- 19 Mayıs 2020
- 48.464
- 218.318
- 598
- Konu Sahibi dilaradiyebirii
-
Ben öyle düşünmedim aslında, hali hazırda konu sahibi de Kürt, belki takıldığı yer başkadır da tam anlatamıyordur diye baktım olaya. Yoksa kadın neden etnik kimliğinden nefret etsin dedim. Konduramadım.Polemik olmasin diye hiç yazmadım ama yazanlari tamamına yakını ırkçılıktan oyle yazıyorlar. Beğenmiyorlar yani inanılmaz belli oluyor. Dünyada milyonlarca cocuk 2 3 dilli yetişiyor ve anadillerini gayet iyi konuşuyorlar. Bahsedilen dil Kurtce değil baska bir dil olsa ne var yani 2.bir dil duyuyor ne güzel derlerdi. İleride doğuda çalışacak bi doktor, öğretmen olsaydı ne güzel bildiği dil işine yarardı. Babaanneyi sevmemek, çocuğa huyunu suyunu geçirmesini istememek baska bir dili öğrenecek diye böyle karalar bağlamak baska. En basitinden çocukken kurtce öğrenmiş arkadaslarim hem 2 dilli oldukları hem de Kurtcenin gramer yapısından dolayı bana kıyasla coook daha kolay Almanca öğrendiler. Bazı kuruluşlarda da bu dili de bildikleri için daha kolay is buldular. Resmen cehalet övüldü yani burada
Bu adam nerden akıl edip bakacak ona, bildirim de gelmez ki e nabızdan?ben bebeğimi hastaneye götürdüğümde babası olacak insan e nabızdan görecek bunu çocuğun sistemi onda açık . Bunu nasıl önlerim bilen biri var mı? Şimdi onun bahanesiyle buraya gelmek isteyecek hayatta kavga çekecek halde değilim çocuğumla anca uğraşıyorum. Onun telefonundaki e nabız çocuklarım kısmından nasıl çıkış sağlayabilirim
Benim oğlum bronşiolitli nefesi fazla daraldığında acilde oksijen veriliyor üç dört günde bir oluyor bu . Girip bakar damlar burayaBu adam nerden akıl edip bakacak ona, bildirim de gelmez ki e nabızdan?
Ben buralarda yeniyim ama olay hızlaninca ayiktim.
Konu sahibi küçük bebekle iyi yetisiyorsunuz foruma maşallah
Zaten gelmiyo muydu bu, yolda değil miydi?Benim oğlum bronşiolitli nefesi fazla daraldığında acilde oksijen veriliyor üç dört günde bir oluyor bu . Girip bakar damlar buraya
İnsanın 2 dili olacaksa bile vizyonu olsun o dilin kürtce dil mi nasıl vizyonu var? Devleti, ülkesi olmayan seyin 2 inci dil ilan etmek asırı komik.Polemik olmasin diye hiç yazmadım ama yazanlari tamamına yakını ırkçılıktan oyle yazıyorlar. Beğenmiyorlar yani inanılmaz belli oluyor. Dünyada milyonlarca cocuk 2 3 dilli yetişiyor ve anadillerini gayet iyi konuşuyorlar. Bahsedilen dil Kurtce değil baska bir dil olsa ne var yani 2.bir dil duyuyor ne güzel derlerdi. İleride doğuda çalışacak bi doktor, öğretmen olsaydı ne güzel bildiği dil işine yarardı. Babaanneyi sevmemek, çocuğa huyunu suyunu geçirmesini istememek baska bir dili öğrenecek diye böyle karalar bağlamak baska. En basitinden çocukken kurtce öğrenmiş arkadaslarim hem 2 dilli oldukları hem de Kurtcenin gramer yapısından dolayı bana kıyasla coook daha kolay Almanca öğrendiler. Bazı kuruluşlarda da bu dili de bildikleri için daha kolay is buldular. Resmen cehalet övüldü yani burada
ben bebeğimi hastaneye götürdüğümde babası olacak insan e nabızdan görecek bunu çocuğun sistemi onda açık . Bunu nasıl önlerim bilen biri var mı? Şimdi onun bahanesiyle buraya gelmek isteyecek hayatta kavga çekecek halde değilim çocuğumla anca uğraşıyorum. Onun telefonundaki e nabız çocuklarım kısmından nasıl çıkış sağlayabilirim
Reziliigin dibini yasiyor her turlu. Bu yuzden de her turlu tusa basiyor bir tek anasina gelme artik karin rahatsiz diyemiyor allahin pisirigiBence öteki tarafa da ağlıyor. Abileri kızmış sen nasıl adamsın, karın için ananı alelacele postalıyon diye. Asıp kesecek bir pozisyonu yok şu an. O tarafa da fena rezil oldu. Ki onlara gıkı bile çıkmaz tir tir titrer. Asıl şovu konu sahibi ile ailesine yapıyor, yok dövün sövün bilmem ne. Bi hata edip dokunmasınlar bile buna. Ömür boyu kullanır.
Ben de hic konularina takilmadim. Insan birinden soguyunca herseyi batar. Ayagina giydigi mesh bile batmisBen öyle düşünmedim aslında, hali hazırda konu sahibi de Kürt, belki takıldığı yer başkadır da tam anlatamıyordur diye baktım olaya. Yoksa kadın neden etnik kimliğinden nefret etsin dedim. Konduramadım.
İnsanın 2 dili olacaksa bile vizyonu olsun o dilin kürtce dil mi nasıl vizyonu var? Devleti, ülkesi olmayan seyin 2 inci dil ilan etmek asırı komik.
Oğlum 3 dil öğrenerek başladı hayatına. Bir sorun olmadı. İlk defa sizden duydum bunun bir sorun olduğunu. Dilbilimciler sizle aynı düşünmüyor pek.Kimsenin etnik kökeniyle diliyle geleneğiyle derdim yok. Sizin de kaynananız burnunuzun dibinde kocanızın götünün ağzında dört ay yaşasa bırakın dilini içtiği su bize gözünüze batar. Ben kadının imajını tarif etmek adına anlattım . Salakça bir dil konuşuyor yada abuk sabuk bir mesh giyiyor tarzı bir cümlem var mı? Her seferinde kadının benle diyaloğu yok direkt kavgamız yok birbirimize lafımız yok dediö . kendi çapında misafir odasında kocam eve girer girmez de l koltuğun ayak ucunda yaşayıp gidiyor sadece varlığı fazla uzun sürdü bunu ifade etmeye çalışıyorum. Derdim kadınla olsa ben kadınla tartışırım zaten . Ona bu yüzü veren benim karaktersiz kocam . Kim bilir ona neler söylüyor sana bayılıyoruz sen elimiz ayağımız oldun sen gidersen dünyamız tersine döner canım anam ayağı çekti ki kadın usul usul yaşayıp gidiyor bizim aşevinde . Bide bırakın çocuğum hangi dili öğrenecek hangisiyle büyüyecek ben karar vereyim . Burda akıcı bir türkçe konuşup ikinci dile geçen 5 yaşındaki çocuktan bahsetmiyoruz benim oğlum dört aylık neden kürtçe öğrenerek başlasın hayatına günün büyük çoğunu babaannesiyle geçirecek gün gelecek 24 saat nöbette olucam bu şartlar altında akıcı bir türkçe konuşmasını mı bekliyorsunuz ?
Almanca ögrenememe sebebimin kürtcenin gramer yapısını bilmememmis. İnsanların kolay is bulamamasının sebebi de kürtce bilmemeleriymis sanırım. Hanımefendi cahillik övüldü burda diyip kürtce güzellemesi yapıyor. Polemigin alasına girdi haberi yok.
Bu genel bir sorun da demedim benim için bir sorun dedim . Sizin oğlunuz 3 dil öğrenmiş çünkü annesi öyle istemiş . Ben de türkçe öğrensin istiyorum sadece, çünkü öyle istiyor annesi anlatabildimmi ? Dilbilimciler kendi çocuklarına 88 dil öğretebilirler benim çocuğum benim kurallarımOğlum 3 dil öğrenerek başladı hayatına. Bir sorun olmadı. İlk defa sizden duydum bunun bir sorun olduğunu. Dilbilimciler sizle aynı düşünmüyor pek.
Türkiye diye bir ülke var ama sen onun dilini bile tam anlamıyla kullanamıyorsun. O nasıl olacak? 2 inci yazdığın yerde patladım. Evet, Kürtçe tıpkı Çerkesce, tıpkı Almanca, tıpkı Lehçe gibi bir dildir. Bir Bask ya da Katalan’a gidip desene aynısını. Bakalım ne yaşıyorsun. Ne kadar cahilsin dudak uçuklattın.İnsanın 2 dili olacaksa bile vizyonu olsun o dilin kürtce dil mi nasıl vizyonu var? Devleti, ülkesi olmayan seyin 2 inci dil ilan etmek asırı komik.
Almancayı bilemem de Türkçeye hakim olamama sebebin Kürtçe bilmemen olabilirAlmanca ögrenememe sebebimin kürtcenin gramer yapısını bilmememmis. İnsanların kolay is bulamamasının sebebi de kürtce bilmemeleriymis sanırım. Hanımefendi cahillik övüldü burda diyip kürtce güzellemesi yapıyor. Polemigin alasına girdi haberi yok.
Sizin çocuğunuz hakkında bir yorum yapmadım zaten. İddia ettiğiniz şeyin bilimsel bir tabanı olmadığı için düzeltme yaptım. İstediğiniz dili öğretin, bize ne?Bu genel bir sorun da demedim benim için bir sorun dedim . Sizin oğlunuz 3 dil öğrenmiş çünkü annesi öyle istemiş . Ben de türkçe öğrensin istiyorum sadece, çünkü öyle istiyor annesi anlatabildimmi ? Dilbilimciler kendi çocuklarına 88 dil öğretebilirler benim çocuğum benim kurallarım
Nasıl battıysa artık öldürüyo beni bu kürtlerin böyle havlaması ya. Türkiye diye bir ülke var derken? yazarken bile elin titredi dimi hain seni:)Türkiye diye bir ülke var ama sen onun dilini bile tam anlamıyla kullanamıyorsun. O nasıl olacak? 2 inci yazdığın yerde patladım. Evet, Kürtçe tıpkı Çerkesce, tıpkı Almanca, tıpkı Lehçe gibi bir dildir. Bir Bask ya da Katalan’a gidip desene aynısını. Bakalım ne yaşıyorsun. Ne kadar cahilsin dudak uçuklattın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?