Kayınvalidem evimden gitmiyor ne yapmam lazım?

Bugün benim bebeğim olanları anlamıyor ama ben bu kadar hızlı bir şekilde o hayattan sıyrılmazsam benim bebeğim dinlemeye anlamaya taklit etmeye başlayacak. O evde olanları , tuhaf tekerlemeleri , kürtçe kelimeleri , anne baba kavgalarını, babannenin tüm sesleri duyduğu halde ortalığı karıştırıp sessizce odaya çekildiğini , hepsini anlayacak . Kimsenin kültürünü yargılamıyorum ama ben bebeğimi böyle yetiştirmek istemiyorum.
sizi kırmak istemem ama buralarda size katılamıyorum maalesef, siz bu adamla evliyken kürt olduğunu bilmiyor muydunuz? ileride bu durumlarla çocuğunuzun harmanlanacağını falan, eşinizi alıp tamamen kopacağınızı mı düşünmüştünüz ki? yani şahsen ben evlenirken bunları düşünüp karar verdim, kaldı ki kendi kütüğümüz bile eşe geçiyor yani, bu saatten sonra bunlar için yakınmaya geç kalmışsınız onu söylemek istiyorum.

Ne olduysa birden en büyük abisi sadık (isimlerini de söylemekten kasıtlı olarak çekinmiyorum bu arada ) babamı arıyor dün gece biz odaya çekildiğimizde. Yapmayalım bu çocukların yuvası yıkılmasın diyor biz büyükler olarak arabuluculuk yapacağız diyor. Babam da ben sizi tanımam bilmem benim evime gelip memurum efendi insanım kızınızı da seviyorum diye sözler veren sametin kendisiydi demiş . Sametin tarafı var diye benim hanımımla çocuklarım doğum zamanı kızın yanına sokulamadılar bile dört aylık misafirlik nerde görülmüş sadık bey demiş. Abisi de annem misafir değil orası oğlunun evi demiş . Babam da burası da benim evim bu saatten sonra da kızımla torunumun evi adam olan aynı şeyleri ikinciye sardırmaz bizi bu saatten sonra rahatsız etmeyin demiş. Aralarda da samet çok kötü durumda biz ailecek yanına gideceğiz onu yalnız sanmayın falan diyormuş abisi . Ulan daha dün birbirinizi yiyordunuz anamı neden kovdunuz diye şimdi ne oldu? Bunlar nasıl insanlarmış ya . İnanın şu an en büyük korkum oğlum. Böyle akrabaları var ve bir şekilde o ortama girecek o kadar üzülüyorum ki
Babanıza bayıldım.Muhteşem bir insanmış.

Babanız konusunda çok şanslısınız. Arkanızda olması çok güzel.
Evlenmeden önce bu tarz aile yapısı olduğunu farketmediniz mi? Çok mu hızlı evlendiniz acaba? Yargılamak için sormuyorum merak ediyorum.
Maalesef hızlı evlendik aşkından geberiyordum çünkü . Ailesini tanımadım çünkü bana hep uzakta olacakları hiçbişeye müdahil olmayacakları konusunda söz vermişti

sizi kırmak istemem ama buralarda size katılamıyorum maalesef, siz bu adamla evliyken kürt olduğunu bilmiyor muydunuz? ileride bu durumlarla çocuğunuzun harmanlanacağını falan, eşinizi alıp tamamen kopacağınızı mı düşünmüştünüz ki? yani şahsen ben evlenirken bunları düşünüp karar verdim, kaldı ki kendi kütüğümüz bile eşe geçiyor yani, bu saatten sonra bunlar için yakınmaya geç kalmışsınız onu söylemek istiyorum.
Karakterlerinden bahsettim kürt olmalarıyla ilgisi yok ki benim annem babam da aslen kürt . Aile entrikalarının ortasında kalacak oğlum bahsettiğim hu

Karakterlerinden bahsettim kürt olmalarıyla ilgisi yok ki benim annem babam da aslen kürt . Aile entrikalarının ortasında kalacak oğlum bahsettiğim hu
"tuhaf tekerlemeleri , kürtçe kelimeleri" vs diye bahsettiğiniz için yazdım bunu, çok karakter gibi gelmedi o yüzden bana. inşallah hakkınızda hayırlısı olsun.

"tuhaf tekerlemeleri , kürtçe kelimeleri" vs diye bahsettiğiniz için yazdım bunu, çok karakter gibi gelmedi o yüzden bana. inşallah hakkınızda hayırlısı olsun.
Yukarıdaki yazımı alıntılamışsınız ben de böyle insanların içine gireceği için yazdığımı söyledim. Tekerlemeleri ve kürtçe kelimeleri olan kaynanam evet bu durumdan rahatsızım kürt olduğunu bilerek evlendim ama annesinin evimize kamp kuracağını ve sesimi çıkarmasam çocuğumun gelişim sürecinde de bizde takılacağını dolayısıyla kültür şoku yaşatacağını bilmeden evlendim. Bana bunlar söylenmedi uzaklık var ben yıllardır kopuğum benim evim bu saatten sonra sensin sen benim sığındığım limansın ayakları çekildi .
Teşekkür ederim bu arada , herkes için hayırlısı

Ne olduysa birden en büyük abisi sadık (isimlerini de söylemekten kasıtlı olarak çekinmiyorum bu arada ) babamı arıyor dün gece biz odaya çekildiğimizde. Yapmayalım bu çocukların yuvası yıkılmasın diyor biz büyükler olarak arabuluculuk yapacağız diyor. Babam da ben sizi tanımam bilmem benim evime gelip memurum efendi insanım kızınızı da seviyorum diye sözler veren sametin kendisiydi demiş . Sametin tarafı var diye benim hanımımla çocuklarım doğum zamanı kızın yanına sokulamadılar bile dört aylık misafirlik nerde görülmüş sadık bey demiş. Abisi de annem misafir değil orası oğlunun evi demiş . Babam da burası da benim evim bu saatten sonra da kızımla torunumun evi adam olan aynı şeyleri ikinciye sardırmaz bizi bu saatten sonra rahatsız etmeyin demiş. Aralarda da samet çok kötü durumda biz ailecek yanına gideceğiz onu yalnız sanmayın falan diyormuş abisi . Ulan daha dün birbirinizi yiyordunuz anamı neden kovdunuz diye şimdi ne oldu? Bunlar nasıl insanlarmış ya . İnanın şu an en büyük korkum oğlum. Böyle akrabaları var ve bir şekilde o ortama girecek o kadar üzülüyorum ki
Oğlunun evi mi varmış, siz çalışmasanız nerde bulmuşlar evi de sahipleniyolar? İçine girecek ev bulsunlar evvel oğullarına sahip çıkmadan önce. Evi çekip satabilirsiniz sizin üstünüze çünkü, ne yapabilirler g.tlerine baka baka gitmekten başka?

Farkında mısınız annesi gibi davranıyor. Annesi de o kadar oğlunun içinde Samet de Samet diye bi yerini yırtıyor. Kadın evde sizi görmüyodu bile, oğlu kaçacak gibi onun g.tünde dolanıyordu. Çünkü bütün oğulları dizinin dibindeydi biri hariç. Siz oğlunu aldınız. Şimdi de onun oğlunu alıyorsunuz. Mesele bu. Gittiniz diye üzülmüyor adam, onun olanı(!) aldınız diye kızıyor. Ararsa açarsınız, "Sen ananın iğrenç yemeklerini yiyecen, ıhlamur içicen, ana oğul evde ben yokmuşum gibi kafanıza göre düzen tutacaksınız, benim evimde beni ghostlayacaksınız diye ben gelip uslu uslu oturcam, ev elden gitmesin kıymetli araban bölünmesin diye bayır eşeği gibi sizi sırtımda taşıyacam, niye? Sen hayırlı evlat ol diye. Sen abilerinle yarış, akrabalarına çalım sat diye. Benim faydam ne olacak? Bayır eşeğiniz olmaktan neden mutlu olmalıyım? " dersiniz.
Gerçekten yaşadığım dört ayı o kadar net özetlemişsiniz ki. Kadının bana ya da benim bebeğime karşı bi ilgisi sevgisi olsa biraz daha belki güzellikle gider ifade ederim. Ama kadın nasıl anlatayım sessiz tuzsuz garip biri ya . Hayalet gibi beni görünce . Mecbur kalmadıkça konuşmaz benle basit şeyleri eliyle işaret eder . Bi yemeği yiyemem dışardan söylerim ertesi gün baharatsızını yapar . Akşama kadar odasında upuzun bi tesbih bi tane masaj aleti kendi kendine takılıyor. Sametin gelmesine yakın hareketlenmeye başlıyor yemekler bişeyler fıtı fıtı dolaşıyor

Abisi de resmen orası annemin evi demiş. Dilara hanımın ne kadar doğru bir karar verdiği burdan anlaşılıyor. Abisi de aman iyi olsunlar herkes yerinde iyi olsun biz rahat bırakacağız falan dememiş. Barışırlarsa yine anamın da evi diyerek koşarak gelecekler.

Eşine sahip çıkacaklarmış kısmını anlayamadım. Kızın evi terkederek istediğini dayatamaz demek istemiş heralde. Yakında sana bizim oralardan bir karı bulalım triplerine girecekler gibi bir vibe aldım.

Giderek dogru karar vermissiniz gibi karsi tarafin tavirlarina bakarsak. Simdi torun derdine düşerler bi sure sonra muhtemelen umarim bebis cok etkilenmez bu olaylardan

Siz de kürtmüssünüz kürt kültürüne neden bu kadar uzaksiniz.cocuk Kürtçe öğrenecek diye korkuyorsunuz.evet yaşlılarımız tesbih alır onu çeker sen konusmazsan çok konuşmazlar.cok neşeli değillerdir ciddilerdir.4 ay kalmasi tabiki yanlış ama niye bu kadar şaşırdınız onu anlamadim

Siz cekirdek aile kavramindan ciktiginiz icin evi terkediyorsunuz bunlar bu seferde cumbur cemaat sizin eve dolusmanin derdinde buyukler olarak arabulucuk yapalim meali siz kizinizin kulagini cekin donsun evine anamla yasasin demek bunca senedir biz yasadikta senin kizin kim ki cekirdek aile olacakmis demek arsizlara bak

Siz de kürtmüssünüz kürt kültürüne neden bu kadar uzaksiniz.cocuk Kürtçe öğrenecek diye korkuyorsunuz.evet yaşlılarımız tesbih alır onu çeker sen konusmazsan çok konuşmazlar.cok neşeli değillerdir ciddilerdir.4 ay kalmasi tabiki yanlış ama niye bu kadar şaşırdınız onu anlamadim
Sevdiği biri olunca güller açıyormuş yüzünde, öyle çok konuşmayan ketum vakur bir kadın da değilmiş.

Bir de öğrendiklerimi size de aktarayım. Babam vasıtasıyla bir avukatla telefonda görüştüm kahvaltıdan sonra bürosuna gideceğim. Ben çakılı kadro ebe olduğum için zaruri durumlar harici tayin hakkım ne yazık ki yok . Ama boşanma durumunda çocuğun velayet bana verilirse, çocuğun menfaati göze alınarak tayin hakkı verilirmiş adı da aile birliği mazeret tayini imiş. Boşanma sürecinde de durumumu belirten bir dilekçe ile geçici görevlendirme alabilirmişim bursaya
Krediler için de boşanma protokolünde anlaşmaya varılır maaş kesintisini durdururuz en kötü haciz sürecine gider dedi . Evin büyük kısmı daha ödenmedi , ben bankaya ödenen miktarı nakden geri alabiliyormuşum kredi benim adıma ödendiği için banka da evi alıyormuş . Ödenen miktar da az değil yani o para üzerine biraz eklenirse bana bursada 1+1 ev alır . Babam destek olacağını söyledi
Durumlar böyle

Bir de öğrendiklerimi size de aktarayım. Babam vasıtasıyla bir avukatla telefonda görüştüm kahvaltıdan sonra bürosuna gideceğim. Ben çakılı kadro ebe olduğum için zaruri durumlar harici tayin hakkım ne yazık ki yok . Ama boşanma durumunda çocuğun velayet bana verilirse, çocuğun menfaati göze alınarak tayin hakkı verilirmiş adı da aile birliği mazeret tayini imiş. Boşanma sürecinde de durumumu belirten bir dilekçe ile geçici görevlendirme alabilirmişim bursaya
Krediler için de boşanma protokolünde anlaşmaya varılır maaş kesintisini durdururuz en kötü haciz sürecine gider dedi . Evin büyük kısmı daha ödenmedi , ben bankaya ödenen miktarı nakden geri alabiliyormuşum kredi benim adıma ödendiği için banka da evi alıyormuş . Ödenen miktar da az değil yani o para üzerine biraz eklenirse bana bursada 1+1 ev alır . Babam destek olacağını söyledi
Durumlar böyle
Bundan bahsediyordum, mazeret tayini diye bir şey var, istifa ederseniz yarın barıştınız diyelim adam arkasına bile bakmaz sürükler Patnos'a sizi. Barışmasanız gül gibi memuriyetten olacaksınız. Amcamın kızı da çakılı kadro, ama evlenip giden arkadaşları oldu. El kadar çocuğu kimse sizden de alamaz o işi baştan unutsunlar.

Bundan bahsediyordum, mazeret tayini diye bir şey var, istifa ederseniz yarın barıştınız diyelim adam arkasına bile bakmaz sürükler Patnos'a sizi. Barışmasanız gül gibi memuriyetten olacaksınız. Amcamın kızı da çakılı kadro, ama evlenip giden arkadaşları oldu. El kadar çocuğu kimse sizden de alamaz o işi baştan unutsunlar.
Geçici görevlendirme ile bir süre ailemin yanında kalacağım bir yandan resmi süreçler işlesin . Boşanma sonrası boşanma evrakı velayet ve dilekçe ile bakanlığa başvurup mazeret tayini talep edeceğiz . Sonuç olumlu olur önce anne ve çocuğun refahı düşünülür dedi

Krediyi gelinin odedigi "oglunun evi" pehh. Sadik oglu degil miymis, orda kalsin o zaman. Size anlatilan baska orda yasanan baska, geri donseniz ayni duzen devam ettigi gibi bir de anamizi nasil kovdun diye bunun intikamini alacaklar sanki.

Ev sizin üzerinize ama ev kredisini eşim araba kredisini ben ödüyorum demiştiniz. Araba kimin üzerine ve eşiniz ev kredisini kendi ödediğini ispat edebilir mi bence bunu da avukata danışmalısınız
Her ikisi de benim üstüme yarı zamanlı çalışıyorum benim maaşımla arabası kredisi ödeniyor normalde de böyleydi, eşim ev kredisinin tamamını kendi ödüyor ama benim hesabımdan ödeniyor.

Back
X