- Konu Sahibi dilaradiyebirii
Vallahi çok şaşırdım hangi doğu bu ? Zira eskiden belki böyle olabilir ama şimdilerde benim gördüğüm hep kızlarına gidiyorlar çünkü konu sahibi gibi zarif naif gelinler azaldı hatta hiç kalmadıBizim doğuda açlıktan miden koksada kiralarda sürunsende eli ayağı tutsada mutlaka o anne babaya bakılacak özellikle erkek çocuklarına tapulu malı gibi davranıyorlar
Bakmak zorundalarmış ve tabi bütün sorumluluk gelinde gelini bir hizmetçi mal gibi görüyorlar asla kız çocuklarına gitmiyorlar damat el oğlumuş millet laf söz eder
Erkek çocuklarda millet ardımızdan konuşmasın anne babaya bakmadılar diye sözde erkeklik taslıyorlar
En masum sesi çıkmayan gelinin evine postu seriyorlar ve o kadar despotlar ki evde o kadar söz hakkına sahipler ki sanki oğullarıyla değilde onlarla evlisin ve onlara bakmaya mecbursun gibi davranıyorlar
Koca denilen zat karısının ağzına sıçsalarda anne ve baba korkusundan ağzını açıp tek kelime edemiyor hep karısını ezdiriyor ve haliyle ailenin diğer üyeleri de öyle davranıyor çünkü ortada koca diye bir figür yok sadece adı koca asıl kocan kaynanan görümcen eltim ve kaynındır
 benim bahsettiğim şahit olduğum il Diyarbakır başkasını bilemeyeceğim.
 benim bahsettiğim şahit olduğum il Diyarbakır başkasını bilemeyeceğim.O kayın aileyi istemeyen gelinlerden biri de benim bakmam yani baksın kızları. Hatta bilirsiniz doğuda kadına miras da verilmiyor bu sebeple isyanda çoğusu hem miras almıyoruz hem ana babaya biz bakıyoruz diye. Haklılar
 bana “kız” olduğum için miras vermeyen ana babaya niye bakayım baksın kıymetli gelinleri derdim. Ha bakacaksam o zaman miras da alacağım derdim yani.
 bana “kız” olduğum için miras vermeyen ana babaya niye bakayım baksın kıymetli gelinleri derdim. Ha bakacaksam o zaman miras da alacağım derdim yani.Not: biz bize düşen mirası vereceğiz

bir daha uzun süreli gelmeyecekler müsade etmeyeceğim diyene kadar geri donme.
 bir daha uzun süreli gelmeyecekler müsade etmeyeceğim diyene kadar geri donme.