Kayınvalidem evimden gitmiyor ne yapmam lazım?

Aman evin kıymetlisini de almak zor iş be
Sakin ol bu kafayla karar verme. Sen ciddiyetini ortaya koy gerekirse olay çıkar Bi korksun seni kaybetmekten.

Kararınızı verdiyseniz boşanma avukatı bulup sormanız daha sağlıklı olur. Burada net cevap almanız zor.

Aman evin kıymetlisini de almak zor iş be

Sakin ol bu kafayla karar verme. Sen ciddiyetini ortaya koy gerekirse olay çıkar Bi korksun seni kaybetmekten.
Sorun bu değil ki. Korksa da garantisi var mı tekrar bunların yaşanmayacağından . Daha önce yaşadık döndüm ailemin yanına ilk başlarda ciddiyetini anlamadı sonraları aradı ağladı yalvardı neler söyledi. Sonra bi gün yanıma oturdu annem kontrole gelecek dedi gelsin dedim otobüse bırakırsın geri dedim . Yok dedi ne otobüsü yolda ayakları şişiyor onun dedi ben müsait olunca götürürüm bilmem ne dedi yaşlı kadın ya dedi günah değil mi sen böyle yapıyosun dedi vır vır vır . Daha yeni düzeldik sabredeyim dedim ama yok sonu yine bu oldu . Üçüncüye de yapar yani güvenim kalmadı

Bence siz evden çıkmayın adami gönderin. Uzun vadede bu yaptiginiz hamleyle sikinti yasayabilirsiniz. Hızlıca bir bilgi alabileceğiniz bir avukat var mi?

Bence siz evden çıkmayın adami gönderin. Uzun vadede bu yaptiginiz hamleyle sikinti yasayabilirsiniz. Hızlıca bir bilgi alabileceğiniz bir avukat var mi?
Maalesef kimi aradıysam büroya gelin görüşelim diyorlar vaktim yok dönmem lazım. Kestelde bulurum muhtemelen ayrı ayrı kişilere para ödemek istemiyorum belli bir avukat bulup hem danışıp hem davamı açmak istiyorum

Yani siz bilirsiniz ama benim gördüğüm kendisi evden çıkmayıp esini gönderenler cooook daha rahat bu süreci tamamladılar.

MAdem anasi bu kadar kiymetli sobali evde niye oturtturuyor.
Bu tarz insanlara asla iyi niyet yaramaz. sizin adiniza cok uzgunum. Asla yumusayamazsiniz. Bir sinir cizdiyseniz o siniri siz bile esnetmemelisiniz ki digerleri yerini bilsin.
Cocuk yetistirir gibi dusunun. Evin bir kurali var ise o kural her sart altinda uygulanmasi gerekir. Sonrasinda bu tarz durumlari yasamamak icin.
Benim esimin annesi de cok ogluscu. Ben bu kadar da degil ufak tefek sorunlar yasadiktan sonra esimle kavga ettik, cocuklar kucuktu o vakitler. Ondan sonrada dedim ki bu eve gelen 15 gun kalir gider. Kusura bakmasin kimse ben evin isine cocuklara ve isime zor yetiyorum kimseyi aylarca idare edemem dedim. ayni kurali benim aileme de uyguladim, bunun ailesine de uyguladim. Umrumda degil ve evde kimseyi istemiyorum dedim koydum. Begenmeyen ceker gider, umrumda da degil dedim. Klasik cocuklari alamazsin lafi dondu. Git hakime anlat bakalim, ondan sonra gorursun aliyor muyum almiyor muyum. 15 gunde bir gelir gorursun, benim maasim da bana ve cocuklara yeter sen git anaciginin dizinin dibinde otur umrumda degil dedim.
Uzerinden 1.5 yil gecti hala ara ara gelip beni cok korkutuyorsun sen cocuklari alip gidicekmissin gibi geliyor der.

Çünkü bu insanlar varyemez merkezde evleri var köyde abuk sabuk bir evde oturuyorlar neymiş yedi göbek orda doğup büyümüşler hatırası varmış kaynanasının kaynanası dahi oraya gelin gelmiş bilmem ne . Bütün çocuklarının maddi durumu iyi hepsi söylüyor ilçeye gidin diye ama yok yazın köyde tarlada fink atıp kışın çocukların evlerine çökme merakı var

Muhtemelen planlanan kv nin siz işe başlayınca çocuğa bakma bahanesiyle size yerleşmesi, barışırsanız bunu göz önünde bulundurun.

Sana değer verse kadını evinden alıp getirtmezdi deyince kızdın kabullenmek istemedin ama gerçek bu maalesef. Adam sabah fosur fosur uyuyor çok rahat. Yine de boşanmak son çare olmalı başka sorununuz yoksa köprüleri hemen yakma belki akillanir

Bazen insanın bi aydınlanma yasaması lazım ya hayatına devam ederken . Ben onu dün gece yaşadım hiç bu kadar acı şekilde yüzüme vurulmamıştı bu durum . Ama anladım sonu yok . Başka sorunumuz da yok bunlar yokken dünyanınnen iyi anlaşan çiftiyiz çok da severek evlendik. Ama maalesef bu insanlar var ve hep olacaklar . Çocuğum küçükken bişey anlamıyoken sıyrılmak istiyorum

Bosanmayin ama sınırlarınızi cok iyi çizin ki bi daha bu kadin eve gelip yerlesemesin. O kocanin kafasina iyice girsin bu. Evliligini onemsiyorsa zaten ayagini denk alir, önemsemiyorsa zaten bir yerde patlar. Küçük bebisle bi de insani nelerle ugrastiriyorlar

Bu konu bosanma raddesine gelmeden cozulebilecek bir konu degil gibi duruyor ozellikle kocasinin kafasinda.
Adam bana gore ne yapiyor ki annem yardimci oluyor sana iste kafasinda. Bir de garanti annesi ile konusuyordur. Annesi oglusum iste karin lohusa ustune gitme ben cekerim ben cok cefakar bir anneyim senin iyiligin icin katlanirim tarzi bir duygu somurusu de yapiyorsa , konusma ile cozulecek bir konu olmuyor. Boyle olur lohusa kadin hos gor alttan al ben herseyi yapiyorum yardimci oluyorum bak belim sakat, kolum sakat ama yemek yapiyorum, temizlik yapiyorum sen iyi ol siz iyi olun, ben duymamazliktan geliyorum dememisse ben kendimi 10. kattan asagi atarim.
Konu sahibi lohusaligin vermis oldugu bir duygu durum degisikligi ile de karar veriyor olabilir ama bu bana gore iyi bir durum cunku normal sartlarda bu kadar sert ve ani tepkiler verebilecek bir karakterde degil gibi geldi bana. Normal sartlar altinda daha kabullenici ve verici bir durumu var gibi. O yuzden cok iyi olmus, yapsin bakalim koparsa da inceldigi yerden kopar.
Bunlarin evi ne bakim evi, ne kres ne de mor cati. Herkes evinde otursun bu ne ya.

Canım.isin bu noktaya gelmesine çok üzüldüm. İşte dediği gibi olsaydı, işi biter bitmez gonderseydi dennde bilseydin vereceği sözü tutacak sen de derdin ki sayılı gün.
Ama niyeti bildiğin için.
Malesef benim eski eşim. Bebeğim küçükken aynen bir bahaneyle kayinvalide kendi ve yanında 3 kızını getirmeye kalktı. Benim cirlayacagimi bildiği için, eşim kızmıs kabul etmemiş. Bu sefer tek kizini aldı geldi. Kaynimin biri hiç bizden cikmiyordu. Haftasonu da bizim oldugumuz şehirde okuyan yeğeni geliyordu. Seyreyle cümbüşü. Görümce Ekim ayında olmanıza rağmen ne kadar kalmayı düşünüyorsa yazlıkları bile getirmiş.
Kavga çıkardım.
105 gün sonra zorla gittiler. Ama ex eşimle de aramız bu ara çok bozuldu.
Neyse gel zaman git zaman boşandık.
Ex koca sonra tekrar evlendi baskasiyla.
Bir kere bile gelmediler kalmaya. Gareziniz bana mıydı?
Koca da fark etti durumu ama iş işten geçti soguduk bı kere. O perde yırtıldı.
O bizden çıkmayan kaynim evlendi. Karısı köye bile ziyarete gitmiyor ki ben giderken hep elim kolum dolu giderdim. Halen diğerleri beni çok sever selam yollarlar.
İşte bu kültür farkı.
Koloni şeklinde yaşamaya alışmışlar. Çekirdek aile fikrini anlamıyorlar.
Daha çok hasta olacaklar. Daha çok gelecekler.tabi ki gelsin ama herkes evini yurdunu bilsin. Zamanı gelince dönsün gitsin evine.

Son düzenleme:
Annenizin tavrına inanın çok sevindim.

Hiç verici bir değilim inanılmaz özgürlükçü bir ruhla büyütüldüm ama eşim aynı şartlar altında büyümemiş zor bir çocukluğu olmuş annesi onu tarlada agaca kurduğu salıncaklarda büyütmüş hep öyle anlatır . Ailesiyle görüşmediği dönemde terapiste dahi götürdüm o kadar kötü durumdaydı sürekli rüyamda annemi ölmüş gördüm derdi . Aylar sonra barıştıklarında çok müdahale etmek istemedim çünkü gerçekten onları çok özlüyordu ve mutsuzdu . Ama işin tadı kaçmaya başladı ve ben uyardıkça daha kötüsü oldu
Ve haklısınız süt dökme olayında bağırınca bizim zamanımızda böyle şey yoktu bilemedim ben diye acitasyon yaparak ağlamaya başladı. Eşim de sen ailemi hor görüyorsun tavrıyla benle inatlaşıyor . Ve ben lohusa değilim sadece eşime yardımcı olabilmek adına iyi niyetle yaklaştım ama aynı tavrı karşıdan göremediğim için evliliğimi sonlandırma kararı aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…