismaz, is bulmak kolay degil, ben de uzun sure issiz kaldim, yargilamiyorum o yuzden ama hem kendi gelirlerinin olmamasi hem de habire dogurmalari cok acayip.
Sana birşey diyimmi onlar için sorun değil böyle şeyler. Bu kadınlar aldatilsin, dayak yesin her ne olursa olsun zaten boşanmazlar. Her türlü kocalarının yanında kalırlar. Öyle olunca parayada ihtiyaçlari olmaz. Zaten aile varlıklı belliki. Böyle ailede çalışan kadın olmak enayilik asıl.

Siz ergence tavırlar, annesi babası gazını alır kocasına geri döner , boşanacağını da düşünmüyorum gibi cümleler kurup sonra 180 derece dönerek benim psikolojimi anlamaya çalışır gibi cümleler kurunca ben kadar siz de kendinizle çelişmiş sayılıyorsunuz. Burası özgür bir alan istediğiniz şekilde fikrinizi paylaşabilirsiniz saygı da duyarım , dikkatle de okuyorum aslında . Ama girişiniz bana göre oldukça kırıcıydı
Amacım gerçekten kırmak değildi, sadece bi noktada inandırıcı bulmadım itiraf edeyim yani, o kadar akıcı devam etmiş ki bi anda o oldu bu oldu diye sonuçta çok zor şeylerden bahsediyoruz . Bide bazı ilişkiler var böyle kadın gider gelir kocası zırt ağlar vs mutlaka sizinde çevrenizde vardır, ben o yüzden açıkcası o tarz bi şeye benzettim -4 ay katlandığınız için- en baştaki kadın tavrıyla sondaki bambaşka geldi (bu yüzden fevri ergence benzetmesi yaptım mesela interneti kapatmanız süper bi hareket ama o an bunun aklınıza gelmesi daha öncede mi benzer durumlar olduyu getirdi aklıma benim aklıma gelmezdi yani bana hızlı geldiniz kısaca o yüzden ciddiye almadım ama ciddi diyosunuz o yüzden kırılmayın asla bi kadının karşısında olacak biri değilim heleki boşanma konusunda) Finale bakınca aile desteği çok önemli zaten karşındaki aile yapışık birbirine, her türlü bastırmaya çalışırlar en azından babandan korkuyomuş geri durmasını bilir.
Haklarınızın hepsini almaya bakın ve özellikle velayet konusunda ayrıntı belirtin bebek zaten sizde kalacak ama görüş günü büyüdüğünde yatılı kalma durumları vs. İş ciddiye bindikce çok çirkinleşecekler

terbiyesizler
g.tlerine zor geldi Allah korusun ya kaynana onlara gitse birde :)
çocuğumu koparamazsın mı diyor adam gibi baba ol deseydiniz yaa

sen koca herif anandan ayrılamıyon benim çocuğum bende nasıl ayrılsın deseydiniz

Konuyu baştan beri okuyorum tüm sayfaları.Siz sanırım aynı memleketten olmanıza rağmen aynı kültürde büyümemişsiniz.Daha çok batı kültürüne göre kodlanmışsınız.İlte aşık olunca insanın aklı başından gidiyor malesef.Ama benim gördüğüm doğulu (kürt )bir erkek üniversite okusa meslek sahibi olsa hatta el artıtıyorum yurt dışında master yapsa da kendi kodlanmış alışkanlıklarından, kök ailesinden gördüğü yaşam biçiminden asla ve asla kopmuyor.Benim çok yakın kardeşim gibi olan bir arkadaşım var kürt kendisi burada (büyük şehir)doğmuş ,büyümüş bazı konuşmaları bazı adetleri bana hala ters geliyor.Velhasıl insan yanılır,beşer şaşar siz bunları hesap etmemişsiniz evlenirken.Suçlamıyorum asla ben de aşık olarak evlenip hiç bilmediğim biyere geldim ,hangimiz sonunu görebildik ki?Size tavsiyem adımlarınızı üç düşünüp bir atın.Kalabalık aileyle başetmek zor.Arada bebek var bişekilde yüzyüze geleceksiniz kopamazsınız tamamen.Olabildiğince sağduyulu davranıp güzellikle bitirmeye çalışın.Haklarınızdan da asla vazgeçmeyin zira sadece sizin değil evladınızın da hakkı sözkonusu..Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm gerçekten.Son olarak evlat için bu deveyi gütme seçeneği de var iyice düşünün.

Millet ne rahat her seyi konuşup hiçbir şey olmayacak sanıyor ya. Baksana abiye. Ben olsam sırf ortalığı katmaya kocaya bi mesaj atar, bizim barışmamıza en ufak umut vardiysa da abinin dediklerinden sonra artık bitmiştir derdim. Herkes seni boşatmak istiyor madem git onlarla yaşa derdim. Sonra girsinler birbirlerine.

Millet ne rahat her seyi konuşup hiçbir şey olmayacak sanıyor ya. Baksana abiye. Ben olsam sırf ortalığı katmaya kocaya bi mesaj atar, bizim barışmamıza en ufak umut vardiysa da abinin dediklerinden sonra artık bitmiştir derdim. Herkes seni boşatmak istiyor madem git onlarla yaşa derdim. Sonra girsinler birbirlerine.
Kadın olmasa oğlunun evi dediği evin parası ödenemeyecek, arabayı bile zor alacaktı oğulları. Konu sahibinin babası dememiş ki ay hoşt senin oğlunun evi mi var, ev kızımın, bi satışa verse sokaktasınız boşuna gitmeyin giderken ev bulun diye.

Çok iyi fikir

Biz tanıştığımız günden beri bana sürekli hayat mücadelesini anlatırdı doğduğu yerleri eskiden yaşadıkları zorlukları çocukluk dönemini . Hayatlarımız o kadar farklı ki. Maddi durumları çok kötüymüş önceden çünkü onlarda dedeler ölmeden ağrının yarısı da onların olsa mal paylaşımı yapılmazmış ve hakkını alana kadar herkes fakirmiş anlayacağınız . Çoğu da erkenden evlendiği için dedelerin ölümü gençlerin 40 a dayandığı yaşlara tekabül ediyor. Dedesi ölüp miras bölündüğünde tarla tapan ekip toparlanmışlar öyle derdi . Ben karşımda mücadeleci , sağduyulu , herseyin kıymetini bilen alçakgönüllü bir adam görürdüm. Gelir babamla saatlerce sohbet ederdi ağrıdan çocukluktan köy kültüründen . Babam şaşırırdı o kadar genç birinin onunla aynı çocukluk devrelerini yaşamasına . Kısacası hepimizin kalbini çaldı , mert cesur anadolu erkeğini oynadı. Yıllar sonra ailesiyle görüşmeye başladığında direk sınır çizemezdim çünkü ne olursa olsun o insanlar onu büyütmüş ailesi dedim saygı göstermek gerekiyor. Ama asla böyle üstümüze çökeceklerini düşünmedim. Gerçekten doğduğun yer kaderinmiş . Bugün olmasa da bir gün hayatınızdaki insan köklerine dönüyor arkadaşlar . Sizinle mutlu sanıyorsunuz ama onun kafası sürekli geriye gidiyor aklı orda kalıyor

Biz tanıştığımız günden beri bana sürekli hayat mücadelesini anlatırdı doğduğu yerleri eskiden yaşadıkları zorlukları çocukluk dönemini . Hayatlarımız o kadar farklı ki. Maddi durumları çok kötüymüş önceden çünkü onlarda dedeler ölmeden ağrının yarısı da onların olsa mal paylaşımı yapılmazmış ve hakkını alana kadar herkes fakirmiş anlayacağınız . Çoğu da erkenden evlendiği için dedelerin ölümü gençlerin 40 a dayandığı yaşlara tekabül ediyor. Dedesi ölüp miras bölündüğünde tarla tapan ekip toparlanmışlar öyle derdi . Ben karşımda mücadeleci , sağduyulu , herseyin kıymetini bilen alçakgönüllü bir adam görürdüm. Gelir babamla saatlerce sohbet ederdi ağrıdan çocukluktan köy kültüründen . Babam şaşırırdı o kadar genç birinin onunla aynı çocukluk devrelerini yaşamasına . Kısacası hepimizin kalbini çaldı , mert cesur anadolu erkeğini oynadı. Yıllar sonra ailesiyle görüşmeye başladığında direk sınır çizemezdim çünkü ne olursa olsun o insanlar onu büyütmüş ailesi dedim saygı göstermek gerekiyor. Ama asla böyle üstümüze çökeceklerini düşünmedim. Gerçekten doğduğun yer kaderinmiş . Bugün olmasa da bir gün hayatınızdaki insan köklerine dönüyor arkadaşlar . Sizinle mutlu sanıyorsunuz ama onun kafası sürekli geriye gidiyor aklı orda kalıyor
Yıllar sonra ailesi ile görüşmüş ne demek neden ayrılmışlar?

Siz de Doğulu olsanız da Batılı kafasında büyümüşsünüz. Ben batılıyım eşim ağrılı. Hikayeniz beni bayağı korkuttu. Eşimin ailesi şuan anlayışlı duruyorlar (6 aylık evliyim) ama bundan sonra ne olur bilmiyorum. Empati kuruyorum sizle ve içimdeki korkunun haddi hesabı yok.

Back
X