Evi terk etmek nasıl kusur sayılıyor bizi bir aydınlatır mısınız cidden merak ettim? Boşanmaya karar veren biri, boşanıncaya kadar evi terk edemeyecek mi yani? Neye dayanarak böyle bir şey söylediniz?
Çekişmeli boşanmalarda, eşler hatanın hep karşı tarafta olduğunu savundukları için, örneğin; “bizim hiç sorunumuz yoktu, eşim durup dururken evi terk etti o yüzden tazminat vermek istemiyorum” diyebilir. Ama evde kayınvalide var ve bunun kanıtı da var kadın da “kayınvalidem ile yaşamaya zorlandım” diyebilir ve bu dediğiniz şeyin bir hükmü kalmaz.
Sizin dediğiniz durum; hiç bir problem yokken evi terk edip başka bir adama kaçan birsi için geçerli olabilir ki o da eğer dava çekişmeli ise ve kaçan kişi tazminat talep ediyorsa olur.
Ya da kadın eşiyle kavga edip, “çocuğunu evde bırakıp” yanına almadan gidiyorsa eğer, velayet davasında kusurlu olabilir ama her halükarda bebek olduğu için yine de anneye verilir çocuk.
Üstünkörü ortaya bir şey atmayın lütfen, eşlerinden dayak yiyen yüzlerce kadın var bu ülkede, ne yapsın yani evi terk edersem kusurlu olurum diye evi terk etmesin mi?
Konu sahibi, kocamı aldattım başkasına kaçtım, evi arabayı istiyorum deseydi böyle bir bilgi paylaşmak yerinde olabilirdi belki ama bu konu özelinde bu söylediğinizin hiç bir anlamı yok.